Persoonlijk

The Lazy Sunday Tag


Getagd: , , .

tag

Op de blog Bubbliciously Me kwam ik The Lazy Sunday Tag tegen en natuurlijk kon ik daar met mijn tengels niet van afblijven. Gelukkig vond Miryam het geen probleem als ik ‘m van haar overnam zonder dat ik daar officieel voor getagd was. Maar Marion, het is vandaag toch zaterdag? Ja, dat klopt, but …. who cares!

Vroege vogel of lui uitslapen?
Vroege vogel. Zonder twijfel. Ongeacht of het zondag is trouwens. Ik sta eigenlijk altijd rond 6:00 uur op. In de zomer is dat meestal nog een uurtje vroeger.

Haar opgestoken of lekker los?
Altijd opgestoken. Ik draag mijn haar sowieso zelden los, maar al helemaal niet op zondag. Geen idee waarom, maar op zondag moet mijn haar gewoon in een zondagse knot bovenop de kop.

Pyjama, onesie, trainingspak of alledaagse kleding?
Nou, ik heb geen trainingspak en ook geen onesie. Pyjama’s heb ik wel, maar daar blijf ik nooit een hele dag in rondlopen. Dan kom je toch uit bij de alledaagse kleding, maar dan wel enorm makkelijke en comfortabele alledaagse kleding. Meestal een legging met een shirt en een lekker warm vest. Als ik me niet helemaal happy voel, dan draag ik meestal een legging, een topje en mijn Nijntjesbadjas.

Make-uploos of perfect make-upje?
Hooguit een beetje mascara, maar in principe is de zondag de dag om de huid lekker rust te geven.

Momentje voor jezelf of druk programma?
Zondag is één groot moment voor mijzelf. Ook nu ik al lang in de ziektewet zit, wil ik toch iedere dag wel een aantal dingen doen. Dat moet ook. Gewoon om een beetje het ritme erin te houden. Behalve op zondag. Op zondag heb ik het liefst helemaal geen verplichtingen. Ik hoef dan van mezelf ook niet pers se naar buiten. Gewoon lekker chillen en alleen maar doen waar ik zin in heb.

Boek lezen, film kijken, bloggen, youtube kanalen afsnuffelen of de hele dag hangen?
Bloggen! Bloggen, bloggen en nog eens bloggen. Heel veel blogjes lezen en zelf schrijf ik op zondag altijd mijn Loving Lazy Sundays artikel. Ondertussen staat het voetbal op, dus meestal pik ik nog wel een wedstrijdje of twee mee. Daarnaast luister ik op zondag altijd een reading voor de komende week. Er zijn op youtube een heleboel readings te vinden, maar ik luister zelf altijd naar de angelcard readings van Angel Souls.

Uitgebreid avondeten of fast food?
Dat wisselt heel erg. Ik kook eigenlijk nooit echt heel uitgebreid en dat is op de zondag niet anders.

Tas inpakken, brood smeren of helemaal niks voorbereiden voor maandag?
Niks voorbereiden voor maandag. Nu helemaal niet, want ik zit al heel lang in de ziektewet, maar ook toen ik werkte deed ik dat niet. Ik heb heel even een periode gehad dat ik mijn brood de dag van tevoren klaarmaakte, maar dat werd er na een nacht in de koelkast nou ook niet bepaald lekkerder op. Daar ben ik dus vrij snel mee gestopt. Maar op dit moment, helemaal niks, nakkes, nada! Heerlijk!

Vroeg of laat naar bed?
Vroeg! Heel vroeg. Dat geldt overigens voor alle dagen van de week. Ik ga op dit moment iedere dag rond 19:00 uur naar bed. Ik ga dan nog niet slapen, maar wel liggen. Ik ben door de angstklachten en de dysthymie op het moment gewoon heel snel moe. Niet zozeer lichamelijk, maar vooral geestelijk. Ik heb gewoon een paar uur nodig waarin ik helemaal alleen ben. Ik wil die rust voelen. Dan is er nog de hydradenitis waar ik vaak last van heb en ook voor die aandoening is het heel belangrijk dat ik veel lig. Sinds ik zoveel lig en voldoende rust neem heb ik bijna geen klachten meer.

Dan de laatste vraag: Hoe ziet jouw ideale zondag er uit?
Mijn ideale zondag? Oké. Vroeg eruit. Uurtje of zes. Eerst uitgebreid douchen. Haren wassen, haarmaskertje. Daarna lekker insmeren met een bodylotion of bodybutter. Lekker verwennerij dus. Dan naar beneden en koffie zetten. Ondertussen een lekkere geur in de waxbrander, zodat het huis heerlijk gaat ruiken. Dan rustig wakker worden met koffie en ondertussen een paar blogjes lezen. Daarna ga ik zelf een artikel schrijven. Ondertussen zijn we overgestapt van koffie naar thee. Dan heerlijk een uurtje of twee muziek luisteren. Als het even kan een goede voetbalwedstrijd om 14:30 uur. Liefst een thuiswedstrijd van Vitesse. Die winnen we natuurlijk. Het is tenslotte een ideale zondag. Na het voetbal even tijd voor het eetstoornisforum en ondertussen een mooie Engelse wedstrijd kijken. Daarna is het tijd om een reading te luisteren en in mijn dagboek te schrijven. Dat vind ik altijd een heel fijn moment op de zondag. Daarna is het etenstijd. Pannenkoeken! Even het eten laten zakken en dan lekker op bed liggen. Geurkaars aan op de slaapkamer en een gezichtsmaskertje op. Ondertussen een rustig muziekje luisteren of een beetje lezen. Daarna speel ik nog een spelletje wordfeud op mijn telefoon. Tussen 21:00 en 22:00 uur heerlijk rustig in slaap vallen. Zo ziet mijn ideale zondag eruit.

Tot zover mijn editie van The Lazy Sunday Tag! Ik ga maar één andere blogger taggen en dat is Nina van Simply N Special. Nina, voel je niet verplicht om de tag in te vullen, voel je vrij om dat wel te doen. Ik ben wel benieuwd hoe jouw Lazy Sunday eruit ziet.

Wens ik de rest van jullie allemaal een heel erg fijn weekend! ♥

 

39 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s