Mijn December Favorieten

collage

Het is al een tijdje geleden dat ik een artikel schreef over Mijn Favorieten. De maand december leek me daar zeer geschikt voor en dus zette ik er een paar voor jullie op een rijtje. Benieuwd wat mijn favorieten van deze maand zijn? Lees dan verder.

Kerstsfeer
Met stip bovenaan staat de Birdsandbeez Winterweek van Kimberly. Deze hele week komen er leuke video’s online om ons helemaal in de kerstsfeer te brengen! De video “Versieren” van gisteren was zo ontzettend leuk dat ik ‘m vanochtend gewoon nog een keer bekeken heb. Lukt het je niet om in de kerststemming te komen? Bekijk dan de video van gisteren en het is zo geregeld! Klik hier om naar haar blog te gaan.

Energieleverancier
Dan een dame die mij iedere keer weer aan het werk zet: Iris van Ikbenirisniet. Wist ze mij eerder deze maand al te overtuigen dat het toch echt beter is om plastic afval niet in de prullenbak te gooien maar naar het daarvoor bestemde verzamelpunt te brengen, deze week kreeg ze mij ook zover om eens goed te gaan kijken naar mijn energieleveranciers. Dat deed ik naar aanleiding van dit artikel. Ik schrok me een hoedje. Mijn leveranciers zijn RWE/Essent en Nuon. Die staan nou niet bepaald hoog in de lijst. Nu weet ik dat aan groene en duurzame energie vaak ook een prijskaartje hangt en het is een feit dat mijn financiële situatie er de komende tijd niet beter op zal worden. Toch ben ik er een middagje voor gaan zitten en heb uiteindelijk informatie opgevraagd bij Greenchoice. Ik was iets te enthousiast door te denken dat ik geld ging besparen als ik over zou stappen (ik vulde het gasverbruik van een mier in), maar ik kom wel op exact hetzelfde bedrag uit als wat ik nu betaal. Deze energieleverancier staat alleen bijna bovenaan de lijst! Overstappen. Ik wilde er nooit wat van weten. Vond het altijd maar een beetje eng. Nu ben ik echter zó blij dat ik me erin verdiept heb en het binnenkort gewoon ga doen!

Wallpapers
Gisteren vond ik het tijd om op zoek te gaan naar een sfeervolle wallpaper voor op mijn smartphone. Ik dook de appstore in en vond een paar hele leuke achtergronden.

Muziek
Sky Radio, The Christmas Station. Leuk voor in de auto, maar niet mijn ding voor in huis. Als ik naar kerstmuziek luister dan luister ik het liefst naar klassiek, bijvoorbeeld The Westminister Choir of The London Chamber Orchestra. Wat??? Ja echt, ik vind dat zo ontzettend mooi! Waar ik in deze maand ook altijd graag naar luister is Celtic Woman. Niet zozeer de Christmas Songs, maar gewoon naar hun muziek op zich. De sfeer die het met zich meebrengt past voor mij heel erg bij deze maand.

Hebben jullie specifieke decemberfavorieten? Ik ben vooral heel erg benieuwd naar wat voor muziek jullie luisteren rond de kerstdagen. Laat het me weten in een reactie! ♥

43 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jenn schreef:

  Leuk, Celtic Women! Qua kerstliedjes hou ik juist wel van Sky Radio, juist voor in huis. Lief denkt er helaas anders over 😛

 2. anna1985nl schreef:

  Ik luister geen kerstmuziek, maar ik zing het wel hele dagen haha! De kinderen hier denken allemaal dat ik een kerstfanaat ben omdat ik continue en overal onbeschaamd Jingle Bells, All I want for Christmas, ‘Halleluja’ en ‘Heilige nacht’ aan het zingen ben. Ik neurie vast nog meer liedjes, maar het gaat zo automatisch dat ik zelf niet door heb wat ik allemaal aan het zingen ben. Helaas voor de kinderen en mijn hele buurt heb ik niet zo’n heel mooie stem… 😀

  1. Marion schreef:

   Oh heerlijk! Ik zie (hoor) het helemaal voor me! 😀

 3. eigenwijsje2014 schreef:

  Haha hier wel Christmas station in huis!

  1. Marion schreef:

   Lekker toch! Geniet er maar lekker van!

 4. ingridblogs schreef:

  Ik luister naar wat er op de radio is …

  1. Marion schreef:

   Ik had niet anders verwacht van jou 😉 X

 5. Wat een leuke favorieten! Ik vind dit altijd zulke leuke blogjes!

 6. Manon schreef:

  Die kerstsferen en alle liefde deze maand boven alles ❤ en het plannen van zomervakantie natuurlijk

 7. Guusje schreef:

  Christmas Station staat de hele dag aan haha, ik zal nooit genoeg krijgen van kerst! Wat goed dat je je verdiept hebt in de energieleveranciers!

 8. Stacey schreef:

  Heerlijk de komende kerstdagen, ik kan me er nu al zo op verheugen, en eindelijk wat dagen vrij! Ik luister zelf heel fout de Glee kerst CD op de fiets naar kantoor, fout maar oh zo vrolijk.

  1. Marion schreef:

   Glee kerst CD. Ken ik ook nog niet! Nog meer googelen! Zullen we eens kijken hoe fout jij bent! 😉

 9. Sammie schreef:

  Ik luister in deze maand niet specifiek naar andere muziek als in de rest van het jaar eigenlijk.. 🙂 je sneeuwpop wallpapers zijn cute!

 10. Wat een kerstsferen in dit blogje 🙂

 11. aspasiablog schreef:

  Kimberly’s Winterweek vind ik ook helemaal super. 🙂

 12. pinkitnl schreef:

  Leuk zo’n overzicht ben het vooral met Sky Radio eens dat luister ik nu ook de hele tijd om lekker in de kerst sfeer te blijven x

 13. Madeleine schreef:

  Wat een schattige wallpapers!!! Sky radio staat ook aan bij ons!

