Enjoy The Little Things In Life

verwencollage

Het leven is ontzettend mooi. Helaas krijgen we daar lang niet altijd alles van mee. Soms maakt de ellende in de rest van de wereld zo’n overweldigende indruk op ons of hebben we zelf zoveel nare dingen meegemaakt dat het bijna niet meer lukt om alle schoonheid in het leven te zien. Een jaar geleden was dat bij mij het geval.

Ik was meer dan de helft van de tijd ziek, kreeg een andere functie toegewezen op mijn werk wat helemaal niet goed ging, was aan het vechten om niet verder terug te vallen in mijn eetstoornis en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik kon de ellende op tv niet meer verdragen en stopte met tv kijken. Het was allemaal veel te veel. Ik weet dat het niet leuk is om te lezen, zeker voor mijn familie niet, maar ik heb echt overwogen om uit het leven te stappen. De druk was zo immens groot. Mijn werk, mijn ziek zijn, mijn eetstoornis, mijn zorgen en de overweldigende angst die ik kon voelen voor de meest eenvoudige dingen. Ik kon het simpelweg allemaal niet meer opvangen. De andere uitweg was om hulp te vragen. Hoe gek het ook klinkt, dat voelde als een nog groter falen. Gelukkig heb ik uiteindelijk, mede dankzij Peter, wel voor dat laatste gekozen.

Zoals Johan Cruijff het ooit zei: Elk nadeel heb z’n voordeel. Het voordeel van diepe dalen meemaken is dat je vervolgens enorm kunt genieten van de meest simpele dingen in het leven. Het hoeft niet duur, mooi en flitsend te zijn. Sterker nog, hoe eenvoudiger de dingen zijn, hoe meer ik ervan kan genieten. We rennen allemaal maar door in deze prestatiegerichte maatschappij. Veel mensen rennen te lang door en hebben achteraf spijt. Spijt dat ze zichzelf zo lang te kort hebben gedaan. Ik zeg: STOP! Ga nu genieten! Neem iedere dag een moment voor jezelf. Sta stil. Kijk om je heen. We leven maar één keer. Zorg dat je aan het einde van de rit kan zeggen dat je er volop van genoten hebt.

Vandaag wil ik de dingen waar ik op dit moment het meest van geniet met jullie delen.

thee

Deze thee van de English Tea Shop. Ik kocht ze vorige week bij de Hoogvliet (in het bio-schap). Een doosje kost € 2,45 en er zitten 20 zakjes in. Naast Calming Blend hebben ze nog veel meer bijzondere smaken.

verwen2

Die heerlijke thee smaakt nog lekkerder uit een hele mooie mok. Het is echt een joekel van een beker, want er kan 4 deciliter vocht in. Hij is te koop bij de Blokker voor € 2,99. Het theezakjesopvangschoteltje (ja sorry, ik ben nog vrij nieuw in de wereld die thee heet) kocht ik bij de Action voor € 0,79. Er zaten twee theezakjesopvangschoteltjes in. Waarom weet ik niet. Wellicht zijn er mensen die heel veel thee tegelijkertijd zetten en dan zoveel zakjes hebben dat het niet op één schoteltje past.

blogt

Geurkaarsen, scentchips, waxmelts, you name it. Als er maar een heerlijke geur van afkomt dan kan mijn dag niet meer stuk. Deze waxxies heb ik online besteld en kosten € 0,57 per stuk.

005

Ik kan enorm genieten van de natuur en ga dan ook regelmatig wandelen in het bos of in het natuurgebied hier vlakbij. Als je ergens tot rust kan komen en tegelijkertijd kan opladen dan is het wel hier bij het water in De Blauwe Kamer. Prachtig!

verwen

Trakteer jezelf daarna op een heerlijk warm drankje en geniet na van de wandeling.

070

Ik kan enorm genieten van hebbedingetjes. Pien hangt in mijn auto en ik word zo enorm blij van mijn sneeuwvrouwtje. Pien is te koop bij de Action voor nog geen euro.

042

Me time! Twee keer in de week zet ik de verwarming aan op de slaapkamer, steek een geurkaars aan, zet een rustig muziekje op en neem een heerlijk gezichtsmasker.

plog6

Bloemen kopen voor op tafel. Zodra ik de kamer binnenkom krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Puur genieten.

blogspot

Luisteren naar muziek blijft voor mij de ultieme ontspanning.

img_wish_24

Last but not least: Tegenwoordig kan ik uren zoeken naar mooie plaatjes met quotes erop. Wat het nog mooier maakt is dat je die quotes vervolgens weer kan delen met de rest van de wereld, zodat we er allemaal van mee kunnen genieten.

