Eetstoornis, Persoonlijk

There’ s Beauty In Recovery


Getagd: , , , .

Wat is er mooier dan met  jouw eigen woorden en ervaringen anderen inspireren en motiveren? Wat is er mooier dan anderen helpen en steunen door simpelweg jouw eigen verhaal te vertellen? Dat is wat Liza Rae gedacht moet hebben toen ze There’s Beauty In Recovery oprichtte.

” There is Beauty in Recovery is about sharing our hopes, dreams, our light, and help each other heal. That is what we set out to achieve, together, with you. Because you are the beauty in There’s Beauty in Recovery.”

Vorige week ben ik weer aan de gang gegaan met Twitter. Ik gooide alle schaamte van me af, plaatste een foto in mijn profiel en knalde ook nog even een link eronder naar Mijn Kladblog. What the hell, dacht ik. Bekijk het maar. Ik gooi vanaf nu alles out in the open. Ik schaam me niet meer voor mijn struggles, voor mijn eetstoornis, voor mijn depressie. Ik doe het niet meer. Take it or leave it. Dat was een hele goede zet, want niet veel later had ik een berichtje van Liza in mijn mailbox. Om een lang verhaal kort te maken: Liza gaat mijn artikelen die betrekking hebben op mijn herstel vertalen in het Engels en deze worden vervolgens gepubliceerd op TBIR.

Ik kan niet eens beschrijven hoe intens blij ik ben. Niet alleen ben ik ontzettend trots dat mijn geschreven teksten de moeite waard zijn om te vertalen en elders te publiceren, maar dat er mensen zijn zoals Liza die hun energie steken in het helpen van anderen. Liza is zelf ervaringsdeskundige en weet hoe belangrijk het is om steun te krijgen in de vorm van erkenning en herkenning.

“What makes telling and sharing our own story so amazing, is that we connect with someone’s soul. We discover that our longings, our dreams, our fears and our darkest and deepest of feelings, are universal. We find that we are not alone.” – Liza Rae, founder TBIR

Toen ik ’s middags een mailtje kreeg dat mijn voorstelstukje onder de titel New Writer On The Block online stond, kwam er een big smile op mijn gezicht en die ging er niet meer af de rest van de dag. Ik ben trots, ik ben blij, maar bovenal ben ik dankbaar. Dankbaar dat ik dit mag en kan doen om anderen te ondersteunen in hun weg naar volledig herstel. Liza, dank je wel dat je me deze mogelijkheid bied. We gaan ervoor. Jij, ik, de andere drie bloggers op de site en alle lezers die we op deze manier kunnen bereiken.  ‘Because no one should go through this alone.’ ♥

29 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s