Mijn December Favorieten

collage

Het is al een tijdje geleden dat ik een artikel schreef over Mijn Favorieten. De maand december leek me daar zeer geschikt voor en dus zette ik er een paar voor jullie op een rijtje. Benieuwd wat mijn favorieten van deze maand zijn? Lees dan verder.

Kerstsfeer
Met stip bovenaan staat de Birdsandbeez Winterweek van Kimberly. Deze hele week komen er leuke video’s online om ons helemaal in de kerstsfeer te brengen! De video “Versieren” van gisteren was zo ontzettend leuk dat ik ‘m vanochtend gewoon nog een keer bekeken heb. Lukt het je niet om in de kerststemming te komen? Bekijk dan de video van gisteren en het is zo geregeld! Klik hier om naar haar blog te gaan.

Energieleverancier
Dan een dame die mij iedere keer weer aan het werk zet: Iris van Ikbenirisniet. Wist ze mij eerder deze maand al te overtuigen dat het toch echt beter is om plastic afval niet in de prullenbak te gooien maar naar het daarvoor bestemde verzamelpunt te brengen, deze week kreeg ze mij ook zover om eens goed te gaan kijken naar mijn energieleveranciers. Dat deed ik naar aanleiding van dit artikel. Ik schrok me een hoedje. Mijn leveranciers zijn RWE/Essent en Nuon. Die staan nou niet bepaald hoog in de lijst. Nu weet ik dat aan groene en duurzame energie vaak ook een prijskaartje hangt en het is een feit dat mijn financiële situatie er de komende tijd niet beter op zal worden. Toch ben ik er een middagje voor gaan zitten en heb uiteindelijk informatie opgevraagd bij Greenchoice. Ik was iets te enthousiast door te denken dat ik geld ging besparen als ik over zou stappen (ik vulde het gasverbruik van een mier in), maar ik kom wel op exact hetzelfde bedrag uit als wat ik nu betaal. Deze energieleverancier staat alleen bijna bovenaan de lijst! Overstappen. Ik wilde er nooit wat van weten. Vond het altijd maar een beetje eng. Nu ben ik echter zó blij dat ik me erin verdiept heb en het binnenkort gewoon ga doen!

Wallpapers
Gisteren vond ik het tijd om op zoek te gaan naar een sfeervolle wallpaper voor op mijn smartphone. Ik dook de appstore in en vond een paar hele leuke achtergronden.

Muziek
Sky Radio, The Christmas Station. Leuk voor in de auto, maar niet mijn ding voor in huis. Als ik naar kerstmuziek luister dan luister ik het liefst naar klassiek, bijvoorbeeld The Westminister Choir of The London Chamber Orchestra. Wat??? Ja echt, ik vind dat zo ontzettend mooi! Waar ik in deze maand ook altijd graag naar luister is Celtic Woman. Niet zozeer de Christmas Songs, maar gewoon naar hun muziek op zich. De sfeer die het met zich meebrengt past voor mij heel erg bij deze maand.

Hebben jullie specifieke decemberfavorieten? Ik ben vooral heel erg benieuwd naar wat voor muziek jullie luisteren rond de kerstdagen. Laat het me weten in een reactie! ♥

About the Author

Posted by

Categorieën:

Kladbloggen

43 Reacties

Ik luister geen kerstmuziek, maar ik zing het wel hele dagen haha! De kinderen hier denken allemaal dat ik een kerstfanaat ben omdat ik continue en overal onbeschaamd Jingle Bells, All I want for Christmas, ‘Halleluja’ en ‘Heilige nacht’ aan het zingen ben. Ik neurie vast nog meer liedjes, maar het gaat zo automatisch dat ik zelf niet door heb wat ik allemaal aan het zingen ben. Helaas voor de kinderen en mijn hele buurt heb ik niet zo’n heel mooie stem… 😀

Heerlijk de komende kerstdagen, ik kan me er nu al zo op verheugen, en eindelijk wat dagen vrij! Ik luister zelf heel fout de Glee kerst CD op de fiets naar kantoor, fout maar oh zo vrolijk.

Mijn muziek (thuis) rond de kerstdagen is eigenlijk hetzelfde als door het jaar heen.. Stilte… Alleen wanneer de top2000 weer start wijk ik van mijn principe af.
In de auto heb ik de radio altijd aanstaan en tijdens het rennen (nou ja, zwalken) luister ik ook naar muziek.

Een van mijn favoriete kerstnummers is The twelve days of x-mas van The Muppets. Heerlijk nummer..

Wat een fijne favorieten allemaal! Ik ga zo gauw kijken bij de blog van Kimberly 🙂 Iris zet mij ook altijd aan het denken, goed dat je gaat overstappen! In mijn vorige woning had ik ook Greenchoice en ik was daar altijd heel erg tevreden over. Helaas heb ik nu stadsverwarming dus ik ben verplicht om bij Nuon te zitten… The Voice van Celtic Woman is prachtig, één van mijn favoriete nummers aller tijden ❤ Ik luister nog steeds veel naar de kerst-cd van Pentatonix en verder vooral veel losse nummers.

Wat een leuke favorieten, dat liedje van The Voice kende ik nog van het Songfestival, die had toen gewonnen. Kocht hem nog op singel toen. Zo mooi! 🙂

December is een maand van veel favorieten. 😉 Wat kerstmuziek betreft houd ik van klassiek en de Amerikaanse klassiekers, gezongen door Ella Fitzgerald. Ik geef zondag met mijn harmonie, samen met een koor, een kerstconcert. Super leuk!

Oh ja, Ella Fitzgerald. Prachtig! Wat tof, een kerstconcert! Ik heb ook in een koor gezongen toen ik jonger was en in de kerk een kerstconcert gedaan. Was superleuk! Geniet ervan zondag!

Leuk om te lezen. Van de energieleveranciers ken ik. Was door ook nooit van. Mijn vriend wel… En geluk hij regelt het dan ook ;-).

Mijn kerstfavorieten… mmm… ik luister gewoon standaard muziek… All I want for Christmas….

Sky radio vind ik ook fijn in de auto. Thuis draai ik andere muziek en lekker via Spotify! Ik vind overstappen van energie leverancier ook eng eigenlijk. Onze kosten vallen wel mee dus ik laat het zo.

Hier gaat altijd serious request op. Heerlijk radio-tv 🙂
Saai-radio(sky) is taboe hier thuis, hahaha.

And, as we speak, ook de achtergrond op mijn iphone aangepast in kerststijl.

Ik luister deze maand enkel naar de muziek van de blaaskapel van Koolkerke. Hun interpretatie van het stuk ‘Dort steht ein Fraulein’ van Morzart in D-groot is onovertreffelijk. Om nog te zwijgen van “Haben Sie diesem Wurst gesehen im Hutspot?”, echt ongelooflijk mooi.

heerlijke lijst…
ik vind dat overstap uitgezoek altijd zo veel gedoe, heb me er nu ook nog niet toe kunnen zetten…
en wat een leuke blog, daar ga ik eens een rustig (ahum) momentje voor zoeken

Ow echt ik word al helemaal kriegelig van de kerstmuziek op de radio 😉 Dit is met stip de periode dat ik enkel cd’s aan heb staan, dat is totdat 3fm serious request begint 🙂

Wat onwijs lief dat je mijn winterweek hebt gedeeld!! ❤ Dankjewel, you made my day! ❤ Bij mij staat trouwens de hele dag skyradio aan, maar ik ga ook eens luisteren naar Celtic Woman, je maakt me nieuwsgierig!

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers liken dit: