De bedrijfsarts en een overwinning

Bedankt weer voor al jullie fijne en lieve reacties op mijn artikel van vanochtend. Tof!

Hoe ging het vanmiddag bij de bedrijfsarts? Waren alle zorgen die ik van tevoren had om niets? Was de angst inderdaad niet logisch en ongegrond, zoals zo vaak? Die twee vragen kan ik allebei volmondig met JA beantwoorden. De goeie man was één en al bezorgdheid, was vol begrip en meer dan ondersteunend. Hij luisterde, dacht met me mee, gaf me tips en adviezen. Het gekke is dat hij dat van het begin af aan al heeft gedaan. Waarom dan toch die onrust en die angst? Tsja, omdat het niet aan hem ligt, maar aan mij.

De volgende afspraak zal zijn ergens halverwege september. Dan is de behandeling bij de psycholoog gestart en is mijn medicatie hopelijk ook op orde. Wie weet kunnen we dan al wél weer wat verder vooruit kijken, want voor nu is er gewoon nog helemaal niets van te zeggen.

Ik vertelde hem van de 12 uur per etmaal op bed liggen. Vond hij niet eens zo heel erg ”slecht”. Hij was te spreken over het feit dat ik iedere ochtend op tijd opsta en dat ik ook iedere dag probeer om even de deur uit te gaan. Hij vond alleen een tripje naar de supermarkt op de hoek wel erg karig, dus we hebben afgesproken dat ik vanaf morgen iedere dag minimaal één uur buiten de deur doorbreng. Dat kan zijn wandelen in het bos, lekker aan de waterkant zitten, een stuk fietsen, een uurtje zwemmen, maar ook bij iemand een kop koffie drinken of een uurtje winkelen in de stad is goed. Om mezelf een beetje te motiveren ga ik die dagelijkse tripjes natuurlijk vastleggen met mijn camera. Ik zal jullie er niet iedere dag mee vervelen, maar een wekelijks verslagje kunnen jullie wel gaan verwachten de komende tijd.

Dan was daar natuurlijk de enorme opluchting achteraf. Pas toen ik in de auto zat merkte ik hoeveel honger ik had. Het was ondertussen bijna 14:30 uur en ik had alleen nog een bekertje Activia yoghurt op die ochtend. Ik stopte in Bennekom, het dorp waar ik ben opgegroeid, kocht een kaasbroodje en wilde weer teruglopen naar de auto. Toen bedacht ik me. Ik ging op een bankje zitten, midden in het dorp, op een druk kruispunt met veel auto’s, fietsers en voetgangers en daar at ik mijn kaasbroodje op. In het zicht van heel het dorp. Dat klinkt voor de meeste mensen als de normaalste zaak van de wereld, voor mij was het een enorme overwinning: eten in het openbaar. Alleen. Op een bankje. Midden op straat. En niet een appel, nee, een vet kaasbroodje. Ik weet niet of het komt door de medicatie, dat de angst al wat afneemt, of dat ik dit nu kan omdat ik eindelijk verlost ben van die verrekte eetstoornis. Hoe dan ook, het voelde goed.

Dan ga ik nu maar eens mijn eerste doel voor morgen bedenken. Ik denk dat het een rustige boswandeling gaat worden.

Fijne avond allemaal. ♥

 

 

26 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marielle schreef:

  WAt fijn!!! Wat fijn!! echt super, dat gesprek, het begrip, de adviezen en doelen! Leuk dat je dit gaat vastleggen! haha rondleiding in dat mooie natuurgebied?

  En die overwinning! super ennuh…”Angst is ook niet logisch” toch? 😉

  Geniet van je avond, er is vast een last van je afgevallen!

  Groetjes!

 2. Gefeliciteerd met het eten van een kaasbroodje. Mooi dat het allemaal goed gaat en ik ben benieuwd naar de foto’s die het doktersrecept gaat opleveren.

 3. ingridblogs schreef:

  “Waarom dan toch die onrust en die angst? Tsja, omdat het niet aan hem ligt, maar aan mij.”…..mooi verwoord.

