Persoonlijk, Psychische Shit

Drop Dead Depression


Getagd: , , , .

DDD

Ik schreef ooit een logje over het feit dat ik helemaal geen doorzettingsvermogen heb. Dat klopt ook wel. Ik ben over het algemeen best handig met dingen in elkaar zetten, maar oh wee als het niet in één keer lukt. Dan is het voor mij meteen afgelopen en klaar. Weg met die zooi. Doorzettingsvermogen? Wie? Wat? Waar?

Op het psychische vlak heb ik gelukkig meer dan voldoende, al is het gebied tussen hard zijn voor mezelf of doorzetten nog vrij grijs. Ik kan het onderscheid gelukkig steeds beter maken. Ook zet ik mijn doorzettingsvermogen niet meer in omdat ik vind dat ik moet afzien, zoals ik dat wel deed ten tijde van mijn eetstoornis. Ik ben in die zin wel een stuk milder geworden voor mezelf en zet geen valse middelen meer in om me zogenaamd beter te voelen.

Maar godallemachtig, wat is het ingewikkeld. Die Positive Playlist is leuk en aardig als je je fatsoenlijk voelt, maar wat als je depri bent? Wat als je een hele slechte dag hebt? Daar kan geen muziek tegenop. Ik kan die koptelefoon nu wel opzetten, maar de muziek dringt niet tot me door hoor. Ik ben het echt spuugzat zo af en toe. Wanneer komt hier nou eens een einde aan? Ja, die betere dagen komen wel weer, maar het zou ook fijn zijn als die hele slechte dagen eens even een paar maanden wegbleven. Of dat er een soort structuur in komt. Dat ik ergens een beetje weet waar ik aan toe ben. Dit gaat gewoon lukraak alle kanten op. Op dit soort momenten heb ik echt respect voor mezelf dat ik die ene boterham nog maak en die kop thee nog inschenk. Ik vraag me af hoe anderen die chronisch depressief zijn dit doen. Het voelt als water naar de zee dragen op dit moment en we weten allemaal dat dat een vrij zinloze bezigheid is.

Ik heb al boodschappen gedaan, planten water gegeven, de tafel opgeruimd, een was erin gedaan, schoongemaakt. Wat kan ik nog meer doen om me beter te voelen? Fietsen of wandelen is geen optie. Te pijnlijk. Weer gaan slapen dan maar? Dat wil ik niet overdag. Wat moet ik nou? Ik voel me bagger, shit, ellendig, futloos. Ruk ruk ruk!

Ik heb nog één laatste mogelijkheid. Dat dan maar doen? Oké. Let’s do this. ♥

38 Comments

 • Ik vind het knap dat je toch al die dingen al hebt gedaan. De boodschappen, schoonmaken, dat kost veel energie als je je zo slecht voelt. Ik heb ook geen goede dag. Het enige wat ik tot nu toe heb gedaan is het konijnenhok schoonmaken. En daarna lekker geknuffeld met de konijntjes. Huisdieren zijn echt wel een aanrader wat dat betreft!

 • Heel knap dat je toch je dagelijkse dingen doet! Ik zou niet weten wat je op een slechte dag moet doen, maar weet wel waar ik blij van word als ik mijn dag niet heb ; een vrolijke film (of een drama), een leuk vrolijk boek (chick – lit, als je schrijvers nodig hebt kun je me mailen) of een vrolijke cd en heel veel chocolade. Voor mij werkt dit, maar goed ik ben niet chronisch depressief, dus weet ook niet of dit voor jou wel werkt. Maar misschien kun je een van deze dingen proberen en voel je, je erna toch (iets) beter? Sterkte met deze dagen <3!

