Bladieblablablog #7

Geen idee wanneer dit geblaat online komt, maar in ieder geval voordat ik morgenochtend naar therapie ga. 8:30 uur zit ik daar weer en hoewel ik weet dat het vervolg van mijn therapie ergens anders gaat zijn, toch blijf ik uitzien naar deze gesprekken. Ik word er gedwongen om dieper in te gaan op dingen, om verder te graven in mijn geheugen, om te spelen met mijn gedachten en om te proberen mijn gevoelens te omschrijven. Iets wat me keer op keer niet lukt. Het blijft een uitdaging. Op het digitale papier gaat het me zo goed af, maar oh wee als ik het uit mijn strot moet zien te krijgen.

Vorige week werd er een heel groot boeket bezorgd. Ik heb een schijthekel aan boeketten. Ik hou van bloemen, maar niet van die samengestelde boeketten. Dit bedoel ik overigens niet ondankbaar. Ik ben met de bloemen namelijk heel erg blij. Maar goed, ik zag dat boeket, graaide alle vazen die ik in huis had bijeen (dat zijn er drie, dus dat ging vrij rap) en begon het boeket snel maar grondig te ontleden. Alle witte bloemen apart. Al het groen op een hoop. De gekleurde bloemen eruit vissen. Klaar. Al het blad in de kliko. Hetgeen groen was, maar geen bloem noch blad, hield ik apart. Dat ging bij de witte rozen. Dan de oranje gerbera’s …. zucht …. Ik ben dol op gerbera’s, maar waarom in vredesnaam oranje? Over van het WK? Goed…. Dan de oranje gerbera’s apart in een vaasje en de tak met lelies ook apart. Voila.

Voila is niet goed geschreven meldt de spellingscontrole. Hoe schrijf je dat dan? Dan vind ik echt een minpuntje aan de spellingscontrole: Wel aangeven dat iets fout is, maar vervolgens niet zeggen hoe je het dan wel moet schrijven. Ja, ik snap dat er een streepje op de a moet, maar ik ga dus echt niet ook nog eens googelen hoe ik een streepje op de a moet krijgen. Ja, á weet ik wel, maar het streepje moet de andere kant op.

Deze bijzondere bloem zat in het boeket. Hij is echt geweldig mooi. Geen idee wat voor bloem het is. De meeste mensen zagen er een kool of een roos in. Als iemand het weet, let me know!

Ik ben niet in zo’n goed humeur. Ik weet dat iedereen zegt dat het soms goed is om stil te staan, maar ik wil niet stilstaan. Ik ben zo bang om mijn motivatie dan te verliezen. Ik hoop dat ik die morgen in therapie weer weet vast te pakken.

Vanmiddag stond ik trouwens wéér op tafel! Deze keer met meetlint en een potlood in mijn hand. Peet en ik gingen eindelijk onze twee boeddha schilderijen ophangen. Ik kocht er ooit één, maar het leek Peter wel leuk om er twee naast elkaar te hangen. Briljant idee van ‘m. Net weer even anders dan anders. Daar hou ik van.

Zie hier het resultaat. Man, wat ben ik hier blij mee. Helemaal happy.

Vorige week kocht ik dit oliebrandertje bij De Tuinen. Ik kocht ook drie flesjes olie. Helaas is de Ylang Ylang helemaal niet lekker. De lavendel is vrij sterk, dus die gebruik ik ook niet al te vaak. De geur ”Relaxing” is echt heel erg lekker. Daar ga ik morgen maar eens even een voorraadje van inslaan. Aanrader als je zelf een brandertje hebt.

Ik heb de hele week mijn eten opgeschreven en het is werkelijk dramatisch! Tenminste, dat zou ik een paar maanden geleden gevonden hebben. Nu vind ik het fantastisch. Als ik twee keer in de week pannenkoeken wil eten, doe ik dat. Als ik wil ontbijten met alleen een banaan, doe ik dat. Als ik geen zin heb om te koken bak ik een ei of gooi ik een vegasaucijzenbroodje in de oven. Fantastico. Even gewoon niet opletten wat ik eet. Ik vul de Eetwijzer in en kom tot mijn verbazing negen van de tien keer aan wat ik nodig heb ook. Iedere dag verse jus en een banaan. Volkorenbrood met kaas en komkommer. Bonen, kikkererwten of ei. Minimaal een liter water naast de koffie en het andere drinken. Dagelijks één of twee handjes noten (walnoten, amandelen, hazelnoten, cashewnoten etc.). Ik slik wel multivitaminen. Deze van De Tuinen is de enige die ik heb kunnen waar veel (87%) vitamine A in zit. In de voedingsmeter zag ik dat ik dat iedere keer tekort kwam en ik heb echt vitamine A nodig voor mijn weerstand, omdat ik anders ontstekingen krijg. Ik heb ooit geprobeerd om dagelijks een zak wortelen weg te werken. Heb ik een week volgehouden. Sindsdien heb ik geen wortel meer aangeraakt.

Ondertussen is het de volgende ochtend en leg ik de laatste hand aan dit blogje. Het is nog donker buiten. Ik heb een kop hete koffie naast me staan. Ik schrijf nog wat dingen op die ik straks wil bespreken en dan stap ik over een uur op mijn fietsje. Eerst nog een paar blogjes lezen.

Have a nice day y’all. ♥

24 reacties Voeg uw reactie toe

 1. beauninoblog schreef:

  Jij ook Marjon, hoop dat je met een fijn gevoel thuis komt straks. Al eens aan wortelsap gedacht? Is even wennen, maar nu vind ik het best lekker hoor. Nou ja, het is te drinken.

