Loving Lazy Sundays ~ 27

Goeie genade, ik ben helemaal op. Ik heb net het stuk voor de therapie van morgenochtend geschreven. Niet dat het per se af moest zijn, maar ik wilde het wel graag gedaan hebben. Het was op zich zo geschreven en ik moet zeggen: het helpt inderdaad. Het brengt het goede gevoel direct terug. Vervelende is alleen, zodra ik klaar ben met lezen of schrijven slaan de twijfels meteen weer toe. Ja, Marion, alsof zoiets na één keer werkt! Ja ja, I know… Ik moet dit dagelijks oefenen.

h11

Vanochtend na het douchen heb ik deze body olie uit het verwenpakket van Dr. Hauschka gebruikt. Oooooooooh, hij is lekker!!! Potverdorie zeg. Je moet wel even geduld hebben. Het duurt behoorlijk lang voordat de olie is ingetrokken en je je kleren aan kan trekken, maar dan heb je ook wat. Zalig! Mijn huid is heerlijk zacht en het is nu al zeker vijf uur later en ik ruik de geur nog steeds heel erg goed. Top.

Toevoeging: Mijn laptop besloot ermee te kappen. Ondertussen zijn we nogmaals twee uur verder. Laptop doet het weer en ook na zeven uur ruik ik nog steeds heel erg lekker, al zeg ik het zelf. Goed spul dus, die body olie.

Voetbal! Weer gewonnen gisteravond. Drie op rij. Dat mocht wel weer een keer. Vandaag voor mij niet zo heel veel soeps. Peter zal Ajax willen kijken en ik wil om 17:15 uur even een stukje West Ham tegen Manchester kijken. Van Gaal zal toch echt drie punten moeten pakken vanmiddag. Ik zag trouwens dat Atletico gisteren met 4-0 van Real heeft gewonnen. Dat is erg gunstig voor de stand in Spanje!

013

Dit doosje ligt ondertussen in de papierbak. Hij was scheef en toch te slap voor voor de waxmelts. Bij de vierde waxtart begaf de bodem het. Ik ging naar de Action om wat steviger papier te kopen, maar helaas, dat hadden ze niet. Tsja, wat doe je dan? Juust. Dan koopt men gewoon een nieuw dooske. Ik heb nog geen foto van het nieuwe doosje. Die zien jullie dinsdag of woensdag wel in de shoplog voorbij komen.

Ik werd even afgeleid. Waarom? Een artikel over drunkorexia. Over wat? Drunkorexia. Drunkorexia is een groeiend fenomeen in de stad: studentes die zich elk weekeinde te buiten gaan aan drank en de rest van week nauwelijks eten en extreem fitnessen om een buikje tegen te gaan, aldus Het Parool. Drunkorexia zou volgens dit artikel vallen onder eetstoornis NAO (= niet anders omschreven). Het roept bij mij veel vragen op en eerlijk gezegd ook wat irritatie. Anorexia ontstaat niet zomaar. Het is een ernstige psychische aandoening waarbij overduidelijke genetische factoren een rol spelen. In het artikel wordt pas helemaal in de laatste alinea gezegd dat dit voor de meeste studenten een voorbijgaande fase zal zijn. Noem het dan geen eetstoornis! Aan de andere kant wordt er volledig voorbijgegaan aan het feit dat veel eetstoornispatiënten tevens een andere verslaving hebben. In mijn geval wás dat alcohol. Vooral bij anorexiapatiënten ligt de verslavingsgevoeligheid heel erg hoog. Maar goed, drunkorexia dus. Ik baal van dit soort termen. Het lijkt wel één of andere nieuwe hippe trend. Bah.

Over naar iets leukers. Ik heb mijn Positive Playlist af. Jeeeeej!

 

Nu heb ik dus twee opdrachten klaar. Nou ja, klaar… Nu kan ik ermee aan de slag. Dagelijks luisteren en lezen en kijken wat voor het effect het op mijn positieve zelfbeeld heeft. Ik wilde eerst het geschreven stuk ook online gooien, maar getverderrie, dat vind ik dan toch weer lastig. Bovendien bevat het artikel 1285 woorden. Beetje veel en dat vind ik een goed excuus voor nu.

Ik ben ondertussen helemaal bekaf, dus ik ga lekker op de bank liggen. Kop thee erbij, voetbal op de buis, Nijntjesbadjas aan en ik doe echt he-le-maal niets meer.

Fijne zondag allemaal. ♥

17 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Saar schreef:

  Je bent dus alvast mooi aan de slag gegaan met die opdrachten, wat goed van je. Dan heb je even lekker lui bankhangen wel verdiend! Geniet verder van je lazy sunday. Ik ga ook wat hangen met mijn favoriete dingen!

