Bijna vakantie!

Ik ga al heel erg lang niet meer op vakantie. Dat heeft een goede reden: Ik kan slecht tegen de onzekerheid. Het niet weten waar je terecht komt, het niet weten hoe een reis gaat verlopen, het levert mij van tevoren al evenveel stress op als dat de uiteindelijke vakantie mij aan ontspanning oplevert. Daarnaast ben ik natuurlijk erg vaak ziek en dan is het risico om op vakantie te gaan erg groot. Ver reizen is sowieso uitgesloten, maar het is ook gewoon fijn om naar je eigen huisarts te kunnen en naar de apotheek te gaan waar ze je kennen en waar je gegevens bekend zijn. Daarnaast vind ik het fijn om in mijn eigen huis te zijn als ik niet lekker ben. Mijn eigen bed, mijn eigen douche, mijn eigen spulletjes.

Wat wil ik dan wel gaan doen in mijn vakantie? Nou, voor mijn eerste vakantiedag heb ik een afspraak staan bij Patricia voor een ontspanningsmassage van 90 minuten. Hoe kan je je vakantie beter beginnen? Omdat de schoolvakanties de eerste week van mijn vakantie nog niet begonnen zijn, wil ik die eerste week zoveel mogelijk gaan doen. Ik heb in de planning om woensdag naar Texel te gaan. Vroeg de trein pakken, dan de boot en vervolgens een fiets huren. Heerlijk fietsen, wandelen, foto’s maken en vooral genieten. Even helemaal bijkomen. Vrijdag heb ik een afspraak voor een borrel met een paar vrienden. Altijd gezellig. Verder heb ik eigenlijk niet iets definitief afgesproken. Het is bij mij altijd behoorlijk afhankelijk van hoe ik mij lichamelijk voel. Ik heb al wel een aantal dingen in mijn hoofd die ik graag zou willen doen:

 • Dagje naar Arnhem of Utrecht of welke stad dan ook, maar in ieder geval één waar ze een Body Shop hebben. Misschien vind mijn zus het wel leuk om mee te gaan! Verder geen hint of zo hoor 😛
 • Dagje Efteling of dierentuin
 • Dagje sauna met mijn moeder.
 • Wandeling maken en terrasje pakken met mijn ouders in De Blauwe Kamer
 • Bij Hilde langs om haar nieuwe huisje te bekijken.
 • Boottochtje maken.

Dan ben ik ook nog jarig in mijn vakantie. Traditioneel wil ik die dag juist niets doen.
Verder lekker chillen in mijn eigen tuin en veel voetbal kijken.

Nu is het alleen erg jammer dat ik gisteren weer een beetje ziek ben geworden. Ik had nog een heel klein beetje hoop dat het na een nacht slapen beter zou gaan, maar toen ik vanochtend wakker werd wist ik genoeg. Trouwens, dat wist ik vannacht eigenlijk al toen ik rond 1:00 uur voor de eerste keer wakker werd en een uur later weer en nog een uur later weer en … enzovoorts.

Helaas pindakaas. Een flinke ontsteking is aan het opzetten. Lopen en zitten gaat al niet echt meer. Gelukkig ben ik ook een groot voorstander van liggen, zowel in bed als op een ligbedje in de tuin. Ja, ik was gisteren (en vandaag eigenlijk ook nog wel) behoorlijk teleurgesteld en ook een tikkeltje gefrustreerd, maar hé, wat doe je eraan? Juist, niets. Helemaal niets en daarom kan ik er maar beter gewoon het beste van maken. Zoveel mogelijk uitrusten en hopen dat ik snel herstel, zodat ik toch nog een aantal dagjes weg kan in mijn vakantie.

Voor nu nog één halve dag werken en morgen om 12:00 uur is het: VAKANTIE!!! ♥

20 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Kris10 schreef:

  Geniet ervan! Een ontspanningsmassage klinkt als een fijn begin. De ontsteking is dan weer een pak minder…

  1. Marion schreef:

   Ga ik doen! 🙂

 2. Geniet lekker van je vakantie. Genoeg plannen, dat is al leuk. Maar je eigen tuintje is ook heerlijk als het mooi weer is 🙂

 3. Geniet ervan! Hopelijk knap je snel genoeg voldoende op om toch wat uitjes van je lijstje te kunnen ondernemen!

 4. shivatje schreef:

  Thuis kan je ook lekker genieten, dus geniet ervan Marion.
  En als ik kijk wat je planning is zo veel aan relaxatie die je inplant kan alleen maar rustgevend werken.

 5. Iris schreef:

  Heel herkenbaar. Ik vind op vakantie gaan ook ontzettend stressvol. Vaak ben ik blij als ik weer thuis ben in mijn vertrouwde bed en omgeving. Dagjes weg is daarentegen wel heel leuk! Veel plezier, en beterschap!

 6. Joni Hendrix schreef:

  Wat een fijne plannen! Dat wordt wel een leuke vakantie hoor hihi. Geniet er maar van en rust goed uit. En beterschap!

 7. M. schreef:

  Hele fijne weken!
  Ik hoop dat de ontsteking niet al te lang duurt en dat jij je plannen kan waarmaken!

  O….klinkt heel aanlokkelijk (Texel/dierentuin/Blauwe kamer) super leuk!

  Geniet ervan!

 8. bentenge schreef:

  Genieten maar !

 9. heleen schreef:

  Leuk dat je naar Texel gaat! Echt mooi en heel rustgevend, zou bijna met je meegaan! Maar Arnhem of Utrecht is ook een goed alternatief. Laat me maar weten, ik ben er! xxx

 10. Petra schreef:

  Wat een fijn vooruitzicht. En lekker doen waar jij je goed bij voelt. Niets moet alles mag. Hopelijk knap je snel op en kun je heerlijk genieten.

 11. alvast een fijne vakantie toegewenst!

 12. misssexandthecity schreef:

  Ik hoop dat je onder een stralende zon kan genieten van je eigen tuin, het voetbal en al je leuke plannen en dat die ontsteking maar even snel verdwijnt dan ze gekomen is,…en wat dat reizen betreft, ik heb dat ook een beetje, 🙂

 13. Florentine schreef:

  Wat een leuke vakantie ideeën heb jij zeg! heerlijk!! X liefs Florentine

 14. beauninoblog schreef:

  Fijne vakantie alvast. Hoop dat je je goed zult voelen.

 15. Och lekker zeg, geniet ervan!

 16. Joyce schreef:

  Geniet van je vakantie meis, pak je rust! (gezien je planning gaat dat helemaal goed komen 🙂 ) hoop dat je ook snel weer opknapt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s