Loving Lazy Sundays #31

LLS3

Toen ik vanochtend mijn ogen opendeed en op de wekker keek zag ik 4:44 uur. Dat leek me een mooi tijdstip om op te staan. Belachelijk vroeg, I know, maar ik lag er ook weer vroeg in. Ik ga liever vroeg naar bed en vroeg weer op, dan laat erin en laat eruit. Dat is gewoon niet mijn ding.

Uh ja, goedemorgen. Ik … uh … ben al een eeuw niet meer met de trein geweest en ik uh… nou ja, ik weet niet zo goed hoe het werkt.
Wat is uw vraag, mevrouw?
Ik wil met de trein, maar ik heb geen OV-chipkaart of zo.
En wat is nu uw vraag?
Hoe ik dan met de trein kan.
Dan moet u een OV-chipkaart kopen.
Maar ik wil maar één keer met de trein.
Dat kan. 
Hoe werkt dat dan?
Nou, dan koopt u bij mij een OV-chipkaart.
En hoe duur is zo’n OV-chipkaart?
Dat ligt eraan waar u heen wilt.
Ik wil naar Zoetermeer.
Naar Zoetermeer.
Ja. Oh, en wel graag eerste klas.
Wat?
Ik wil graag eerste klas reizen.
…..
Is dat zo gek?
Zoetermeer. Eerste klas….. Wilt u ook nog terug? 
Wat? Ja, natuurlijk wil ik ook nog terug. Wat is dat nou weer voor gekke vraag?
Alleen vandaag geldig?
Alleen vandaag geldig? Ik ga helemaal niet vandaag! Het is toch geen kaartje? Het is toch zo’n chipding? Weet u wat? Laat maar. Ik ga wel met de fiets naar Zoetermeer.

Ik weet niet hoe het werkt met de trein nu je geen kaartjes meer kan kopen, dus ik ga komende week even wat info vragen bij het loket. Als er nog een loket is tenminste. Ik zie het al helemaal gebeuren, zo’n tafereel als hierboven. Waarom zijn die automaten dan ook weggehaald? Ik wil gewoon een papieren kaartje. Uit zo’n automaat. Klaar.

lls4

Ik was deze week volledig in de lavendelmood. Ik gebruikte de lavendelshampoo, conditioner, bodylotion en handcrème.

lls3

Ik brandde bijna alleen maar lavendelkaarsen of waxmelts.

lls5

Ik dronk zelfs thee met lavendel.

lls2

Oké, dit is geen lavendel. Dit zijn krokusjes. Maar ze zijn wel mooi paars.

Oh ja! Vrijdag had ik de edelsteenmassage. Het was superlekker. Ik kon heel diep ontspannen en voelde me na afloop als herboren. Het was een bijzondere ervaring. Niet alleen de massage trouwens. Als ik ooit nog aan de woorden “toeval bestaat niet” heb getwijfeld … Vanaf vrijdag is ieder laatste stukje twijfel als sneeuw voor de zon verdwenen! Komende week schrijf ik er een artikel over.

Het ging deze week ontzettend goed. Dat hebben jullie wellicht wel meegekregen op mijn blog. Het lijkt iedere dag beter te gaan. Het enige nare is dat ik erg veel pijn heb op het moment. Een bijkomend verschijnsel van de hidradenitis is pijn in de gewrichten. Deze pijn is volledig onvoorspelbaar en komt in vlagen opzetten. Deze week had ik daar erg veel last van. Ik ging wat meer fietsen, maar dat maakte de pijn niet minder.

lls1

Lopen leek meer effect te hebben en dus kocht ik deze eenvoudige stappenteller. Ik heb ‘m even getest tijdens een wandelingetje naar de supermarkt en zoals jullie zien: hij doet het! Vandaag is de eerste dag dat ik ‘m om heb. Ja inderdaad, op zondag. Juist op zondag. Ik hou namelijk van vooruitgang. Wedden dat ik morgen meer stappen zet dan vandaag? 😀

De foto’s zijn overigens gemaakt met mijn smartphone. Vandaar de iets mindere kwaliteit, maar ach, dat mag de pret niet drukken. Wat de pret wel degelijk drukt was de nasi die ik gisteren maakte. Gatverdamme, wat was dat vies. Ik probeerde iets nieuws uit. Niet doen, Marion. Gewoon niet doen.

Ik ga het een keer niet over voetbal hebben.

Het is vandaag Internationale Vrouwendag. Verder weet ik eigenlijk ook niet zo goed wat ik daarover moet zeggen.

