Eetstoornis, Persoonlijk

Eetstoornis ~ Herstel: Hersteld?


Getagd: , , .

Het is lang geleden dat ik over mijn  eetstoornis schreef en dat is een goed teken. Sterker nog, ik denk dat ik er niet meer over hoef te schrijven. Ik kan wel zeggen dat ik hersteld ben.

Zeggen dat je hersteld bent is doodeng. Je eetstoornis is iets wat heel veilig is, waar je je goed bij voelt, hoe gek dat ook klinkt. Het is iets vertrouwds en het is al zolang bij je dat het vaak lijkt alsof je een stukje van jezelf moet loslaten. Wat het makkelijker maakt om het los te laten, is eindelijk beseffen dat het niet om de eetstoornis draait. Dat er een onderliggend probleem is en dat dát het gene is wat je aan moet pakken als je je weer goed en gezond wilt voelen. Voor mij was het wel heel erg belangrijk dat dat onderliggende een naam kreeg en dat kon het pas krijgen toen ik eindelijk de stap naar hulp zette.

Ik besef dat ik niet beter ben als ik geen eetstoornis meer heb, maar dat ik juist alleen maar beter kan worden zonder eetstoornis. 

Dat ik af en toe nog even teruggrijp op de light producten? Dat is een gewoonte die ik af moet leren na 25 jaar. Dat ik af en toe nog dagen heb dat ik te weinig eet? Doen we dat niet allemaal wel eens als we ons wat minder voelen? Ja, ik vind het nog lastig om met anderen te eten of om uit eten te gaan. Maar iets lastig vinden, dat is toch geen stoornis? Dat ik liever geen koekjes of taart eet? Dat zal altijd zo blijven. Dat is niet mijn eetstoornis. Dat ben ik en ik vind het goed zo. ♥

 

31 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s