Kladbloggen

Zwemmen Op Zondag


Getagd: , , .

IMG_20150315_102416

Hadden jullie mijn berichtje van vanochtend niet gelezen? Dat berichtje waarin ik schreef dat ik zou gaan zwemmen? Op zondagochtend? Om 9:00 uur? En dat ik niet wist of dat wel een goed idee was? Jawel, dat hebben jullie wel gelezen, want een heleboel van jullie hoopten dat het zwemmen me goed zou doen. Maar er was niemand, maar dan ook helemaal NIEMAND die mij even kon waarschuwen dat dat misschien niet zo’n heel erg goed idee zou zijn?

Vol goede moed stap ik op mijn fietsje en rij rustig tussen de druppels door richting het zwembad. Lekker. Even tijdens het zwemmen alles overdenken en daarna van me afzetten. Ik fiets het paadje langs het zwembad omhoog en zet mijn fiets in het fietsenrek. Weinig fietsen. Mooi. Wel auto’s. Die staan er normaal nooit. Vast mensen die gebruik maken van de gratis parkeermogelijkheid. De gedachte dat het zondagochtend 9:00 uur is, dat het zwembad aan de buitenkant van Wageningen ligt en er niks anders dan de universiteit in de wijde omtrek ligt negeer ik gewoon even. Wat hoor ik nou? Een kind? Dat is gek. Ik loop het hoekje om en …. bijna niemand. Een paar oudere heren, wat volk van mijn eigen leeftijd en twee vaders met allebei één kind bij zich. Nou, dat is te overzien. En een paar Chinezen. Al was me dat in eerste instantie nog niet eens opgevallen.

In het water echter……….. Don’t get me wrong, ik heb niks tegen Chinezen, maar sorry dat ik het zeg: zwemmen zit NIET in jullie genen! Ik zal jullie de details besparen maar het moge een wonder heten dat ik en de rest van de zwemmers er maar met een enkele blauwe plek vanaf zijn gekomen. De badmeesters hebben meerdere malen hun shirt uitgetrokken, schoenen uitgeschopt, klaar om een heldhaftige Baywatch-achtige redding te ondernemen, omdat we gedurende langere tijd alleen maar een paar wild bewegende armen boven het water uit zagen komen. What is wlong? I am just tlying to swim! Aldus de verbaasde Chinees tegen de badmeester. Ook hebben Chinezen kennelijk het idee dat alles wat ze tegemoet zwemt uiteindelijk vanzelf oplost als het dichterbij komt. Het woord “rechts” komt duidelijk niet in hun vocabulaire voor. Ik heb echt een keer opzij moeten duiken om niet geraakt te worden door een Chinese arm die, naar mijn idee tenminste, een volledig eigen leven was gaan leiden. Ik ben zelfs een keer onder een Chinees door gezwommen. Ik zag echt geen andere mogelijkheid meer.

Was ik van tevoren angstig voor massa’s schreeuwende, blèrende, krijsende en roekeloos rondspringende kinderen, nu blijkt de grootste reden om op zondag niet te gaan zwemmen uit China te komen. Wie had dat gedacht? ♥

39 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s