054

Bananaaaaaaaaaaaa!

Ik heb net opgezocht wanneer de zomertijd ingaat. Ik kan jullie vertellen; dat is in de nacht van 28 op 29 maart a.s. De klok gaat dan een uur vooruit. Voorjaar=vooruit. Zo vergeet je het nooit meer.

Netflix. Ik heb het opgezegd. Ik keek er de eerste twee weken naar en daarna was het klaar. Ik hou gewoon niet van tv kijken. Of laptop kijken in dit geval. Af en toe een documentaire op NPO Uitzending Gemist is voor mij voldoende. Op dit moment kijk ik de series Beschadigd en Anita wordt opgenomen. Alle twee aanraders als je interesse hebt in psychische problematiek.

nature7

En laten we dat vooral niet vergeten.

Fijne zondag allemaal. Geniet ervan. ♥

43 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marielle schreef:

  Jij ook een hele fijne dag!!
  Oh…dat treinen heb ik niet meer gedaan sinds die OV, inderdaad doe mij maar een kaartje (ahum..vroeger kon je ook een vijfrittenkaart kopen….die kocht ik dus en ging in de trein zitten, zonder af te stempelen..haha…dus ook toen was het niet allemaal zo simpel (voor mij dan).

  Leuke foto’s hoor!! En niets mis mee toch!
  Fijne dag en ik hoop dat je weer even naar buiten kan!

  Hartelijke groetjes

 2. 4:44 uur op op een zondag, nee dank je. Dat doe ik doordeweeks al vaak genoeg.
  Als je in Amsterdam woont is een OV chipkaart bijna verplicht. En met de tram het centrum in is een stuk ontspannender dan met de auto.
  Met de trein gaan we alleen maar om op vakantie te gaan. Of naar Schiphol of naar plaatsen zoals Brussel en Parijs.

 3. Els schreef:

  Het OV… Sinds de chipkaart niet meer gebruikt. Zo duur. Ga dan nog liever met de auto wat met parkeren erbij vaak ook nog goedkoper is.
  Ik kan ook niet wachten op de zomertijd!!!

  Fijne zondag!

 4. Carlijn schreef:

  Spoedcursus trein zonder ov kaart:

  Er staan nog steeds automaten op het station. Misschien goed verstopt, maar ze staan er. Ze zijn groot en geel, dus dat zou op moeten vallen.

  Als je zo’n ding hebt gevonden doe je precies hetzelfde als wanneer je een gewoon kaartje uit komt rollen. Retour, Zoetermeer weet ik veel wat ze nog meer willen weten. Je betaalt en er komt gewoon een kaartje uitrollen. Ziet er alleen iets anders uit dan eerst nu is ie wit volgens mij.

  Je pakt je kaartje uit de automaat (dit is essentieel, maar ik ken je verhalen van je autoritjes dus ik zeg het er even bij 🙂 ). Je loopt naar het spoor waar je moet zijn en onderweg kom j een geen paaltje tegen. Als je hem noet kan vinden, volgen de studenten of de schelle piep die je over het station hoort. Gevonden? Pak je kaartje hou hem voor het ov kaart teken, wacht tot je bliep of bliep bliep hoort en je kunt instappen. In dat kaartje zit namelijk ook gewoon een chip. Stap je uit de trein doe je hetzelfde. Let er op dat je op die paal ingecheckt of uitgecheckt ziet staan. Op de terugweg gaat het weer hetzelfde.

  1. Marion schreef:

   Toppertjuh!!!!!! Dat uitchecken…. Dat zou nog wel eens een probleem kunnen worden. 😀

   1. Carlijn schreef:

    Ik heb hem altijd in mijn jaszak zitten en zodra ik uitstap hou ik hem vast

   2. Carlijn schreef:

    Zolang je op het zelfde station uitstapt is het niet zo erg als je her vergeet. Dan hou je hem er met instappen twee keer voor

 5. Carlijn schreef:

  Ik ga vandaag weer werken. Lig nu in bed bij mijn opa en oma. Die wonen dichterbij en dat maakt me minder angstig nu ik een keer niet gebracht kan worden

  1. Marion schreef:

   Veel succes vandaag, meis. You can do it. XXX

   1. Carlijn schreef:

    Ik ben ook heel rustig eigenlijk kleine kriebel in m’n buik. Dat is het. Zou het dan toch nog goedkomen?

    1. Marielle schreef:

     Ha Carlijn
     Ik ken je niet maar je volgt Marion altijd, en daarom wil ik je sterkt en succes wensen!

