Healthy Is The New Skinny

Ik werd net afgerekend op mijn uiterlijk. Oké, ik niet persoonlijk, maar wel iemand met ongeveer hetzelfde figuur als ik. Ik voelde me direct aangesproken. Ik werd ineens gedegradeerd van vrouw tot mens. Ik was te dik, ik at teveel en ik bewoog te weinig. Dat was de conclusie die binnen enkele seconden getrokken werd. Of moet ik zeggen: De conclusie die ik binnen enkele seconden trok?

healty2

Ik voelde me aangevallen. Beledigd zelfs. Heel even maar.

Daarna gebeurde er iets wat ik nog niet eerder meemaakte: Ik voelde mijn positieve zelfbeeld naar boven komen. Ik voelde mijn zelfvertrouwen groeien. Juist door het oordeel van die ander. Ik dacht: Waar heb je het over? Ik ben niet mijn uiterlijk! Ik ben niet mijn omvang! Ik ben niet mijn BMI! Ik ben zoveel meer dan alleen mijn lichaam!

En buiten dat … ik ben gewoon goed zoals ik ben. ♥

About the Author

Posted by

Categorieën:

Persoonlijk

32 Reacties

Wow Marion…ik dacht..oh….wat naar voor je en had mijn reactie al klaar toen ik deel twee las!! Inderdaad jij bent helemaal goed zoals je bent! Je bent een prachtige vrouw en dat op een heleboel gebieden!
Fijn dat je de woorden uit het stuk onder de foto nu ook kan schrijven voor jezelf!!!
Lieve groetjes

Ik werd ooit eens gemeld dat ik met mijn perfecte maten niet tussen de grote maten collectie van H&M moest kijken en eerlijk ik was ook beledigd :-), maar gelukkig lijdt mijn zelfvertrouwen daar niet onder en dat van jou ook niet. Top!!!

Ik verwachtte hier iets heel anders te lezen, maar wow, wat goed van je! Een ander heeft helemaal niets te oordelen over jou. Jij moet leven met jezelf, jij moet je goed voelen. Punt. Daar gaat het om. Wat mooi dat je zelfvertrouwen net groeide door het onnodige oordeel van die ander!

Super van je Marion!! Niks mis met jou, je ziet er prima uit, net zoals de vrouw op de foto.
Geniet van je positieve zelfbeeld!! Jij bent jij en dat is meer dan goed. Dat je dat pas op je 37e kan zeggen: SO WHAT….. beter laat dan nooit.

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers liken dit: