De Grote Social Media Schoonmaak

ontvolg

Nou, het is gedaan. Over. Klaar. Finito. De grote social media schoonmaak zit erop. Het was een iets grotere klus dan ik van tevoren had gedacht. Vooral het opschonen van Bloglovin’ nam veel tijd in beslag, maar het is uiteindelijk allemaal gelukt.

Facebook
Dat was het meest eenvoudige eigenlijk. Je klikt op het kopje ”vrienden” en vervolgens klik je achter de naam van de betreffende persoon op ”verwijderen als vriend”. Op het moment dat je dat doet besef je eigenlijk pas hoe stom dat hele vrienden en ontvrienden eigenlijk is. Bijna niemand van al die zogenaamde vrienden op Facebook is daadwerkelijk een vriend van je en toch voel je je een beetje lullig als je die mensen van je account verwijderd. Maar goed, het moest wel, want er was gewoon geen doorkomen meer aan. Opschonen dus.

Resultaat op facebook: van 74 naar 57 vrienden.

Twitter
Ook dat was een eenvoudig klusje. Je klikt op het kopje ”volgend” en vervolgens ga je alle mensen langs die je volgt. Wil je de persoon niet langer volgen, dan klik je simpelweg op de knop ”ontvolgen”. Twitter gebruik ik met name om een aantal blogs te volgen die ik bijvoorbeeld niet via Bloglovin’ volg. Ik heb op Twitter dan ook met name bedrijven ontvolgd, maar ook een aantal mensen waarvan ik me niet eens meer kan herinneren dat ik ooit een tweet van ze gelezen heb.

Resultaat op Twitter: van 157 naar 117 accounts.

Instagram
Dat was ook een makkie. Die lijst is heel overzichtelijk en ook daar waren het met name websites en bedrijven die ik ontvolgd heb. Daarnaast een aantal accounts die al een poosje niet meer actief waren of die zelden iets posten. Verder heb ik toch besloten om de leden van het eetstoornisforum te verwijderen. Dat heb ik overigens ook op facebook gedaan. Ik vond het eerst wel fijn om ook een beetje privé betrokken te zijn, maar ik heb nu toch besloten dat gescheiden te houden. Ik las een heleboel informatie twee of drie keer en daar zie ik het nut niet van in.

Resultaat op Instagram: van 259 naar 227 accounts.

Bloglovin’
Nondeju zeg! Daar ben ik even een tijd mee bezig geweest. Ik bleek niet alleen ontzettend veel blogs te volgen, maar ook een heleboel profielen. Dat is niet zo overzichtelijk, dus ik besloot alle persoonlijke profielen van bloggers te ontvolgen. Dat maakt mijn lijst een stuk korter en dat is wel zo overzichtelijk. Daarnaast heb ik ook een aantal blogs ontvolgd die ik eigenlijk zelden lees. Een aantal daarvan volg ik nog wel op Instagram en Twitter. Zie ik dan een artikel wat me toch interessant lijkt, dan kan ik het alsnog via die weg lezen. Vanochtend heb ik echter ook even de lijst van mijn eigen nieuwe volgers doorgelopen en daar kwam ik toch wel een stuk of tien blogjes tegen die me heel leuk en/of interessant leken. Ik heb dus niet alleen blogs verwijderd, ik heb ook een paar nieuwe blogjes ontdekt en toegevoegd! Daar ben ik weer heel erg blij mee. Niet schrikken van het resultaat. Het ziet er erger uit dan het is door al die profielen die ik ontvolgd heb.

Resultaat op Bloglovin’: van 283 blogs die ik volg naar 170. 

Wat ik al zei, het is even een klus. Ik ben er zeker een uur zoet mee geweest, maar ik ben nu zeer te spreken over het resultaat. Minder berichten, minder artikelen, meer tijd om lekker te zwemmen, muziek te luisteren of naar buiten te gaan! ♥

38 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anita | Mindjoy schreef:

  Super resultaat en het geeft idd wat je zegt zoveel rust!

 2. Carlijn schreef:

  Ik heb gisteren ook de bezem door mijn bloglovin lijst gehaald. Ik heb geen idee hoeveel het er waren, maar mijn maatstaf was: als ik de naam lees, weet ik dan wie er achter zit en nog hoe de site er uit ziet. Hup weg er mee

 3. Laura schreef:

  Op Facebook blokkeer ik berichten van bepaalde mensen. Ik ben niet geïnteresseerd in 29 deel-, like-, & winacties per dag. Wil geen plaatjes van mishandelde dieren te zien. En nee, als een kind voor het eerst op een potje heeft ge*****, hoef ik geen foto te zien. Dit maakt het nieuwsoverzicht al stukken leuker en rustiger.

  1. Marion schreef:

   Hahaha heerlijk! Zo herkenbaar!

 4. Nice to be out schreef:

  Mooi joh! En idd Bloglovin’ben ik laatst ook lang mee bezig geweest. Wel lekker zo’n frisse lijst! Het viel mij op hoeveel blogs inmiddels inactief waren geworden.

 5. Xaviera schreef:

  Dat ruimt lekker op zo! Heel fijn zoveel extra rust. 🙂

 6. Dina schreef:

  Aaah heerlijk, zo’n social media opruimmomentje. Ik doe het ook regelmatig.

