The Music Tag

Gisteren werd ik door Me, Myself and We getagd voor deze geweldige muziektag! Zoals jullie weten ben ik dol op muziek. Ik heb dan ook heel veel zin om alle vragen te beantwoorden. Het zijn er veel, dus bereid je voor. Here we go!

Wat is je favoriete artiest/band van dit moment?
Ik kan niet kiezen tussen Ellie Goulding en Ben Howard. Allebei geweldig. Luister ik bijna elke dag naar.

Welke artiest/band zal je altijd goed blijven vinden?
Alanis Morissette. Dat zal voor de meeste geen verrassing meer zijn. Ik hou van haar muziek, van haar teksten en van haar als persoon. Ik ben niet iemand die zichzelf snel een fan zal noemen. Ik hou niet zo van dat fenomeen, maar dit komt redelijk in de buurt. Ik heb bewondering voor haar. Absoluut.

Wat is voor jou het beste nummer wat ooit gemaakt is?
Diamonds & Rust van Joan Baez. Ik kan geen genoeg krijgen van dit nummer.

Wat is het meest beschamende nummer dat je in je afspeellijsten hebt staan?
Nee, ik heb géén beschamende nummers in mijn afspeellijst staan. Tenminste, dat vind ik natuurlijk.

Wat is de top 5 van meest gespeelde nummers in je afspeellijsten?
1. Ellie Goulding – Anything Could Happen
2. First Aid Kit – My Silver Lining
3. Jessie Ware – Wildest Moments
4. Maroon 5 – Animals
5. Ellie Goulding – How long will I love you?

Wat vind je het beste album ooit gemaakt?
Ik ben nooit zo van de albums geweest. Ik was meer van de singels. Losse nummers. En dan ook nog eens het beste album ooit? Nee, geen idee. Ik kan wel zeggen welk album ik het meest gedraaid heb en dat moet het album Bad van Michael Jackson zijn. Ik had het album zelf overigens niet, maar ik had ‘m op een cassettebandje. Mijn god, hoe vaak ik dat bandje wel niet gedraaid heb! Volgens mij heb is het bandje ook een keer kapot gegaan zelfs, dat ‘ie opnieuw opgenomen moest worden.

Wat vind je de mooiste album-cover ooit gemaakt?
Boeit me niks covers. Echt helemaal niets. Ik kan me vaak niet eens herinneren hoe een cover eruit zag. Het ging en gaat mij om de tekst en om de muziek, de rest kan me gestolen worden.

Wat vind je het mooiste nummer voor een soundtrack dat ooit gemaakt is?
Jaaaaa, dat moet Little Green Bag zijn van George Baker Selection!

Wat is het eerste concert waar je ooit heen ging?
Hahahahahahahaahaaa, ik denk dat dat Garbage was in De Melkweg in Amsterdam. Ik kan er zelf niet zo heel veel meer van herinneren, maar er is iemand die er nog véél minder van kan herinneren!!! Wat een lachkick. Ga ik dat hele verhaal vertellen? Oké. Mijn eerste liefde (nu een groot en beroemd schrijver) had, als ik het mij goed herinner, kaartjes gekregen voor zijn verjaardag voor het concert van Garbage. Onderschat het niet, het was voor hem echt een droom die uitkwam. Als ik het mij goed kan herinneren had hij twee kaartjes gekregen en was hij zo sociaal om mij mee te nemen. Er ging nog een vriendin mee en we gingen natuurlijk eerst indrinken. En blowen. Heel veel blowen. Eindelijk aangekomen in Amsterdam moest die enorme fles drank natuurlijk eerst leeg. Doorzupen!!!! Eindelijk was het tijd om naar binnen te gaan. Jelmer moest nog even naar de wc. Niet om te plassen, maar om te kotsen natuurlijk. Vervolgens was het stil op het toilet. Jelmer? Jel? De andere vriendin die mee was en ik keken elkaar aan. Ja, die deur zat op slot, dus we konden toch niets doen. Wij de zaal in en genieten van het concert. Als het concert afgelopen is lopen we terug richting het toilet. Daar gaat een deur open en wie hebben we daar? ”Zo, ik ben er weer hoor. Zullen we gaan? Het is toch nog niet begonnen?” Hahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaahhhahahahaahaa! Oh mijn god, wat een briljante actie. Gewoon het hele concert out op het toilet gelegen.

Weet je wat ook ontzettend cool is? Die hele dag vanaf huis af aan, het indrinken, de trein naar Amsterdam, in Amsterdam zelf, alles hebben we opgenomen op een bandje. Jaren later, toen we elkaar al heel lang niet meer gezien hadden, lag er in ene een enveloppe in de brievenbus op mijn verjaardag. Ik herkende het handschrift meteen! Er zat een cd in en daar stond ons hele avontuur op. Wat lachen om dat weer terug te horen. PLONS!

Wat is het beste concert waar je ooit geweest bent?
Ik ben niet zo’n concertganger eigenlijk. Ik ging veel liever naar festivals en vooral naar Pinkpop. Het meest geweldige optreden was in 1994 van The Levellers. Geweldig, ik kan dit wel 100 keer terugkijken!

Wat vind je de mooiste quote uit een nummer?
‘Cause where there’s a man who has no voice there ours shall go singing.
Uit het nummer Hands van Jewel.

Bespeel je muziekinstrumenten?
Nee.

Heb jij een speciaal liedje met bepaalde mensen?
Hier moest ik zo lang over nadenken dat het ik vermoed dat het antwoord nee is.

Is je muzieksmaak over de jaren veranderd?
Nee. Al komt dat denk ik omdat ik een hele brede muzieksmaak heb. Als kind luisterde ik naar de top 40, naar Michael en Janet Jackson, maar ook naar Chris de Burgh, Joni Mitchell, Creedence Clearwater Revival, Abba en zo kan ik nog wel uren doorgaan. Zo is het nog steeds. Ik hou van alle soorten muziek. Als het me raakt is het raak.

