Persoonlijke Update #10

Gisteren schreef ik kort al iets tussendoor. Ik moest even mijn spreekwoordelijke ei kwijt. Wat is een persoonlijk blog dan toch fijn.

Goed, gisteren ook therapie gehad. Er is overleg geweest met de huisarts en ik krijg een doorverwijzing naar de specialistische GGZ. Wat dat inhoudt weet ik nog niet. Ik weet ook niet waar het gaat zijn, hoe vaak en hoe lang de wachttijd is. Echt, ik weet nog helemaal niets. Maak ik me er druk om? Nou, nee, niet echt. Ik ben benieuwd en kijk er naar uit om weer stappen te kunnen zetten. Ik hou niet zo van stilstaan. Toch moet ik dat nu even doen. Ik blijf tot aan de start van de volgende behandeling sowieso bij de therapeut waar ik nu ben. Zoals hij gisteren zei: “Het zal je niet vooruit helpen, maar we kunnen wel voorkomen dat het erger wordt.”

Boos en verdrietig zijn wisselen elkaar in rap tempo af. Nu ben ik pissig. Pissig dat ik niet gewoon kan doen wat ik wil en waar ik zin in heb. Aan de andere kant denk ik ook regelmatig terug aan een jaar geleden. Mijn god, wat was dat een drama. Toen zat ik hier ook, maar toen had ik mijn blog nog niet, zette ik net de eindsprint in naar volledig herstel van mijn eetstoornis, was ik zo’n beetje om de 6 weken ziek en daarnaast werkte ik ook nog eens fulltime. Hoe in vredesnaam heb ik dat toen voor elkaar gekregen? Oh nee, niet! Dat kreeg ik niet voor elkaar. Daarom zit ik nu hier. En als ik het zo bekijk, dan ben ik best wel gelukkig met waar ik nu ben. Niet om het zo te laten, maar omdat het een jaar geleden veel erger was. Ik ben al een eind gekomen. Dat moet ik niet vergeten.

Ik ben echt makkelijk, hè? Twee minuten geleden was ik nog best pissig en nu ben ik eigenlijk best tevreden.

Het is ondertussen nog donker als ik opsta en beneden kom. Ik doe de lamp aan, zet koffie, steek een kaars aan of doe olie in de oliebrander. Dan zet ik mijn laptop aan en doe ondertussen de deur naar de tuin even open. Hoe koud het ook is, ik doe altijd een uurtje de deur open. Frisse lucht naar binnen. Vanochtend liep ik even de tuin in. Rustig wakker worden buiten in de stilte. Ik draaide me om om weer naar binnen te gaan, maar toen bleef ik staan. Ik keek van een afstandje naar mijn eigen huisje. Het voelde even alsof je een wandeling maakt ’s ochtends vroeg of ’s avonds na het eten en bij iemand anders naar binnen kan kijken. Soms denk je dan: ”Oh wat ziet het er daar binnen leuk uit!” Dat had ik vanochtend even. Ik zag in ene wat een leuk en gezellig klein huisje we hebben. Dat voelde zo goed. Moet je echt een keer doen! Je eigen huiskamer inkijken vanuit je tuin of vanaf de straat als het donker is buiten. Zo leuk om te zien!

Niet al teveel nieuws te melden in deze update. Volgende week waarschijnlijk meer nieuws. Enjoy your day! ♥

20 reacties Voeg uw reactie toe

 1. heleen schreef:

  Ja dat is echt leuk, bij jezelf naar binnen kijken! Kan ik ook echt van genieten. Doe rustig aan vandaag en geniet lekker van je huisje!

 2. effervescentism schreef:

  Zolang de balans maar “positief” blijft uitslaan, zijn stemmingswisseling niet zo erg. Ze vertellen je dat je niet ‘op het juiste spoor zit”! Blijf bloggen, blijf delen en je zal snel weer je “innerlijke kompas” vinden. Je vroegere eetpatroon heeft je bloedsuikerspiegel extreem gevoelig gemaakt, dat kan wel jaren nodig hebben om te herstellen. Zorg voor strenge regelmaat in je voeding, ook al is het maar heel weinig. Wacht niet op hulp van het GGZ, ga alvast op zoek naar hoe je jezelf kan helpen. Je ziet de wereld zonder filter, wat moet dat een hard bestaan zijn. Eenzaam en hard! Je bent zo sterk, intelligent en grappig, ik krijg elke dag weer energie van jou! “Do more of what makes you awesome” Je hebt iets wat een ander niet heeft, tap meer van dat vaatje, dan komt de rest vanzelf! Het heeft bij mij ook 36 jaar geduurd, maar het antwoord komt, als je je maar uit! Veel warmte voor vandaag gewenst!

