Desperately Hungry Housewives

Episode image

Graag zou ik één van mijn favoriete documentaires met jullie delen. Desperately Hungry Housewives laat zien dat een eetstoornis niet alleen voorkomt bij meisjes in hun tienerjaren, maar ook bij volwassen vrouwen, veelal met een baan en een gezin. Voor mij bevat deze documentaire vooral heel veel herkenning. Voor mensen die nooit met een eetstoornis in aanraking zijn geweest zal het veelal een eyeopener zijn.

De documentaire bestaat uit 6 korte delen van ongeveer 8 minuten per aflevering. Mocht je een aflevering gaan kijken of wellicht de hele documentaire, dan hoor ik heel erg graag wat je ervan vond. ♥

18 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Een probleem dat blijkbaar doorgaans binnensmuurs blijft. Ik moet tot mijn schaamte toegeven dat ik het filmpje wat heb doorgespoeld. Misschien kenmerkend voor ‘de maatschappij’, die liever naast het probleem kijkt? Shame on me, en sterk dat jij er wél mee naar buiten komt. Het hardnekkig volhoudt zelfs.

  1. Marion schreef:

   Dat ik ermee naar buiten kom is denk ik wel mijn redding. Had ik dat niet gedaan, dan zou ik er wellicht over 10 jaar ook nog steeds zo mee bezig zijn. Geen shame on you nodig voor het doorspoelen. Het is nou ook weer niet de docu van de eeuw. Ik ben al lang blij dat je de moeite neemt en dat meen ik serieus. Tof!

 2. Saar schreef:

  Ben wel benieuwd hiernaar… ga hem zo even kijken als ik er goed de tijd voor kan nemen!

 3. Joyce schreef:

  Ik ga hem na het weekend kijken, ik ben heel erg benieuwd!

 4. Een indrukwekkende documentaire. Vooral die foto’s aan het eind van deel 4 zijn schokkend. Gelukkig ziet ze er nu een stuk beter uit.
  De documentaire geeft een beetje inzicht in wat jullie doormaken.
  Het is goed dat je dit deelt.

  1. Marion schreef:

   Fijn dat je er open voor staat. Ik zag dat je de documentaire zelfs gedeeld hebt. Dat vind ik echt heel erg tof van je. Dank je wel!

 5. jeaninehv schreef:

  Wauw, wat goed dat je hier aandacht aan schenkt!
  Het stereotype waar altijd aan gedacht wordt wanneer het gaat over een eetstoornis kan zo frustrerend zijn..Echt goed dit filmpje!

  1. Marion schreef:

   Dat is het inderdaad heel naar, het stereotype waar altijd maar vanuit wordt gegaan. Dat maakt het aan de ene kant onopvallender waardoor mensen het niet snel doorhebben en aan de andere kant maakt het de schaamte nóg groter. Bedankt voor je reactie!

 6. artisticstateofmind schreef:

  Wat slecht dat ik deze nog niet kende! Ik ga zo meteen kijken!

 7. Dit lijkt me wel een goede docu om te kijken. Thanks voor de tip!

 8. lous schreef:

  Deze serie ken ik (nog) niet. Ik geloof niet dat ik hier al aan toe ben, maar ik sla hem zeker op voor later.

  1. Marion schreef:

   Inderdaad nooit iets kijken waar je nog niet aan toe bent, Lous. Heel goed dat je dat naar jezelf kan aangeven. Sterkte.

 9. Petra schreef:

  Ik heb de eerste twee afleveringen gekeken. Wat ik er van vond? Indrukwekkend, verrassend want je denkt inderdaad dat zoiets ontstaat in de pubertijd. Wat me bij bleef is de opmerking in de tweede serie: het heeft niet te maken met hoe ik er uit zag maar hoe ik mij voelde over mezelf.

  1. Marion schreef:

   Wat tof dat je de moeite hebt genomen. Dank je wel. Je hebt ook meteen de kern eruit gepikt!

 10. Marielle schreef:

  Dit ga ik zeker kijken dank voor de tip!! Het eerste stukje vond ik indrukwekkend!

 11. misssexandthecity schreef:

  Ik vind het confronterend,….want deze vrouwen leven niet, maar worden geleefd,….of hun leven staat on hold,…en dat is zo ontzettend jammer wat de oorzaak ook is,……en ik hoop dat ze hulp vinden of de kracht om te ontdekken hoe fijn ze zijn als mens en goed genoeg zonder perfect te zijn,…….

 12. Marielle schreef:

  Alles bekeken…heftig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.