     1. Carlijn schreef:

      Dankjewel Mariëlle! Das heel lief van je

 6. Celine schreef:

  Dat rot OV ook altijd… Je kan nog steeds losse kaartjes kopen, maar dat wordt dan een eenmalige ov-chipkaart waarvoor je €1,- toeslag betaald (te koop in de automaat op station, ook meerdere dagen vooruit).

  Zelf ben ik vrijdag begonnen met Netflix, ik die nooit series of tv kijkt… Ondertussen ben ik in 2 dagen 11 afleveringen van “Orange is the new black” en 2 documentaires over voeding verder. Waarschijnlijk zeg ik hem na een maand op, ik ben niet zo’n tv kijk mens.

  Beschadigd leek me erg mooi om te zien, maar ik kon het niet. Anita wordt opgenomen vind ik ook erg mooi en die kijk ik dan nog wel regelmatig eens terug. Live kijk ik niets meer.

  Fijne zondag & succes met het ov!

  1. Marion schreef:

   Die series kunnen best pittig zijn ja. Ik kijk ook nooit live. Vind het wel fijn om controle te hebben over wat ik kijk en wanneer. Thanks, komt vast goed.

 7. Lonneke schreef:

  Nou dat gedeelte over de trein snap ik helemaal. Ik was denk ik tot paar weken terug 3 jaar niet met de trein geweest. En de uitleg is niet altijd even duidelijk, gelukkig na veel lezen en vragen snap ik ook hoe het nu werkt haha.

  Ik ben ook een vroeg vogeltje dat liever dan de hele dag in bed liggen.

  Lavendel thee wil ik ook wel eens proberen.

 8. christine schreef:

  Goede morgen Marion, ben ook altijd zo vroeg op maar zo vroeg….half 6 was het vanmorgen. Heerlijk zo op tijd op, duik er meestal vroeg in ook.
  Mooi je foto’s, lekker sfeertje om je heen en de massage was een succes..fijn !! En ik heb inderdaad ook een OV kaart maar moet hem opladen..hoe? geen idee!
  fijne zondag!liefs

  1. Marion schreef:

   Hahaha, dat is ook wat. Heb je zo’n ding, moet je ‘m ook nog opladen!

 9. heleen schreef:

  Gisteren met de trein geweest en ik kocht de dag ervoor het kaartje via internet. Je print het uit en je hoeft dan niet in en uit te checken! Ideaal voor iemand die dat nooit doet en dus standaard vergeet.

  PS moet je wel een printer hebben natuurlijk! 😉

  1. Marion schreef:

   Ah, great minds think alike. Zie Marieke!

 10. Marieke schreef:

  Goedemorgen! Je kan ook via internet een kaartje kopen. Hoef je ook niet in- en uit te checken! NS/producten/losse kaartjes/e-ticket geloof ik. Moet je alleen wel weer een printer voor hebben..

  1. Marion schreef:

   Ja, die printer hè? Oh wacht! Mijn ouders hebben een printer!!! Thanks!

 11. Monique schreef:

  Goedemorgen!
  Ik kom eigenlijk via via ( zo gaat dat soms) op jouw blog terecht en meid wat schrijf jij mooi en leuk ook! Vind je het goed als ik je ga volgen?
  Fijne Zondag!!
  Groetjes Monique

  1. Marion schreef:

   Oh wat een lieve reactie! 🙂 Dank je wel! En ja natuurlijk vind ik dat goed. Hoe meer zielen… nou ja, je kent het wel. 😀

 12. Simplynspecial schreef:

  Haha ja dat is even wennen he, dat ov-gedoe van tegenwoordig! Ik ben er ook nog niet helemaal in thuis moet ik zeggen…
  Fijn dat het goed met je gaat! Vasthouden 🙂

 13. BySilke schreef:

  Wow, kunnen jullie in Nederland geen kaartjes meer kopen voor op de trein? Hoe stom! Ik ga heel vaak met de trein, maar ik kan best begrijpen dat het superverwarrend kan zijn (dat vind ik dan weer bij bussen etc.). Maar de fiets is ook leuk! En dan heb je je portie sport van de dag ook al gehad hé 😀 Fijne zondag, Marion!

 14. Anita | Mindjoy schreef:

  Ik ga geregeld met het OV en heb een tijd een abbo gehad dus de chip is bij mij al helemaal ingeburgerd. Maar zie allemaal goede tips voorbij komen dus dat komt wel goed denk ik zo! Balen van de pijn, maar fijn dat je door het lopen het een beetje op peil kan houden. Geniet van je zondag meis! De zon schijnt hier iig al goed.

