Kladbloggen

The Music Tag


Getagd: , , , , , , , .

Gisteren werd ik door Me, Myself and We getagd voor deze geweldige muziektag! Zoals jullie weten ben ik dol op muziek. Ik heb dan ook heel veel zin om alle vragen te beantwoorden. Het zijn er veel, dus bereid je voor. Here we go!

Wat is je favoriete artiest/band van dit moment?
Ik kan niet kiezen tussen Ellie Goulding en Ben Howard. Allebei geweldig. Luister ik bijna elke dag naar.

Welke artiest/band zal je altijd goed blijven vinden?
Alanis Morissette. Dat zal voor de meeste geen verrassing meer zijn. Ik hou van haar muziek, van haar teksten en van haar als persoon. Ik ben niet iemand die zichzelf snel een fan zal noemen. Ik hou niet zo van dat fenomeen, maar dit komt redelijk in de buurt. Ik heb bewondering voor haar. Absoluut.

Wat is voor jou het beste nummer wat ooit gemaakt is?
Diamonds & Rust van Joan Baez. Ik kan geen genoeg krijgen van dit nummer.

Wat is het meest beschamende nummer dat je in je afspeellijsten hebt staan?
Nee, ik heb géén beschamende nummers in mijn afspeellijst staan. Tenminste, dat vind ik natuurlijk.

Wat is de top 5 van meest gespeelde nummers in je afspeellijsten?
1. Ellie Goulding – Anything Could Happen
2. First Aid Kit – My Silver Lining
3. Jessie Ware – Wildest Moments
4. Maroon 5 – Animals
5. Ellie Goulding – How long will I love you?

Wat vind je het beste album ooit gemaakt?
Ik ben nooit zo van de albums geweest. Ik was meer van de singels. Losse nummers. En dan ook nog eens het beste album ooit? Nee, geen idee. Ik kan wel zeggen welk album ik het meest gedraaid heb en dat moet het album Bad van Michael Jackson zijn. Ik had het album zelf overigens niet, maar ik had ‘m op een cassettebandje. Mijn god, hoe vaak ik dat bandje wel niet gedraaid heb! Volgens mij heb is het bandje ook een keer kapot gegaan zelfs, dat ‘ie opnieuw opgenomen moest worden.

Wat vind je de mooiste album-cover ooit gemaakt?
Boeit me niks covers. Echt helemaal niets. Ik kan me vaak niet eens herinneren hoe een cover eruit zag. Het ging en gaat mij om de tekst en om de muziek, de rest kan me gestolen worden.

Wat vind je het mooiste nummer voor een soundtrack dat ooit gemaakt is?
Jaaaaa, dat moet Little Green Bag zijn van George Baker Selection!

Wat is het eerste concert waar je ooit heen ging?
Hahahahahahahaahaaa, ik denk dat dat Garbage was in De Melkweg in Amsterdam. Ik kan er zelf niet zo heel veel meer van herinneren, maar er is iemand die er nog véél minder van kan herinneren!!! Wat een lachkick. Ga ik dat hele verhaal vertellen? Oké. Mijn eerste liefde (nu een groot en beroemd schrijver) had, als ik het mij goed herinner, kaartjes gekregen voor zijn verjaardag voor het concert van Garbage. Onderschat het niet, het was voor hem echt een droom die uitkwam. Als ik het mij goed kan herinneren had hij twee kaartjes gekregen en was hij zo sociaal om mij mee te nemen. Er ging nog een vriendin mee en we gingen natuurlijk eerst indrinken. En blowen. Heel veel blowen. Eindelijk aangekomen in Amsterdam moest die enorme fles drank natuurlijk eerst leeg. Doorzupen!!!! Eindelijk was het tijd om naar binnen te gaan. Jelmer moest nog even naar de wc. Niet om te plassen, maar om te kotsen natuurlijk. Vervolgens was het stil op het toilet. Jelmer? Jel? De andere vriendin die mee was en ik keken elkaar aan. Ja, die deur zat op slot, dus we konden toch niets doen. Wij de zaal in en genieten van het concert. Als het concert afgelopen is lopen we terug richting het toilet. Daar gaat een deur open en wie hebben we daar? ”Zo, ik ben er weer hoor. Zullen we gaan? Het is toch nog niet begonnen?” Hahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaahhhahahahaahaa! Oh mijn god, wat een briljante actie. Gewoon het hele concert out op het toilet gelegen.

Weet je wat ook ontzettend cool is? Die hele dag vanaf huis af aan, het indrinken, de trein naar Amsterdam, in Amsterdam zelf, alles hebben we opgenomen op een bandje. Jaren later, toen we elkaar al heel lang niet meer gezien hadden, lag er in ene een enveloppe in de brievenbus op mijn verjaardag. Ik herkende het handschrift meteen! Er zat een cd in en daar stond ons hele avontuur op. Wat lachen om dat weer terug te horen. PLONS!

Wat is het beste concert waar je ooit geweest bent?
Ik ben niet zo’n concertganger eigenlijk. Ik ging veel liever naar festivals en vooral naar Pinkpop. Het meest geweldige optreden was in 1994 van The Levellers. Geweldig, ik kan dit wel 100 keer terugkijken!

Wat vind je de mooiste quote uit een nummer?
‘Cause where there’s a man who has no voice there ours shall go singing.
Uit het nummer Hands van Jewel.

Bespeel je muziekinstrumenten?
Nee.

Heb jij een speciaal liedje met bepaalde mensen?
Hier moest ik zo lang over nadenken dat het ik vermoed dat het antwoord nee is.

Is je muzieksmaak over de jaren veranderd?
Nee. Al komt dat denk ik omdat ik een hele brede muzieksmaak heb. Als kind luisterde ik naar de top 40, naar Michael en Janet Jackson, maar ook naar Chris de Burgh, Joni Mitchell, Creedence Clearwater Revival, Abba en zo kan ik nog wel uren doorgaan. Zo is het nog steeds. Ik hou van alle soorten muziek. Als het me raakt is het raak.

Ik wist eigenlijk al meteen wie ik voor deze tag wilde taggen en dat zijn:

SammiePetra en Janie.

Ik weet dat jullie alle drie behoorlijke muziekliefhebbers zijn, maar ondanks dat:
Voel je niet verplicht om de tag in te vullen, voel je vrij om het wel te doen! ♥

24 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s