Persoonlijk

Persoonlijke Update #2


Getagd: , , .

Sinds zes dagen slik ik antidepressiva. Ik merk dat ik er duf van ben en ik krijg er een droge mond van. Dat zijn eigenlijk de twee grootste bijwerkingen. Mijn geheugen was al een zeef en mijn concentratievermogen was ook al een poos niet al te best. Door de sufheid en moeheid valt dit nu echter nog meer op. Ik kan soms werkelijk binnen dezelfde zin vergeten waar ik het over had. Ik zou dan ook niet veel soeps verwachten op mijn blog de komende tijd.

Vanochtend de intake met de psycholoog gehad. Ook daar ben ik al de helft weer van kwijt. Wel weet ik dat we niet genoeg hadden aan één intake. Volgende week maandag dus nog eentje en dan gaan we bespreken of ik daar op de juiste plek zit en zo ja, wat de inhoud van de behandeling gaat zijn en wat ik kan verwachten. Ik voelde me meteen op mijn gemak, dus stiekem hoop ik dat ik daar op mijn plek ben. Dat ik niet weer naar een ander doorgestuurd zal worden, maar als het moet dan moet het. Ik kon op zich redelijk open zijn tot het moment dat we de diepte ingingen. Dan stagneert de boel bij mij. Emoties lijken niet aan de oppervlakte te mogen komen. Ik lijk dan een soort afstand te nemen van mezelf. Vlak daarna kan ik me ook niet meer herinneren waar we het over hadden. Ik kan ook mijn emoties niet benoemen. Ik kan niet omschrijven wat ik voel of hoe ik me voel.

Ik ben blij dat het eerste gesprek erop zit. Dat er wat aan gedaan gaat worden. Ik voel me serieus genomen en dat stelt me ook heel erg gerust. Dat het geen nederlaag is, geen falen is dat ik hulp ingeschakeld heb, want dat was altijd wel een grote angst van me. Ik voel juist opluchting. Het is een enorme overwinning om eindelijk de stap naar hulp te zetten. Ik ben ook niet bang dat ik iets heb. Dat boeit me niet. Als ik maar weet wát ik heb, wát er met me aan de hand is en wat ik er aan kan gaan doen.

Nogmaals, verwacht geen literaire of creatieve hoogstandjes van me de komende tijd. Ik heb geen flauw idee wat er allemaal komen gaat. Ik laat het maar rustig over me heen komen allemaal. Dag voor dag. ♥

52 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s