Zwemmen Op Zondag

IMG_20150315_102416

Hadden jullie mijn berichtje van vanochtend niet gelezen? Dat berichtje waarin ik schreef dat ik zou gaan zwemmen? Op zondagochtend? Om 9:00 uur? En dat ik niet wist of dat wel een goed idee was? Jawel, dat hebben jullie wel gelezen, want een heleboel van jullie hoopten dat het zwemmen me goed zou doen. Maar er was niemand, maar dan ook helemaal NIEMAND die mij even kon waarschuwen dat dat misschien niet zo’n heel erg goed idee zou zijn?

Vol goede moed stap ik op mijn fietsje en rij rustig tussen de druppels door richting het zwembad. Lekker. Even tijdens het zwemmen alles overdenken en daarna van me afzetten. Ik fiets het paadje langs het zwembad omhoog en zet mijn fiets in het fietsenrek. Weinig fietsen. Mooi. Wel auto’s. Die staan er normaal nooit. Vast mensen die gebruik maken van de gratis parkeermogelijkheid. De gedachte dat het zondagochtend 9:00 uur is, dat het zwembad aan de buitenkant van Wageningen ligt en er niks anders dan de universiteit in de wijde omtrek ligt negeer ik gewoon even. Wat hoor ik nou? Een kind? Dat is gek. Ik loop het hoekje om en …. bijna niemand. Een paar oudere heren, wat volk van mijn eigen leeftijd en twee vaders met allebei één kind bij zich. Nou, dat is te overzien. En een paar Chinezen. Al was me dat in eerste instantie nog niet eens opgevallen.

In het water echter……….. Don’t get me wrong, ik heb niks tegen Chinezen, maar sorry dat ik het zeg: zwemmen zit NIET in jullie genen! Ik zal jullie de details besparen maar het moge een wonder heten dat ik en de rest van de zwemmers er maar met een enkele blauwe plek vanaf zijn gekomen. De badmeesters hebben meerdere malen hun shirt uitgetrokken, schoenen uitgeschopt, klaar om een heldhaftige Baywatch-achtige redding te ondernemen, omdat we gedurende langere tijd alleen maar een paar wild bewegende armen boven het water uit zagen komen. What is wlong? I am just tlying to swim! Aldus de verbaasde Chinees tegen de badmeester. Ook hebben Chinezen kennelijk het idee dat alles wat ze tegemoet zwemt uiteindelijk vanzelf oplost als het dichterbij komt. Het woord “rechts” komt duidelijk niet in hun vocabulaire voor. Ik heb echt een keer opzij moeten duiken om niet geraakt te worden door een Chinese arm die, naar mijn idee tenminste, een volledig eigen leven was gaan leiden. Ik ben zelfs een keer onder een Chinees door gezwommen. Ik zag echt geen andere mogelijkheid meer.

Was ik van tevoren angstig voor massa’s schreeuwende, blèrende, krijsende en roekeloos rondspringende kinderen, nu blijkt de grootste reden om op zondag niet te gaan zwemmen uit China te komen. Wie had dat gedacht? ♥

39 thoughts on “Zwemmen Op Zondag

  1. Hahahah. Koken kunnen ze wel! Ik heb een tijd bondi rescue gezien. Dat is baywatch in bondi beach in austrAlie 😍. Daar komen alle Aziaten en ze kunnen idd niet zwemmen. Sommige verdronken bijna en vonden t nog grappig ook. Of sommige zeiden niet eens dankjewel voor t redden. My lord als ik dat zag at ik mezelf altijd op. Hoe kan je nou zo ver in de zee gaan, als je niet kan zwemmen. Nou ja!

  2. Hahahahahaha ik zie het al helemaal voor me. Ik zwem ook niet meer, deed dit een keertje op Vrijdag en wilde dit graag elke Vrijdag doorzetten. Echter was het niet ontspannen met alle oude mensen die OVERAL zwemmen en vooral zitten te kletsen… Baby zwemmen… Pfff. Was blij dat ik weg was.

  3. Hahah! Het is alweer ruim een jaar geleden dat ik voor het laatst in een zwembad was, maar gevaarlijke Chinezen heb ik er nog nooit gezien 😉 Wellicht een trend van de laatste tijd!

  4. Haha heb je heel erg leuk geschreven! Na jaren niet gezwommen te hebben wil ik het binnenkort weer eens gaan doen, dus ik zal dit zeker gaan onthouden haha.

  5. Haha ohnee, zo onverwachts! Achteraf kijk je er waarschijnlijk wel lachend op terug, maar ik kan begrijpen dat het toen niet zo heel fijn was. Volgende week hopelijk beter? 😉

  6. Hahaha ik zie het al voor me, hoe verschrikkelijk ik dat altijd vond zeg als je weer eens werd geschopt. Whats wlong :’) ahh heerlijk om te lezen dit. Gelukkig maar dat er verder niets ergs is gebeurd.. Deed het verder wel een beetje goed dan? Buiten Chinatown om..

  7. Weer wat geleerd! Ik wist niet dat chinezen niet konden zwemmen, misschien dat je aan het zwembad kunt vragen of ze je willen waarschuwen als ze komen?? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s