Loving Lazy Sundays ~ 7

Goedemorgen allemaal! Het is weer zondag. De mooiste en fijnste dag van de week waarop niets moet en alles mag. Heerlijk!

Het was een wisselende week de afgelopen week. Veel oplevingen die gevolgd werden door kleine dipjes, maar het overall gevoel was goed. Bij de huisarts geweest en geen ophoging nodig van de medicatie. Dat deed me ook goed. Daarnaast merk ik dat het bloggen me steeds meer brengt. Meer vertrouwen, meer plezier, meer inzicht, meer tevredenheid. Ik durf steeds meer mijzelf te zijn, zowel op mijn blog als IRL. Jullie steun speelt daarin een grote rol. Ik heb het al eerder gezegd, ik weet het, maar deze week heb ik zoveel mooie en toffe reacties gehad. Dank jullie wel.

Even weer de bio-eitjes promoten. Ja, alles mag op zondag. Bio-eitjes. 10 voor € 2,39. Eitjes van blije kipjes.

Volgende week wordt het loon weer gestort. Ik ging eens even kijken hoe het er voor stond met mijn financiën en ja hoor, wat zag ik daar? Mijn salaris is sinds vorige maand al omlaag gegaan. Ik moet nog even uitzoeken hoe of wat, maar ik neem aan dat dat komt omdat ik ”te” lang ziek ben. Ik heb er nu de puf niet voor om het uit te zoeken. Hoef ik ook niet te doen, het zal toch wel kloppen, maar ik vind het gewoon wel zo netjes om over dit soort zaken even een brief te sturen. Niet zomaar ineens minder gaan uitbetalen. Beetje raar.

Deze blijft té leuk!

Vandaag voetbal. Gisteren hebben Feyenoord, AZ én PSV verloren. Onze resultaten (ja, onze) zijn tot op heden echter nog erger. Vandaag is het niet “ach we zullen wel zien wat het wordt” of “makkie, Excelsior thuis”. Neee, nee, neeeee! Punten moeten we pakken en ja, punTEN. Niet één punt, nee DRIE!!! Ik zit pas rustig als we met 3-0 voorstaan vanmiddag. Tot die tijd is het niet gezellig hier in huis. Dit klinkt overigens niet zo plesant, maar dat is het wel hoor. Dat hoort gewoon bij het voetbal. Beetje hysterisch gedrag en als het voorbij is je schouders ophalen en net doen alsof het nooit gebeurd is.

Welke song werd over jou geschreven? Die van mij is “Happy” van Pharrell. 🙂

Ik eet iedere week een keer pannenkoeken met kaas. Vroeger had ik een pizzaverslaving, nu heb ik een pannenkoekenmetkaasverslaving. Ik kom er maar niet vanaf. Als ik gisteren pannenkoeken heb gegeten heb ik er morgen alweer zin in. Ik wil dit maar één keer per week eten, want echt gezond is het niet. Ik blijf echter een soort craving houden naar die dingen. Ik vroeg me af of het zou helpen als ik gewoon een week lang iedere dag pannenkoeken zou eten. Zo ben ik ook van mijn pizzaverslaving afgekomen. In acht dagen tijd zeven keer pizza gegeten. Kon geen pizza meer zien.

Eerder deze week schreef ik het al in mijn Bladieblablablog. Ik ben het een beetje zat, die mensen die altijd maar ongevraagd hun mening ergens over geven. Het is namelijk altijd negatief en als het niet negatief is is het opdringerig of zelfs respectloos. Ik heb geprobeerd er op een fatsoenlijke manier mee om te gaan. Rustig reageren en proberen de ander in te laten zien dat hij of zij (oké, let’s be honest, in dit soort gevallen is het altijd een zij!) zich dan beter niet hiermee kan bemoeien. Dat het niet de bedoeling is om alle onderwerpen in een negatief daglicht te zetten. Helpt niet. Oké, dan maar negeren. Talk to the hand, bitch. Werkt ook niet. Gaan ze alleen maar harder van schreeuwen. Nu heb ik dé oplossing gevonden. Ik reageer gewoon heel raar. Of heel dom. Of überbegripvol. Zijn ze helemaal van slag!

En ja hoor! Het is weer eens zover. Ik ben wéér verliefd. Verliefd op het nieuwe nummer van Ben Howard. I forget where we were.

