Bedrijfsarts: Black Out

Vol goede moed, zonder enorme zenuwen of angsten, reed ik vanochtend richting mijn werk voor de afspraak met de bedrijfsarts. Ik was zelfs een beetje trots, want ik kon eindelijk gaan vertellen dat het ietsje beter met me ging. Ik zat rustig te wachten, liep mee naar binnen toen ik aan de beurt was en ….. dat was het. Ik kreeg een black out. Ik wist het niet meer. Er kwam geen zinnig woord meer uit me. Wat links en rechts gebrabbel over de COMET-methode, maar dat was het. Ik heb werkelijk waar geen idee wat er gebeurde of waarom dit gebeurde. Eén ding is zeker: Ik denk niet dat ik de indruk heb gewekt dat het ondertussen al een beetje beter met me gaat.

Wat zeggen we dan? Helaas pindakaas. Volgende keer beter. Over zes weken heb ik weer een nieuwe afspraak. Vandaag maar even rustig aan. ♥

39 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Myriam schreef:

  Het gaat wel beter, Marion, maar dan onder bepaalde afgebakende omstandigheden, en dat is echt helemaal normaal. Maar een bezoek aan de bedrijfsarts is wel een héél stressy en niet gewone situatie. Dus zo vreemd is het nu ook niet dat je blokkeert. Laat je er niet door ontmoedigen hé. Veel sterkte. Mooie song ook.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel. Nee hoor, ik ben er vrij nuchter onder gelukkig. 🙂

 2. kim schreef:

  Ah vervelend, misschien de volgende keer even op een briefje schrijven wat je kwijt wilt? Lekker uitrusten en kijken hoe het over 6 weken gaat!

  1. Marion schreef:

   Goed idee ja! Thanks.

 3. IngridMoorenBlogs schreef:

  Vind ik ook……

 4. vanharselaar88 schreef:

  Hè bah, wat ontzettend naar dat je een black out had bij de bedrijfsarts. Goed dat je er niet teveel aan opgehangen hebt en nu meteen al kan zeggen ‘Ach, volgende keer beter’. Dat alleen is ook al vooruitgang, en ik vind het echt superknap!

  Mij overkwam een paar maanden geleden bij mijn psycholoog precies het tegenovergestelde. Dat ze mij vroeg hoe het ging, en ik eigenlijk echt een hele moeilijke tijd gehad had waarbij ik tegen heel veel dingen aangelopen was, maar ik op desbetreffend moment niet één ding op kon noemen en dus maar zei ‘ja, het gaat best redelijk eigenlijk’. Gek eigenlijk, hè? Sindsdien schreef ik alles waar ik tegenaan liep in positieve of negatieve zin op in een boekje zodat ik dat mee kon nemen naar m’n psych, dus dat vind ik ook een hele goede tip van Kim!

  1. Marieke schreef:

   Woeps. Ik zie nu pas dat ik de laatste twee keer per ongeluk onder mijn wordpress username gecomment heb. Sorry Marion, dat is een beetje dom van me, haha!

   1. Marion schreef:

    Geeft niet. Ik begreep wel dat jij het was. 🙂

  2. Marion schreef:

   Oh gunst ja, dat heb ik ook een keer gehad en achteraf snapte ik toen ook niet wat me bezielde. Ik ga het inderdaad de volgende keer even noteren wat ik wil bespreken. Bij mijn psycholoog doe ik dat al wel.

  3. Carlijn schreef:

   Dat heb ik ook heel vaak. Ik antwoord standaard ja wel oké op die vraag. Maar op dat moment voel ik me dan ook wel oké (en zo niet durf ik het waarschijnlijk niet te zeggen) dat ik 10 minuten eerder nog een paniekaanval voelde opkomen maar onderdrukt heb ben ik dan weer vergeten.

 5. Saar schreef:

  Wat gek dat dat gebeurt! Inderdaad, volgende keer beter en zoals je in de bovenstaande reacties al aanhaalt: even opschrijven voor je erheen gaat. Dikke knuffel!

 6. beaunino schreef:

  Wat jammer. Nou ja, het zegt genoeg.

 7. Jammer maar helaas. Over zes weken in de herkansing een nieuwe kans! 🙂

 8. Kirsty schreef:

  Balen van die black out, maar over zes weken heb je weer een nieuwe kans en misschien gaat het dan nog wel weer beter 😉 Ik lees trouwens goede tips over dat je de volgende keer anders alles even op moet schrijven van tevoren, denk dat dat wel helpt!

 9. Jenn schreef:

  Vervelend, maar wat goed dat je er zo nuchter onder bent! Opschrijven is denk ik zeker een goed idee.

 10. Dina schreef:

  Hè, balen zeg. Maar zoals je zegt: helaas pindakaas, volgende keer beter. ❤ Lekker rustig aandoen vandaag hoor!

 11. altijdangelique schreef:

  Het is zoals het is en dat is ok. Fijn dat je het weer achter de rug hebt. T hakt er toch altijd in is mijn ervaring.