 7. Kirsty schreef:

  Wat goed dat je zo opgeruimd hebt! Ik moet dat met name met mijn Bloglovin’ ook echt doen, ik volg nog steeds blogs die al ruim een jaar niet meer posten 😛

  1. Marion schreef:

   Beetje net zoals die bonnetjes in je tas dus…. 😀

 8. anneleendebondt schreef:

  Wow goed dat je zo hard hebt opgeruimd! Op facebook heb ik ook niet zo veel ‘vrienden’, enkel mensen waarmee ik in het dagelijkse leven een babbeltje mee zou doen! Ben blij dat je me toch nog volgt via instagram 😉

 9. Inge schreef:

  Oh heerlijk zeg! Kan me voorstellen dat het zo kan opluchten!
  Nu ben ik niet zo actief op al deze sociale media, vind het meer een ‘verplichting’. Als ik afgestudeerd ben in juni, verwijder (nou, dat kan dus niet alleen deactiveren) ik mijn Facebook. Weg met al die “nep-vrienden”. 🙂

 10. BySilke schreef:

  Oh, handig van die profielbloglovin’s, daar moet ik ook eens in poetsen! Je hebt er een hele reeks ontvolgd, over alle mediakanalen, moet wel deugd doen! Zelf doe ik dit via Facebook ook wel regelmatig 🙂

 11. T&D draakje schreef:

  Hier een ouderwetse tante zonder instagram, twitter en Bloglovin hahaha, dat scheelt nog eens een boel!

 12. Petra schreef:

  Heerlijk hè! Ik heb het laatst ook gedaan. Het geeft echt rust. Ik moet nu niet meer zo veel blogjes lezen (want zo voelde het)en de meldingen op facebook die er toe doen krijg ik nu wel te zien ipv alleen maar winacties.

 13. joorloveswriting schreef:

  goed van je!! 🙂 en fijn dat je dit gedaan hebt… Haha ik moet dit ook eens een keer gaan doen.

 14. Opgeruimd staat netjes! Het is een klus die ik altijd maar uitstel maar die echt wel veel tijd kan opleveren.

 15. Goed bezig! Ruimt lekker op. Gelukkig heb je mij niet er niet uitgekickt pffff… 😉

 16. Els schreef:

  Goed gedaan :-). Binnenkort wil ik dat ook eens gaan doen. Bij mij is bloglovin idd ook erg onoverzichtelijk.

 17. Marielle schreef:

  wow…je zou er haast een kliko voor aanschaffen 😉

  Goed bezig!! Riep het ook “verplichtingen” op al die contacten??

  Ik volg niet zoveel blogs en sociale media maar die van jou zou elke “opruimactie” overleven!

  1. Marion schreef:

   Op zich niet echt verplichtingen. Ik heb geen moeite om een keer op het knopje ‘alles gelezen’ te drukken, maar je wil toch liever eerst alle onderwerpen van artikelen bekijken en dat kost zoveel werk. Daarnaast was het met fb ook zo dat er via de privéchat regelmatig ook contact gezocht werd en dát vond ik wel belastend.

   1. Marielle schreef:

    nou dan vind ik het helemaal sterk dat je wat “geruimd” hebt!

 18. eigenwijsje2014 schreef:

  Oeh dat wil ik met fb ook doen! En Twitter.. Oh en ook Instagram.. Haha!

 19. misssexandthecity schreef:

  Ik heb de afgelopen dagen weinig op sociale media gezeten en het bevalt me prima,…en dat schrappen, ik moet dta ook eens dringend doen, goede tip!!

  1. Marion schreef:

   Lekker doen wat goed voelt, meis. X

 20. Nina schreef:

  Lekker licht he?! Ik heb het een paar maanden geleden ook nog eens gedaan, maar ik hou helaas nog altijd zoveel blogs over in bloglovin’ dat het me te veel tijd kost naar mijn zin. Maar ja, als het in Bloglovin’ staat, ‘moet’ ik het lezen, en liefst heb ik af en toe de teller eens op 0. Aaarrgghh!!! 🙂

 21. beaunino schreef:

  Goed idee Marion. In ieder geval ga ik fb even doornemen.

 22. Odin schreef:

  Prima idee! Zou ik ook eens moeten doen eigenlijk! 😉

 23. Joyce schreef:

  Kijk lees hier waarom ik dus op alles kleine aantallen aanhoud, mijn FB is het grootst omdat daar ook veel bekende uit de sport zitten maar verder…. niets boven de 100 echt niet, het moet leuk blijven 🙂

 24. Sammie schreef:

  Ik doe het af en toe ook wel eens even opschonen, soms word het gewoon allemaal teveel. Facebook kijk ik zelden op dus dat maakt me niet zoveel uit. Bloglovin.. Moeilijk! Vond zoveel blogjes leuk 🙂

 25. jackiedeklerk schreef:

  bloglovin moet ik ook nodig uitzoeken….

 26. Madeleine schreef:

  Heerlijk he! De voorjaarsschoonmaak op social media is ook weer opgeruimd 🙂

 27. Dat moet een fijn gevoel, opgeruimd gevoel geven!

 28. Flavie schreef:

  Soms is opruimen eens nodig…

 29. minoesjka2 schreef:

  Zo, dat is een lekker gevoel als dat allemaal weer eens geschoond is 🙂 Ik ben erg kieskeurig met toelaten op de social media, maar zelfs dan is het regelmatig nodig om eens door je bestand heen te lopen 🙂

 30. Saskia schreef:

  Oh, dit moet ik ook nodig eens doen. Ik volg écht té veel blogs. Sommigen lees ik niet eens (meer) en volg ik alleen nog voor eventuele inspiratie….

 31. Lies schreef:

  Ik ruim ook regelmatig mijn Social media op, dit geeft zoveel rust. Daarnaast ben ik zelf alleen actief lezer op Facebook, dus wie me niet interesseert, knikker ik er weer uit 😉

 32. Miss Sentinelli schreef:

  Zeer inspirerend, ik zou dat ook eens moeten doen! Geeft zoveel rust en alles is overzichtelijker :D. Goed bezig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s