Psychische Shit

Depressie De Deur Uit: Week 49


Getagd: , , , , , .

DDDU4

Op advies van mijn bedrijfsarts en psycholoog breng ik iedere dag minimaal één uur buiten de deur door. Dit in verband met de depressie en angstklachten die ik heb. In de categorie Depressie De Deur Uit doe ik verslag van deze dagelijkse uurtjes buiten de deur. Ben je benieuwd wat ik afgelopen week gedaan heb? Lees dan verder.

nu1

Woensdag was best een leuke dag. Ik ging wandelen in het park en daarna lekker shoppen. Ik kocht onder andere de spulletjes op de foto hierboven. De sterretjes in de fotoplank zijn een groot succes! Ze staan leuk op de foto’s, maar ook in huis staat het erg gezellig. De lamp is helemaal een goede aankoop. Hij staat op een perfecte plek en het licht is ook superfijn. De concealerstick van de Action is heel mooi. De kleur is perfect voor mijn huid! Make-up blijft echter een probleem. Zodra ik een hele dag iets draag heb ik de volgende dag schrale plekjes of onzuiverheden, terwijl ik toch goede reinigingsproducten gebruik. Voor mij dus nog steeds zo min mogelijk make-up gebruiken.

Donderdag was geen beste dag. Ik had erg slecht geslapen die nacht en had de ene huilbui na de andere. Het enige wat ik die dag gedaan heb is even naar de winkel heen en weer gelopen. Toch even buiten en onder de mensen, maar veel was het niet.

Vrijdag was niet veel beter. Het enige wat ik die dag kon denken was: Mag ik al naar bed? Dat zegt genoeg. Wel ben ik weer even naar de winkel geweest en voordat ik daadwerkelijk boodschappen ging doen heb ik eerst een rondje gewandeld. Beter iets dan niets.

nu2

Zaterdag was ik nog steeds bekaf. Ik zou naar mijn ouders gaan, maar ik zag mezelf gewoon niet in de auto stappen met die enorme vermoeidheid. Ik belde mijn ouders op of ze naar mij toe wilde komen. Een half uur later stonden ze op de stoep. Was heel erg gezellig en fijn om ze even te zien. Daarna ging ik met de auto naar de Media Markt in Ede om mijn telefoon terug te brengen. Die is uiteindelijk opgestuurd naar de fabriek. Duimen maar dat ze iets kunnen vinden of dat de Media Markt anders coulant is en ik een ander toestel kan krijgen of zo. Anders  zit ik gewoon met een toestel van meer dan € 300,- die het gewoon niet doet! Bellen en sms-en kan wel, maar dat is nou juist wat ik nooit doe. Hopen op een goede afloop!

nu3

Zondag was een pittige dag. Ik ging na veel wikken en wegen naar mijn nichtje die gaat emigreren. Uiteindelijk ben ik van 14:30 uur tot 16:45 uur weggeweest. Daarna was ik helemaal op. Al ben ik wel over mijn grens gegaan, toch ben ik blij dat ik het gedaan heb.

nu4

Maandag was het laatste gesprek met mijn psycholoog. Letterlijk een Depressie De Deur Uit-uurtje dus. Ondanks dat ik nog lang niet van mijn klachten af ben heeft deze therapie me wel een aantal belangrijke inzichten gegeven. Wat ik nooit had durven dromen was dat die inzichten me uiteindelijk zouden helpen de eetstoornis volledig los te kunnen laten. Ik merk dat dat het grootste winstpunt is geweest van de hele therapie. Het laatste stukje wat me iedere keer niet alleen lukte is me nu wel gelukt en daar ben ik zo ontzettend dankbaar voor. Maandagavond begon ik ineens hyper te worden. Ik belde Usain Bolt en we gingen samen een stukje hardlopen. Daarna ging ik pannenkoeken bakken.

nu5

Dinsdag was ik nog steeds hyper. ’s Nachts ieder uur op de klok gezien, maar overdag niet moe te krijgen. Aan het begin van de middag kwam mijn schoonvader op bezoek. Bezoek is en blijft nog steeds een uitdaging, maar wel eentje die ik ondertussen graag aanga. Dat ging goed, maar ik kon niet wachten tot hij wegging. Ik moest bewegen!!! Ik sprong op mijn fiets en knalde er een rondje Wageningen uit. Daarna zette ik mijn fiets aan de zijkant van de stad neer en maakte ik nog een flinke stadswandeling. In totaal ben ik twee uur onderweg geweest. Eenmaal thuis zat ik nog steeds vol energie. Rond 23:00 uur ging ik uiteindelijk pas slapen. Dat is voor mij echt laat. Rond 4:00 uur weer wakker, maar door me te concentreren op mijn ademhaling ben ik toch weer in slaap gevallen. Uiteindelijk werd ik vanochtend om 8:00 uur weer wakker. Dat is het betere werk!

Vandaag mezelf weer de deur uitschoppen. Ik ga lege flessen wegbrengen, oud papier opruimen en om de vijver wandelen. YOLO! ♥

28 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s