There’ s Beauty In Recovery

Wat is er mooier dan met  jouw eigen woorden en ervaringen anderen inspireren en motiveren? Wat is er mooier dan anderen helpen en steunen door simpelweg jouw eigen verhaal te vertellen? Dat is wat Liza Rae gedacht moet hebben toen ze There’s Beauty In Recovery oprichtte.

” There is Beauty in Recovery is about sharing our hopes, dreams, our light, and help each other heal. That is what we set out to achieve, together, with you. Because you are the beauty in There’s Beauty in Recovery.”

Vorige week ben ik weer aan de gang gegaan met Twitter. Ik gooide alle schaamte van me af, plaatste een foto in mijn profiel en knalde ook nog even een link eronder naar Mijn Kladblog. What the hell, dacht ik. Bekijk het maar. Ik gooi vanaf nu alles out in the open. Ik schaam me niet meer voor mijn struggles, voor mijn eetstoornis, voor mijn depressie. Ik doe het niet meer. Take it or leave it. Dat was een hele goede zet, want niet veel later had ik een berichtje van Liza in mijn mailbox. Om een lang verhaal kort te maken: Liza gaat mijn artikelen die betrekking hebben op mijn herstel vertalen in het Engels en deze worden vervolgens gepubliceerd op TBIR.

Ik kan niet eens beschrijven hoe intens blij ik ben. Niet alleen ben ik ontzettend trots dat mijn geschreven teksten de moeite waard zijn om te vertalen en elders te publiceren, maar dat er mensen zijn zoals Liza die hun energie steken in het helpen van anderen. Liza is zelf ervaringsdeskundige en weet hoe belangrijk het is om steun te krijgen in de vorm van erkenning en herkenning.

“What makes telling and sharing our own story so amazing, is that we connect with someone’s soul. We discover that our longings, our dreams, our fears and our darkest and deepest of feelings, are universal. We find that we are not alone.” – Liza Rae, founder TBIR

Toen ik ’s middags een mailtje kreeg dat mijn voorstelstukje onder de titel New Writer On The Block online stond, kwam er een big smile op mijn gezicht en die ging er niet meer af de rest van de dag. Ik ben trots, ik ben blij, maar bovenal ben ik dankbaar. Dankbaar dat ik dit mag en kan doen om anderen te ondersteunen in hun weg naar volledig herstel. Liza, dank je wel dat je me deze mogelijkheid bied. We gaan ervoor. Jij, ik, de andere drie bloggers op de site en alle lezers die we op deze manier kunnen bereiken.  ‘Because no one should go through this alone.’ ♥

29 reacties Voeg uw reactie toe

 1. twinkelbella schreef:

  Wat mooi zeg en fijn dat je op deze manier anderen kunt helpen!

  1. Marion schreef:

   Lief, dank je wel.

 2. marielle schreef:

  wow…ik heb het al eens gezegd maar je hebt schrijf – en fotografietalent!
  Dit is echt een felicitatiewaard!

  Wat ik zo mooi vind aan je verhalen is dat het zo echt is, zo puur en daardoor doet het wat met je (als ik voor mezelf spreek)

  Geniet ervan!!!

  1. Marion schreef:

   Doe ik, dank je wel.

 3. janie1983 schreef:

  Wat fijn meisje! Het is je van harte gegund. Een kroon op je werk. X

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, meis. En twee keer dank je wel 🙂 Ontzettend lief van je ♥

 4. Nancy Mehuys schreef:

  Dit verdient een dikke proficiat !!! ga ervoor en je komt er zeker…ben ik van overtuigd het toont al wat moed om alles openbaar te zetten ik wist direct dat je een sterke madam bent :-)))))

 5. Kirsty schreef:

  Wat gaaf zeg! Gefeliciteerd! 🙂

 6. Wendy de Jong schreef:

  Wat ontzettend leuk en hartstikke verdiend!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Wendy!

 7. Petra schreef:

  Wauw! Wat super gaaf. Het is je zo gegund. . Gefeliciteerd meid!

  1. Marion schreef:

   Aw, dank je wel!!!

 8. beauninoblog schreef:

  Wat leuk! Hou je er toch nog iets goeds aan over.

 9. misssexandthecity schreef:

  Mijn oprechte felicitaties,…..en buig al het negatieve maar om in positieve!! Gefeliciteerd!

 10. Jenn schreef:

  Super, gefeliciteerd, je hebt het verdiend!

 11. Saar schreef:

  Geweldig dat je blogjes daar komen! Mooi is het ook! Ik ben ontzettend blij voor je!

 12. Flavie schreef:

  Super!! 🙂

 13. Joyce schreef:

  Wauw dat is gaaf!!

 14. Carlijn schreef:

  Wat vet! Daar mag je trots op zijn!

 15. Wat ontzettend leuk! Dat jouw stukjes daar maar veel mensen mogen inspireren en motiveren! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.