Eetstoornis, Persoonlijk

Eindelijk Ik Ook Van Mij


Getagd: , , , .

Ik heb een moeilijke beslissing genomen. Althans, voor mijzelf. Voor iedereen om mij heen lijkt het een hele logische keus, maar voor mij persoonlijk is het moeilijk.

Ik heb besloten mij voorlopig even terug te trekken als vrijwilliger van het eetstoornisforum Ik Ook Van Mij. Ik weet dat dat verstandig is, maar het valt me zwaar. Het is voor mij iets waar ik heel trots op ben. Dat ik daarvoor gevraagd ben geeft mij kracht en zelfvertrouwen. Naast het daadwerkelijk steun geven gaf het mij ook het gevoel dat ik mezelf nuttig kon maken. Het gaf me een gevoel van eigenwaarde, zeker nu ik op dit moment zelf zo weinig kan. Dat ik nu vanaf de zijlijn toe moet kijken vind ik lastig. Echter, ik kan mij op dit moment niet voldoende inleven in de leden van het forum. Aan de andere kant kan ik de boel juist weer niet met voldoende afstand bekijken. Ik reageer teveel vanuit mijn eigen ervaring en gevoel en laat mezelf daarin meeslepen. Dat is niet goed. Niet voor hen, maar al helemaal niet voor mezelf. Dan is er maar één oplossing: afstand nemen. Eerst zorgen dat ik mijn eigen problemen op kan lossen en dan pas kan ik weer de ”zorg” voor anderen op me nemen. Ik blijf wel meelezen op het forum zodat ik een beetje op de hoogte blijf van hoe het met iedereen gaat, maar reageren en ondersteunen doe ik voorlopig even niet.

Toch is er ook een lichtpuntje aan deze situatie. Het terugtrekken voelt niet als falen. Ik reken het mezelf niet aan. Ik voel me er niet schuldig onder. Ik zie eindelijk in dat ik eerst zelf hulp nodig heb voordat ik anderen kan helpen en dat is iets waar ik tot voor kort absoluut niet toe in staat was.

Eindelijk ik ook van mij. ♥

 

19 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s