Depressie De Deur Uit: Week 49

DDDU4

Op advies van mijn bedrijfsarts en psycholoog breng ik iedere dag minimaal één uur buiten de deur door. Dit in verband met de depressie en angstklachten die ik heb. In de categorie Depressie De Deur Uit doe ik verslag van deze dagelijkse uurtjes buiten de deur. Ben je benieuwd wat ik afgelopen week gedaan heb? Lees dan verder.

nu1

Woensdag was best een leuke dag. Ik ging wandelen in het park en daarna lekker shoppen. Ik kocht onder andere de spulletjes op de foto hierboven. De sterretjes in de fotoplank zijn een groot succes! Ze staan leuk op de foto’s, maar ook in huis staat het erg gezellig. De lamp is helemaal een goede aankoop. Hij staat op een perfecte plek en het licht is ook superfijn. De concealerstick van de Action is heel mooi. De kleur is perfect voor mijn huid! Make-up blijft echter een probleem. Zodra ik een hele dag iets draag heb ik de volgende dag schrale plekjes of onzuiverheden, terwijl ik toch goede reinigingsproducten gebruik. Voor mij dus nog steeds zo min mogelijk make-up gebruiken.

Donderdag was geen beste dag. Ik had erg slecht geslapen die nacht en had de ene huilbui na de andere. Het enige wat ik die dag gedaan heb is even naar de winkel heen en weer gelopen. Toch even buiten en onder de mensen, maar veel was het niet.

Vrijdag was niet veel beter. Het enige wat ik die dag kon denken was: Mag ik al naar bed? Dat zegt genoeg. Wel ben ik weer even naar de winkel geweest en voordat ik daadwerkelijk boodschappen ging doen heb ik eerst een rondje gewandeld. Beter iets dan niets.

nu2

Zaterdag was ik nog steeds bekaf. Ik zou naar mijn ouders gaan, maar ik zag mezelf gewoon niet in de auto stappen met die enorme vermoeidheid. Ik belde mijn ouders op of ze naar mij toe wilde komen. Een half uur later stonden ze op de stoep. Was heel erg gezellig en fijn om ze even te zien. Daarna ging ik met de auto naar de Media Markt in Ede om mijn telefoon terug te brengen. Die is uiteindelijk opgestuurd naar de fabriek. Duimen maar dat ze iets kunnen vinden of dat de Media Markt anders coulant is en ik een ander toestel kan krijgen of zo. Anders  zit ik gewoon met een toestel van meer dan € 300,- die het gewoon niet doet! Bellen en sms-en kan wel, maar dat is nou juist wat ik nooit doe. Hopen op een goede afloop!

nu3

Zondag was een pittige dag. Ik ging na veel wikken en wegen naar mijn nichtje die gaat emigreren. Uiteindelijk ben ik van 14:30 uur tot 16:45 uur weggeweest. Daarna was ik helemaal op. Al ben ik wel over mijn grens gegaan, toch ben ik blij dat ik het gedaan heb.

nu4

Maandag was het laatste gesprek met mijn psycholoog. Letterlijk een Depressie De Deur Uit-uurtje dus. Ondanks dat ik nog lang niet van mijn klachten af ben heeft deze therapie me wel een aantal belangrijke inzichten gegeven. Wat ik nooit had durven dromen was dat die inzichten me uiteindelijk zouden helpen de eetstoornis volledig los te kunnen laten. Ik merk dat dat het grootste winstpunt is geweest van de hele therapie. Het laatste stukje wat me iedere keer niet alleen lukte is me nu wel gelukt en daar ben ik zo ontzettend dankbaar voor. Maandagavond begon ik ineens hyper te worden. Ik belde Usain Bolt en we gingen samen een stukje hardlopen. Daarna ging ik pannenkoeken bakken.

nu5

Dinsdag was ik nog steeds hyper. ’s Nachts ieder uur op de klok gezien, maar overdag niet moe te krijgen. Aan het begin van de middag kwam mijn schoonvader op bezoek. Bezoek is en blijft nog steeds een uitdaging, maar wel eentje die ik ondertussen graag aanga. Dat ging goed, maar ik kon niet wachten tot hij wegging. Ik moest bewegen!!! Ik sprong op mijn fiets en knalde er een rondje Wageningen uit. Daarna zette ik mijn fiets aan de zijkant van de stad neer en maakte ik nog een flinke stadswandeling. In totaal ben ik twee uur onderweg geweest. Eenmaal thuis zat ik nog steeds vol energie. Rond 23:00 uur ging ik uiteindelijk pas slapen. Dat is voor mij echt laat. Rond 4:00 uur weer wakker, maar door me te concentreren op mijn ademhaling ben ik toch weer in slaap gevallen. Uiteindelijk werd ik vanochtend om 8:00 uur weer wakker. Dat is het betere werk!

Vandaag mezelf weer de deur uitschoppen. Ik ga lege flessen wegbrengen, oud papier opruimen en om de vijver wandelen. YOLO! ♥

28 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Sammie schreef:

  Goed dat je bij je nichtje bent geweest en het ook nog best lang hebt volgehouden, dat zal vast super gewaardeerd worden! Bloglovin deed het trouwens niet vanmorgen dus je hebt niks gemist 😉

 2. Xaviera schreef:

  Mooi om je overzicht van DDDU weer te zien. Je bent nog aardig lang bij je nichtje geweest, knap dat dat gelukt is!

