How To Live A Passionate Life

Soms zie je iets wat je stil doet staan, zo mooi vind je het. Dat kan een bloem zijn, een schilderij, een dier of de natuur op zich. Het liefst zou je er een foto van maken om het vast te leggen. Dat doen we dan ook vaak, maar toch is die foto nooit zo intens als het moment zelf.

Soms zit je in de auto, hoor je een nummer op de radio en ben je meteen “blown away”. Je onthoudt één zin uit het liedje en zodra je thuis bent zoek je het hele internet af naar dat ene nummer. Als je het gevonden hebt kan je niet meer ophouden met luisteren.

Soms lees je een blogpost die zo mooi is, dat je deze meteen nog een keer leest. En terwijl je deze nog een keer leest pak je je dagboek erbij en schrijf je de meest treffende zinnen op. Dit is zo mooi, dit raakt je zo, dit is zoals jij het ook voelt of ziet. Dit wil je onthouden en kunnen teruglezen zo vaak als je wilt.

Ik heb dit regelmatig. Het liefst wil ik het dan met iedereen delen in de hoop zij net zo enthousiast zijn als ik. Maar meestal haalt die ander zijn schouders op. “Nou, ik vond hun vorige nummer veel beter.” “Wat zij schrijft kan helemaal niet joh. Die gelooft in wonderen. Zo zit het leven niet in elkaar.” Vaak ben ik dan een beetje teleurgesteld. Niet lang hoor, heel even maar. Daarna geniet ik gewoon weer verder. Ik merk echter wel dat het me ervan weerhoudt om dingen met anderen te delen en dat is eigenlijk zonde. Wellicht vinden 99 mensen aan wie ik iets laat horen of zien het helemaal niks, maar als de 100e persoon net zo geraakt is als ik, dan is het toch al meer dan de moeite waard? Daarom ga ik gewoon weer mijn enthousiasme over van alles en nog wat met jullie delen. En we beginnen meteen!

Vandaag wil ik een post van Debby van Bohemian Dreams met jullie delen. Op 28 juni 2014 schreef zij een blogpost met de titel How to live a passionate life. Ik las deze post en er vielen zoveel dingen op hun plek. Debby volgt haar hart en op dit moment doet ze dat in Nicaragua. Daar leeft ze haar droom en daar haalt ze alles uit haar leven wat erin ziet. Maar daarvoor hoef je niet per se naar de andere kant van de wereld en dat drong tot mij door toen ik haar artikel las. Ik kan hier thuis, zelfs als ik ziek op bed lig, mijn leven mooier maken dan het nu is. Daar heb ik helemaal niets of niemand voor nodig, alleen mijzelf en mijn gedachten.

How to live a passionate life. ♥

17 reacties Voeg uw reactie toe

 1. pinkitnl schreef:

  Wat leuk dat je dit met ons deelt ik ken het artikel zelf nog niet, maar ga ik zo eerst onder het genot van een kop thee lezen x

 2. Je moet gewoon delen wat je wilt delen. Ik begrijp wel wat je bedoelt met die terughoudendheid. Ik heb mij ook afgevraagd of ik mijn voorliefde voor SciFi moest delen.
  De puntjes die Debby zijn niet allemaal iets voor mij. Ik zie mijzelf nog niet met een backpack op vakantie gaan. Niet alles plannen is oké maar er zijn grenzen.

  1. Marion schreef:

   Ik ook niet. Zou het niet eens willen! Maar de overige punten vind ik zelf heel erg mooi. Daar ging het mij het meest om.

  2. Ik doel er niet per se op dat je uit een backpack moet leven, maar dat reizen je ogen en je mind opent. Iets wat ons in het dagelijkse leven nogal eens tekortkomt, en zo leer je superveel in een korte tijd. Nieuwe ervaringen maken het leven zo mooi!

   1. Debby, ik heb al velen reizen gemaakt en veel van de wereld gezien. En op dat punt moet ik je gelijk geven. Reizen is fantastisch en ik kan dan ook iedereen aanraden om elk jaar ergens anders heen te gaan.

 3. beauninoblog schreef:

  Ja, zo zou ik ook wel willen leven hoor. Maar zo’n gedoe met een man, puber, drie katten, twee hennen, een haan en een valkparkiet in mijn rugzak. (We nemen ook geen huisdieren er meer bij).

  Drie jaar geleden met bijna niets gereisd, en je hebt inderdaad maar weinig nodig. Dat is waar. Was trouwens ook een supervakantie.

  1. Marion schreef:

   Ik zou helemaal niet zo willen leven, naast het feit dat ik het niet kan. Juist dat ene puntje over die backpack is niets voor mij! De mooiste (en voor mij meest zinvolle, daarom vind ik ‘m waarschijnlijk mooi) vind ik: Embrace Uncertainty.En natuurlijk de uitspraak van Anne Frank.
   Tof, dat je dat gedaan hebt, die reis drie jaar geleden!

 4. Marielle schreef:

  wat leuk dat je dit schrijft! Ik herken het helemaal dat je zo blij en enthousiast kan zijn over iets en dat je het dan vanwege mogelijke reacties niet deelt!
  Blijven delen, leuk juist! Er zijn altijd mensen die het wel/niet leuk vinden!

  Mooi te lezen en geniet van de dingen!!

 5. Petra schreef:

  Lekker blijven delen. En ook al is het misschien soms niet helemaal iets voor mijn dan vind ik het toch leuk om te lezen hoe enthousiast je bent. Ik zal het artikel zo eens goed gaan lezen.

 6. Saar schreef:

  Dat zijn zo’n mooie dingen hè, als je iets leest of hoort en dat meteen wilt delen. Ik begrijp je teleurstelling als je dan niet meteen iemand vindt die je enthousiasme deelt. Maar inderdaad, gewoon blijven delen joh!

 7. Ik herken me in je verhaal. Ergens super enthousiast over zijn en meteen willen delen! Dat vond ik ook altijd heel leuk aan het bloggen. Met een beetje hoop haal je inderdaad één iemand over die het net zo mooi vind als jij.

  Ik ga meteen even een kijkje nemen naar het vernoemde artikel! Leuk idee om dit weer op te gaan pakken!

 8. Elk zijn (of haar:)) manier van dromen, zou ik zeggen. Zolang je ze maar aanpakt!

 9. Debby schreef:

  Aaah wat superlief, ik voel me vereerd. Je hebt een zaadje van mij geoogst, zomaar, over de zee gevlogen ❤

  1. Marion schreef:

   Hey Debby, wat leuk dat dat je reageert. Ja, ik ben zo blij met wat je schreef en wat ik al zei, ik heb bijna alles overgeschreven in mijn dagboek. Wekelijks zoek ik die pagina er nog even bij. Embrace uncertainty. Dream! Create your own passion. Close your circle of friends (just see the ones that nourish you emotionally in a healthy give-and-take relationship in stead of seeing people out of obligation or oblivion).Give love anytime. Dat is wat jij mij meegegeven hebt. Dank je wel daarvoor. ♥

   1. Awh, duizend hartjes. Ik ga in mijn bedje kruipen zo blij als een prinsesje hier in Managua. Jíj bedankt!

 10. Joyce schreef:

  Dit is nou juist zo een postje wat mij op die manier raakt, zo herkenbaar wat je hier schrijft. Ik ben net zo. En je laatste zinnen, super mooi Marion dat is idd waar geluk xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s