Oppeppers

Vandaag even geen Depressie De Deur Uit. Waar ik gisteren al bang voor was gebeurde vannacht: hoofdpijn. Vre-se-lij-ke hoofdpijn. Zo erg dat ik er ieder uur wakker van werd. Ik slik maar even pijnstillers bij het leven om het wat draaglijker te maken.

Even kort vertellen over gisteren. Gisteren had ik een goeie dag voor mijn doen. Helaas ging het aan het begin van de avond mis. Er kwam tóch onverwachts bezoek. Dat leek even goed te gaan, maar helaas, na vijf minuten ging het alsnog mis. Ik begon te trillen, mijn gezicht werd warm en rood, de woorden bleven steken in mijn keel en het enige wat ik kon doen was zonder iets te zeggen naar boven lopen. Echt, dan voel je je zo verschrikkelijk! Waarom kan je niet in ieder geval gewoon even zeggen: ‘Joh, het gaat niet, ik voel me toch niet lekker, ik ga even op bed liggen’. Nee hoor, helemaal niks. Als een dooie de kamer uitlopen, meer lukt niet. Dat is zo immens frustrerend! Boven kwam het oude gevoel omhoog. De gedachten ‘eten doen we vanavond niet’ kwam voorbij. Langzaam kwamen de tranen. Frustratietranen. Heel even maar. Na een half uur ging de visite weg en liep ik naar beneden. Even alles goed met Peter doorgesproken en verrek, het gaat inderdaad al beter. Er komt geen woede of blinde paniek meer aan te pas. Ik kan redelijk snel mezelf herpakken. Ik kan daarna ook gewoon eten maken, iets wat voorheen onmogelijk was na een angst- of paniekaanval. Dit was voor het eerst dat we allebei echt heel duidelijk de vooruitgang konden zien. Wat een fantastisch gevoel was dat!

Terug naar vandaag. De hoofdpijn. Hij is dusdanig erg dat ik het echt niet trek om naar buiten te gaan. Ik voel me daar lichtelijk schuldig over. Waarom? Zo werkt dat in mijn systeem. Als ik een afspraak heb met iemand of met mezelf, dan moet ik me daaraan houden. Als ik iedere dag minimaal een uur naar buiten wil, dan gaat dat al vrij snel over in moeten. Dat is mijn perfectionisme. En als ik gisteren een uur buiten geweest ben wil vandaag eigenlijk een uur en een minuut en morgen een uur en twee minuten. Die lat kan nooit blijven liggen. Maar ook daar wordt aan gewerkt. Ik ben tenslotte vandaag niet naar buiten geweest. Wat heb ik dan wel gedaan?

Minions kijken. Altijd lachen.

Wat mij altijd heel erg goed doet is lekker uitgebreid douchen en dan vervolgens de hele dag in mijn Nijntjesbadjas rondbanjeren.Nu is het helemaal een genot want hij is net gewassen!

Een blij muziekje luisteren en een nog blijere clip kijken.

Waar ik ook echt heel erg blij van word is nutteloze dingen kijken. Niet saaie nutteloze dingen, maar leuke nutteloze dingen. Nutteloze dingen die zo leuk zijn dat ze daardoor stiekem toch niet meer zo nutteloos zijn. Zoals deze compleet nutteloze vlog van Bibian & Manon van Little Wonder World.

Of foto’s kijken.

Mijn eigen voeten in het water.

Of in het gras.

Of een lammetje in het gras!

Schaapjes in de vroege ochtend.

Ed & Willem.

Een regenboog. Altijd mooi.

Ik kan nog wel uren doorgaan! Doe ik niet hoor, wees gerust.

De hoofdpijn is ondertussen wel van ondraaglijk naar draaglijk naar ronduit irritant gezakt en voor deze ene keer is de term ronduit irritant behoorlijk positief. Ik ben nu wel lekker een beetje opgevrolijkt. Jullie? Oh, als je zelf iets hebt waar je gegarandeerd vrolijk van wordt, please let me know. Vind ik heel erg leuk om te lezen.

Oké, nog eentje dan. ♥

 

 

 

22 reacties Voeg uw reactie toe

 1. janie1983 schreef:

  Geeft niks joh een dagje thuis blijven. Ik herken die schuldgevoelens wel. Je hebt je ondanks de hoofdpijn prima vermaakt. Leuk om te zien!

  Knap hoe je jezelf gisteravond hebt opgepakt. Je mag zeker trots zijn op jezelf meis!

