Vakantie van lik m’n reet

Wat een aantal dagen spanning met je doet als je nog niet helemaal hersteld bent van je eetstoornis. Het werd mij op een pijnlijke manier duidelijk toen ik vanochtend de koelkast opendeed. Ik zag 30+ kaas, light mayonaise, 0% vet yoghurt (geen pak, nee, bekertjes), bruin geworden bananen die allang op hadden moeten zijn. De broodtrommel is leeg. De crackerdoos is weer gevuld. We gaan weer even wat minder eten om ons wat beter te voelen.

Het lastige is dat het werkt. Ik schreef het al eerder: Als je ooit een eetstoornis hebt gehad, dan weet je dat je dat ”medicijn” altijd achter de hand hebt. Gegarandeerd succes op korte termijn. Het minderen van eten geeft bij mij een dusdanig controlerend en rustgevend gevoel, dat het maar moeilijk te weerstaan is. Je zou het kunnen vergelijken met het drinken van alcohol of het gebruiken van drugs. Even de rust, de kalmte, de ontspanning. Dus geef mij eens ongelijk als ik moet kiezen tussen een paniekaanval die hier thuis nog meer spanning oplevert en mij volledig uitput of even simpelweg wat minder eten. Die keus is snel en makkelijk gemaakt.

Het is natuurlijk niet de goede keuze. Dat weet ik ook wel. Het is alleen nu even niet anders. Ik heb twee weken vakantie gehad die geen vakantie was. Ik ben in twee weken tijd amper de deur uit geweest. Het ging niet. Lichamelijk én geestelijk niet. Woensdagochtend heb ik een afspraak bij de huisarts. De assistente heeft een dubbel consult geboekt, dus ik krijg alle tijd. Donderdag ga ik weer werken. Om 8:30 uur beginnen met een overleg en vervolgens om 9:30 uur naar de bedrijfsarts.

Wat was de planning voor deze vakantie?

 • Dagje naar Arnhem of Utrecht of welke stad dan ook, maar in ieder geval één waar ze een Body Shop hebben.
 • Dagje Efteling of dierentuin
 • Dagje sauna met mijn moeder.
 • Wandeling maken en terrasje pakken met mijn ouders in De Blauwe Kamer
 • Bij Hilde langs om haar nieuwe huisje te bekijken.
 • Boottochtje maken.

Allemaal down the drain. Niks daarvan heb ik gedaan. Nikkes nakkes nada. Ja, daar baal ik van. De onrust die ik voelde voor de vakantie en die ik hoopte los te kunnen laten tijdens mijn vakantie is geen minuut weg geweest. Het voetbal, waar ik mijn zomervakantie altijd op afstem, heb ik, op het Nederlands elftal na, maar zijdelings gevolgd. De wedstrijden waren vaak te laat op de avond of ik kon er simpelweg de concentratie niet voor opbrengen. Helaas pindakaas. Ik hoop dat ik me binnenkort of over een poosje weer beter voel, want op het moment is het gewoon prut. Prut prut prut! ♥

12 reacties Voeg uw reactie toe

 1. shivatje schreef:

  Niet blijven stil zitten, nu is het misschien niet zo gegaan zoals de wensen waren. Maar het kan nog altijd komen al is het in het weekend of bij een dagje vrijaf.

 2. Balen zeg. Maar niet te lang erin blijven hangen.

 3. Iris schreef:

  Vervelend zeg. Hopelijk kun je je plannen alsnog een keert uitvoeren.

 4. janie1983 schreef:

  Blij dat je woensdag een dubbele afspraak heb kunnen maken bij de huisarts. Verstandig zodat je alle tijd hebt. Probeer niet teveel te focussen op wat niet gelukt of behaald is in je vakantie en probeer de lichtpuntjes te blijven zien. Jaja makkelijk gezegd… Ik weet het…

  Sterkte meis.
  X

 5. Petra schreef:

  Wat fijn dat je een dubbele afspraak hebt! Je hebt dan alle tijd om je verhaal te doen. Heel goed dat je de stap gezet het. En die plannen kun je altijd nog uitvoeren. Knuffel.

 6. Kelly schreef:

  Nu je het beseft gelijk aanpakken! Eruit gaan!! Lekker naar buiten! Van het zonnetje genieten, de natuur, de vogels, koffie op het terras en neem dat koekje die je erbij krijg lekker! Boodschappen doen, en gewoon inslaan wat goed voor je is en waar je trek in hebt. Inplaats van droge crackers en light kaas! Door hier weer aan toe te geven, kakt je lichaam in, en wat dan ook weer niet meewerkt voor je’ blije’ gevoel stofje! Jij bent de baas! Het is jouw leven! Niet aan toegeven..die tijdelijke rust die het geeft..denk op de lange termijn!

  1. Marion schreef:

   You’re the best! X

 7. Marielle schreef:

  Heel vervelend dat je jezelf zo voelt!!
  Jammer van de vakantie maar vooral naar voor jezelf!

  Ik hoop echt dat de gesprekken bij de huisarts en de bedrijfsarts je verder zullen helpen!
  Super dat je een dubbel consult hebt afgesproken!

  Heel veel sterkte en kracht!!

 8. kimberleyzwiesereijn schreef:

  Heel vervelend allemaal. Erg jammer ook van de vakantie, maar het maakt niet uit als je niet alles hebt kunnen doen wat je hebt willen doen, als je je maar weer wat beter gaat voelen.
  De uitjes en dergelijke kan je altijd nog in het weekend of wanneer je een dagje vrij hebt doen zodra je je wat beter voelt. In dit geval moet je er voor zorgen dat je van uitstel geen afstel maakt. Je zult misschien wel merken dat zodra je deze dingen toch gaat doen, je je toch nog weer wat beter zult gaan voelen.

  heel veel sterkte en beterschap! Liefs.

 9. Echt heel rot om te lezen dat het even wat minder met je gaat. 😦
  Het is al heel erg knap dat je dit inziet en dat je ook weet dat het niet goed is om minder te gaan eten en thuis te blijven. Hopelijk kan je snel de knop omschakelen en weer lekker dingen gaan ondernemen en hiervan genieten. Dat verdien je!

 10. Het is toch niet zo dat plannen met het toiletwater zijn weggespoeld als de vakantie voorbij is? Pak ze gerust toch aan de komende weekends, al is het ééntje per keer.

 11. Joyce schreef:

  Maar je hebt ondertussen wel de nodige stap genomen, focus je daar op! Knuffel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.