Edelsteenmassage

masaa

Om 10:00 uur heb ik een afspraak voor een massage bij mijn vaste masseuse Patricia. Deze keer krijg ik een edelsteenmassage. Ik ben echt heel erg benieuwd, want ik heb deze massage nog niet eerder gehad.

Edelsteen- of mineraalmassage is een relatief nieuwe stroming binnen de massagetechnieken. Voor oude culturen was het duidelijk en vanzelfsprekend om met edelstenen en mineralen te werken. Bedoeïenenvrouwen maakten al sieraden waarin ze allerlei edelstenen en schelpen in verwerkten. De kracht van de edelstenen werd gebruikt om genezing, herstel of bescherming te brengen. Voor ons is het niet alledaags om hiermee bezig te zijn. We hebben ons gericht op andere zaken tijdens onze evolutie. Nu zijn we niet meer gewend om de krachten van de natuur te accepteren omdat we proberen veel dingen naar onze hand te zetten.

Bij een aromatische edelsteenmassage wordt er gewerkt met een massage olie met essentiële oliën en met mooie grote edelstenen om mee te masseren. Aromatische edelsteenmassage is een fantastische manier om in combinatie met aromatherapie en edelstenen te werken tijdens een gezichtsmassage of een lichaamsmassage. Net als essentiële oliën hebben ook de edelstenen iedere hun eigen werking. Het effect van de edelsteenmassage is ontladend en opladend en werkt dus met name op de energiebanen. 

Stress wordt afgevoerd en nieuwe sprankelende energie komt ervoor in de plaats. U mag zelf de stenen uitzoeken waarmee u gemasseerd wil worden, u heeft de keuze uit 25 verschillende soorten edelstenen. Bron

Op dit moment ben ik zelf al veel bezig met aromatherapie en ook heb ik al een flinke verzameling mooie edelstenen in huis. Grove stukken die in de kast staan of die ik soms bij me draag, maar ook edelstenen die verwerkt zijn in sieraden. Laatst kreeg ik van mijn oom en tante een prachtig boek over edelsteentherapie. Ik vind het heel interessant om te lezen over de werking van alle stenen en het is leuk om te leren welke stenen het beste bij jou als persoon passen. Straks ga ik op gevoel de stenen uitzoeken voor de massage. Ik ben zo benieuwd welke stenen het worden! Heel erg leuk om daarna de namen en de werking ervan op te zoeken.

Mijn streven is om eens per twee maanden een massage te nemen. Het is zo ontzettend lekker om even helemaal te ontspannen. Daarnaast heeft een massage ook een heleboel positieve effecten zowel op het lichaam als op de geest.

Ik ben benieuwd: Nemen jullie regelmatig een massage of vind je het maar niets dat gefriemel aan je lijf? ♥

31 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Carlijn schreef:

  Ik heb nog nooit een echte massage gehad, maar ik vind het wel heel ontspannen als mijn fysiotherapeute mijn rug helemaal los maakt. Geniet er van!

 2. Esther schreef:

  Ik vind massages echt heerlijk. En kan daar ook echt van genieten. Zelf gaf ik wel hotstone massages maar dat zal wel iets anders zijn dan wat jij vandaag neemt hihi. Geniet er van<3

 3. Xaviera schreef:

  Klinkt goed een edelsteenmassage! Ik ben heel benieuwd wat het voor je zal doen en welke stenen je zult kiezen. Ik heb nog nooit een echte, professionele massage gehad maar het lijkt me heerlijk!

 4. Jenn schreef:

  Oh dat klinkt heerlijk! Een tijdje terug heb ik een heerlijke sportmassage gehad, maar verder doe ik dat eigenlijk nooit, hoewel ik het wel erg fijn vind.

 5. Myriam schreef:

  Een edelsteen massage, ben benieuwd wat dat zal geven Marion!!! Zelf heb ik me één keer eerder door een vriendin laten masseren, zij heeft zich daarin gespecialiseerd. Het was ZOOOOO zalig.

 6. Emily Lotus schreef:

  Oh dat lijkt me heerlijk!
  Ik zou ook graag met enige regelmaat me laten masseren. Ik weet alleen niet zo goed waar ik dan terecht wil.

  1. Marion schreef:

   Ik combineerde eerst vaak een massage met een dagje sauna, maar dat is vaak nogal duur. Ik betaal nu € 50,- voor 90 minuten en € 35,- voor een uur. Ik ben bij haar terecht gekomen via een collega. Ze heeft een praktijk aan huis. Maar voordat ik bij haar terecht kwam, ben ik eerst nog bij twee andere masseuses geweest. Het moet natuurlijk wel klikken en je moet je op je gemak voelen. Dat is vaak even zoeken, maar uiteindelijk wel heel erg fijn.

 7. Nesrin schreef:

  Heerlijk geniet er lekker van. Hopelijk ben je dadelijk lekker relaxed en ontspannen. Ik doe het veel te weinig. Ik word altijd zo loom van, heerlijk gevoel.

