Mooie herinneringen

Gisteren zat ik met Peter herinneringen op te halen aan onze oma’s. Van die dingen die je nooit vergeet. Zo had mijn oma een bepaald schaaltje met een dekseltje erop waar chocolaatjes in zaten. Zijn oma had altijd katjesdrop, de mijne kokkindjes. Snoepjes in een papiertje. Rang. Topdrop. Rolletje pepermunt in de tas. Toen ineens kwam ik op iets wat ik vroeger met mijn oma speelde en waar we altijd de slappe lach om kregen samen: Het Advertentiespel. Kent iemand dat nog? Had je drie stapeltjes en die vormde samen een advertentie.

Een paar voorbeelden:

Openbare verkoping van
olifant
met afgetrapte schoenen.

Of:

Bakkerij Boomstam vraagt
hulp in de huishouding
in rolletjes van 10 stuks.

Nog ééntje:

Wegens overcompleetheid aangeboden
kantoorbediende
in zwaar vernikkelde kooi.

Werkelijk, ik lag vaak onder de tafel van het lachen. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn oma ook altijd de slappe lach kreeg. Dat ze haar bril af moest zetten, omdat de tranen over haar wangen rolden. Wat een geweldige herinnering zeg.

Memorie speelden we ook vaak. Pim Pam Pet. Ganzenborden. Ik zat altijd in die verrekte put. Toen al …

Van spelletjes gingen we naar muziek. Ineens kwam de naam Five Star in me op. Verrek ja!

Waar ik ook heel veel naar geluisterd heb is Pat Benatar. Laatst heb ik haar weer herontdekt. Het volgende nummer is mijn absolute favoriet!

Als ik aan vroeger denk overheerst toch het fijne, beschermde gevoel wat ik thuis altijd had. Zowel bij mijn ouders als bij mijn opa’s en oma’s. Ook herinner ik me dat ik heel gelukkig was alleen op mijn kamertje met mijn dagboeken en muziek. Dat brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Als ik het zo bekijk is er eigenlijk niet eens zo heel veel veranderd!

Wat is het eerste wat bij jou opkomt als je aan vroeger denkt? Van welke herinnering krijg jij een grote glimlach op je gezicht? β™₯

29 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Heerlijk herkenbaar al die bijzondere herinneringen…
  Hier is de spelletjeskast inmiddels gevuld met de spelletjes
  bij mijn oma vandaan, zo leuk! Jeugdsentiment ik hou ervan!

  Mooi geschreven meis… Liefs!

 2. Sammie schreef:

  Wat een mooie herinneringen! Het eerste waar ik aan denk is lego haha speelde ik altijd mee πŸ™‚

 3. heleen schreef:

  Ik hield niet zo van spelletje πŸ˜‰ , maar deze was altijd hilarisch! Fijn dat je me even weer terug nam naar die tijd. Heerlijke herinneringen! β™₯

 4. desireewanders schreef:

  Mooi om te lezen!

 5. willy cats schreef:

  Mijn oma had altijd een doosje met babbelaars staan. Als je weg ging, mocht je er daar één van pakken…..ach ja, dat is al lang geleden…..

 6. Eva Realitijd schreef:

  oooh ganzenbord. Doet me zo denken aan mijn oma, wat een heerlijk tijd πŸ™‚

 7. pinkitnl schreef:

  Als ik terug denk aan vroeger dan vooral aan mijn opa hij was een beetje een norse man behalve tegen mij (zijn enige kleindochter), vaak deden wij het kaart spelletje pesten…mis hem nog steeds heel erg ook al is het bijna 14 jaar geleden.

  Ik zit even te denken naar wat voor advertentie spel je aan het begin bedoel, volgens mij ken ik dat helemaal niet. Wel fijn om zo door dit artikel weer even aan “vroeger” te denken ❀

 8. Claudia schreef:

  Wat een heerlijke herinneringen. De herinneringen komen bij mij ook weer naar boven πŸ™‚

 9. Marielle schreef:

  oh…dat spel hadden mijn opa en oma ook!! haha…wat een lol was dat!! Verder bij die opa en oma, salmiaklolly’s / colalolly’s / butterscotch chocola en “lange jannen”, we speelde Annemaria koekoek haha tal van herinneringen.
  De andere opa en oma, ook veel herinneringen!
  Leuk om daar aan terug te denken ….en ook…wel…melancholieke gevoelen…?? Bij jou ook?

 10. ingridblogs schreef:

  Ik kan mij niet herinneren dat we spelletjes deden bij mijn oma’s en opa.Wat wel een glimlach op mijn gezicht tovert is een herinnering aan mijn oma.EΓ©n Brabantse oma had ik….als we daar op visite kwamen,kwam echt alles wat ze in huis had op tafel.En als we dan weg gingen kreeg je nog een berg mee…dat deed ze dan in de half volle zak chips,samen met de nootjes,chocolaatjes en koekjes πŸ™‚

 11. ZoΓ«-Amber schreef:

  Wat een leuke post!