 2. justfemz schreef:

  Wat goed dat jij je opdrachten af hebt. Gefeliciteerd! Kan mij voorstellen dat je nu lekker jouw rust neemt. Therapeutische opdrachten slurpen energie weet ik uit ervaring. 😉 Fijne zondag!

 3. Marielle schreef:

  Rust lekker uit!
  Goed van je opdrachten!! hihi…vond deze blog al wat “laat” dus was al bang dat er iets was …
  Fijn dat je zo kan genieten van die olie en dat soort dingen!!

  Oh..ik heb geen instagram maar wat een leuke foto!! Die in Antwerpen!

  En…heeeeeel veel succes morgen

 4. Simplynspecial schreef:

  Ik vind dat je op deze zondag al heel goed bezig bent geweest! Dus nu lekker rustig aan doen 🙂 heb je wel verdiend!

  Wij hebben hier ook een lazy sunday, heerljik.

 5. Drunkorexia? Hoe verzinnen ze het… Volgens mij plakken ze tegenwoordig overal -orexia achter. Ik kan me je irritatie daarover goed voorstellen.
  Geniet van je zondag!

 6. Carlijn schreef:

  Ik ben trots op je dat je het toch hebt geschreven, het is zo lastig om terug te gaan naar een goed gevoel. Helemaal om het op te schrijven.

  Heel veel succes morgen en geniet van je zondag! Xx

 7. visionarylifeee schreef:

  Wat fijn dat je twee opdrachten af hebt gerond. Als ik zo je playlist kijk zijn het ook echt allemaal hele prachtige nummers, ik hoop dat zowel de muziek als het stuk wat je hebt geschreven voor veel positieve verandering gaat zorgen (stapje voor stapje zeggen we altijd hea ;-)) X

 8. Ik heb zo het gevoel dat P. zijn garderobe naar het kippenhok is verhuisd om plaats te maken voor al die spulletjes van je. Arme man 🙂 !!

 9. Els schreef:

  Wat ben jij goed bezig met je opdrachten! Kun je trots op zijn :-). Geniet nog van je zondag!

 10. Xaviera schreef:

  Wat fijn dat die body olie zo lekker is, heerlijk als je dat nog uren daarna kunt ruiken! Goed bezig geweest met je opdrachten, je positieve playlist is erg mooi geworden, prachtige muziek! 😀 Ik kan mij wel voorstellen dat die term ‘drukorexia’ irritatie oproept, zeker als het een voorbijgaande fase is mogen ze het wat mij betreft echt geen eetstoornis noemen…

  Fijne avond nog en alvast veel succes morgen bij therapie! Xx

 11. joorloveswriting schreef:

  Fijn dat je opdrachten af zijn! Doe rustig aan! En nog een fijne zondag! En succes morgen!

 12. Lies schreef:

  Wat goed dat je je positive playlist afhebt en ook nog aan de andere opdracht gewerkt hebt! Ik kan mij ook goed voorstellen dat Drunkorexia vragen en irritatie bij je oproept. Ik vind het zelf ook maar gek dat ze tegenwoordig alles maar zomaar een naam geven. Wat jammer dat de onderkant van je doosje zo slap bleek te zijn, want ik vind hem er wel heel erg leuk uitzien. Ik ben ook benieuwd naar het doosje wat je er voor in de plaats hebt gekocht.

 13. Joyce schreef:

  Je hebt echt grote stappen gezet deze afgelopen tijd, wees trots op jezelf meisje. Nog steeds happy met je artikel zo fijn het te lezen xxx

 14. Lies schreef:

  Goed bezig geweest op het gebied van therapie! Ik heb vandaag ook helemaal niks gedaan, was gesloopt na 2 nachtdiensten en ben nu net (weer) wakker. Ik hoop dat je een fijne zondag heb gehad! X

 15. jackiedeklerk schreef:

  die olie klinkt heerlijk, mijn armen doen onder tussen zoveel pijn van de schraalheid toch eens naar zo iets kijken…

  Drunkorexia, dat klinkt echt ziek, mijn god hoe komen ze er op

 16. Sammie schreef:

  Nou, die olie klinkt goed als tie zo lang blijft ruiken 🙂 Balen van de laptop maar top dat die t inmiddels weer doet 🙂 Komt er een keer een foto van je nijntjesbadjas? Wel benieuwd naar 🙂

 17. Miss Sentinelli schreef:

  Die olie klinkt echt goed zeg! Ik ben daar ook wel benieuwd naar! En wat goed dat je de twee opdrachten af hebt en dat je er nu mee aan de slag kan gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.