Even tussendoor

Het is een beetje als een dierbare verliezen. Dan zeg je ook niet: “Ach ja, we hebben het leuk gehad samen. Zo, en nu weer verder.” Nee. Je hebt pijn. Je bent verdrietig. Je mag huilen. 

Zegt ‘ie dat nou echt? Dat ik pijn heb? Dat ik verdrietig ben? Dat ik mag huilen?

Ik vind dat maar moeilijk. Huilen. Tenminste, waar anderen bij zijn. Zelfs thuis huil ik liever niet. Wie zit er nou te wachten op een huilebalk?

Ik wil niemand tot last zijn met mijn zorgen en verdriet. Ik huil wel als ik alleen ben.

Maar kan ik wel verder als ik zo blijf weglopen voor alles? Loop ik weg? Wat doe ik eigenlijk? Ik weet het niet. Ik laat mijn echte gevoelens nog niet toe. Dat weet ik wel.

Waar ben ik toch zo bang voor? Waarom mag dat verdriet er niet zijn? Waarom blijft het voelen als zwakte?

Er is ook geen verklaring voor. Irritant vind ik dat. Rij me aan met een auto, breek m’n been en ik weet waar ik aan toe ben. Maar nu?

Ik zoek en ik zoek, maar ik vind niks.

16 reacties Voeg uw reactie toe

 1. jackiedeklerk schreef:

  Dit ken ik wel….
  huilen waar iemand bij is, neee liever niet..
  ‘stiekem’ alleen ja, van de week nog omdat ik het even niet meer wist..
  Hulp vragen, vind ik eng dus doe ik het maar gewoon alleen…
  Huilen mag, is fijn en lekker…
  het is alleen zo moeilijk om het te delen, terwijl dat waarschijnlijk beter is..
  want uiteindelijk kom je met hulp vaak sneller ergens..

  *kuss*

 2. Marielle schreef:

  herkenbaar dat huilen…Je zoekt en je bent zoekende maar je bent nu de weg van delen (therapie) ingeslagen, en ik hoop dat je gedurende deze reis elke keer een puzzelstukje zal vinden wat deze puzzel compleet maakt.

  Sterkte!

 3. Lachen is een normale emotie, net als huilen. Die emoties moet je durven uiten. Is het niet waar anderen bijzijn, dan minstens als je ergens alleen op een kamertje, op een bankje, in het bos zit om te bezinnen. Het is geen zwakte, absoluut niet.

 4. Petra schreef:

  Huilen is geen teken van zwakte. Integendeel! En waarom Laat je je gevoelens niet toe? Misschien omdat je bang bent voor het onbekende. Je weet niet wat het met je doet en wat je kunt verwachten. Je weet niet of je er controle op kunt houden? Maar wat als het je oplucht, je verder helpt. Is die gedachte alleen al niet de moeite waard om het te proberen?

 5. bentenge schreef:

  Huilen waar anderen bij zijn, niets van aantrekken. Waarom moeten we ons altijd sterk tonen ? Moeilijk maar mooi muziekje.

 6. effervescentism schreef:

  Vertrouw jezelf en laat je gaan. De mensen die om je geven vinden het niet erg als je breekt, zij die het wel lastig vinden, geef ze tijd om eraan te wennen! Je bent mooi zoals je bent. Adem eens goed in en uit, er komt een dag dat jij je gedachten beheerst, en niet langer andersom. :0)

 7. missdoke schreef:

  Ik vind dat ook vaak moeilijk, huilen waar anderen bij zijn. Ik betrap mezelf dan soms ook op ‘sorry’ zeggen, maar nog nooit heeft iemand mij gezegd dat ik me niet zo aan moet stellen of dat het een zwakte is. Nee het is een kracht, het is het toelaten en ontladen van emotie, het is een teken dat je leeft en ervaart.

 8. anna1985nl schreef:

  Heel herkenbaar.. Ik wou dat ik iets kon zeggen om te helpen, maar op dit moment zit ik zelf een beetje in hetzelfde proces. Het lukt me ook maar niet om mijn gevoelens te uitten. Hele dikke knuffel!

 9. Jenn schreef:

  Huilen is zeker geen teken van zwakte!

 10. oumfeerozah schreef:

  Ik kan je heel goed begrijpen. Maar probeer hoe moeilijk het is die emotie ook los te laten zodat je omgeving ook ziet wat het met je Doet. Niet perse een hele huilbui maar een paar tranen spreken boekdelen.
  Misschien heb ik makkelijk praten, maar wellicht werkt het in je voordeel

  sterkte liefs

 11. ingridblogs schreef:

  Als je je kwetsbaarheid durft te tonen word je alleen maar sterker.Maar het is moeilijk…..

 12. Flavie schreef:

  Ik kan mij vaak heel sterk houden en de tranen bedwingen, maar soms lukt dit niet (ik ben nogal een emo-type). Na het wenen heb ik meestal zo’n opgelucht gevoel… net of het ei waar ik op het broeden was, kwijt ben!
  Je mag gerust verdrietig zijn, of huilen… niks mis mee, integendeel!

 13. Joyce schreef:

  Ow ja ook dit is een hele herkenbare, bij mij was het dat ik voornamelijk bang was dat ik zwak was op zo een moment en dat mensen dan misbruik van mij zouden maken op zo een moment. Het is een kernstuk van mijn therapie geweest want het tegenhouden van mijn emoties had een echt slechte invloed op mijn leven, dat sloopte mij en hielp mij de depressie in. Sinds die tijd hou ik dus niets meer voor mijzelf, en mijn emoties tegenhouden? Ik kan het niet eens meer. En weet je Marion…… het is de grootste bevrijding die je je voor kan stellen, echt waar!

 14. Saar schreef:

  Sterk zijn is niet je gevoelens verbergen, maar eerlijk en oprecht kunnen uitkomen voor hoe je je voelt.
  De moeilijkste les om te leren in het leven!

 15. Carlijn schreef:

  Dit is zo herkenbaar! En het voelt zo fijn als alles er even uit is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.