 3. effervescentism schreef:

  Gek genoeg ben ik met je bezig. Ben benieuwd naar wat je nu wel eet. Maak me zorgen, omdat je de problemen in je hoofd bijna niet kan oplossen, als je lichaam te weinig voedingstoffen krijgt. Ik ken je niet, maar gok dat je ‘verslaafd’ bent aan controle (ken het, zullen we maar zeggen), zou je dat in je voordeel kunnen gebruiken? Lukt het je om met het weinige wat je eet, bijna alle vitamines en mineralen binnen te krijgen. Al neem je maar 1 walnoot, 1 EL gekookte peulvruchten, wat vis, kwark en wat fruit. En veel drinken, want je nieren hebben het zwaar te verduren, ben ik bang. Zou je wel vast willen pakken, totdat je breekt. Meissie toch. X

  1. Marion schreef:

   Zorgen maken hoeft niet hoor. Een jaar geleden misschien, maar nu niet meer. Ik eet bijna helemaal volwaardig. Iedere dag fruit en een glas verse jus, yoghurt, noten, volkorenbrood, kaas, bonen of kikkererwten, komkommer. Dan avondeten wat ik afwissel (rijst/pasta, pannenkoek, brood, ik eet geen aardappelen) met vleesvervanger of ei en één keer per week vis. Ik drink naast mijn koffie en jus ook minimaal 1 liter water, streven is 1,5. Dus breken doe ik niet zo snel meer hoor! Ik eet geen suiker, behalve hetgeen in de producten aanwezig. Heel af en toe eet ik jam of Nutella op brood of een stukje chocolade. Ik moet wel zeggen dat ik probeer de focus nu niet meer zo erg op het eten te leggen. Als ik dat namelijk wel ga doen dan maak ik het mezelf weer erg moeilijk en ik moet er niet aan denken om nu weer moeilijkheden met eten te krijgen. Ik besef dat het wellicht nog wat eentonig is, maar het is zo’n vooruitgang met vorig jaar dat dit voor nu even het hoogst haalbare is. Bedankt voor het meedenken en meeleven. 🙂

   1. effervescentism schreef:

    Fijn om te horen. Lekker bezig! Hou vol en bedankt voor je reactie. #hoopvol

 4. Yvonne schreef:

  Stilstaan is niet altijd de meest ideale staat van zijn – soms is het beter dan terug achteruit te hollen. Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt zoals je zelf ontdekt hebt. 😉

 5. beauninoblog schreef:

  Al met al dus best een positief blogje. Ja, leuk is dathe, even lekkerongegeneerd bij jezelf naar binnen gluren….

 6. Sammie schreef:

  ik vind dit blogje vooral positief! en he, misschien sta je dan even stil je gaat iig niet terug 🙂 vooruitgaan komt eraan! Dat het smorgens nog donker is vind ik wat minder.. ik voel de tijd al aankomen dat ik naar m’n werk ga in het donker en thuis kom in het donker.. zo geen zin in! (nu ben ik ff minder positief.. bummer!) Fijne dag vandaag! 😉

 7. janie1983 schreef:

  Ik dacht dat ik een gek mens was omdat ik zo kan genieten van het bij mezelf naar binnen kijken! Leuk om te lezen dat meerdere mensen daar van genieten.

  Stilstaan is inderdaad niet achteruit gaan. Ik vind je blog ondanks hoe je je voelt positief over komen. Dikke knuffel! X

 8. ingridblogs schreef:

  Wie heeft ons toch geleerd dat al die emoties fout zijn…..

 9. pinkitnl schreef:

  Stilstaan is inderdaad beter dan dat je een stap achter uit gaat en ik snap denk ik wel een beetje dat je stilstaan ook niet “fijn” vind omdat je juist vooruitgang wilt boeken, maar dat heb je al gedaan! ❤

 10. Petra schreef:

  Je kan ook niet maar in een voortuit denderende trein zitte. Soms is het goed om even stil te staan. Even bezinnen om vervolgens weer vol goede moede verder te gaan. En binnen kijken bij jezelf is zo leuk. En dan vooral om te constateren dat je huis ook echt je thuis is.

 11. Suavemente schreef:

  Herken wel wat je zegt. Wij hebben dan geen tuin maar als ik weleens op het balkon sta savonds en naar binnen kijk terwijl de kaarsjes aanstaan en het licht brand krijg ik zo’n zelfde fijne gevoel.

 12. artisticstateofmind schreef:

  Fijn dat je van zulke momentjes nog kunt genieten!

 13. jackiedeklerk schreef:

  Hé babe…
  Heerlijk toch dat je huis ook echt thuis voelt…
  ik heb dat ook een tijd niet gehad en dan is het echt vreselijk om thuis te zijn.. Onder tussen is thuis weer echt een plek waar ik graag thuis ben en kom….

 14. Iris schreef:

  Fijn dat je een positief verschil ziet ten op zichtte van vorig jaar. Ik vind ’s ochtends die frisse lucht ook heerlijk. En dat knusse gevoel is inderdaad erg fijn.

 15. Hevig schommelende stemmingswisselingen, blijkbaar. Ik blijf duimen vanop afstand…

 16. Marielle schreef:

  Hey “makkelijke Marion”
  Wat omschrijf je dat leuk van je huisje, net een kerstfilm waar je even binnenkijkt in de huizen.
  Je gaat echt een heftige tijd door en wat knap dat je dan toch weer de lichtpuntjes blijft zien en je hebt al enorme stappen gezet!!
  Want….je zegt doordat het niet ging zit je nu hier maar…als jij niet zo hard geknokt had tegen de es,…had je mogelijk ook nog niet op dit punt gezeten!
  (snappie?)

  Sterkte!

 17. Sunnyman schreef:

  Stil staan kan af en toe helemaal geen kwaad. Stil staan en de tijd nemen om goed om je heen te kijken. Te zien wat er allemaal voor moois om je heen is. Daar bij stil staan is best wel eens lekker!

 18. Joyce schreef:

  Ik ben benieuwd wat de nieuwe therapie gaat zijn, hoop echt dat het je weer een paar stappen verder gaat helpen meis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.