Van welke eenvoudige momenten in het leven kunnen jullie enorm genieten? ♥

48 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Sunnyman schreef:

  Het zijn vaak de kleine dingen die het doen!

 2. louterliefde schreef:

  Wat een positieve draai krijgt het stuk, mooi geschreven.
  Ik kan erg genieten van een schoon en opgeruimd huis (wat zeker niet vaak het geval is met 4 huisgenoten), geur nadat het geregend heeft, en fietsen door de stad als er niemand op straat is; voelt alsof de stad helemaal van mij is.

 3. shannenvanduijn schreef:

  Erg mooi geschreven! Je hebt zo gelijk. Iedereen is alleen maar bezig met sneller,beter,mooier,duurder. Maar de kleine dingen zijn het best! Ik geniet ook vaak van een lekker kopje thee of een mooie zonsondergang. X

 4. Lies schreef:

  Ik geniet ook van de kleinste dingetjes, maar merk het eigenlijk altijd later pas, laatst had ik met mijn vriend een ´tv avondje´en in plaats van avond eten hadden we allerlei lekkere dingetjes gekocht, kaas, toastjes met brie, partyworstjes enz. En hebben we de hele avond met zijn tweetjes op de bank/bed gezeten, eigenlijk deden we niks, maar het was echt heel leuk 🙂

 5. altijdangelique schreef:

  Ik kan echt genieten van mijn peutermeisje die helemaal in een deuk ligt om haar eigen grapjes of mijn debiele uitlatingen. Haar schaterlach is zeer aanstekelijk.

 6. Sammie schreef:

  We zouden allemaal inderdaad wat vaker moeten genieten van de kleine dingetjes al probeer ik dat wel iedere dag te doen. Lekkere thee, heerlijke geuren die uit de over komen als Tommy weer is wat lekkers bakt..

 7. christine schreef:

  Kan alleen maar van je leren! Mooi geschreven en zo waar!

 8. jackiedeklerk schreef:

  ik ben op dat moment in mijn leven ook meer de kleine dingen gaan waarderen..
  Heel soms moet ik mezelf echt weer een schop onder mijn kont geven om er opnieuw even bij stil te staan…

 9. Anita | Mindjoy schreef:

  Kleine dingen kunnen echt het verschil maken.

 10. Deborah Hamar schreef:

  Helemaal, helemaal, maar dan ook helemaal mee eens.
  Zeker als je de bodem van die put hebt gezien, je eindeloos rondjes daar hebt gelopen en je klimt weer omhoog, dan is het zien van simpele dingen, het voelen of het ruiken van alledaagse dingen zo prachtig.

  Zo kan ik weer helemaal blij worden van het zien van een heldere ster. Het ruiken van gemaaid gras, de koele wint op mijn gezicht terwijl ik mij zojuist in het zweet gewerkt hebt. Heerlijk!! Meditatie is hierdoor ook een onderdeel van mij geworden. Gewoon even een minuutje of 10 heel puur aanwezig zijn op het moment.

 11. misssexandthecity schreef:

  Vooral die me-time moet ik meer inplannen,…..en is me gisteren gelukt,…….en het opschrijven van je kleine gelukmomentjes, want dan ervaar je het veel bewuster,……

 12. Wilma schreef:

  Mooi geschreven en helemaal waar! Als je heel diep hebt gezeten, dan kun je intens genieten van kleine dingen. Dan besef je dat het leven ook mooie dingen heeft en dat die ook voor jou zijn en niet alleen voor andere mensen. Dan ben je blij en vooral heel dankbaar, dat je niet uit het leven gestapt bent, ook al leek dat toen de beste keuze.
  Geniet Marion, geniet van alles wat je leuk, mooi en lekker vindt!!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel. 🙂

 13. IngridMoorenBlogs schreef:

  Ondanks alles kan ik ook nog steeds van kleine dingen genieten.Die beker wil ik ook 🙂 Heb je haar weer zal je wel denken,maar jij lijkt mij ook hooggevoelig? http://www.hooggevoelig.nl/drupal6/100-vragen-hsp-test

  1. Marion schreef:

   Klopt, ik ben ook hooggevoelig. En neeheeh! Ik denk niet heb je haar weer. Sterker nog, ben blij om je even te “zien”. X

 14. Miss Sentinelli schreef:

  Heel mooi geschreven weer! Inderdaad ik word ook altijd zo blij van de kleine dingetjes en kan hier enorm van genieten :).

 15. Kiss & Make-up schreef:

  Wat een mooie foto van die bloem. En hmm, dat warme drankje ziet er lekker uit. Het zit ‘m inderdaad in de kleine dingen.

