Eetstoornis, Persoonlijk

Eetstoornis: Herstel is …


Getagd: , , .

innerfire

Dit artikel schreef ik gisteren na een moeilijke dag.
Foto: There’s Beauty In Recovery.

Bijzondere gewaarwording dit. Ik voel me vandaag slecht. Echt slecht. Ik ben neerslachtig en angstig. Paniekerig ook. De reden daarvan laat ik even buiten beschouwing, maar het bijzondere is nu dat Madame Eetstoornis al de hele dag op het raam staat te bonken. Buiten. In de regen. Hahaha. En daar blijft ze ook staan. Geen twijfel over mogelijk. Maar het is gek om dit te voelen zo. Waar voorheen het gevoel de overhand had, en ik dus meeging in de eetstoornis, heeft nu het verstand de overhand.

Ik voel me dik.
Dik is geen gevoel.
Ik heb al veel te veel gegeten vandaag.
Wat dan?
Vanochtend een smoothie van banaan en sinaasappel en een speltbolletje met smeerkaas. Tussen de middag nog een speltbolletje, maar nu met kaas en komkommer. En nog twee crackers met aardbeienjam. 
Dat is dus niet veel.
Het voelt wel als veel. Mijn buik staat helemaal bol.
Onzin.
Ja, das onzin, hè? Dat kan helemaal niet. 
Nee.
Toch voel ik me dik.
Zucht…. Nou, doe dat gordijn maar dicht, want dat mens bij het raam begint me lichtelijk te irriteren.
Oké.
Goed zo, probleem opgelost. Wat eet ik vanavond?
😀

Is dit het dan? Zal ik ooit dichterbij herstel komen dan dit? Nee, dit is herstel. Je bent hersteld. De gedachten waar je nu niet meer naar luistert. Waarvan je nu weet dat ze geen waarheid bevatten. De angst die je overwint. Iedere keer weer. En die gedachten, die je 25 jaar lang gehad hebt, zullen steeds minder vaak terugkeren in je hoofd. Herstel is niet nooit meer over eten nadenken. Herstel is niet nooit meer onzeker zijn. Herstel is niet nooit meer een negatief zelfbeeld hebben. Herstel is op een andere manier omgaan met de zware momenten in je leven. Herstel is niet meer weglopen voor je angst. Herstel is geloven in en vertrouwen op jezelf. Dat is herstel. ♥

45 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s