Plogweek: Zaterdag 21/3

IMG_20150321_054839

Bijna, bijna, bijna! Bijna had ik het voor elkaar om na 6:00 uur wakker te worden. Helaas. Nog steeds niet gelukt deze week.

IMG_20150321_063558

Lekker douchen, aankleden en dan naar beneden. Als ik de gordijnen open doe zwemmen er twee grote ganzen in het water recht voor me. Prachtig! Ze zijn alert en zodra ik de deurklink naar beneden doe zwemmen ze weg. Ik loop toch nog even naar buiten. Wie weet…. Maar nee, ze zijn al te ver weg. Dan ineens zie ik ‘m. De aalscholver. Ieder jaar hopen we weer dat hij terugkomt. Dit jaar hadden we hem nog niet gezien, maar hij is er weer. Wat een prachtig mooi beest. Ik pak langzaam mijn mobiel, want ik zie al dat hij me in de gaten houdt. Als ik een foto wil maken gaat hij er al vandoor. Ik kan nog net zijn stappen over het water vastleggen. Oh, ik kan niet wachten tot ik in de zomer weer in de vroege ochtend aan de waterkant kan zitten.

IMG_20150321_100021

Maar het is koud buiten! Hop naar binnen. Tijd voor koffie en blogjes lezen.

IMG_20150321_093707

Het ontbijten gaat steeds beter. De banaan haalt het iedere keer niet tot op de foto, maar deze volkorencrackers met smeerkaas wel.

IMG_20150321_072804

De narcissen hebben hun beste tijd gehad.

IMG_20150321_102524

Dan schrijf ik een blogje met de titel Never apologize for who you are. De reacties raken me. Ik ben niet de enige die het gevoel heeft zich te moeten verontschuldigen voor zichzelf, voor wie ik ben. Waarom toch? Waarom denken we toch vaak zoveel minder over onszelf? We zouden ondertussen toch beter moeten weten.

IMG_20150321_104442

Tijd om mezelf nuttig te maken. Ik ruim het één en ander op, leeg de prullenbak en maak het toilet schoon.

IMG_20150321_104714

Ik wilde met de fiets naar de stad gaan, maar ammehoela dat ik daar als een verzopen kat rond ga lopen. Ik pak dus de auto.

IMG_20150321_115447

Ik ga eerst naar de Bruna. I love de Bruna. Ik hou ervan om tussen boeken te neuzen. Ik koop ze nooit, maar neuzen vind ik te gek. Dan op zoek naar een nieuw dagboek. Vorig jaar had ik het dagboek van de Happinez. Nu is het tijd voor iets anders.

IMG_20150321_153753

Ik vind uiteindelijk dit noteboek van Blond Amsterdam. De binnenkant is ook erg leuk met stippeltjes. Dat is eigenlijk de reden dat ik ‘m gekocht heb. Lekker slim om dat dan net niet op de foto te zetten. Maar goed, ik heb nu geen zin meer om nog een foto te maken. Komt morgen wel.

IMG_20150321_120004

Even binnen piepen bij mijn favoriete winkeltje. Ik kijk altijd even tussen de stenen of er iets ligt wat goed aanvoelt. Eén steen heb ik meteen te pakken: Kimberliet.

IMG_20150321_153538

Een prachtige groenige steen met een bijzondere structuur. Hij past precies in mijn handpalm. Ideaal om bij me te hebben tijdens het mediteren.

IMG_20150321_121339

Dan is het tijd om een rondje over de markt te lopen. Een rondje markt in Wageningen is ook letterlijk een rondje, want de markt is opgebouwd rondom de kerk.

IMG_20150321_121455

Groenten en fruit. Iedereen gaat altijd bij de marktkraam verderop, dus ik zou ik niet zijn als ik expres hier mijn groenten ging halen.

IMG_20150321_122248

Het is ondertussen al 12:30 uur en ik ben voorlopig nog niet thuis. Ik ga bij de biologische tak van Bakkerij ’t Stoepje een kaasstengel halen. Die eet ik op terwijl ik door het centrum terugloop. Tijdens het lopen en eten bedenk ik me dat dit een jaar geleden nog werkelijk ON-MO-GE-LIJK was geweest. Lopend door de stad met iets te eten in mijn hand. En niet iets gezonds of zo, nee, een kaasstengel!!! Onmogelijk. Wat een genot dat dat nu gewoon kan. Wat een vooruitgang. Fijn om daar nog af en toe bij stil te staan.

IMG_20150321_133651

Thuis is het tijd om op te warmen met een hete kop thee. Ik neem mijn favoriet van dit moment: Energise Me van de English Tea Shop.

IMG_20150321_134158

Krentenbol met kaas erbij en nog even een paar blogjes lezen. Het eetstoornisforum ligt er vandaag uit wegens een update, dus daar hoef ik vandaag niets voor te doen. Ik heb dus een beetje een dagje vrij.