 14. joorloveswriting schreef:

  Leuke favorieten van december!

 15. Rianne schreef:

  Mijn muziek (thuis) rond de kerstdagen is eigenlijk hetzelfde als door het jaar heen.. Stilte… Alleen wanneer de top2000 weer start wijk ik van mijn principe af.
  In de auto heb ik de radio altijd aanstaan en tijdens het rennen (nou ja, zwalken) luister ik ook naar muziek.

  Een van mijn favoriete kerstnummers is The twelve days of x-mas van The Muppets. Heerlijk nummer..

  1. Marion schreef:

   Ja, die is inderdaad ook super, die van The Muppets!

 16. Xaviera schreef:

  Wat een fijne favorieten allemaal! Ik ga zo gauw kijken bij de blog van Kimberly 🙂 Iris zet mij ook altijd aan het denken, goed dat je gaat overstappen! In mijn vorige woning had ik ook Greenchoice en ik was daar altijd heel erg tevreden over. Helaas heb ik nu stadsverwarming dus ik ben verplicht om bij Nuon te zitten… The Voice van Celtic Woman is prachtig, één van mijn favoriete nummers aller tijden ❤ Ik luister nog steeds veel naar de kerst-cd van Pentatonix en verder vooral veel losse nummers.

  1. Marion schreef:

   Dat kan ik niet, Pentatonix. Ik ga even googelen. 🙂

 17. Marielle schreef:

  leuk te lezen! mooie muziek, staat nu aan terwijl ik pc klus heb, dus thanks

  1. Marion schreef:

   En als je googelt kan je op youtube zo optredens van een uur vinden! Prachtig om te luisteren!

 18. Nathalie Eline schreef:

  Wat een leuke favorieten, dat liedje van The Voice kende ik nog van het Songfestival, die had toen gewonnen. Kocht hem nog op singel toen. Zo mooi! 🙂

  1. Marion schreef:

   Oh serieus? Is dat een songfestival liedje???? Dat wist ik dus helemaal niet! Ja, prachtig nummer! 🙂

 19. Anne schreef:

  December is een maand van veel favorieten. 😉 Wat kerstmuziek betreft houd ik van klassiek en de Amerikaanse klassiekers, gezongen door Ella Fitzgerald. Ik geef zondag met mijn harmonie, samen met een koor, een kerstconcert. Super leuk!

  1. Marion schreef:

   Oh ja, Ella Fitzgerald. Prachtig! Wat tof, een kerstconcert! Ik heb ook in een koor gezongen toen ik jonger was en in de kerk een kerstconcert gedaan. Was superleuk! Geniet ervan zondag!

 20. Els schreef:

  Leuk om te lezen. Van de energieleveranciers ken ik. Was door ook nooit van. Mijn vriend wel… En geluk hij regelt het dan ook ;-).

  Mijn kerstfavorieten… mmm… ik luister gewoon standaard muziek… All I want for Christmas….

 21. Nicetobeout schreef:

  Sky radio vind ik ook fijn in de auto. Thuis draai ik andere muziek en lekker via Spotify! Ik vind overstappen van energie leverancier ook eng eigenlijk. Onze kosten vallen wel mee dus ik laat het zo.

 22. anneleendebondt schreef:

  Leuk om te lezen dat je je wat bent gaan verdiepen in die energieleveranciers. Ik ben blij dat ik me daar nog geen zorgen om hoef te maken!

 23. Saskia schreef:

  Hier gaat altijd serious request op. Heerlijk radio-tv 🙂
  Saai-radio(sky) is taboe hier thuis, hahaha.

  And, as we speak, ook de achtergrond op mijn iphone aangepast in kerststijl.

 24. Ik luister deze maand enkel naar de muziek van de blaaskapel van Koolkerke. Hun interpretatie van het stuk ‘Dort steht ein Fraulein’ van Morzart in D-groot is onovertreffelijk. Om nog te zwijgen van “Haben Sie diesem Wurst gesehen im Hutspot?”, echt ongelooflijk mooi.

 25. elizavisser schreef:

  Bij mij thuis staat skyradio de hele dag aan! Heerlijk muziek op de achtergrond :). Hele leuke favorieten 😀

 26. jackiedeklerk schreef:

  heerlijke lijst…
  ik vind dat overstap uitgezoek altijd zo veel gedoe, heb me er nu ook nog niet toe kunnen zetten…
  en wat een leuke blog, daar ga ik eens een rustig (ahum) momentje voor zoeken

 27. cheekyanddutch schreef:

  Wat een leuke lijst en wat een toffe blog heb jij! Bij mij staat vooral Skyradio aan, toch wel gezellig die kerstliedjes!

  1. Marion schreef:

   🙂 Dank je wel!

 28. Petra schreef:

  In de auto en op het werk staat radio 538 aan. Thuis open ik de lijst op sportify met vooral oude kerstnummers.Ik kan niet wachten tot de top 2000 begint.

 29. Joyce schreef:

  Ow echt ik word al helemaal kriegelig van de kerstmuziek op de radio 😉 Dit is met stip de periode dat ik enkel cd’s aan heb staan, dat is totdat 3fm serious request begint 🙂

 30. Kimberly schreef:

  Wat onwijs lief dat je mijn winterweek hebt gedeeld!! ❤ Dankjewel, you made my day! ❤ Bij mij staat trouwens de hele dag skyradio aan, maar ik ga ook eens luisteren naar Celtic Woman, je maakt me nieuwsgierig!

  1. Marion schreef:

   Graag gedaan! Ik vind het zo leuk die filpjes! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.