100 Happy Days: Oops …

Op 13 april 2014 begon ik aan de 100 Happy Days challenge. 100 dagen achter elkaar een foto maken van iets wat je gelukkig of blij maakt. Dat was op zich niet zo’n probleem. Ik ging dan ook enthousiast van start. Zo enthousiast zelfs dat ik dacht dat de 100e Happy Day op mijn verjaardag zou zijn. Dat bleek een rekenfoutje. Ik begon opnieuw met rekenen en kwam uit op 26 juli. VANDAAG! Maar helaas, ook dat bleek een rekenfoutje. De 100e Happy Day is al geweest en dat was 21 juli, afgelopen maandag dus. Typisch, laat dat nou net de dag zijn dat ik voor mijn depressieve klachten voor het eerst in mijn leven bij een psycholoog zat. Gek genoeg was dat eigenlijk ook een heel gelukkig moment voor mij (ik heb er alleen maar geen foto van gemaakt … ). Een moment van opluchting vooral. Blijheid dat ik eindelijk de stap genomen heb. Dat er eindelijk iets aan die verrekte angst gedaan kan worden. Ik schreef het vandaag elders:

Want als ik heel eerlijk ben: Ik heb het leven nooit echt leuk gevonden. Mijn leven bestaat alleen maar uit angsten aangaan. Dag in dag uit, jaar in jaar uit. Vanaf dat ik naar de kleuterschool ga kan ik mij alleen maar een leven vol angst herinneren. Ik heb niet de illusie dat ik daar ooit volledig vanaf zal komen, maar ik denk wel dat met de juiste therapie en met de juiste medicatie mijn leven een stuk aangenamer kan worden.

Dat wil overigens niet zeggen dat ik nooit leuke momenten in mijn leven heb gekend. Natuurlijk wel. Ik vond het bijvoorbeeld heerlijk om met mijn ouders op vakantie te gaan naar Frankrijk. Ik moest alleen altijd eerst door die hevige angst heen: Wie zijn de buren? Welke kinderen van mijn leeftijd zouden er zijn? Zouden we geen lekke band krijgen onderweg of een ander ongeluk? Om nog maar te zwijgen over een nieuwe school, een verjaardagsfeestje of een boekbespreking. We hebben het hier dan niet over een beetje verlegen of zenuwachtig zijn, nee, angst. Echt angst. Maar wacht, we hadden het over Happy Days, niet over hoe shitty het leven soms kan zijn.

Oké, van de telling mag dan geen zak kloppen, 5 dagen te laat, 10 dagen te vroeg, het zal me worst wezen. Ik heb 100 mooie momenten verzameld, ik heb ervan genoten en daar ging het uiteindelijk om. Hier zijn ze dan: 100 Happy Days!!!

Wat mij toch wel het gelukkigst lijkt te maken zijn dieren, bloemen, de natuur en bloggen. Al moet ik zeggen dat ijs, alcohol en lippenbalsem het ook goed doen 😀

♥

30 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Leuke foto’s. Op naar de volgende honderd?
  Sterkte met het overwinnen van je angsten. Helpen je medicijnen daar ook tegen?
  Waarschijnlijk zijn ze wel verantwoordelijk voor het twee keer schrijven over juni terwijl je juli bedoelt. Of zie ik het verkeerd.

  1. Marion schreef:

   Ja, top die pillen! Helpen goed tegen angst, maar kennelijk levert het wel wat problemen op met tellen en maanden uit elkaar houden 😀 Thanks!

   1. Mooi, op naar een leven met minder angst 🙂
    Een warme steunende knuffel.

 2. Leuk de Happy challenge…. Klinkt heel positief. Nog eventjes en dan zijn het alleen nog maar Happy Days!

 3. janie1983 schreef:

  Leuk zeg al die foto’s! Fijn dat de medicatie helpt. Blij om dat te horen!

  1. Marion schreef:

   Ik zie nu dat, zoals ik het schrijf, het inderdaad lijkt alsof de medicatie al helpt. Ik bedoelde echter dat deze medicijnen goed zouden moeten gaan werken tegen de angst. Ik merk nu nog niks, dat zou wel heel snel zijn… Ik heb er alle vertrouwen in dat dat nog gaat komen!

   1. janie1983 schreef:

    Fijn dat het vertrouwen er is! Ik heb goede hoop! X

 4. Ik heb een vreemd gevoel bij het lezen van dit stukje. Af en toe lees ik minder positieve berichten op je weblog, maar de balans helt toch over naar het positieve, naar je volhoudende strijd om de demonen om je heen te verslaan. Hou je vast aan dat positieve – de shit-toestanden zullen er steeds zijn (heeft iedereen wel, ben ik van overtuigd), maar spoel deze door met je stoelgang 🙂 !
  Knappe foto-collage, ik word er zelf vrolijk van 🙂 !

  1. Marion schreef:

   Ik heb een rotsvast vertrouwen in een goede afloop. Net als bij het voetbal. We kunnen met 1-0 achter staan in de 89e minuut. Het enige wat je nodig hebt is dat die bal er in de 90e minuut ingaat en dat de scheids ‘m in de extra tijd op de stip legt. Klaar ben je. Wedstrijd in de pocket. Never ever ever give up. Ik zal me altijd blijven vastklampen aan die positieve kant.

   Vreemde gevoel nu een beetje weg?

   1. Als jij er rotsvast in gelooft wel 🙂 !

 5. Marielle schreef:

  Wat onwijs “happy” word ik van deze foto’s, echt leuk, ik keek er echt elke keer naar uit! Vind het echt mooi hoe jij altijd weer positieve en mooie dingen weet te vinden/vast te leggen en..dat dit vaak ook dingen zijn waar je soms gewoon “aan voorbij’ gaat zeg maar. En door het vast te leggen wordt het toch wat bijzonders!
  Echt leuk!

  En nu de volgende challenge?

  1. Marion schreef:

   Nou, nog maar even niet! 🙂

 6. misssexandthecity schreef:

  Lippenbalsem of lipgloss werkt ALTIJD 🙂 :-), ik vind het altijd zo jammer dat ik lees dat je zo met angsten geconfronteerd wordt,…..zo heb ik altijd angst wanneer het hevig regent maar dat heeft een reden, ooit als kind met een storm geconfronteerd geweest dat het water langs de muren stroomde omdat ons dak stuk was,……mijn ouders hadden geen geld om het te laten maken, zodat ik jaren met vocht en schimmels ben geconfronteerd geweest,……..en die angst blijft,…..en is heel echt als het weer eens stormt,..dus ik weet een klein beetje hoe het voelt en ik vind dit al verschrikkelijk,……dus echt heel, heel veel sterkte ermee en hopelijk werkt de combinatie medicatie/therapie voor je!!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Miss!

 7. Petra schreef:

  Mooie collage. Jammer om te lezen dat je zoveel angst hebt. Hopelijk helpen de medicijnen je op weg. Om.in voetbaltermen te blijven, ze geven jou de voorzet maar je moet zelf in het doel schieten. En volgens mij ben je best een goede spits 🙂

  1. Marion schreef:

   Ik was vroeger altijd voorstopper. Bij gebrek aan een goede keeper 😛

 8. ninjamoeder schreef:

  Leuk die foto collage! Even over de angst: ik ben er van overtuigd dat je helemaal van de angst af kan komen! Ik heb het ook overwonnen. Als ik het kan, kan jij het zeker ook! Stuur mij even een berichtje als je meer wil weten over hoe ik dat voor elkaar heb gekregen!

  1. Marion schreef:

   Ik wacht eerst even de diagnose af voordat ik andermans adviezen ga opvolgen. Niet lullig bedoeld, hoor, begrijp me niet verkeerd! Ik ben blij dat ik je mag mailen, maar wil even de tweede intake van maandag afwachten.

   1. ninjamoeder schreef:

    Natuurlijk snap ik dat! Ik hoop dat je veel aan de therapie en medicijnen hebt. Mocht het moment komen dat je ‘verder’ wil kijken dan deel ik mijn ervaringen graag met je. Ik wil je geen adviezen geven maar meer laten zien dat het kan! Sterkte!

 9. jennn schreef:

  Leuk om je foto’s te zien! Succes met het overwinnen van je angsten, gaat je vast lukken!

 10. Helemaal leuk die 100 Happy Moments, ga ik ook zeker
  nog een keer doen, stilstaan bij dat wat er toe doet…

  Sterkte verder, hopelijk helpt het je op de goede weg!

 11. Wat een mooie collectie en wat een mooie woorden 🙂

 12. Wat heb je een mooie momenten verzameld! Ik hoop dat de angst voor je een stuk minder wordt.

 13. Kim schreef:

  Mooie verzameling! En volgens mij is je blog iets veranderd, leuk 😀

 14. jeaninehv schreef:

  Zo’n sterke vrouw lees ik door al je berichten heen. Dapper hoe je strijd. Je verdiend elk mooi moment, veel meer dan die 100. Blijven verzamelen, blijven genieten!

  1. Marion schreef:

   Wauw, dank je wel, Jeanine, voor je lieve reactie.

 15. Joyce schreef:

  Nice die foto’s krijg er een immense smile van 🙂

  Was trouwens even ‘fijn’ weet niet of dat het juiste woord is…. om over je angst te lezen met vakanties. Ik heb altijd gedacht dat ik de enige was die zich zo paniekerig kon / kan voelen op dat soort momenten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s