Review: Zarqa Gezichtsverzorging

Vandaag ga ik iets doen wat ik zelden doe: Ik ga een review schrijven. Tenminste, ik ga een poging doen. Dat wordt lachen. Lach je mee?

Vorige week liet ik jullie deze niet zo heel erg charmante foto van mijzelf zien. Op het moment dat ik de foto maak zijn de rode plekken in mijn gezicht gelukkig al gehalveerd, want het was nog veel erger aan het begin van de dag. Dit is dus wat er met mij gebeurt als ik stress heb, een paniekaanval heb gehad of als de angst de overhand neemt. Mijn huid reageert daar direct op. Ze reageert echter niet alleen op stress, ook voor make-up, vocht, warmte en kou is mijn huid erg gevoelig. Vroeger gebruikte ik een anti-redness cream van Roc, maar die is uit het assortiment gehaald, dus ging ik op zoek naar een nieuwe crème.

Het was niet zozeer dat ik op zoek ging naar iets wat de uitslag in mijn gezicht zou helpen verminderen, want ik weet dat dat alleen maar kan met rust en ontspanning, maar ik wilde nu wel eens op zoek naar iets wat mijn huid in de toekomst minder gevoelig zou maken voor stress-aanvallen of andere invloeden van buitenaf. Bij De Tuinen vond ik deze twee producten van Zarqa. Ik kende het merk nog niet, maar het kwam postitief op mij over. Mooie verpakking. Eenvoudig. Niet te druk. 100% parfum- en conserveringsvrij. Ik besloot deze twee producten te gaan testen.

Als eerste de Sensitive Face Milk. Op de achterzijde staat: Een huidverzachtende reinigingsmilk met een Anti-irritant complex en Dode Zee Mineralen. Het Anti-irritant complex en de Allantoïne hebben een regulerende en verzachtende werking en reinigen de huid intensief. Sensitive Face Milk verwijdert grondig eventuele (oog) make-up resten en is pH-huidneutraal. De milk kost € 10,69 en er zit 200 ml in een verpakking.

Zoals je ziet is de milk niet heel erg dun. Wat ik begreep van de mevrouw in de winkel is het de bedoeling dat je de milk op een watje doet en daarmee je gezicht reinigt. Ik zou ik niet zijn als ik dat weer anders zou doen. Ik ben namelijk lichtelijk hysterisch voor alles wat met watten te maken heeft. Ik gebruik de milk dus als een facewash. Gewoon lekker over je gezicht masseren en vervolgens wat lauw water toevoegen en nogmaals inmasseren.

Maar, Marion, waarom koop je dan niet de Facewash, want die hebben ze toch ook? Ah ja joh, weet ik veel.

Als je water toevoegt gaat de milk niet als een gek schuimen of zo, het blijft gewoon een lekkere zachte substantie, maar dan nat. Ik vind het heerlijk op deze manier. Dan nogmaals naspoelen met flink wat water en afdrogen maar. Daarna gebruiken de meeste mensen nog een tonic om de de laatste restjes te verwijderen en om de poriën te sluiten (dat zei de mevrouw in de winkel hoor, niet dat jullie denken dat ik er verstand van heb of zo), maar ook van tonic krijg ik de hyperventilatie. Mijn huid prikt altijd en ik krijg het er benauwd van, dus ik sla dat stukje over.

Dan de Anti-Redness Cream. Een beschermende en verzorgende crème voor de dunne, rode en gevoelige huid die met zachte en kalmerende producten moet worden behandeld. Het waardevolle plantaardige extract van Paardenkastanje en vitamine E helpt de natuurlijke huidbarrière te versterken waardoor gevoeligheid en roodheid door koude, warmte en weersinvloeden minder greep op de huid krijgen. De crème zit in een tube van 50 ml en kost € 16,79.

Hier op de foto lijkt het een flinke, dikke crème. Het gekke is, hij is wel dik zoals je ziet, maar de substantie is niet zwaar. Hij is heel luchtig en licht. De hoeveelheid die ik hier op mijn hand heb is veel te veel voor gezicht en hals. Dat viel me vanaf het begin al op. Je hebt vrij weinig nodig in vergelijking met andere dagcrèmes.

Als je gaat smeren is de crème niet als sneeuw voor de zon verdwenen. Je moet even lekker wrijven en dan verdwijnt de witte waas. De crème trekt vervolgens wel snel in.

Dit is natuurlijk een beetje een nietszeggende foto, want jullie kunnen niet voelen hoe zacht en verzorgd mijn huid aanvoelt op dit moment. Jullie moeten me dus maar op mijn woord geloven.

