The Lazy Sunday Tag

tag

Op de blog Bubbliciously Me kwam ik The Lazy Sunday Tag tegen en natuurlijk kon ik daar met mijn tengels niet van afblijven. Gelukkig vond Miryam het geen probleem als ik ‘m van haar overnam zonder dat ik daar officieel voor getagd was. Maar Marion, het is vandaag toch zaterdag? Ja, dat klopt, but …. who cares!

Vroege vogel of lui uitslapen?
Vroege vogel. Zonder twijfel. Ongeacht of het zondag is trouwens. Ik sta eigenlijk altijd rond 6:00 uur op. In de zomer is dat meestal nog een uurtje vroeger.

Haar opgestoken of lekker los?
Altijd opgestoken. Ik draag mijn haar sowieso zelden los, maar al helemaal niet op zondag. Geen idee waarom, maar op zondag moet mijn haar gewoon in een zondagse knot bovenop de kop.

Pyjama, onesie, trainingspak of alledaagse kleding?
Nou, ik heb geen trainingspak en ook geen onesie. Pyjama’s heb ik wel, maar daar blijf ik nooit een hele dag in rondlopen. Dan kom je toch uit bij de alledaagse kleding, maar dan wel enorm makkelijke en comfortabele alledaagse kleding. Meestal een legging met een shirt en een lekker warm vest. Als ik me niet helemaal happy voel, dan draag ik meestal een legging, een topje en mijn Nijntjesbadjas.

Make-uploos of perfect make-upje?
Hooguit een beetje mascara, maar in principe is de zondag de dag om de huid lekker rust te geven.

Momentje voor jezelf of druk programma?
Zondag is één groot moment voor mijzelf. Ook nu ik al lang in de ziektewet zit, wil ik toch iedere dag wel een aantal dingen doen. Dat moet ook. Gewoon om een beetje het ritme erin te houden. Behalve op zondag. Op zondag heb ik het liefst helemaal geen verplichtingen. Ik hoef dan van mezelf ook niet pers se naar buiten. Gewoon lekker chillen en alleen maar doen waar ik zin in heb.

Boek lezen, film kijken, bloggen, youtube kanalen afsnuffelen of de hele dag hangen?
Bloggen! Bloggen, bloggen en nog eens bloggen. Heel veel blogjes lezen en zelf schrijf ik op zondag altijd mijn Loving Lazy Sundays artikel. Ondertussen staat het voetbal op, dus meestal pik ik nog wel een wedstrijdje of twee mee. Daarnaast luister ik op zondag altijd een reading voor de komende week. Er zijn op youtube een heleboel readings te vinden, maar ik luister zelf altijd naar de angelcard readings van Angel Souls.

Uitgebreid avondeten of fast food?
Dat wisselt heel erg. Ik kook eigenlijk nooit echt heel uitgebreid en dat is op de zondag niet anders.

Tas inpakken, brood smeren of helemaal niks voorbereiden voor maandag?
Niks voorbereiden voor maandag. Nu helemaal niet, want ik zit al heel lang in de ziektewet, maar ook toen ik werkte deed ik dat niet. Ik heb heel even een periode gehad dat ik mijn brood de dag van tevoren klaarmaakte, maar dat werd er na een nacht in de koelkast nou ook niet bepaald lekkerder op. Daar ben ik dus vrij snel mee gestopt. Maar op dit moment, helemaal niks, nakkes, nada! Heerlijk!

Vroeg of laat naar bed?
Vroeg! Heel vroeg. Dat geldt overigens voor alle dagen van de week. Ik ga op dit moment iedere dag rond 19:00 uur naar bed. Ik ga dan nog niet slapen, maar wel liggen. Ik ben door de angstklachten en de dysthymie op het moment gewoon heel snel moe. Niet zozeer lichamelijk, maar vooral geestelijk. Ik heb gewoon een paar uur nodig waarin ik helemaal alleen ben. Ik wil die rust voelen. Dan is er nog de hydradenitis waar ik vaak last van heb en ook voor die aandoening is het heel belangrijk dat ik veel lig. Sinds ik zoveel lig en voldoende rust neem heb ik bijna geen klachten meer.

