Plogweek: Donderdag 19/3

IMG_20150319_054544

Zo, toe maar. Bijna een zes op de klok! Doe eens gek! Ben benieuwd of ik dat nog een keer ga halen deze week. Dan zal ik toch wat later moet crashen, denk ik.

019

Zodra ik mijn bed uitstap hak ik de knoop door. Ik ga niet zwemmen vandaag. Ik ga lekker uitgebreid douchen. Op mijn gemakje wakker worden. Ik ben moe. Of nou ja, moe… In ieder geval niet fit genoeg om te zwemmen.

IMG_20150317_063557

Koffie! Het is nog donker als ik beneden kom. Dat zal niet al te lang meer duren denk ik. Het wordt steeds vroeger licht. Oh wacht, de klok gaat vooruit volgende week, dus dan is het weer langer donker ’s ochtends. Wat natuurlijk geen flikker uitmaakt, want dan ben ik gewoon een uur later wakker. Duhuh.

IMG_20150319_090255

Ontbijt! Banaan zit al in de mik. Dit is Alpro Soya vanillevla. The bomb! Morgen ga ik wat nieuws proberen: soort volkorenflakes met sojamelk. Ik krijg nu al braakneigingen.

IMG_20150319_104709_20150319152753872

Jeeeeeeej! Mijn nieuwe warme superlekker zittende foute Spaanse sloffen! Wat een genot om weer fijne slofjes te hebben.

Ik lees een paar blogjes, drink nog een kop koffie, maar ik blijf moe. Geen puf. Ik lees en schrijf wat op het eetstoornisforum, maar ook daar wil de concentratie niet komen. Ik weet het wel. Dat Plan van Aanpak zit me de dwars. Die niet ingevulde vraag en die verkeerde data. Ik ben bang dat dat weer ellende op gaat leveren. Ik kan maar één ding doen en dat is actie ondernemen. Ik stuur een mail naar mijn werk, schrijf er een blogje over en daarna laat ik het los. Zennnnn.

IMG_20150319_103323

Ik heb echt de energie van een dropveter, dus ik eet een boterham met pindakaas. Helpt natuurlijk geen flikker, maar ja die reclame….. DAAR WORD JE GROOT EN STERK VAN! Nou, ammehoela.

Daarna spring ik op mijn fiets en spring er direct weer af. Beetje pijnlijke lies. Niet fietsen dus. Ik heb alleen net een paar opdrachten voor Roamler en Smartspotter geaccepteerd. Dan maar met de auto. Hoef ik me ook niet schuldig over te voelen, want ik zit al bijna een jaar in de ziektewet, dus ik heb de lucht al heel wat uitlaatgassen bespaard.

IMG_20150319_123258

Ik doe mijn opdrachten, ben er weer even lekker uit, verdien een paar centjes en koop na mijn laatste opdracht even wat lekker vers brood voor tussen de middag.

IMG_20150319_130649_20150319152700179

Lunch! Hoe lekker ziet dat eruit? Heel erg lekker en dat was het ook.

Na de lunch krijg ik zoals gewoonlijk een dipje. Alleen lijkt dit meer een dip te zijn dan een dipje. Het dipje wordt steeds groter en groter totdat deze eindigt in een gigaaaaaantische dip. Gelukkig gebeurt er dan altijd iets wat je niet verwacht.

IMG_20150319_152002

Nee, meneer, deze brief heb ik niet gehad. U komt wat doen? Ja hoor, leef je uit. Meneer pakt een soort spatelachtig attribuut waarmee een normaal mens behang van de muur krabt, maar hij mept met grof geweld de punt in mijn houten kozijnen. Ja, normaal moet ik niets hebben van houten kozijnen, maar als iemand er met een hakbijl behangkrabbertje op inhakt tegenaan tikt, dan zijn het ineens wel mijn kozijnen. Wat een bruut. Het lijkt allemaal goed te gaan totdat hij bij het zijraampje komt. Ik zie hem kijken alsof hij net een eeuwenoude piramide heeft ontdekt. In mijn achtertuin! Hij pakt zijn  hakbijl behangkrabbertje en tikt twee maal flink op het hout. Verschrikt kijken we elkaar aan. Hij schudt zijn hoofd. Zie ik nou tranen in zijn ogen? Hij komt weer naar binnen en zegt: Dahs nie best vrouwke. Dah mot ellemel opnieuw drin gezet wordn. Dah hehe de bakkemas nog geen katsbank miet af genumn. Zo, dat klinkt niet best, zeg ik tegen ‘m. Wenne kenne we dah komme doen? Dinsdag drect inog? Ja joh, zeg ik tegen ‘m. Doe maar. Dan zijn we d’r meteen vanaf. Mooi, kenne we den inne manke rieken en dan ist een uurtje gedan. Oké, totn dinsdag! Yo, laters.