De crème …. hoe moet ik het zeggen… Vaak heb ik het idee dat crèmes een laagje op je huid achterlaten waardoor het glad en zacht aanvoelt, maar aan het einde van de dag merk je er niks meer van. Bij deze crème heb ik dat niet. Hij trekt in en doet echt wat met je huid. Je hebt het idee dat niet de crème het werk doet, maar dat de crème je huid versterkt en helpt om zelf het werk te kunnen doen. Ik heb echt alle crèmes in de wereld al uitgeprobeerd, maar dit is denk ik echt een blijvertje. Ik gebruik de crème nu nog maar een week en het resultaat is echt heel erg goed. Ik blijf ‘m gebruiken en kom er over een maand nog een keer op terug of ik er nog steeds zo enthousiast over ben.

Goh, Marion, wat een goede review, maar uh, hoe zit het met de ingrediënten? Nou, en daarom ben ik dus geen beautyblogger. Ik dacht eigenlijk dat die gewoon op de tube zouden staan, maar niet dus. Deze staan op het doosje en de gebruiksaanwijzing. Heb je die dan niet bewaard? Nee, natuurlijk niet! Dus, beautybloggerfail ten top!

Pluspunten
Sensitive Face Milk
Reinigt goed, maar droogt niet uit.
Verzacht direct.
Zuinig in gebruik.
Goede prijs/kwaliteit verhouding.

Anti-Redness Cream
Versterkt je huid.
Maakt zacht en stevig.
Lichte, luchtige crème die niet zwaar aanvoelt.
Zuinig in gebruik.

Minpunten
Sensitive Face Milk
Geen

Anti-Redness Cream
Prijzig.
Bevat geen SPF.

Eindconclusie: De Sensitive Face Milk is echt een aanrader. Hij is niet goedkoop, maar ik vind het voor de kwaliteit wel een eerlijke prijs. De Anti-Redness Cream blijf ik zeker gebruiken. Hij is duur, maar ik ook hier vind ik het de moeite waard voor wat je ervoor terug krijgt. Zeker voor mensen die een gevoelige of dunne huid hebben en bij koud weer altijd met rode en schrale wangen rondlopen of na een dagje sauna drie dagen een onrustige huid hebben is deze crème echt een aanrader. Verlichtend, verzachtend en verzorgend. ♥

20 reacties op ‘Review: Zarqa Gezichtsverzorging’

 1. Blij te lezen dat deze crème werkt!
  Ik gebruik ook de duurdere crèmes op aanraden van de dermatoloog en ik merk toch ook dat die hun meerprijs waard zijn. We hebben maar 1 snoetje en we moeten dit goed verzorgen :).

 2. Ik vind het een fijne review, het klinkt alsof het goed werk en als het kouder wordt (en mijn wangen van die rode blosjes gaan krijgen) ga ik heb beslist ook proberen. Ik wil er best meer van je 🙂

 3. Ik zou hopen dat die crème ook op mijn stressende huid reageert. Als ik veel stress heb gaat de huid voor mijn rechter ook heel erg jeuken, ik krijg dan ook allemaal bultjes op die plek. Ik krijg de bulten ook in mijn nek, en op sommige andere plekken op mijn gezicht, zo irritant! en ik kom er dan ook niet snel van af ;(

  1. Probeer naast de stress die je al hebt, niet ook nog eens te gaan stressen om je huid. Heb er vertrouwen in dat het ook weer verdwijnt, maar dat je daarvoor wel moet rusten en ontspannen. De crème kan wellicht ondersteunen, maar rust in je hoofd is ook echt heel belangrijk. Ik weet hoe vervelend het is, meid. Sterkte.

 4. fijn dat je een nieuw product gevonden hebt…
  ik ben állergies’ voor crempjes op mijn gezicht, vind het niet lekker…
  doe het wel anders ben ik net een schuurpapiertje met DE creme heb ik nog steeds niet gevonden..

 5. Ik ken Zarqa heel goed. Een geweldige lijn! Ze hebben ook geweldige shampoo’s en balsems en bodylotions! Ik reageer altijd heel erg op parfums en andere toevoegingen en hier doen ze dat niet. Lekker natuurlijk! Ik ben gek op Zarqa en nu is mijn idee maar weer bevestigd! Ik weet weer wat ik ga kopen 😛

 6. Wel ik vind het een goed review, ik ben gelukkig de bezitster van een olifantenhuid en ik weet dat ik daar enorm dankbaar voor moet zijn 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.