  1. Marion schreef:

   Wortelsap. Ja. Ook één keer gedronken en nooit meer. 😛

 2. Veel succes bij de therapie.
  De bloem die lijkt op een kool is een sierkool, zo simpel kan het zijn 😉
  En het streepje op de à is ook niet zo moeilijk, bij mij zit er boven de tab-toets een toets met dat streepje. Voilà.

 3. oumfeerozah schreef:

  Heb alles weer met plezier gelezen. Hopelijk is het gesprek weer een eye opener voor je! Succes

 4. Yvonne schreef:

  Ik ben benieuwd wat therapie je vandaag gaat brengen. Voilà! 😉

 5. Nicole schreef:

  Oh my, ik moest even wennen aan deze hak op de tak blog maar stiekem vind ik hem geweldig. Want zo ben ik ook.. van de hak op de tak en ditjes en datjes en ohjaaa dat wilde ik ook nog kwijt! Herken enorm dat je dingen op papier goed kunt beschrijven maar dan niet uit je strot kunt krijgen. Ik moet ook leren praten, leren vertellen wat me dwars zit en niet zomaar dingen aannemen en een eigen verhaal eraan geven. Maar er komt niks uit.. Behalve zo, ik kan wel uren een reactie schrijven. Tenminste wel ergens waar ik het de moeite vind zoals hier….
  Succes!

  1. Marion schreef:

   Hihi, went vanzelf! Ik vind het moeilijk om te praten omdat ik zo bang ben dat er allemaal emoties loskomen. Schaamte 😦

 6. Kim schreef:

  Ben wel benieuwd naar die voedingsmeter!

  1. Marion schreef:

   Is van de Eetmeter van het Voedingscentrum. Kan je helemaal zelf invullen en ook aanvinken welke vitaminen en mineralen je wilt checken of je ze voldoenden binnen krijgt. Echt een aanrader als je een keer wilt weten hoe je voedingspatroon is.

 7. pinkitnl schreef:

  Succes bij therapie! Die schilderijen zo twee naast elkaar staat echt mooi, moet dat eens onthouden heb hier nog een hele kale muur… x

  1. Marion schreef:

   Echt een aanrader. Net een tweeluik, maar dan anders 🙂

 8. Saar schreef:

  Jij ook een fijne dag! Veel succes bij de therapie en mooi dat je zo blijft doorgaan!

 9. Madeleine schreef:

  Heel mooi geschreven, schrijfster! Succes met therapie! 🙂 Liefs xx

 10. ingridblogs schreef:

  Zo herkenbaar…..mijn strot zit ook zo vaak op slot. Wat een leuke tic met die bloemen hahha.Ja,bij mij ook boven de tab toets Of voor de één 😉 voilà……

 11. Maaike schreef:

  Buddha schilderijtjes zijn zo leuk! Stuur de oranje gerbera’s mijn kant maar op :p i love them!
  Herkenbaar trouwens. Al kan ik het tegenwoordig stukken beter dan “vroeger” kan ik met schrijven to the point komen waar ik in gesprek zo “fijn” kan staan te hakkelen of dichtslaan.
  Succes vandaag!

  1. Marion schreef:

   Heel herkenbaar, hakkelen en dichtslaan! Djw!

 12. Kirsty schreef:

  Succes bij therapie! En die boeddha schilderijen staan inderdaad heel leuk zo naast elkaar! 🙂 Herkenbaar ook trouwens dat je niet superblij werd van het boeket; ik vind het altijd zo’n onhandig cadeau. En vaak krijg ik ze vlak achter elkaar en hebben we dan niet genoeg vazen 😛 Een tijdje terug kregen we in plaats van een boeket tomatenplantjes en dat vind ik dan wel weer leuk haha!

  1. Marion schreef:

   Ja, dat vind ik ook een toffe! Tomatenplantjes! 🙂

 13. Marielle schreef:

  wat kan jij toch lekker…blabla ‘en!
  heerlijk om te lezen.

 14. Flavie schreef:

  Wat een mooie roze bloem! En de andere is Inderdaad wel speciaal.
  Ik vind de budha-schilderijtjes heel geslaagd… goed gedaan 🙂

 15. misssexandthecity schreef:

  Daarom schrijven wij, omdat we het moeilijk gezegd krijgen,……:-), is niks mis mee. Als het maar uit je systeem raakt,…..en dat eten doe je goed, geen focus,….maar gewoon doen!!!

 16. Petra schreef:

  Weer een heerlijk stukje blablabla. En ja schrijven is makkelijker dan praten. Je laptop praat op zo’n moment niet terug. Je kan schrijven, deleten en weer schrijven. Face to face klap ik meestal dicht of struikel ik over mijn woorden.
  Ik vind de sierkool prachtig. En de schilderijtjes ook. Heeft Peter goed bedacht.

 17. jackiedeklerk schreef:

  ik vind je ge-blablabla leuk om te lezen….
  nice die 2 boedha schilderijen naast elkaar…
  ik hou ook meer van een gewoon bosje bloemen ipv een boeket…
  schrijven gaat mij normaal ook makkelijker af, op dit moment is het een beetje omgekeerd en komt er niet veel uit mijn pen..

 18. Joyce schreef:

  Een olie brandertje……. het schijnt hemels te zijn maar ik krijg er altijd spontaan een astma aanval van 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s