IMG_20150319_151540

Nou, daar moet ik wel even van bijkomen. Wat komen ze nou doen dinsdag? vraagt Peter. Ja jezus, weet ik veel. Kon er geen zak van verstaan. We zien het wel.

IMG_20150319_151648

Ondertussen heb ik overal gekke bultjes op mijn armen. Stressbultjes. Ik heb ze wel vaker. Komen altijd als ik stress heb. Soms wordt het nog veel erger en dan worden het hele vlekken. Hopen dat dat dit keer niet gaat gebeuren. Niet echt veel zin in.

IMG_20150319_160550

Halverwege de middag kom ik erachter dat we geen vegagehakt in huis hebben. Goede reden om nog even een blokje om te gaan. Daarna nog even de supermarkt.

IMG_20150319_161300

Dan is het vier-uur-cup-a-soup-dat-zouden-meer-mensen-moeten-doen-tijd.

piemale

Nog effe het piemelbeeld tussendoor. Gewoon omdat het kan.

IMG_20150319_163017

Nog een paar blogjes lezen onder het genot van een Radler! Sorry, Bianca. 😀

IMG_20150319_182134

Dan is het tijd om te gaan koken. Wat ik al zei, ik maak macaroni. Een heeeeeele grote pan vol, zodat ik morgen lekker niet hoef te koken. Kan ik gewoon de macaroni oppakken. Peter eet morgen pizza. Ideaal.

IMG_20150319_183209 (1)

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar voor mij is er maar één ketchup en dat is Heinz Tomato Ketchup. Die vind ik zo verschrikkelijk lekker. Zo lekker dat ik soms zelfs gewoon een lepeltje pak en een hap neem. Ja, zo lekker dus. Ik heb alleen altijd zo mijn twijfels bij dat jaartal. 1869. Ga mij niet vertellen dat er toen mensen waren die ketchup aten. Ga toch weg! Nee, dat geloof ik echt niet. Meneer Heinz zal wel geboren zijn in 1869. Zoiets. Net zoals die knakker van De Ruijter. Sinds 1860. Zeker zijn broer. Nee, mij maak je de pis niet lauw. Ik ben gekke Henkie niet.

Goed, tot zover plogdag nummer 4. Echt spectaculair was het niet, maar het is dan ook niet iedere dag feest. Fijne avond mensen und bis morgen! ♥

26 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marielle schreef:

  oh…ik vind je plogs zooooo leuk!! En ik vind het zo geinig wat je schrijft en die foto’s!!
  Balen van de pijn en de bultjes!!
  Ik hoop dat je jezelf morgen weer fitter voelt!

  Oh..die sloffen zijn zoooo fijn, ik draag ze ook altijd!
  Leuk dat je weer opdrachtjes had

  oh…haha dat van die man met de “hamer”…ik moest zoooooo lachen!! Nou..hopen dat het dinsdag droog is, want het raam zal er ook uit moeten denk ik? oh, anders kan je binnen zwemmen.

  fijne avond

  ps dat beeld…proest

 2. Toppen en Dalen schreef:

  Die sloffen heb ik ook! Zitten zaligggggggg!!!

 3. Lonneke schreef:

  Leuk om weer een dagje mee te kijken. Wat sta jij elke ochtend toch weer vroeg op. Voor mij is er ook maar één nummer 1 tomatenketchup en dat is Heinz ;-). Wat vervelend dat je stress bultjes soms krijgt, ik weet hoe vervelend huid uitslag kan zijn. Geniet lekker van je avond en slaap lekker voor zo.