 15. Kirsty schreef:

  Wat lastig dat je nu met de trein moet! Volgens mij is het echt maar onduidelijk als je geen ov chipkaart hebt, maar bij de automaten kun je geloof ik wel zo’n eenmalige ov chipkaart halen. Fijn dat het zo goed gaat, alleen wel minder dat je zoveel pijn hebt! Hopelijk wordt dat ook snel minder!

 16. anneleendebondt schreef:

  Haha zoveel lavendel in deze post, leuk! 😉 die krokusjes zijn heel mooi! Geniet van het zonnetje vandaag!

 17. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Heerlijk geschreven! Ik snap het treinen vandaag de dag ook niet. Ik heb geen pasje, ik wil gewoon een kaartje 😉

  Fijne zondag Marion!

 18. Deborah Hamar schreef:

  Je verhaal van de trein is hilarisch.. Ik wist niet eens dat ze gestopt waren met de verkoop van kaartjes .Dacht dat het voor een dagkaart nog steeds kon…

  Ik wens je succes met je stappenteller. Volgens mij is het verslavend.
  Fijne zondag.

 19. joorloveswriting schreef:

  Haha dat stukje bij de ns :p het is echt veranderd..:0
  Maar ik hou er ook van om vroeg uit bed te gaan en vroeg erin! 🙂
  jij ook fijne zondag!

 20. Xaviera schreef:

  Haha wat geweldig geschreven over het OV-chip gebeuren. Ik kan mij voorstellen dat het lastig is als je gewoon een kaartje wilt hebben. Inmiddels in de OV-chip bij mij niet meer weg te denken, ik vind ze ideaal. Wat fijn om te lezen dat je je als herboren voelde na die massage en dat de laatste twijfel weg is. Ik ben benieuwd naar je artikel daarover!

 21. Myriam schreef:

  Het is super dat je je beter voelt. En je stukje leest lekker weg.

 22. jackiedeklerk schreef:

  4.44 vind ik toch echt wat te vroeg hoor….
  op de fiets naar zoetermeer, perfect plan 😉 hahaha…
  Ik heb een ov chip, volgens mij kan je gewoon een kaartje bij het automaat kopen en daar zit iets in wat je langs de scanner haalt…
  Ik hb vandaag vet veel gelopen, zat dat ding klem in broekzak en deed ie het niet, ruim 3000 stappen niet geteld (bijna het gevoel voor niets gelopen te hebben)

  1. Marion schreef:

   Hahaha oh wat kut!!!

 23. Madeleine schreef:

  Trein ov-kaartjes sucks! Zo duur!!!! Het slaat werkelijk nergens op. O en als je reist met je persoonlijke OV-kaart moet er minstens 20 euro borg op + het bedrag waarnaartoe je gaat reizen.

  Je kan trouwens ook een kaartje kopen met de datum wanneer je gaat. 🙂

  Of…. morgen is er een actie bij AH dat je voor 17 euro onbeperkt kan reizen met de trein 😀 Oke, klaar komt wel goed hoor 🙂

  Ik wil beschadigd en anita wordt opgenomen ook nog zien. Ik moet nog even wachten op de juiste timing. Ik moet er in de ‘mood’ voor zijn ofzo. Heel gek ben ik! Alleen in mijn bed en als ik moet huilen doe ik dat lekker alleen 😉

  Rustig aan, lieve Marion! 🙂

  1. Marion schreef:

   Oh thanks meis voor de tip. Dat scheelt me effe de helft!

 24. Jenn schreef:

  Ik ben al heel lang niet meer met de trein geweest, alleen met van die dagkaarten van de hema of kruidvat…

 25. Saar schreef:

  Je vertelt me iets nieuws dat ik niet zo graag hoor. Dus ik wil als buitenlander even de trein nemen in NL en moet dan een belachelijke chipkaart aanschaffen ofzo? Hoe stom is dat? Zijn ze op hun kop gevallen bij de NS? Dan toch liever NMBS… die hebben nog leuke promo’s!

  Ik wist ook niet wat ik met internationale vrouwendag aan moest. Ik wilde er wat over schrijven, maar heb het uiteindelijk toch niet gedaan. Dan maar veggieburgers gemaakt en smoothie met dadels en een bananenbrood. En gaan wandelen en trainen met Luna. Die lag ook plat gisteren 😀

 26. Flavie schreef:

  Is het echt zo’n gedoe voor een treinkaartje??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.