 • Ik hoop dat je lekker kunt genieten van Drop Dead DIva en even je gedachten daarbij kunt uitschakelen. Vooral dat niet weten waar je aan toe bent is zo ontzettend moeilijk. Goed dat je toch al die dingen nog hebt gedaan vandaag! Liefs Xx

 • Soms, soms moet je de boel gewoon de boel laten (van buiten en van binnen), op de bank kruipen met een kop thee, koekjes, chocolade (inderdaad, Beaunino!) en een vrolijke serie die je alles even laat vergeten. Geniet van Drop Dead Diva! x

 • Ah jakkes, zo herkenbaar dit. Dat nutteloze gevoel, niets dat werkt om je ook maar een KLEIN BEETJE fijn te voelen… Ik heb het niet heel vaak, maar ik heb er wel eens kalmeringspilletjes voor gekregen en dat hielp erg goed (niet dat dat een blijvende oplossing is natuurlijk, maar goed). Ik vind het al heel bijzonder dat je toch gewoon de dagelijkse dingetjes, zoals schoonmaken en de was, doet. Want dat doe ik niet als ik me zo rot voel.

 • Ik vind het echt heel erg knap dat het je op deze dagen lukt om je dagelijkse bezigheden uit te voeren. 🙂
  Zelf ben ik nog nooit depressief geweest. Ik heb wel een keer een behoorlijke dip gehad vlak voor mijn revalidatie. Muziek heeft mijn toen juIst enorm geholpen. Daarnaast vond (en vind) ik het altijd heel erg fijn om te lezen. Als ik lees vergeet ik echt alles om me heen.

 • Sommige dagen zijn gewoon overleven. Het is dan een verademing om naar bed te mogen. In de hoop dat je de volgende dag een stukje beter opstaat.

  Dat laatste wens ik je toe Marion. Je bent in ieder geval al super goed bezig met voor jouzelf zorgen. Knap gedaan!

 • Hè wat rot dat je zo’n slechte dag hebt, hopelijk is gaat het snel weer beter met je.
  Het gevoel is zwaar k*t. Je weet werkelijk geen raad met je gevoelens en wat je ook doet het helpt niks. Nergens zin in, alles is teveel en het liefst wil je niemand zien of spreken.

  Misschien komt het door de therapie, je bent natuurlijk heel erg met jezelf bezig nu en dat kan heel verwarrend zijn. In je hoofd slingert alles alle kanten op en je denkt vast, hoe krijg ik alles toch op een rijtje!! Het zal tijd kosten, heel veel tijd en misschien wordt het net als met anti-depressie pillen eerst erger en dan pas beter.

  Ik hoop dat je wat hebt aan wat ik schrijf, het zijn mijn eigen ervaringen. Depressie, angst, paniek, niet eten of juist veel eten, ik ken het allemaal. Iedere keer als ik jou blog lees, heb ik bewondering voor je. Ondanks alles wat je doorgemaakt hebt en nu nog doormaakt, ben je sterk en je geeft niet op.

  Ik zeg vaak tegen mezelf: “Ik mag er ook zijn en ik ben niet minder dan een ander. Geloof in jezelf en accepteer jezelf zoals je bent, want je bent goed zoals je bent”. Schrijf het op de spiegel en iedere morgen zeg je dat dan tegen jezelf. Iedere dag maar weer herhalen en dan ga je het zelf geloven.

 • ik kan soms ook te hard voor mezelf zijn, en dan geef ik op omdat ik volgens mijzelf een sloompie ben…. Terwijl ik voor sommige dingen een eindeloos geduld heb…
  Bij een echte rotbui, moet ik om de meeste muziek huilen, of ik zoek onbewust die nummers op.. Alleen Rock, hard en meestampen en bléren vind ik dan lekker…

  Drop dead diva is zo leuk, ik heb alles al klaar gekeken *oeps*

 • Jah, van die dagen… waarop niets helpt. Je kan dan eigenlijk inderdaad alleen maar de moeite steken in het doen van een aantal dagelijkse dingen. En even wat kijken of luisteren waar je anders blij van wordt. Ik hoop dat de serie wel binnen is gekomen bij je!

 • Ik vind het heel interessant om te horen hoe jouw ziekte en jij gescheiden zijn. Natuurlijk heb ik geleerd dat depressie een ziekte is, maar bij jou ervaar ik het ook echt als een ziekte zoals diabetes. Je wilt dolgraag je beter voelen en je doet er van alles aan, maar soms gaat het gewoon niet. Ik heb er onwijs respect voor dat je toch opstaat en probeert bezig te blijven zeker op de dagen dat het nog meer tegen zit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s