Persoonlijke Update: Keep It Simple

PU2

Op 15 januari j.l. schreef ik mijn laatste persoonlijke update. Die kreeg de titel Leegte, dus dan weet je wel ongeveer hoe het ging op dat moment. We zijn nu een volle maand verder en het leek me wel een goed idee om weer eens een update te schrijven. 

In mijn vorige update voelde ik me vreselijk slecht en het enige wat ik kon doen was go with the flow. Dat heb ik dan ook gedaan de afgelopen maand. Mijn tijdsbesef was echt minimaal. En dan bedoel ik niet dat ik nu niet weet dat het bijna 8:00 uur is, want dat zie ik natuurlijk gewoon op de klok, maar meer dat ik niet weet wat ik vanmiddag, morgen, overmorgen, volgende week, volgende maand of zelfs volgend jaar ga doen. Waar ik tot vorig jaar mijn agenda vol had staan met werk en afspraken, staan er nu alleen maar simpele reminders in mijn agenda. Huisarts bellen. Afspraak APK maken. Kaartje kopen. Dat soort dingen. En dat hoeft allemaal niet vandaag, dat kan ook morgen. Of overmorgen. Het is niet tof om chronisch ziek te zijn en te moeten dealen met de psychische klachten die ik op dit moment heb, maar ik moet zeggen dat dat van dag tot dag leven echt een verademing is. Ik zou me bijna bevoorrecht voelen.

Een maand geleden werd ik huilend wakker en viel ik huilend in slaap. Waarom? Geen idee. Dat is de shit. Ik weet het gewoon niet. Nu word ik ’s ochtends wakker en heb zin in de dag. Ik heb zin om op te staan. Ik heb zin om koffie te drinken. Ik heb zin om blogjes te lezen. Ik heb zin om zelf te schrijven. Ik heb zin om straks lekker te gaan wandelen. Ik heb zelfs wel zin om met iemand af te spreken deze week. Ik geniet er volop van. Dat moet ook, want, en dat is dus wel een heel groot nadeel van mijn huidige situatie, het kan morgen zo weer anders zijn. Er zit geen enkele regelmaat in de goede en slechte periodes. Waar ik in het begin nog het idee had dat het een vrij regelmatige golfbeweging was verdeeld over de periode van een week of vier, de laatste tijd is er werkelijk geen peil op te trekken. Eigenlijk is dat wel gunstig, want zo kan ik echt alle verwachtingen loslaten. Het enige is dat als ik iets met iemand afspreek, dat er een kans is dat ik moet afzeggen op het laatste moment. Gelukkig weten de mensen in mijn directe omgeving dit en wordt dat ook gewoon geaccepteerd.

Op dit moment voel ik me heel erg goed. Geestelijk dan, hè? Die verrekte oorontsteking en andere lichte pijnklachten daar hebben we het niet over. Ik heb energie om iedere dag even naar buiten te gaan en als ik buiten ben voel ik me meer ontspannen dan anders. Ik ben minder oplettend, voel minder angst en kan veel rustiger over straat lopen. Verder heb ik weer genoeg energie om tijd in het eetstoornisforum te steken en ik merk toch wel dat daar mijn hart ligt. Ik ben zo blij dat ik dat weer kan opbrengen. Dat de afstand tot mijn eigen eetstoornis nu echt groot genoeg is om me weer volledig in te kunnen leven in de leden van het forum. Dat doet me zo ontzettend goed merk ik. Het levert me echt bergen energie op.

Natuurlijk heb ik ook nog veel twijfels en vragen. Hoe lang blijf ik me deze keer goed voelen? Hoe lang duurt het nog voordat mijn vervolgtherapie start? Word ik ooit weer helemaal beter? Kan ik ooit weer 40 uur werken? Kan ik weer terug naar mijn oude werk? Wil ik dat? Moet ik dat? Allemaal vragen die me op dit moment alleen maar heel erg veel angst aanjagen. Maar het simpele feit is: de antwoorden zijn er niet en als de antwoorden er niet zijn, waarom zou ik de vraag dan stellen? Niet dus.