  En zeker na dat nummer van Pat Benatar (heerlijk – zit een stuk van in Pitch Perfect XD) kan ik voluit meelachen!

 12. Kirsty schreef:

  Wat fijn om mooie herinneringen van vroeger op te halen! Ik weet nog goed dat ik bij de ouders van mijn moeder altijd boeken las en naar van die sprookjes op casetteband luisterde en bij mijn vaders ouders kregen we altijd veel te veel lekkers haha! Het erge is dat ik dat heb overgenomen van mijn oma en ik altijd veel te veel in huis haal als er mensen op bezoek kome en er dan veel te veel over blijft xD Ach ja, ik vind het ook wel weer een teken van gastvrijheid dus ik vind het niet zo erg. Ook weet ik nog goed dat mijn opa van mijn vaders kant altijd als mijn oma naar de wc was vroeg om een borreltje omdat zij het nooit goed vond haha!

 13. spontalicious schreef:

  Ik word altijd zo vrolijk van jouw posts. Je schrijft echt heel erg goed en wat een leuke herinneringen!

 14. Nice to be out schreef:

  Wat een geweldige herinneringen! Dat advertentiespel klinkt hilarisch!

 15. Dita schreef:

  Heerlijk om herinneringen op te halen. Ik heb zo veel leuks gedaan vroeger πŸ™‚ vooral op vakantie met mijn oom/tante en nichtje waren heel leuk.

 16. joorloveswriting schreef:

  leuke blog! πŸ™‚ als ik aan vroeger denk … denk ik aan de spice girls.. en trad zelf vroeger op in mijn eigen kamer als een van hen πŸ˜›

 17. misssexandthecity schreef:

  Ik ging elke woensdagmiddag met mijn grootmoeder naar het centrum van Antwerpen om te winkelen en om wafels te gaan eten,……ik ben haar eeuwig dankbaar voor deze momenten!

 18. Wendy de Jong schreef:

  In mijn geval ging ik op zaterdagmiddag altijd mee naar de plaatselijke voetbalvereniging en dan daar de hele middag kaarten, spelen en snoepen. Mooie tijd!

 19. Met drie broers haal je soms echt het varken uit – daar heb ik de meest schitterende herinneringen aan πŸ™‚ !

 20. Anita schreef:

  Ja pim pam pet en kinderen voor kinderen kijken bij oma met als afsluiter een bord soep. Daar mochten we altijd bij helpen. Leuk artikel!

 21. beauninoblog schreef:

  O jaaaah, dat spel ken ik, wat kon je daar om lachen he? Het Pim pan pet ook. Van de week hoorde ik toevallig nog een blogger erover.
  Als ik aan de moeder van mijn moeder denk, denk ik aan eenendertigen met mijn neven en nichten en oma in de vakanties en witte punt cadetjes met leverworst. Leuke herinneringen Marion.

 22. Petra schreef:

  Ik heb geweldige herinneringen aan het logeren bij opa en oma. Sowieso aan mijn jeugd. Ik hoop dat mijn kinderen dat later ook hebben.

 23. Wat een mooie herinneringen.
  De foto van toen je klein was is erg schattig, precies dezelfde
  oogjes nog.

 24. Heerlijke blog! Ik weet nog hoe erg het huis van mijn opa en oma naar sigaren rook en dat we altijd cola kregen, terwijl dat van mijn moeder eigenlijk niet mocht (omdat we daar zo druk van werden…had ze op zich wel een punt). Heel soms mochten we dan LP’s van Wim Sonneveld luisteren…vonden we prachtig…

 25. Denisedejongh schreef:

  Leuke herinneringen! Ik herinner me nog dat ik altijd dat ik hutten ging bouwen met een vriend. We gingen dan ook altijd hutjes maken voor de mieren….

 26. Joyce schreef:

  Ik heb dat wanneer ik terug denk aan bij mijn oma in de achterkamer zitten. Grote doos met allemaal speelgoed en zooi die er was alleen voor mij πŸ™‚ Heerlijk!

 27. jackiedeklerk schreef:

  Mooi he zulke herinneringen…
  ik denk graag aan de tijden bij mijn oma’s terug…
  de ene oma is het ganzebord wat het eerste in mijn gedachten komt,
  bij de andere dat sinterklaas in de winkel kwam…
  en bij weer een andere huttenbouwen in de logeerkamer…

 28. Flavie schreef:

  Wat een leuke foto πŸ™‚
  Herinneringen hebben is fijn… zelf heb ik er niet veel… maar ik hoop dat de mini-me’s er later uren over kunnen vertellen πŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.