 8. Saar schreef:

  Ik ben gek op massages en eigenlijk zou ik dat ook om de twee maanden een keer moeten doen. Want het is geweldig! Zelf combineer ik het meestal met een saunabezoek, mijn Lief gaat dan standaard mee. Hij is ook gek op massages 😀

 9. naomilovesyou schreef:

  Ik neem héél zelden massages maar ik vind ze wel zo relaxerend. Ik zou er meer gebruik van moeten maken.

  XO naomi @ Naomi in Wonderland

 10. Oh, lijkt mij echt zalig! Geniet ervan en ben al benieuwd welke stenen je gekozen hebt. Ik heb al eens een stoelmassage gehad en daar heb ik ook enorm van genoten.

 11. Deborah Hamar schreef:

  Dat lijkt mij echt heerlijk!!
  Zelf sinds vorig jaar ook bezig met edelstenen. En we hebben zelfs edelsteenwater thuis. Kan ik je ook aanraden 🙂
  Ben heel benieuwd welke stenen je hebt uitgekozen voor je massage.

 12. Dina schreef:

  Oh wat heerlijk Marion, ik hoop dat je hierdoor even heerlijk kon ontspannen. Toevallig heb ik gisteren nog mogen genieten van een massage. ZO FIJN.

 13. beaunino schreef:

  Ik loop nog steeds bij de fysio, en dat is zo fijn. Als alles dan weer een beetje los is, zalig.

 14. livewithfear schreef:

  Jaloers! Ik heb zelf nog nooit een massage gehad van een professional, maar wil het wel graag eens doen 🙂

 15. Tijdens een vakantie heb ik me een keertje verstapt en heb toen mijn kuit laten masseren in het hotel. Het was maar goed dat mijn vrouw er bij zat want de schaars geklede masseuse had me zo een happy end verkocht. En de pijn werd er ook niet minder door.

 16. AFG schreef:

  Nog niet zo heel lang weet ik dat masseren ‘goed voor jezelf zorgen’ betekent, in plaats van ‘verwennen’ (wat ik dus niet zo goed kon/kan). Masseren: ja dus!

 17. Marielle schreef:

  Nog nooit gedaan een massage! Het klinkt eigenlijk best fijn

 18. Lies schreef:

  Een edelsteenmassage lijkt mij heel erg fijn! Zelf ben ik heel veel met edelstenen bezig en heb ook zelfs een tijdje eraan gedacht om een edelsteentherapie cursus te gaan volgen. De laatste tijd heb ik eigenlijk geen massages gehad. Eerder wel heel veel, maar dat kwam ook vooral doordat ik altijd als oefenpersoon zat voor een vriend die er een cursus voor deed.

 19. misssexandthecity schreef:

  Ik heb een hekel aan het gefriemel, net zoals naar de kapper en schoonheidsbehandelingen,…..kan er ook moeilijk geld aan uitgeven,…..heel rare afwijking 🙂

 20. Ik heb nog nooit een massage gehad en ik krijg ook eerlijk gezegd al een rilling over mijn rug bij de gedachte aan het idee dat iemand aan mijn lichaam gaat lopen rommelen. Ieder zijn ding!

  1. Marion schreef:

   Hihihi. Een kennis van mij heeft dat ook. Die kan er helemaal niet tegen dat gepluk aan haar lijf. Wat je zegt, ieder zijn eigen ding!

 21. Madeleine schreef:

  Ik vind t heerlijk. Meestal doe ik het op vakantie. Al een paar jaar niet meer geweest! Het is zo heerlijk! Ik verlang wel weer naar een massage…

 22. Flavie schreef:

  Ik hoop dat je er van genoten hebt!

 23. Kim schreef:

  Oh ik hou van massages! Het is zo fijn voor mijn stijve spieren en geeft zoveel rust in mijn hoofd én lichaam.
  Inmiddels is het alweer een tijdje geleden dat ik ben gegaan. Een edelsteen massage heb ik overigens nooit gehad wel een shi nog wat haha en dat was ook heel fijn 🙂

 24. jackiedeklerk schreef:

  ik zou mezelf echt vaker een massage moeten geven….
  Edelstenen massage klinkt wel heel erg goed…

 25. Joyce schreef:

  Die edelstenen massage wil ik stiekem ook nog wel een keer proberen, lijkt me heerlijk. En of ik aan massages doe? Iets te vaak volgens jou moehahahaha 🙂

 26. Miss Sentinelli schreef:

  Ik heb eigenlijk nog nooit een massage gehad van een masseuse. Lijkt me wel heerlijk zo’n edelsteenmassage :).

 27. Lies schreef:

  Mijn vriend masseert mij wel eens, maar een vreemde hoeft mij niet te masseren, vind ik persoonlijk te intiem. Geniet er lekker van!

 28. Wat heerlijk en boeiend ook, ik heb toevallig een massage in de planning staan deze week. Ik kijk er nu al naar uit! Fijn weekend meis…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s