Ik wist eigenlijk al meteen wie ik voor deze tag wilde taggen en dat zijn:

SammiePetra en Janie.

Ik weet dat jullie alle drie behoorlijke muziekliefhebbers zijn, maar ondanks dat:
Voel je niet verplicht om de tag in te vullen, voel je vrij om het wel te doen! ♥

24 reacties Voeg uw reactie toe

 1. memyselfandwe schreef:

  Wat een verhaal over dat concert seg! En dan werd dat nog opgenomen ook!? Lijkt me zo raar om dat dan opnieuw te horen. De beelden kan je er waarschijnlijk als vanzelf bij halen…

 2. Sammie schreef:

  Wat een actie dat indrinken en dan vervolgens out gaan op de wc! haha, ik voelde m gewoon aankomen! Ben er vorige week ook al een keer voor getagd! Ben er nog steeds over aan het nadenken,.. de antwoorden 🙂 Ga nu extra hard m’n best doen nu jij me ook getagd hebt!

 3. Saskia schreef:

  Gave tag! Ik ga ‘m zeker bewaren om hem eens in te vullen.
  Dat verhaal over je eerste concert, zo gaaf!

  1. Saskia schreef:

   Er moest nog een heel verhaal achter aan komen… Dus

   Jouw beste nummer ooit, heb geluisterd, niet mijn stijl, maar kan me voorstellen dat dit numer je gegrepen heeft.

   Als enorme muziekliehebber kan ik in veel van jouw antwoorden dingen herkennen.

 4. janie1983 schreef:

  Wat leuk!!!! Me so happy! Ik ga ‘m zeker invullen. Geef me even de tijd meis. Gebrek aan energie momenteel.

  Ik vind het super hoe je ‘m ingevuld hebt. Heel leuk om te lezen! En muziek is heel belangrijk in mijn leven dus ik ga de vragen met alle plezier invullen! ❤

 5. Saar schreef:

  Bij die vraag over covers dacht ik aan, nou ja, een cover maar niet de hoes van een album 😛 Dat een artiest een nummer overdoet van een andere artiest, dat las ik… En toen je antwoord, dat was even lachen!

  Dat verhaal van dat concert ook. Geweldig en dat daar dan ook nog eens een opname van bestaat!

 6. misssexandthecity schreef:

  Muziek luisteren ik snap dat dus echt niet hé,…nochtans ben ik heel auditief ingesteld, zou het een afwijking zijn. Al wie je opnoemt ken ik amper,….maar we hebben weer wat van je bijgeleerd 🙂

 7. Xaviera schreef:

  Wat een gave tag en heel leuk ingevuld! Dat verhaal van het concert hahaha geweldig!

 8. Nice to be out schreef:

  Leuk om te lezen! Wat een verhaal zeg van dat garbage concert en dan dat bandje erna met het hele avontuur thuiskrijgen gaaf verhaal haha! En Ellie Goulding vind ik ook wel erg goed ja!

 9. Nicole schreef:

  Zooo leren we je ook weer op een andere manier kennen!

 10. Emily Lotus schreef:

  Wat een leuke tag! En dat verhaal over out gaan op de wc… oef! Hahaha.

 11. Kirsty schreef:

  Wat een leuke tag! Ik vind die sountrack van Reservoir Dogs stiekem ook wel heel leuk, maar ik weet niet of dat per se aan het liedje ligt of aan het feit dat ik die hele film gewoon geweldig vind!

  1. Marion schreef:

   Dat heb ik ook ja! Ik denk dat het de combi is! 🙂

 12. Kimberly schreef:

  Hahaha dat verhaal over je eerste concert, geweldig! Dat die gewoon het hele concert out heeft gelegen op de wc, oh oh oh ! Grappig trouwens dat je de avond weer terug kan herbeleven door het bandje haha

 13. Ik -euhum- ben het volledig eens met je keuzes 🙂 (als muziekkenner, uiteraard)

 14. joorloveswriting schreef:

  Leuke tag!!!

 15. Petra schreef:

  Ja leuk! Ga hem zeker invullen. Eerst de sokken tag van Janie :-). Geweldig verhaal over je eerste concert. Ik was iets braver :-). Vind je brede muzieksmaak geweldig. Niet alles past in mijn straatje. Toch weet je me soms ook aangenaam te verrassen.

 16. bentenge schreef:

  Oooooh God ! The Levellers. Damn, hun enige optreden dat ik meemaakte was een waar feest. Schitterende CD ook. leg ik morgen nog eens in de wagen !

 17. Jenn schreef:

  Geweldig verhaal van het concert! Ik ben wel heel benieuwd wie die groot en beroemd schrijver dan wel is hoor 😛 Leuk ingevuld verder!

 18. pinkitnl schreef:

  Zelf ben ik gek op muziek maar volgens mij ken ik geen enkele nummer die je hebt opgenoemd….ik ga zo eerst naar Youtube 🙂

 19. jackiedeklerk schreef:

  wat een leuke tag…
  ik had het pas over mijn eerste concert ever, echt dat ik daar geweest ben zeg, wahahaha
  maar okay, heerlijke muziek beschrijf je, die quote vind ik mooi

 20. Joyce schreef:

  Ik las deze blog van de week al, nu even de tijd om te reageren. Ik heb me stuk gelachen om dat concert verhaal, mijn god hoe erg is dat zeg! En de keuze voor Little green bag, Jer en ik hebben dat nummer al weken in ons hoofd nadat ie ineens voorbij kwam in mijn all time classics lijst 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.