Eetstoornis ~ Herstel: Meer dan trots….

Welkom op de Online Ontmoetingsplek voor mensen met alle vormen van een eetstoornis, zoals AN, BN, BED, en alle varianten daar tussenin. Ons forum is voor álle mensen: voor jong, maar ook voor oud. Voor vrouwen maar ook voor mannen. Voor mensen die weinig eten, maar ook voor diegenen die te veel eten. Voor bezoekers van pro ana sites én andere fora of weblogs. En natuurlijk ook voor iedereen die het niet zelf heeft, maar er nauw bij betrokken is. Onze doelgroep is nieuwsgierig naar herstel, maar is er misschien nog niet aan toe…

Ik ben destijds zelf op het forum “Ik ook van mij” van Human Concern terecht gekomen, omdat ik dacht dat ik nooit meer van mijn eetstoornis af zou komen. Sterker nog, ik wilde er ondertussen al niet meer vanaf. Ik was ervan overtuigd dat die hele verstoorde relatie met eten bij mij hoorde en ik wilde dat zo houden. Ik stond op het punt te kiezen voor een leven met een eetstoornis. Het bijzondere van het forum van Human Concern is, is dat het forum opgesplitst is in twee delen: “Ik heb behoefte aan hulp” en “Ik heb géén behoefte aan hulp”. Dat laatste klonk mij als muziek in de oren. Kon ik toch mijn verhaal kwijt, maar niemand die mij zou pushen om beter te worden.

In augustus 2013 meldde ik mij aan, vastbesloten om het gewicht te behalen wat in mijn hoofd zat. Genezen kon ik toch niet, dan maar weer dun worden. Haalde ik in ieder geval daar voldoening uit. Het liep echter heel anders. Het forum ondersteunde mij, zorgde ervoor dat ik bij de les bleef, maar dwong mij niet tot herstel. Ze respecteerde mijn keuze, maar bleven me in de gaten houden. Mijn eigenwaarde groeide hierdoor. Ik mocht mezelf zijn. Ook op deze manier. Al snel groeide het besef dat een leven met een eetstoornis geen leven is en koos ik ervoor om voor mijn herstel te vechten.

Vandaag kreeg ik een mail of ik officieel als Teamlid aan de slag wil gaan op het forum. Dit houdt in dat je als vrijwilliger bepaalde onderdelen van het forum in de gaten houdt, af en toe nieuwe topics opent en in bepaalde gevallen melding maakt bij moderators of therapeuten. Dit was me al eerder gevraagd, maar ik heb daar toen bij nader inzien toch vanaf gezien. Ik wilde eerst nog een stuk verder zijn in mijn eigen herstel. Maar vandaag zei ik ‘JA’! En ik ben er zo blij mee en zo trots op! Dat ik in zo’n korte tijd zover gekomen ben. Dat ik het vertrouwen krijg van zowel medewerkers als leden om dit te gaan doen. Dat ik mijn eigen verleden nu kan inzetten om andere te helpen en te ondersteunen.

Volgende stap is aan de slag gaan als ervaringsdeskundige, maar logischerwijs zal ik daarvoor eerst zelf volledig moeten herstellen. Voor nu ga ik als Teamlid aan de slag.
Ik ben vandaag een heel erg dankbaar en gelukkig mens! ♥

 

10 gedachten over “Eetstoornis ~ Herstel: Meer dan trots….

  1. GEFELICITEERD
    Wat prachtig te lezen en wat heb jij onwijs veel stappen gezet in korte tijd! Veel respect, ik weet zeker dat veel mensen blij zijn met jouw bijdrage als teamlid
    Succes!

  2. Ow wat gaaf! Je bent echt wel keihard aan het veranderen de afgelopen weken. Ik volg je nog niet zo gek lang maar zelfs mij valt het op. Top!! Gefeliciteerd met je benoeming 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.