Dan de laatste vraag: Hoe ziet jouw ideale zondag er uit?
Mijn ideale zondag? Oké. Vroeg eruit. Uurtje of zes. Eerst uitgebreid douchen. Haren wassen, haarmaskertje. Daarna lekker insmeren met een bodylotion of bodybutter. Lekker verwennerij dus. Dan naar beneden en koffie zetten. Ondertussen een lekkere geur in de waxbrander, zodat het huis heerlijk gaat ruiken. Dan rustig wakker worden met koffie en ondertussen een paar blogjes lezen. Daarna ga ik zelf een artikel schrijven. Ondertussen zijn we overgestapt van koffie naar thee. Dan heerlijk een uurtje of twee muziek luisteren. Als het even kan een goede voetbalwedstrijd om 14:30 uur. Liefst een thuiswedstrijd van Vitesse. Die winnen we natuurlijk. Het is tenslotte een ideale zondag. Na het voetbal even tijd voor het eetstoornisforum en ondertussen een mooie Engelse wedstrijd kijken. Daarna is het tijd om een reading te luisteren en in mijn dagboek te schrijven. Dat vind ik altijd een heel fijn moment op de zondag. Daarna is het etenstijd. Pannenkoeken! Even het eten laten zakken en dan lekker op bed liggen. Geurkaars aan op de slaapkamer en een gezichtsmaskertje op. Ondertussen een rustig muziekje luisteren of een beetje lezen. Daarna speel ik nog een spelletje wordfeud op mijn telefoon. Tussen 21:00 en 22:00 uur heerlijk rustig in slaap vallen. Zo ziet mijn ideale zondag eruit.

Tot zover mijn editie van The Lazy Sunday Tag! Ik ga maar één andere blogger taggen en dat is Nina van Simply N Special. Nina, voel je niet verplicht om de tag in te vullen, voel je vrij om dat wel te doen. Ik ben wel benieuwd hoe jouw Lazy Sunday eruit ziet.

Wens ik de rest van jullie allemaal een heel erg fijn weekend! ♥

 

39 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jenn schreef:

  Leuke tag, mooi ingevuld 🙂 past wel bij je Loving Lazy Sunday’s

 2. Wat heb je deze tag leuk ingevuld. Mooi om te lezen hoe jij een Zondag het liefste besteed

 3. Xaviera schreef:

  Wat een leuke tag, misschien neem ik hem wel een keer van je over! Leuk om te lezen hoe jouw ideale zondag eruit ziet. 🙂 Mooi dat je die readings luistert op zondag, dat klinkt heel interessant. Ik ga het opzoeken!

 4. zomersproetje84 schreef:

  Klinkt als de perfecte zondag! En wat maakt het uit dat je het op zaterdag plaatst :-P. Ik heb hem ook ingevuld en plaats hem a.s. maandag haha, who cares… Heel fijn weekend, meis!x

 5. Carlijn schreef:

  Wat een leuke tag, klinkt echt als de ideale zondag. Zondag is mijn enige werkdag dus ik ga hem niet invullen maar wel heel leuk

 6. Altijd leuk om te mogen rondneuzen in iemands leven! Je zondag klinkt goed, met uitzondering van je gezichtsmaskertje, bodylotion en haargedoetjes… Da’s niks voor mij. Fijn weekend!

 7. Emily Lotus schreef:

  Oh, het lijkt me echt heerlijk om een ochtendmens te zijn. Vroeg op te kunnen staan en je daar goed bij te voelen. De zon op te zien komen. Ik vind ’t altijd heel fijn om vroeg wakker te zijn, want ik houd van de rust van de ochtend, maar mijn lichaam is het daar absoluut niet mee eens. Ik ben echt een avondmens en slaap gerust tot 12 uur uit, als ik het mezelf toe sta.
  Leuke tag!

 8. Marielle schreef:

  Wat een leuke Tag en sluit heel goed aan bij de “lay sunday” blogs!!
  Enjoy your sunday

 9. Elaintje schreef:

  Wat heerlijk om je zondagen zo door te brengen! Een ideale combi tussen ontspanning en toch wat actie. Fijn weekend!

 10. Leuk om eens te lezen hoe je woensdag eruit ziet. Gewoon chillen, heet zoiets, en zoiets kan ik alleen maar toejuichen.

  1. Marion schreef:

   Jij bent zo’n rare flapdrol. Wie heeft het hier nu weer over de woensdag?

   1. Marielle schreef:

    hihi…(lol…..)

   2. Ik beken een rare flapdrol te zijn. Maar wie heeft het over zondag op een zaterdag 🙂 ??

    1. Marion schreef:

     Daar heb je enigszins een punt….