 16. Madeleine schreef:

  Kleine dingen doen t em idd 🙂 mooi artikel! Ik kan ook uren rond struinen naar mooie quotes. Een vorm van ontspanning 🙂 geniet lieve marion, van alles om je heen, x!

 17. Lies schreef:

  Heel erg mooi artikel! Ik vind het zelf ook heel erg belangrijk om van de kleine dingen in het leven te genieten. Eerder keek ik vooral altijd naar alles wat ik niet had of niet kon en daar word je niet bepaald vrolijk van. Ik vind Pien ook zo leuk eruitzien haha.

 18. karin schreef:

  Gewoon mooi soms zijn meer woorden niet nodig hé!

 19. Dita schreef:

  Mooi geschreven! Ik kan zo genieten van al die kleine dingen in het leven. Heerlijk!

 20. Saskia schreef:

  Ik merk dat naarmate ik ouder wordt de kleine dingen meer ga waarderen. Ik hoef niet zo nodig te pronken met een groot huis of een dure grote auto. Ik geniet meer van tijd samen met. Gezelligheid. Een kaarsje en wijntje, mooie natuur… Ach, je snapt het wel.
  Ik kan me dus helemaal vinden in bovenstaande post 🙂

 21. zomersproetje schreef:

  Weer heel treffend en goed dat je zo je leven weer een Positieve(re) draai hebt kunnen geven. Dat is ook een van mijn doelen om meer van de kleine dingen te genieten en dat lukt me best goed al zeg ik het zelf ;-). Ik vind het niet altijd leuk om zonder werk te zitten en soms “alleen maar” te moederen.Daarom probeer ik daar ook de mooie kanten van te zien en geniet ik extra van mijn meisje en andere kleine dingen.

 22. Nice to be out schreef:

  Wat leuk zo’n soort thema blogje! Die thee zie ik wel liggen in de supermarkt maar nog nooit geprobeerd eigenlijk. Relax thee klinkt wel als een uitdaging voor een adhd’er lol 😛

 23. bentenge schreef:

  Even alleen zijn, daar kan ik van genieten.

 24. Anne schreef:

  Het is eerste wat me te binnen schiet is naar mijn konijnen kijken, met ze knuffelen en voor ze zorgen. Maar alleen al van achter het keukenraam naar ze kijken tovert vaak al een glimlach op mijn gezicht. Ze zijn zo grappig en zo lief voor elkaar.

 25. Els schreef:

  Ik geniet momenteel heel erg van kleuren. Het kleuren voor volwassen is echt iets voor mij! Maar ik moet ook meer genieten, voor NU. Ik geniet ook van je stukjes op je blog, dat klinkt misschien slijmerig, maar het is echt zo :-). De artikelen zetten me aan het denken op een positieve manier.

 26. Heftig om te lezen. Ik ben blij dat je ervoor hebt gekozen om hulp te zoeken. 🙂
  Mooi om te zien dat je geniet van de kleine dingen! Dat doe ik ook. Ik ben me er al vanaf mijn middelbare schooltijd heel erg van bewust dat het leven ieder moment voorbij kan zijn, dus ben sindsdien bewust bezig met genieten. 🙂

 27. Momentjes alleen in de natuur. Alleen op stap gaan voor dag en dauw (en daarbiij alleen eens een konijn voor je voeten zien huppelen. Het gewoon wakker worden en beseffen dat mijn schat naast me ligt. Een nieuwe foto van ons kleinkind. Al zo’n dingetjes kunnen me doodgelukkig maken. Blij dat jij dit ook goed beseft en de ultieme stap niet hebt gezet die je overwogen hebt. We hebben een schoonzus die die stap wél gezet heeft – ongelooflijk wat een ravage dit aanricht voor de mensen die achterblijven…

  1. Marion schreef:

   Ik heb persoonlijk drie mensen gekend die een einde aan hun leven hebben gemaakt. Eén daarvan liet een vrouw en twee kleine kindjes achter. Dat wist hij natuurlijk ook van tevoren. Net als dat er iemand de resten van zijn lichaam van het spoor moest schrapen. Dat weet je van te voren. Toch is het leven dusdanig zwaar dat dat je er niet van weerhoudt. Zo erg moet het leven dus zijn op dat moment. Dat je feitelijk een ander dat aandoet. Dat was precies het gene wat mij tegenhield. Ik heb overigens ooit zelf iemand gevonden die zelfmoord gepleegd had. Wellicht dat dat ook meespeelde… Heel erg om te lezen van je schoonzus. Voor haar en voor jullie die achter zijn gebleven.

 28. joorloveswriting schreef:

  Daar heb je zeker gelijk in! Genieten van de kleine dingen!♥ en ik word blij van lekker thuis zijn en heerlijk netflix kijken!

