Kladbloggen

Oprah & Deepak 21-Day Meditation Experience


Getagd: , , , .

Een paar maanden geleden ben ik begonnen met mediteren. Dat was even wennen, maar na een week of twee oefenen keek ik zelfs uit naar dat momentje rust voor mezelf. Ik voelde me echt kalmer en opgewekter. Ik was minder snel opgefokt en was sneller tevreden. Maar op een gegeven moment kwam toch een beetje de…. Fuck man, ik kan niet op het woord komen. Uh, nou ja, ik sloeg één dag over, toen nog een dag en op een gegeven moment kwam ik erachter dat ik al een week lang niet had gemediteerd. Waarom? Het deed me toch juist zo goed? Ja, ik weet het ook niet.

Zomaar uit het niets (of wellicht juist wel uit iets) stuurde mijn zus mij een link door: “Oprah & Deepak 21-Day Meditation Experience”. Nou ben ik niet bepaald fan van Oprah. Sterker nog, als ik die stem hoor of die kop zie, dan zap ik al snel weg. Vroeger keek ik er dagelijks naar, maar nu … Ik weet het niet. Terwijl het volgens mij best een kanjer van een mens is.

Hoe dan ook, ik gaf me op voor Finding Your Flow en wachtte. En wachtte. En wachtte. Ik had natuurlijk weer niet goed gelezen. Het begon pas in april. Oh, maakt niet uit, ik doe nu toch al bijna twee weken niets. Kan nog wel een week bij. Of twee.

Eindelijk, 14 april was het dan zover. Ik ging op bed zitten. Lekker chill. Hoofdtelefoon op en ja hoor, *rilling* de stem van Oprah. Maar goed, niet meteen opgeven. Al gauw droeg ze het woord over aan Deepak. Deepak. De naam doet me denken aan een rapper met grote gouden kettingen om zijn nek en een joint op zijn lip. Zennnnnnnn. Deepak opent zijn mond en …. fuck! Die man slist als de nete. En dan nog met een soort Indisch accent wat me doet denken aan Rowan Atkinson die een Paper Back Raita besteld. Nee, dit wordt niks.

Oké. Zennnnnnn. Nog even doorzetten. Vervolgens begint Deepak ook een soort zennnnnnn woordjes uit te spreken. Hij noemt ze mantra’s. Lammmmmmm. Lammmmmm. Lammmmmm. En zowaar, ik begin te ontspannen. De muziek klinkt rustig voort op de achtergrond en ondertussen herhaal ik de mantra rustig in mijn gedachten. Na drie minuten val ik in slaap.

Ondertussen zijn we vijf dagen verder. Ben ik gewend aan de rustgevende stem van Deepak en ben ik dankbaar voor het feit dat hij iedere avond netjes tegen mij zegt dat ik me geen zorgen hoef te maken over de tijd. Hij rinkelt een belletje als de meditatie afgelopen is.

Het is vrijdagmiddag, 13:00 uur. De zon schijnt. Ik zet mijn hoofdtelefoon op. Ga in een comfortabele houding zitten. Klik op “Day 5: Finding Expression” en zie het volgende bericht:

We’re Sorry. We are temporarily closed for site enhancements.
We are busy upgrading our website with technology and new features to enhance your meditation experience. We expect to be back online in a couple of hours. Thank you for your patience. Namaste.

Vroeger (ja, vroegâh!) had ik vloekend en tierend in mijn stoel gezeten. Daar ging mijn rustmoment! Omdat één of andere debiel zo nodig die website moet verbeteren. Er was toch helemaal niets mis met die website of wel dan???!!! Nu haal ik mijn schouders op en ga wat anders doen. Dan maar vanavond mediteren.

Zie! Mediteren is wel degelijk goed voor je! Namaste. ♥

7 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s