Keep it simple. ♥

37 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Keep it simple: fijn dat je een goede dag hebt. 🙂

 2. Marielle schreef:

  hey
  Wat heerlijk dat je jezelf geestelijk beter voelt! En ik vind je instelling heel knap, dat je het wel los kan laten en leven bij de dag!
  Het is je gegund!
  Geniet van de dag!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel. Jij ook! X

 3. Madeleine schreef:

  Wat een fijn bericht om te lezen. Rustig aan en geniet vandaag! X

 4. Lonneke schreef:

  Fijn om te lezen dat je geestelijk beter voelt. En inderdaad Keep it simple is het beste ik merk dit ook voor mezelf. Door het lezen van je artikels voel ik me toch minder alleen. Je bent een sterke vrouw en super dat je met jouw ervaring andere kan helpen op het forum. De zo’n schijnt heerlijk vandaag, geniet ervan vandaag!

  1. Marion schreef:

   Ah superfijn om te horen dat je je minder alleen voelt door het lezen hier. Dat doet me heel erg goed. Jij ook een fijne dag. X

 5. Anita | Mindjoy schreef:

  Fijn om te horen Marion! Dag voor dag leven, al is het noodgedwongen, heeft echt zijn voordelen. Waarom vooruit kijken als het belangrijkste wat telt genieten van deze dag is en de hobbels die je eventueel tegenkomt nemen.

 6. Jenn schreef:

  Fijn om te lezen dat het geestelijk beter met je gaat 🙂

 7. Rianne schreef:

  Je hebt gelijk. Vragen waar geen antwoord op te geven is kunnen maar beter niet gesteld worden. Dat geeft rust…

  Keep up the good work. x

 8. Kris10 schreef:

  Genieten van de goede dagen en jezelf blijven verzorgen! Hopelijk is ook de oorontsteking snel over!

 9. Fijn om te lezen dat je nu je eigen goed voel hopelijk is die oorontsteking ook snel weg x

 10. jackiedeklerk schreef:

  Dit is super om te lezen…
  Ik krijg sinds mijn ‘dip’ nog steeds de kriebels van volle agenda’s probeer dat nog steeds te beperken…
  Net als die vragen waarom op de antwoorden niet weet, maakt me aan de ene kant zo onzeker..
  Maar bij de dag leven, heerlijk… Daar hou ik van

 11. kim schreef:

  Wat fijn dat het zoveel beter gaat 🙂 Dit artikel slaat voor mij echt de spijker op zijn kop. Ik zit ook vaak te denken over ‘later’. 40 uur werken, of zelfs 30 uur werken? Brr! Word er al benauwd van als ik eraan denk. Maar dan denk ik weer aan de vooruitgang die er tot nu toe is gemaakt. En dat geeft wel voldoening.

 12. Myriam schreef:

  Héél herkenbaar. Goed dat je kan genieten van dit moment. Het kan binnen een uur, morgen, volgende week, totaal anders zijn, maar nu is het OK , en dat is wat telt. Hou vol 🙂

 13. Simplynspecial schreef:

  Fijn dat het beter met je gaat. Als zulke vragen je angstig of onrustig maken zou ik daar gewoon lekker nog even niet aan denken. Wat vandaag niet komt, komt morgen wel toch. Alles op z’n tijd 🙂

 14. Het geeft inderdaad rust om niet te piekeren over dingen waar je toch het antwoord niet op weet.
  Heel erg fijn om te lezen dat je je op dit moment goed voelt. Ik hoop dat dit gevoel lang aan zal houden. 🙂

 15. Nesrin schreef:

  Yes! Soms schiet lang na denken gewoon niet op, als er niet direct een oplossing voor is waarom nog door piekeren? Ik vind het heel knap van jou, echt waar! Ik hoop dat jij je alleen maar beter gaat voelen.

  Keep up the good work, ik weet zeker dat jij er wel komt.