  Ik heb niks vrolijks met je te delen op het moment. Mezelf even bij elkaar rapen en proberen weer door te gaan. Heb een dipje… Maar jouw blog geeft me weer vrolijke energie. ♥

  1. Marion schreef:

   Doe rustig aan hè! Morgen weer een nieuwe dag. Fijn dat ik je een beetje vrolijke energie kon meegeven. X

 2. Manon schreef:

  Hahahaha wat ontzettend leuk dat wij tussen jouw oppeppers staan! 😀

 3. anna1985nl schreef:

  Afspraken met jezelf die veranderen in ‘moetjes’ is erg herkenbaar voor mij. Gelukkig heb jij je alsnog kunnen vermaken met onwijs leuke oppeppers!

  En je mag echt trots op jezelf zijn met de vooruitgang die je maakt. Héél erg trots zelfs!

  1. Marion schreef:

   Superlief! Dank je wel!

 4. Ik ben opgefokt thuisgekomen van het werk, maar je logje van vandaag bracht heel wat verlichting. Dank je!

  1. Marion schreef:

   Kijk! Dat mijn logje jou wat verlichting kon brengen, dat doet mij een heel erg groot plezier 🙂 Laat je niet gek maken, Mr. P.

 5. Marielle schreef:

  hey
  Vervelend van de hoofdpijn, het beste!!

  Toch..lees ik ook mooie dingen! Jezelf snel herpakken, super!
  En…klinkt gek maar goed dat je niet beantwoord hebt aan je perfectionisme! Oke..de reden was niet zo tof maar toch ga je in tegen iets!

  Wat een onwijs fijne badjas heb jij!

  Oh..de groetjes van Ornie 😉

  1. Marion schreef:

   Ik ben zo blij dat ik daar niet aan toegegeven heb. Ik heb hoofdpijn én buikpijn en dan zou ik een uur op een fiets gaan zitten? Waarom vraag ik dat van mijzelf? Nee, zo blij dat ik het niet gedaan heb. Fijne avond Ornie!

 6. Petra schreef:

  Ik heb je blogje gelezen met een big smile op mijn gezicht. Niet omdat je hoofdpijn hebt, dat is ronduit vervelend, maar wel omdat je je gisteravond super goed hebt herpakt. En ik vind het gewoon een heel leuke blogje met mooie foto’s 🙂

  1. Marion schreef:

   Dank je wel weer. Big smile hier ook 🙂

 7. Jenn schreef:

  Wat vervelend die hoofdpijn 😦 Maar wat goed dat je je zo hebt weten te herpakken!

  1. Marion schreef:

   Hoofdpijn zakt steeds verder 🙂 Djw!

 8. Joyce schreef:

  Weet je waar ik altijd erg vrolijk van word? Stomme filmpjes met katten, daar moet ik zo hard om lachen. Hoop dat je hoofdpijn snel helemaal weg is xxx

  1. Marion schreef:

   Jaaaa, dat klopt! Kattenfilmpjes zijn ook the bomb! Ik ga meteen ff kijken 🙂

 9. De manier waarop je de angstaanval beschreef zorgde dat ik hem ook een beetje voelde. Mooi dat je er toch nog een overwinning uit haalde. Zie je wel dat het ooit eens goed gaat komen. 🙂
  Die foto met de schapen in de ochtend nevel is schitterend.

  1. Marion schreef:

   Zeker 🙂 De schapen, absoluut een favoriet van me!

 10. oumfeerozah schreef:

  Ondanks dat het niet allemaal zo positief was heb je het ontzettend leuk geschreven! I like it!<3

 11. pinkitnl schreef:

  Hopelijk is de hoofdpijn vandaag helemaal weg? xx

 12. Saar schreef:

  Ik heb een boekje waarin ik een brief aan mezelf geschreven heb, leuke quotes plak en allemaal leuke herinneringen verzamel. Ik vul het niet altijd even trouw aan, maar op een moment dat ik denk: crap! dan is het wel leuk om dat allemaal te lezen en tada, ik voel me instant beter 😀

 13. Flavie schreef:

  Een lazy-day mag zeker eens, zeker als je je iets minder voelt. Dat kan ook genieten zijn!
  Leuke foto’s…ooh het lammetje en wat en mooie regenboog!
  Hopelijk vandaag een hoofdpijn-vrije-dag?

 14. misssexandthecity schreef:

  Hoofdpijn, ken ik al 14 jaar niet meer en ik wil dat zo houden, voel zo met je mee ook al ken ik je niet, dan is werkstress zo relatief,……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.