 29. Kirsty schreef:

  Heel mooi geschreven, maar ook heftig om te lezen dat je hebt getwijfeld om ermee te stoppen. Ben blij dat je toch voor het hulp zoeken bent gegaan! Ik denk trouwens dat we allemaal meer van de kleine dingen moeten genieten, want die maken het leven juist nét dat beetje leuker.

 30. Marielle schreef:

  Hey marion
  Wat ik mooi vind in dit stukje is het stukje “voldoening, genieten” van de kleine dingen, want ….mensen die alles hebben zien de kleine dingen vaak niet maar ook mensen die veel meemaken (zoals jij) kunnen blijven hangen in dingen en daardoor het kleine niet meer zien of…het niet op waarde schatten!
  Mooie eigenschap en blijf maar genieten!
  Lieve groetjes

 31. Deisy schreef:

  Prachtig om te lezen en wat is Pien schattig zeg haha 😉 Ik ben wel blij om te horen dat het wat beter gaat dan vorig jaar. Ik denk dat iedereen het met mij eens is als ik zeg dat ik zo blij ben dat je voor het leven hebt gekozen (hoe moeilijk dat ook was): je brengt namelijk zoveel mooie dingen op je blog over en helpt andere (mij zeer zeker) ook vaak met je mooie artikelen. Dank daarvoor in ieder geval en dat zijn toch wel dingen waar ik blij van word 😀

 32. Saar schreef:

  Wat een heerlijke momenten die je deelt! Ik hou van thee, een goede kop koffie, mooie gesprekken, lekker eten, een goed boek, lange wandelingen, Luna op mijn schoot, en nog zoveel meer 🙂

 33. Jenn schreef:

  Prachtig! Ik kan ook heel erg genieten van kleine dingen! Een mooie wandeling, bloemen die onder de sneeuw vandaan komen, een lieve opmerking. Het hoeft niet groot te zijn om mooi te zijn!

 34. beaunino schreef:

  Vaak hebben dat soort momentjes met mensen te maken. Dat je even elkaar helemaal begrijpt. Of in de natuur, die me keer op keer geduldig laat zien waar het eigenlijk allemaal om draait.

 35. Heel veel mensen vergeten dat ze “nu” moeten genieten van het leven. Ze zijn dan heel druk bezig met carrière maken en geld verdienen om “later” te kunnen genieten om vervolgens dat “later” nooit te bereiken.

 36. Manon schreef:

  Wat een mooie post. Ik ken het gevoel het niet meer aan te kunnen. Het is verschrikkelijk om het gevoel te krijgen dat het misschien beter is als je met het leven stopt. Ondanks dat het momenteel met mij totaal niet goed gaat, zal ik eens een lekker kopje thee voor mezelf gaan zetten ❤

 37. Petra schreef:

  Mooi meid. De kleine dingen zijn soms zo klein niet. Ze kunnen je heel rijk laten voelen. En ja leven in het nu is zo belangrijk. Geniet nu. Want later kan ineens geen optie meer zijn. Fijn dat je kunt genieten van de kleine dingen. Ik kan dat momenteel ook erg goed.

 38. Pirre schreef:

  Ik kan ook zo intenst genieten van de mooie dingen, fijn dat het jou ook lukt! En omg, loveee Pien!! ❤

 39. Joyce schreef:

  Ik snap werkelijk ieder ding wat je hier deelt, idd het leven is mooi 🙂

 40. Anne - Gowk- schreef:

  ritjes in de bus opweg naar een drukke dag vol uni. Mijn kleine stilte voor de storm

 41. Laleh schreef:

  Wat een prachtig artikel.
  Ik geniet ook van kleine dingen, maar sommige kleine dingen zijn juist
  grote dingen zoals genieten van je fijne familie en partner.
  Veel mensen die alles kunnen betalen en daardoor alles kunnen doen
  wat ze willen zijn niet gelukkig, ze willen meer en meer.

  Ik durf te zeggen dat geestelijke pijn nog zwaarder en moeilijker is dan lichamelijke pijn.
  Wanneer het geestelijk slecht gaat, dan gaat alles slecht.
  Ik ben zo ontzettend blij dat je de stap hebt genomen om hulp te gaan zoeken,
  want je bent een veel te mooi mens om van deze aarbodem te verdwijnen.
  Je hebt anderen veel te bieden.

  Dikke knuffel

 42. Wat mooi & dankbaar geschreven dit stukje! Zo fijn om te lezen.
  En thee is altijd goed<3

 43. Flavie schreef:

  Ik heb enorm genoten van je blogje… en de foto’s! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.