 12. jackiedeklerk schreef:

  jammer…
  maar idd over 6 weken ‘nieuwe’ kans

 13. Madeleine schreef:

  Komt goed meid! Rustig aan. ❤

 14. Dat kan de beste gebeuren. Het lijkt me idd wel een goede tip om iets op papier te zetten. Volgende keer beter. Supermooi liedje weer, vooral die piano-intro is zalig 🙂

 15. Emily Lotus schreef:

  Kan gebeuren. Ik vind ’t wel herkenbaar. Misschien moet je de volgende keer wat voor jezelf opschrijven, al zijn ’t maar steekwoorden. 🙂

 16. Elaintje schreef:

  Heel herkenbaar! En misschien zegt hij toch ergens ook nog wat over hoe het met je gaat. Het wisselt en het ene moment kan het goed voelen en het volgende moment weet je het gewoon even niet meer. Fijn dat je er verder niet over inzit! Rustig aan 🙂

 17. Joyce schreef:

  Heb zojuist weer een hele zwik zinnen met mijn idee waarom dit gebeurde verwijderd, over 6 weken gaat het vast beter meis, alles gebeurt met reden xxx

 18. Marielle schreef:

  Beetje late reactie. Het blijven toch stressvolle dingen, las dat je er vrij nuchter onder was, hoop dat het zo blijft!!! Lukte het vandaag nog wat te ontspannen??
  Sterkte weer

 19. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat fijn dat je het ‘nuchter’ kan bekijken en niet in de emotie blijft hangen. Balen is het zeker maar meer dan je best kan je niet doen. Opschrijven is idd een goede tip!

 20. Carlijn schreef:

  Dat blokkeren is zo naar, daar weet ik sinds kort alles van. Maar gelukkig ben je er zelf nuchter over

 21. Heel erg vervelend! Gelukkig kan je het zelf nu al loslaten. Volgende keer gaat het je helemaal lukken!! 🙂

 22. minoesjka2 schreef:

  Je schrijft er aan het eind nuchter over, en ik hoop dat je dat ook echt zo voelt, want een bezoek aan een bedrijfsarts is voor veel mensen lastig. Je beseft je op zo’n moment hoe kwetsbaar je bent, immers als hij/zij zegt dat je moet gaan werken, dan kun je niet anders. Je wilt hem/haar overtuigen dat het beter gaat, maar nog niet goed…………… tja, opperste stress ……… rustig aan want er komt echt een tijd dat als je buiten staat, je wel het gevoel hebt dat je alles hebt kunnen zeggen.

 23. Misschien was de directe confrontatie met het werk te hevig.

 24. Lies schreef:

  Ah wat balen dat je een black-out kreeg! Alleen inderdaad de volgende keer beter, want een black-out gebeurt iedereen wel eens. Misschien dat je inderdaad niet de indruk hebt gemaakt dat het beter gaat, maar het belangrijkste is dat je het van jezelf wel weet dat het al wel iets beter met je gaat.

 25. joorloveswriting schreef:

  jeetje zeg… dat is balen 😦 … volgende keer beter! 🙂

 26. Lonneke schreef:

  Dat zijn van die dingen die je niet in de hand hebt en totale overmacht is. Je bent in ieder geval geweest en hij heeft je gezien. Doe maar kalm aan en wees lief voor jezelf 😀 x

 27. Simone schreef:

  Goed dat je het zo nuchter kunt inzien. Het is balen, maar inderdaad, het was een spannende situatie en misschien heb je je er zo op voorbereid dat het uiteindelijk niet meer lukte om het te vertellen. Volgende keer weer een kans! Misschien voor jezelf wat dingetjes opschrijven voordat je gaat? 🙂

 28. Xaviera schreef:

  Vervelend dat je een black out had, maar ik vind het wel heel mooi om te lezen dat je kunt denken ‘de volgende keer beter’! 🙂

 29. Els schreef:

  Wat vervelend voor je! Volgende keer gaat het vast veel beter.

  Nu weer steeds een beetje verder herstellen en hopelijk sta je er over 6 weken weer veel beter voor :-).

 30. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Goed dat je voor de herkansing gaat en nu even rustig verder gaat.

 31. Esmeralda schreef:

  Wat naar, maar helaas herken ik het maar al te goed. Ik las bij iemand om het op te schrijven, das ’n hele goede. Misschien vind je het ook fijn als er iemand met je meegaat, die je kan steunen en misschien jouw verhaal vertellen als jij ’n black out krijgt. Het gaf mij de steun die ik op dat moment nodig had… Twee weten meer dan één en kunnen het gesprek beter onthouden en je kan het samen achteraf bespreken.
  Dan zal je misschien zeggen er mag niemand mee bij de afspraak v/e bedrijfsarts, maar uit ervaring weet ik dat je iemand mag meenemen als het voor jou helpt om het gesprek aan te gaan. Succes de volgende keer.

 32. Claudia schreef:

  Oh nee wat balen zeg! En je kunt er ook gewoon niks aan doen. Hoe harder je denkt, hoe minder je weet.

 33. Lies schreef:

  Oh balen dit! Misschien waren het zenuwen of zo? Volgende keer beter inderdaad 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s