Eindelijk Ik Ook Van Mij

Ik heb een moeilijke beslissing genomen. Althans, voor mijzelf. Voor iedereen om mij heen lijkt het een hele logische keus, maar voor mij persoonlijk is het moeilijk.

Ik heb besloten mij voorlopig even terug te trekken als vrijwilliger van het eetstoornisforum Ik Ook Van Mij. Ik weet dat dat verstandig is, maar het valt me zwaar. Het is voor mij iets waar ik heel trots op ben. Dat ik daarvoor gevraagd ben geeft mij kracht en zelfvertrouwen. Naast het daadwerkelijk steun geven gaf het mij ook het gevoel dat ik mezelf nuttig kon maken. Het gaf me een gevoel van eigenwaarde, zeker nu ik op dit moment zelf zo weinig kan. Dat ik nu vanaf de zijlijn toe moet kijken vind ik lastig. Echter, ik kan mij op dit moment niet voldoende inleven in de leden van het forum. Aan de andere kant kan ik de boel juist weer niet met voldoende afstand bekijken. Ik reageer teveel vanuit mijn eigen ervaring en gevoel en laat mezelf daarin meeslepen. Dat is niet goed. Niet voor hen, maar al helemaal niet voor mezelf. Dan is er maar één oplossing: afstand nemen. Eerst zorgen dat ik mijn eigen problemen op kan lossen en dan pas kan ik weer de ”zorg” voor anderen op me nemen. Ik blijf wel meelezen op het forum zodat ik een beetje op de hoogte blijf van hoe het met iedereen gaat, maar reageren en ondersteunen doe ik voorlopig even niet.

Toch is er ook een lichtpuntje aan deze situatie. Het terugtrekken voelt niet als falen. Ik reken het mezelf niet aan. Ik voel me er niet schuldig onder. Ik zie eindelijk in dat ik eerst zelf hulp nodig heb voordat ik anderen kan helpen en dat is iets waar ik tot voor kort absoluut niet toe in staat was.

Eindelijk ik ook van mij. ♥

 

19 gedachten over “Eindelijk Ik Ook Van Mij

 1. Zo’n dapper besluit. Je bent echt sterk. Dat laat je hiermee toch weer zien. Dat je je niet schuldig erover voelt is zo’n goede stap vooruit!

 2. Dit raakt me…
  Marion, dit stukje, zo dapper en vooral zo mooi, zonder schuldgevoel en gevoel van falen! Wat mooi en wat een verandering..
  Sterkte met alles!!!
  Ben echt stil ervan

  1. Dank je wel, Mariëlle. Ja, jij weet heel erg goed hoe het bij mij werkt en vooral ook hoeveel moeite ik heb (gehad) met voor mezelf opkomen, me altijd maar schuldig voelen, mezelf wegcijferen. Het is echt een grote verandering. Nogmaals, dank je wel. Je bent een enorme steun, dat weet je, hè?! XX

   1. Ach Marion…dat …dat vind ik zelf niet, maar ik heb wel diep respect voor jou en ben trots op je, blij voor je en …nu ja…dat wordt te persoonlijk hier
    DANK

 3. Hele moeilijke, maar wel een hele wijze beslissing! Goed dat je je er niet schuldig over voelt, want je hebt helemaal gelijk; je kunt pas een ander helpen als je jezelf goed genoeg voelt om echt hulp te kunnen geven!

 4. Dat is absoluut een moeilijke beslissing, maar wel heel dapper en wijs. Het is een van mijn eigen levenswijsheden dat je eerst zelf goed in je vel moet zitten voor je een ander kan helpen. Dus proficiat dat je het in de praktijk omzet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.