Fijne zondag allemaal. Enjoy. ♥

 

28 reacties Voeg uw reactie toe

 1. janie1983 schreef:

  Het nummer van Ben Howard is geweldig! En super hoe je omgaat met dat soort mensen. Ik zou er doodmoe van worden…

  Elke dag pizza is jakkie bah!!! Hoe heb je het weg gekregen? Pannekoeken met kaas vindt ik ook verslavend lekker. Gelukkig eten wij zijn eens in het half jaar een keer pannekoeken. Meer dan genoeg haha! 😉

  Wat betreft je salaris is er onjuist gehandeld ja. Werkgevers horen je van te voren daarover schriftelijk in te lichten. Ik weet sowieso niet hoe lang je al ziek thuis zit en vanaf wanneer je loon omlaag gaat. Ik zit al jaren in de WIA dus kan het me niet goed meer herinneren. Succes met uitzoeken etc.

  Geniet van je alles mag en niets moet daggie! ♥

  1. Marion schreef:

   Wat ik begreep moet ik 10% inleveren als ik 6 maanden volledig in de ziektewet zit. Dat zit ik nog niet, dus dat klopt al niet, maar buiten dat, ja, daar horen ze je vantevoren over in te lichten. Het verbaast me echter niets….

   1. janie1983 schreef:

    Sowieso je werkgever op z’n vingers tikken. Eventueel hulp erbij zoeken via bijvoorbeeld de rechtsbijstandverzekering als ze onjuist handelen en niet mee willen werken. Ik weet maar al te goed hoe werkgevers zijn naar zieke werknemers… 😦

 2. bentenge schreef:

  Kijk eens aan, ik sloot zonet mijn logje van vandaag af en wat denk ik nu, verdemme, dat past goed bij wat jij hierboven schreef. Pannenkoeken en jezelf zijn.
  Ik heb dus ook niets met mensen die overal commentaar op hebben. Tegen hen zeg ik maar één ding : “sing your own song” (en moeit u niet met die van een ander (zolang de ander je geen meetbaar kwaad berokkent))

 3. jackiedeklerk schreef:

  heerlijk positief blogje….
  pannekoeken met kaas, zo lekker…..

  Negatieve mensen, daaaagg
  afstand en afscheid van nemen, best moeilijk weet ik uit ervaring maar het doet jezelf zo goed, en daar gaat het om…

  fijne zondag

 4. anna1985nl schreef:

  Die pannenkoeken met kaas zien er verrukkelijk uit! Misschien een eet om dat maar eens voor dochterlief te maken. 😉

  Ik reageer ook altijd heel lief tegen mensen die eigenlijk iets heel stoms tegen mij zeggen. Het nadeel daarvan is dat mensen in mijn omgeving steeds vaker hun ongezouten mening gaan geven, aangezien ik toch overal begrip voor heb. Nu moet ik dus juist een manier verzinnen waardoor de boodschap, dat ik niet altijd iedereens mening kan waarderen, duidelijk wordt. Sommige mensen weten gewoon niet precies wanneer zij beter hun mond kunnen houden. Ik heb vroeger geleerd: als je niets aardigs te zeggen hebt, zeg dan niets. Het wordt tijd dat die mensen dan ook eens leren…

  1. Marion schreef:

   Je moet echt belachelijk reageren. Dat helpt. Dus als iemand zegt: ”Ik snap niet dat je met die pukkel op je neus rond blijft lopen. Ik had ‘m allang weggehaald.” Dan roep ik hysterisch: “WTF! HEB IK EEN PUKKEL OP MIJN NEUS??? WAAR? WAAR? WAAR?” En dan gewoon weglopen. Idiots.

 5. jeaninehv schreef:

  Waaaaaaaaauw dat liedje is te gaaf! En die pannenkoeken: wuuttt, zien er veel te lekker uit! Haha. Goed gedaan!
  En pfoe, wat naar van je salaris. Daarin hebben ze zeker weten onjuist gehandeld -zoals Janie ook al zegt..- Ga er achter aan zodra je daar de energie voor hebt meid. Misschien dat er iemand mee kan kijken?

  1. Marion schreef:

   Ik ga het volgende week uitzoeken. Moet toch contact opnemen met mijn werk. Nee, niet netjes :-/

 6. Iris schreef:

  Haha dat plaatje van die Kitkat. Ik heb soms ook echt van die cravings naar ongezonde dingen, zo vervelend.

 7. Amélie schreef:

  Mijn ervaring is dat de behoefte aan een bepaald soort voedsel er niet voor niets is: blijkbaar is je lichaam nét zo blij met de pannenkoek als jij bent. 😉

  Negatieve mensen. In mijn omgeving heb ik er ook een paar. Wat je ook zegt: ze willen gewoon hun frustratie kwijt. Energie-slurpers. Het gekke is dat ze vaak niet door hebben dát ze zo negatief zijn.