 4. healthywayofhappy schreef:

  Wat fijn dat de bedrijfsarts zo begrijpend was! Ik heb nog niet teruggelezen op je blog, maar ben blij voor je dat het goed ging. Elke dag een uur buiten de deur zijn zal je hopelijk ook goed doen.

 5. Petra schreef:

  Wat fijn meid! Het gesprek maar ook het kaasbroodje. Ik ben benieuwd naar de activiteiten die je gaat ondernemen. Kijk nu al uit naar je overzichtjes.

 6. bentenge schreef:

  Kijk eens aan ! Well done ! Op naar de volgende buitenhuistrip.

 7. Miss Sentinelli schreef:

  Mooi om te lezen! Super fijn dat het gesprek goed ging en dat de bedrijfsarts zo vol met begrip was en super goed bezig dat je een kaasbroodje hebt gegeten en in het openbaar!

 8. Wat goed dat het allemaal meeviel achteraf! Ik ben heel benieuwd wat je dat uur per dag allemaal gaat ondernemen 🙂 Lekker gevoel dat je voorlopig even niet met je werk bezig hoeft te zijn.

  1. Marion schreef:

   Dat is wel een essentieel punt ook. Ik voel me helemaal niet prettig op mijn werk op het moment, dus ja, dat geeft nu enorm veel rust.

 9. janie1983 schreef:

  Ik ben hartstikke blij voor je! En super dat je een kaasbroodje op een drukke plek hebt opgegeten. Ik kijk uit naar de foto’s van je dagelijkse uitjes!

 10. Blij en trots tegelijk. Een begripvolle arts en een Marion die de wereld aanvalt – kassa !

 11. Wat zet je mooie stappen, wauw!

 12. pinkitnl schreef:

  Wat een goede overwinning, super! x

 13. beauninoblog schreef:

  Fijn voor je zeg. Had natuurlijk je eerste blogje hierover net ook gelezen.
  Het bloggen (en de herkenning, het begrip van veel lezers en andere bloggers doet je ook vast veel goeds). Ben benieuwd naar je wandelblog hoor!
  Lieve groet, Narda

 14. Elske schreef:

  Ik kan maar één ding zeggen: je doet het zo goed! 🙂 Een uurtje per dag naar buiten helpt mij altijd heel erg, dus hoop dat het dat voor jou ook gaat doen.

 15. beauninoblog schreef:

  Even ot: ik kan je abc blog niet openen met mijn iPhone. Denk dat het mis gaat als dat plaatje met die aardbei in beeld komt. Dan schiet mijn beeldschermpje steeds op zwart. Jammer!!! Ben zo nieuwsgierig!

  1. Marion schreef:

   Sorry! Geen idee hoe dat kan :-/

 16. Bloem schreef:

  Ik verheug me al op de foto’s van je buitenuurtjes! Genieten zullen we dan 🙂

 17. jennn schreef:

  Wat fijn om te lezen!

 18. missdoke schreef:

  Ja leuk idee van Bloem hierboven om van de uurtjes buiten telkens een foto te maken, misschien van iets waar je van geniet op dat moment?
  Fijn dat het gesprek met de bedrijfsarts goed verliep. Ik wens je heel veel succes de komende tijd en vergeet niet te genieten van elke kleine stap die je maakt. You go girl 🙂

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, meid! En die foto’s gaan er komen. Gisteren al de eerste fotoshoot gehad 😉

 19. Saar schreef:

  Dit is meteen het eerste bericht dat ik op je blog lees, maar wat een mooi bericht! Go you! Meteen een advies ook in praktijk brengen, want je was tenslotte ook buiten niet?

  1. Marion schreef:

   Dank je wel! En ja, dat was inderdaad ook buiten. Ik deed het niet bewust, op dat bankje gaan zitten. Waarschijnlijk had ik het dan juist niet gedaan.

   Ik ben je blog aan het bekijken. Heb al hele fijne dingen gelezen. Mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.