 16. Sammie schreef:

  Fijn dat je zo’n goede dag hebt en dat het de laatste tijd weer beter gaat, word ik altijd blij van als ik dat bij je lees 🙂

 17. Xaviera schreef:

  Heel fijn om te lezen dat het geestelijk zo goed gaat nu en dat je ook minder angst voelt! Wat mooi dat laatste stukje (als de antwoorden er niet zijn, waarom zou ik dan de vraag stellen?), echt een goede manier om er zo tegenaan te kijken. ♥ Hopelijk gaat het lichamelijk ook gauw weer wat beter! Xx

 18. Sofie schreef:

  Ik ben blij voor je dat het beter gaat!!
  x Sofie

 19. zomersproetje84 schreef:

  ❤ Wat ben ik blij voor jou!!!!! Geniet van de kleine dingen en 'ben' ik het moment, dat werkt bij mij ook het beste. x

 20. Saar schreef:

  Laat de vragen maar gewoon even liggen als je het antwoord nu nog niet weet. Ooit zal dat antwoord wel jouw kant opkomen en dan kan je er mee aan de slag. Nu denk ik dat je beter aan de slag gaat met het leren omgaan met die slechte periodes, omdat die er altijd zullen zijn namelijk. Misschien niet zo diep, maar ergens wel. Dus voorlopig even lekker geen zorgen maken 🙂

 21. Northflix schreef:

  Wat fijn dat je minder angstig bent!
  Neem gewoon nog even de tijd voor je weer vragen gaat stellen aan jezelf.

 22. anneleendebondt schreef:

  Ik ben blij dat je je vandaag goed voelt! Aan morgen, overmorgen of volgende week hoef je nu nog niet te denken. Geniet van het moment! 🙂

 23. Dina schreef:

  Wat fijn dat je je zo voelt Marion, ik gun het je zo! Lekker naar buiten iedere dag en positief zijn, prachtig dat het zo lukt. Wel balen van de oorontsteking en zo, maar goed, zullen we het daar dan maar niet over hebben? 😛 (beterschap!)

 24. Je gevoel voor realisme is heel sterk. Fijn dat je mooie dagen beleeft !

 25. Inge schreef:

  Fijn om te lezen dat je je wat beter voelt! Geeft me een goed gevoel 🙂

 26. Lies schreef:

  Keep it simple, is een mooie quote in jou situatie! Fijn dat je dat zelf ook vind. Ik gun jou natuurlijk alleen maar goede dagen vanaf nu, hopen dat je depressie jou dat ook gunt

 27. aspasiablog schreef:

  Leuk dat je je beter voelt. En niet te veel nadenken over dingen waar je toch zo meteen geen antwoord op hebt, hoor. Goed bezig!

 28. Joyce schreef:

  Idd one step at the time, je bent op de goede weg meis xxx

 29. Echt super dat je weer zoveel zin hebt om dingen te doen. Eventjes dat goed gevoel vasthouden en voor de rest niet te veel piekeren over morgen. One day at a time. Tomorrow is another day 🙂

 30. Lies schreef:

  Wat fijn om te lezen dat je je weer beter voelt en ook zin hebt om van alles te doen! Van dag tot dag leven is inderdaad wel fijn. Al merk ik ook dat het soms best moeilijk is om dat ook daadwerkelijk te doen haha.

 31. Eric schreef:

  Pluk de dag, ook vandaag 👍

 32. visionarylifeee schreef:

  Wat fijn om te horen dat jij je een stuk beter voelt dan afgelopen maand. Dat gevoel van “niet weten” ken ik helemaal… Wel goed dat je het van je af weet te zetten en zegt: keep it simple, zo is het ook gewoon. En wat betreft het dag tot dag leven: fijn om te horen dat je daar zoveel rust uit kunt trekken 🙂 X

 33. Laleh schreef:

  Moeilijk als al die vragen in je hoofd dwarrelen.
  Ik heb soortgelijke vragen in mijn hoofd en probeer het ook van mij
  af te zetten. Meestal lukt dat en een enkele keer even niet.

  X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.