  1. Marion schreef:

   Oh dat is ook een goeie! Morgen weer pannenkoeken dus 😀

 8. Anna Naomi schreef:

  Gaaaawd die pannenkoek ❤ Happy van Pharrell kwam er bij mij ook uit ^^ heerlijk nummer is dat ook.

 9. lous schreef:

  Prettige blog, pannenkoeken met kaas zijn supersonisch lekker. Je werkgever hoort je inderdaad van de te voren in te liggen over je loonkorting in verband met ziekte. Heb je ook een verlof overzicht gekregen? Daar kan ook op gekort worden (op de bovenwettelijke vakantie uren tenminste).

  En ik kreeg het liedje You’re beautifull van James Blunt 🙂

  1. Marion schreef:

   Ik moet het echt nog even uitzoeken, want inderdaad, mijn verlofuren moet ik ook deels inleveren. Wat logisch is, want ik bouw niks op, maar dan nog, even informeren zou wel zo prettig zijn!

 10. Pannenkoeken lijken wel de rode draad in mijn bloglezingen vandaag :).
  Blij te lezen dat je zelfvertrouwen erop vooruit gaan !

  1. Suskeblogt schreef:

   Je begint steeds meer en meer op een “running gag” in blogland te lijken Thomas !

 11. Joyce schreef:

  Dat plaatje van die kitkat moehahahaha kende hem niet maar hij is zo goed en waar! Gefeliciteerd met de winst van je cluppie, PSV was drama gisteren, we hebben de tv maar uitgezet….

 12. Lisa schreef:

  Die pannekoeken zien er zó lekker uit hè! Ik wil er meteen ook eentje gaan eten. En dat terwijl ik net mijn avondeten achter de kiezen heb…
  En wat raar dat je loon ineens zonder waarschuwing omlaag is gegaan, dat mag toch niet? Dat moeten ze wel communiceren lijkt me, superwazig. Maar ik heb verder ook niet zoveel verstand van dat soort dingen.

  1. Marion schreef:

   Ik heb denk ik een half jaar geleden een keer een brief gehad waarin stond ”als je onverhoopt langer dan een half jaar ziek blijft dan….” maar dan nog vind ik dat ze me moeten informeren als het zover is en hoeveel het is en per wanneer etc. Maar ik ga het wel uitzoeken 🙂

 13. marielle schreef:

  leuk weer!!!
  Fijn van de arts en vooral ook fijn dat jemerkt dat je jezelf steeds meer open durft te stellen en hetbloggen je zoveel doet!
  het is ook gewoon een geweldig leuk kladblo(k)g!

  Ennu….mbt eitjes..niets boven eigen bio eitjes sorry..haha

 14. els schreef:

  Eitjes zijn zo’n belachelijk goedkoop voedingsmiddel. En als ze dan bio zijn en van AH komen…helemaal top dan! 😉
  Pannenkoeken met kaas….nog nooit gegeten…kan alleen maar lekker zijn! Verder een leuk positief logje!

 15. Petra schreef:

  Wij hebben woensdag sinds lange tijd pannenkoeken gegeten. Ik neem er ook altijd een met kaas.Was lekker maar ik ben meer van de pizza.
  Helaas denken steeds meer mensen dat ze ongevraagd hun mening mogen geven. En als het dan nog ergens op slaat. Nee mensen hebben vaak snel hun oordeel klaar zonder alles er van af te weten.
  Gefeliciteerd met je cluppie.

 16. twinkelbella schreef:

  Pannenkoeken met kaas: jaaa daar ben ik ook heel gek op en eet het ook bijna wekelijks! 😀

 17. Kirsty schreef:

  Hihi ik heb vanavond nog pannenkoek met kaas gegeten, vind dat zo lekker ❤ Snap best dat je daar verslaafd aan kan zijn, hoewel ik toch wel iemand ben die niet te vaak iets moet eten; dan lust ik het ineens niet meer haha!

 18. Madeleine schreef:

  Wauw die KitKat foto! Hilarisch. Ik hij ervan! O en die kaas pannenkoeken zien er ook goddelijk uit zeg… 😍 i love cheese! Ik wens je een fijne nieuwe week toe!

 19. Ook ik word blij van zo’n blije blog! En ik krijg spontaan een heleboel zin in een pannenkoek met kaas ;-))

 20. Saar schreef:

  Zo te lezen had je een geweldig fijne zondag!
  Die pannenkoeken met kaas… die heb ik nog steeds niet uitgeprobeerd. 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.