Ask Me Anything, Thomas Pannenkoek

De antwoorden op de Ask Me Anything die ik deze week online zette wilde ik eigenlijk voor het weekend bewaren. Ik wilde er even goed de tijd voor nemen, ware het niet dat de heer Pannenkoek zich vanochtend niet meer kon inhouden en vier bijzondere vragen aan mij stelde. Deze kon ik natuurlijk niet laten liggen tot het weekend.

Vraag 1:
Morgen vindt het gemeentebestuur van waar je nu woont dat ze het mooie beekje achterin jullie tuin willen inrichtten tot opvangoord voor vijfpotige padden. Eén probleempje: elk huisje dat tegen dit waterloopje gebouwd is wordt onteigend. Geen probleem echter: jullie krijgen zonder bijbetaling een appartementje aangeboden in een grijze, ongezellige woonblok in een gure buurt. Hoe reageer je hierop?

Vol ongeloof. Ik pak een fles rosé en schenk een glas in. Na dertien keer tegen Peter gezegd te hebben dat het niet waar kan zijn, ga ik zitten en barst ik in huilen uit. Voor ongeveer 20 seconden. Huilen heeft geen zin. Ik word vervolgens woedend en fantaseer er op los over hoe ik het leven van iedere klote ambtenaar van dit gemeentebestuur kapot zal maken, om vervolgens te beseffen dat ik dat nooit in het echt zal doen, dat die vijfpotige padden ook een goed leven verdienen en dat, hoe erg ik het ook vind dat we hier niet kunnen blijven wonen, we er in die gure, grijze, ongezellige buurt gewoon saampjes het beste van gaan maken.

Vraag 2:
Peter vraagt je op een mottige avond of je het niet erg vindt dat jullie tijdens het verlof van één van zijn vrienden op zijn huisdier past. “Geen probleem,” zeg je, en je denkt niet verder, maar ‘s anderendaags zit een kameel te herkauwen in jullie garage. Wat nu?

Ik hou van alle dieren, ook van kamelen en ook als die in onze garage staan. Serieus.

Vraag 3:
Stel: je koopt een dure machine en bent zo benieuwd die eens te gebruiken. Vooraleer de gebruiksaanwijzing te lezen steek je de stekker in het contact, en je ruikt ineens een verschrikkelijke brandgeur. Machine naar de vaantjes. Hoe reageer je? (maakte ik zelf eens mee bij de aanschaf van een hogedrukreiniger)

Ik zal allereerst vloeken en roepen ”Hoe kan dat nou?” om vervolgens als een gek de gebruiksaanwijzing door te gaan lezen. Daarna weer een glas wijn inschenken om inspiratie op te doen voor het leugenachtige verhaal wat ik op ga hangen bij danwel de verkoper, danwel de fabrikant. Alle toneelspel- en dramakwaliteiten zullen uit de kast getrokken worden om het voor mekaar te krijgen de schuld in de schoenen van een ander te schuiven en zo een nieuwe machine ter vervanging te krijgen.

Vraag 4:
Een bevriend koppel nodigt jullie uit voor een etentje ter gelegenheid van hun tienjarig samenzijn. Jullie krijgen pas de avond zelf te horen waar, via een sms-je. Jullie tokkelen het adres in jullie tomtom. Bij de aankomst merk je in een parenclub terecht te komen, waar het koppel jullie wuivend opwacht. Hoe reageer je?

Buiten het feit dat wij er niet van gediend zijn pas op het laatste moment te horen waar we naartoe moeten, géén tomtom hebben en ik al argwaan zou krijgen als een bevriend koppel ons überhaupt voor een etentje uit zou nodigen, zal ik niet flauw zijn en deze vraag gewoon beantwoorden. Er vanuit gaande dat het niet de bedoeling is van ons bevriende koppel om er alleen een hapje te eten, want dan waren we vast wel naar een pizzeria gegaan, zit er niks anders op dan na een hapje en een drankje weer naar huis te gaan. Ik ga er vanuit dat ze zich zonder ons ook prima vermaken.

Leuk gedaan, Mr. P. Ik hoop dat de antwoorden enigszins naar wens zijn. Ze zijn eerlijk en oprecht, dus mooier kan ik het niet maken. ♥

17 reacties op ‘Ask Me Anything, Thomas Pannenkoek’

  1. Je antwoorden zijn fantastisch :), en ik voel aan de stijl ervan dat ze naar alle eerlijkheid zijn ingevuld. Als ik zei dat zo’n logje ‘gevaarlijk’ is, dan bedoel ik hiermee dat je soms meer van jezelf lost dan je van plan bent. Toch?
    Heerlijk dat je die kameel zult toelaten (straks stuur ik Peter een sms-je dat het OK is dat jullie ons huisdier voor zeven jaar willen opvangen). Vraag drie had ik dus zelf meegemaakt. Ik heb een heel tijdje moeten oefenen hoe ik mijn onschuldigste gezicht kon opzetten in de winkel. Na twee zinnen was het OK. “Neem gerust een nieuwe doos in de winkel, mijnheer, we sturen die wel terug!”.
    De vierde vraag zouden wij (mijn schat en ikzelf) op dezelfde manier oplossen…

    Knap beantwoord van je, Marion !

  2. Hahahahahaha, leuk,……en btw die parenclub, daar kan je gewoon ook een hapje eten en drinken en je perfect vermaken zonder meer, men gaat je er niet bespringen. Wat me wel opvalt is dat er veel drank bij jou aan te pas komt 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.