 4. joorloveswriting schreef:

  Wat leuk om je plog weer te lezen! Super leuk zijn je plogs! 😀 oeiii die cinnamon nights …

 5. Els schreef:

  Weer zo’n grappige plog :-). Wat kun jij heerlijk schrijven! Die foto van dat beeld is cool :-)!

 6. Deisy schreef:

  Hahaha.. dat beeld is echt geweldig en dat je het even door je plog heen gooit: hulde! Een rustig dagje heeft een mens ook nodig: goed dat je lekker rustig aan hebt gedaan en op je eigen tempo alles hebt gedaan…Nu ben ik trouwens wel erg benieuwd wat er dus dinsdag bij jullie gaat gebeuren haha 😉 X

  1. Marion schreef:

   Ja, ik ook hahaha!!!

 7. Saskia schreef:

  Piemelbeeld, hahaha!
  Leuke plog.

 8. Myriam schreef:

  Wat een heerlijke blogpost Marion!!! Heinz is gewoon de beste!!!

 9. karin schreef:

  Probeer de biologische ketchup van Heinz eens die is nog lekkerder…..
  ik wens je een fijn en hopelijk pijnloos weekend
  xxxK

 10. Kelly schreef:

  En weer een geweldig stukje! Alsof hij net een eeuwenoude piramide heeft ondekt…whahahahah..Nou goed dat je niet ben gaan zwemmen! Ik weet hoe moeilijk dit kan zijn, en hoe je hoofd daar al een paar uur vol van kan zitten! En ja..Heinz Ketchup! En geen andere!

 11. Esther schreef:

  De tomato ketchup van heinz is ook echt mijn favoriet! Ik zou geen andere willen.

 12. Leuk zo’n plogweek. Ik heb ze allemaal bekeken met veel plezier 🙂
  Geniet van je weekend

 13. Bente schreef:

  Haha iehh, een lepeltje ketchup! Nee daar zou ik niet blij van worden 😉

  En ik ben benieuwd wat die meneer nou komt doen dinsdag!

 14. merithdehaas schreef:

  Zo leuk deze plogposts! 🙂

 15. Xaviera schreef:

  Hahaha, je hebt mij weer heerlijk laten lachen met je verhaal over die kozijnen-man! 😀 Ik ben ook benieuwd wat ‘ie nou precies komt doen dinsdag. Ik geniet van je plogs, erg leuk om te zien! 🙂

 16. BySilke schreef:

  Je lunch ziet er absoluut heerlijk uit! Spijtig van die stressbultjes; hopelijk gaat het gauw weer weg! En die piemelfoto; hahahaha 🙂

 17. Jenn schreef:

  leuke plog weer!

 18. Cinnamon showergel, dat klinkt echt heel erg fijn! Ik hou van kaneel! 🙂
  En radler… ❤

 19. vanessablogt schreef:

  Oeh, die douchegel lijkt me heerlijk. Ik geniet ook zo van mijn sloefjes! Weet je wat ik nu echt leuk vind aan jou? Dat je het gewoon zegt hoe je je voelt, wat je denkt… Je staat met beide voeten op de grond en je doet je niet beter voor dan hoe je je voelt. Dat vind ik fijn! Ik heb niets aan blogs die alleen maar schrijven over hun leuke en spannende leventje. Nee, doe mij maar de realiteit. Zo, dat wou ik even kwijt 🙂

  1. Marion schreef:

   🙂 dat is fijn om te horen!

 20. anneleendebondt schreef:

  Die alpro vanille vla lijkt me erg lekker! Je blond amsterdam servies ziet er zo leuk uit!

 21. Het bedrijf Heinz is opgericht in 1869 en nee, er was niet direct ketchup 😛
  Leuke blog weer! 🙂

  1. Marion schreef:

   Goddank. Thanks voor deze info 😀

 22. Joyce schreef:

  Moehahahahahaha oh god ik kom nooit meer los van dat beeld he?? geweldig 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s