 11. Anita | Mindjoy schreef:

  Een tag die idd op je lijf geschreven is! Je ideale zondag klinkt heerlijk 🙂

 12. Geinige tag en wat leuk om te lezen hoe jij je ideale zondag voor je ziet!

 13. BySilke schreef:

  Leuk ingevuld Marion! Je ideale zondag zou ik heel graag eens meedoen 😀 Ik hoop later ook zo vroeg op te staan (nu met school is dat wat moeilijker omdat ik te laat in bed zit), want dan heb je zoveel meer aan je dag 🙂

 14. Yudeska schreef:

  Leuke tag Marion, mijn ideale zondag is lekker luieren op de bank koekjes bakken , lekker makkelijk en gezond eten en een leuke filmavond, zondag is mijn favoriete dag van de week!:)

 15. Myriam schreef:

  Bedankt om mijn blog te vermelden Marion. Fijn om je antwoorden te lezen ook. De lazy sunday tag was oorspronkelijk niet van mij maar van Joy from Joyce 🙂

 16. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Hahaha flapdrol!

  Leuke tag en heel leuk ingevuld!

 17. joorloveswriting schreef:

  Wat een leuke tag!!! 🙂
  zo dat is vroeg opstaan!! Ieder zn ding.. 🙂

 18. Madeleine schreef:

  Wat een heerlijk tag. Ik raakte wel een beetje in de war met mezelf. Ik dacht huh is het zondag vandaag? 😛 Wat fijn dat je lekker vroeg bent elke dag en hoe je zondagen eruit zien. Heerlijk! Eigenlijk is dat bij mij ook zo, vooral geen make-up op t gezichtje 🙂 Fijne avond!

 19. Rithika schreef:

  Wat een heerlijke zondag! Die van mij begint met een stuk fruit, yoga, uitgebreid ontbijt/lunch en daarna lekker wandelen. Soms nog langs bij vrienden, soms wat halen qua eten maar vooral relaxt!

 20. moonandbear schreef:

  Wat een leuke tag! Echt knap dat jij om 6:00 kan opstaan. Ik zou dat ook wel willen :).

 21. Lonneke schreef:

  Heerlijk jouw ideale zondag! Ik ga ook het liefst vroeg liggen en tot rust komen mij even terug trekken van alles. Leuke antwoorden heb je gegeven.

 22. Lies schreef:

  Behalve voetbal en koffie, lijkt dit ook voor mij een hele mooie, ideale zondag!

 23. Klinkt heel erg fijn jouw ideale zondag. Je bent trouwens wel echt een vroege vogel ja. Zou willen dat ik dat kon! 🙂

 24. Els schreef:

  Wat een leuke tag. Dat je elke dag zo vroeg opstaat! Knap. In het weekend wil mij dat niet lukken hoor ;-). Jouw ideale zondag lijkt me ook heerlijk! Alleen dan zonder koffie en een overwinning voor Willem II.

 25. Ingeborg schreef:

  Oh heerlijke tag! Maar inderdaad, wat sta je vroeg op! Op zondag doe ik niks liever als uitslapen. Fijne zondag nog ❤

 26. Sofie schreef:

  Haha, en ik dacht dat ik een ochtendmens was, met om half acht ofzo opstaan…

 27. Wanda schreef:

  Zo vroeg er al uit? Pfff, vind doordeweeks half 7 al een ramp, laat staan in het weekend. Echt uitslapen kan ik dan weer niet maar rond half 9 vind ik wel een mooi tijdstip voor in het weekend!

 28. Brr…dat opstaan zo vroeg, blijk ik toch een slaapkop te zijn. Als het kan.
  Geniet ervan, geniet van vandaag… Liefs!

 29. Sammie schreef:

  Leuke tag! Als ik de tijden zie van jouw wakker worden ga ik spontaan gapen.. veelste vroeg voor mij 🙂 Maar ik ga dan ook wel later naar bed

 30. anneleendebondt schreef:

  Leuke tag! Je hebt em leuk ingevuld! De meeste dingen zijn erg herkenbaar, al moet ik op een zondag wel werken, jammer genoeg, voor school en stage…

 31. jackiedeklerk schreef:

  heel veel ♥ voor zondag…

 32. visionarylifeee schreef:

  Wat een ontzettende leuke tag. Ik zie je trouwens al helemaal zitten op zondag: lekker met je haar omhoog, grote kop thee en lekker blogjes lezen en schrijven. Wat een prachtig en rustgevend beeld hihi. X

 33. Flavie schreef:

  Zo fijn om te lezen… en ik ben fan van je uiltje!! 🙂

 34. Simplynspecial schreef:

  Onder het mom van “beter laat dan nooit” lees ik nu EINDELIJK dit artikel 😀 Leuke tag, ik hou van tags! Ik ga deze dan ook met veel liefde van je overnemen hihi. Thank you.

 35. Miss Sentinelli schreef:

  Super leuke tag! En echt leuk ingevuld :), leuk om te zien wat je het liefst doet op een zondag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s