 3. Elske schreef:

  ‘Ik belde Usain Bolt en we gingen samen een stukje hardlopen.’ Oooh, ik moet hier zo hard om lachen 😀

 4. Emily Lotus schreef:

  Wat goed dat je je ouders gebeld hebt om langs te komen, ipv toch te gaan. Misschien kan je dat zien als voor jezelf kiezen?
  Klinkt verder allemaal eigenlijk wel positief. Fijn. 🙂
  Wel heel vreemd van die mailtjes, begrijp dat je je daar niet zo lekker bij voelt.

  1. Marion schreef:

   Dat klopt ja, zo voelde het ook. Alsof ik eindelijk voor mezelf kon kiezen. Ik wil nooit anderen lastigvallen…. Dank je. 🙂

 5. Wat maf zeg van die mailtje met je leidinggevende…

 6. Anita schreef:

  Hier ook een groot probleem de laatste tijd, vorige keer zelf maar dingen gaan regelen want werd er gek van!! Maar wat raakt ik daar gestrest van zeg! Maaaar mooie stappen gezet Marion! Top!

 7. jackiedeklerk schreef:

  ondanks de slechte momenten ben je toch lekker de deur uit geweest..

 8. Carlijn schreef:

  Neem lekker je tijd. Jij weet wat het beste voor je is, hij/zij overduidelijk niet

 9. Nicole schreef:

  Goed dat je hier zo bewust mee bezig blijft ook met dat de deur uit gaan. Op sommige dagen kom ik helemaal de deur niet uit!

 10. Marielle schreef:

  Leuk weer te lezen!
  Die lampjes staan zo gezellig! Goed joh die overwinning van zondag!
  Succes met alles ennuh..misschien moet je de stukjes naar je baas nog even via de post sturen 😉
  groetjes

 11. misssexandthecity schreef:

  YOLO!! Nemen zoals het komt,…..

 12. Heb je met die streepjesbroek geen problemen als je aan de kassa van de supermarkt passeert? Begint de kassa dan niet te tuuten?

 13. Kirsty schreef:

  Je bent goed bezig geweest! Wel vervelend dat je van make-up meteen onzuiverheden krijgt, misschien zit er een ingrediënt in waar je niet goed tegen kan? Ik kan bijvoorbeeld niet tegen minerale olie op mijn huid, dan kan ik erop wachten dat mijn huid break outs krijgt.

 14. Madeleine schreef:

  Leuk overzichtje weer 🙂 je bent goed bezig geweest! Je mag trots op jezelf zijn, want dat ben ik ook 🙂

 15. Laleh schreef:

  Meid, wat ben ik trots op je.
  Je hebt enorm veel bereikt.
  Wat een hoop keuzes heb je gemaakt afgelopen week.
  Misschien zie je dat zelf nog niet, maar ik vind je een erg sterke
  vrouw.
  Je weet echt van aanpakken en bent super hard bezig om hieruit te komen,
  door jezelf te pushen of misschien zou je het zelfs jezelf gunnen kunnen noemen
  om naar buiten te gaan, zelfs het uitje naar je nichtje, thuis opruimen, achter je telefoon aan.
  Dat zijn allemaal heel knappe dingen als je je eigenlijk heel rot en vaak uitgeput voelt.
  Ik had het ook goed begrepen als je in huis bleef of zelfs in bed, maar jij kiest ervoor om
  je klachten keihard aan te pakken. Super!

  Je kunt de concealer altijd nog gebruiken als je eens iets speciaals hebt,
  pasfoto`s maken ofzo.

  Ik vind die legging echt super leuk!

  XX

 16. janie1983 schreef:

  “Ik belde Usain Bolt en we gingen samen een stukje hardlopen.” Wahahahahahaha! 😀

 17. Petra schreef:

  Usain Bolt had zeker moeite om je bij te houden, aangezien je zo hyper bent.

 18. Jenn schreef:

  Goed om te lezen dat je er nog zo bewust mee bezig bent! Mooi overzicht.

 19. 4.Balou schreef:

  Fijn dat het steeds wat beter gaat. Heerlijk om buiten te zijn, en dan vooral met een zonnetje erbij!

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

 20. Pirre schreef:

  Wat goed dat je gewoon wél de deur uit gaat!

 21. Joyce schreef:

  Weet je wat zo knap is aan jouw blogs (sorry schiet ineens mijn hoofd in) je schrijft echt over zulke heftige dingen maar op zo een speelse humoristische manier…. dat vind ik echt zo knap 🙂 En zo leuk om te lezen 🙂

  1. Marion schreef:

   Dat is misschien ook wel mijn manier om ermee te dealen. Het werkt in ieder goed voor me 🙂

 22. beaunino schreef:

  Hey Marion, wat een leuke sterren zijn dat. Heb ik gemist waar je die hebt gekocht? Ik wil ze ook graag kopen. ( voor op mijn kruidenrekje;-)

 23. elsbs schreef:

  Ik zie dat je weer lekker druk bent geweest, heerlijk, ga zo door

 24. Rob Alberts schreef:

  Ik kreeg drie andere tips;
  5 Minuten per dag naar buiten en 1 klokuur lichttherapie en een lichtwekker.

  Sterkte!

  Bemoedigende groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.