IMG_20150321_130225

Dan nog even heen en weer naar de C1000 hier op de hoek. We eten dit weekend vega kip kerrie, spaghetti en lekker makkelijk; een vega saucijzenbroodje of broodje hamburger. Verder koop ik kaas, crackers, bananen en ketjap.

IMG_20150321_130714

Ook koop ik de Libelle. Ik heb nog nooit van mijn leven de Libelle gekocht en de kans is klein dat ik het ooit nog een keer doe, maar deze editie wil ik toch echt hebben. Waarom? Omdat medeblogster Linda erin staat! Supertrots op haar! Geweldig om te zien én te lezen.

Screenshot_2015-03-21-16-51-45

Dat mediteren aan het einde van de middag beviel me gisteren goed. Dat doe ik vandaag nogmaals. Alwéér zo’n prachtige meditatie. Vervang je oude, ingesleten negatieve gedachten door nieuwe, levendige positieve gedachten.

IMG_20150321_183139

Dan is het alweer bijna 18:00 uur en tijd om te koken. Vandaag maak ik vega kip kerrie. De rijst staat al op. Tijd om ui te snijden. Als ik iets smerig vind dan is het wel ui snijden. Die geur die aan je vingers blijft zitten. Gatverdamme. Je kan tien keer je handen scrubben en boenen, maar je blijft die uiengeur ruiken. Bah! Ik dacht dat ik een beetje een aansteller was totdat ik Nina in een vlog hoorde vertellen dat zij hetzelfde had. Haar oplossing: plastic zakjes om je handen doen. Et voilà, probleem opgelost.

IMG_20150321_184136

Vegakipstukjes bakken. Prei en ui erbij. Saus maken. Rijst afgieten. Smullen maar!

Ondertussen is het 19:30 uur en ik duik mijn bedje zo in. Ik heb het vandaag wat langer volgehouden dan andere dagen. Al is het maar een uurtje, daar ben ik toch zeer blij mee. Ik vond het een fijne dag, ondanks het miezerige weer.

Dan ga ik nu deze plog afsluiten. Dag 6 alweer. Morgen de allerlaatste dag van deze plogweek. Hele fijne avond allemaal. ♥

32 reacties op ‘Plogweek: Zaterdag 21/3’

 1. Leuke plog weer!!
  Oh. mijn moeder leest Libelle dank voor de tip!
  Wat een mooie steen!
  fijn joh het verschil met vorig jaar, mag je trots op zijn!

  Die meditatie klinkt ook weer goed

  over de uien, mijn ouders hebben een roestvrijstalen zeepje en echt het werkt! Dan was je daar dus je handen mee, het slijt niet haha en de geurtjes gaan weg.

  fijne avond, heb je morgen een “sport(kijk)” dag?

 2. Dat met die ui, lifesaver! Alleen kan ik op mijn werk moeilijk met een zak om mijn hand gaan snijden. Meestal probeer ik de uien af te schuiven op een collega hihi

 3. mooie header nu! en vorig jaar kwam ik nog niet op je blog, maar ik ben onder de indruk van de gemaakte stappen die je omschrijft

 4. Ik vind zo’n reinigingsdoekjes zalig om mee te kuisen. Ik maak daar het liefst alles mee proper maar dan ook echt alles… 😉 en hihi door je mooie notitieboekjes ben ik nu op zoek naar een agenda van Blond Amsterdam, oeps?! 😉 alvast een goede nacht, Marion!

 5. Ik zou het liefst alles doen met handschoenen :-),…afwijking ik weet het,…en notaboekjes, ik gebruik ze niet meer, alles zit nu in mijn foon,……

 6. Leuke plog! Thanks voor de handige tip betreft uien snijden. Wat een geur he?! Ik houd echt van je plogs 🙂 je hebt weer een dagje gehad waarin je lekker bezig bent geweest. Slaap lekker!

 7. Zondag…kwart voor 6 op..en jij??
  Leuk wat je allemaal schrijft, doet mij goed!! Wordt er blij van omdat jij er blij van wordt!
  liefs

 8. Ik ben dus niet de enige die heel vaak vroeg haar bed in duikt! Helaas word ik dan wel meerdere malen wakker ’s nachts, maar als ik laat naar bed ga heb ik datzelfde probleem dus dat maakt niet uit. Erg goed dat je zoveel stappen hebt gemaakt met jezelf, wees er trots op, daar heb je alle reden toe!

 9. Zo mooi om te zien dat de natuur weer tot leven komt in de lente. Vanmorgen was ik even buiten en hoorde ik een specht ik kan er echt van genieten. Ik heb ook een heel ander zelf beeld als dat andere mij zien. Als ik mezelf zou tekenen hoe ik mezelf zie zou je schrikken haha.

 10. Ik geniet echt deze week zo van je plogjes: voelt gewoon alsof ik de dag met je samen meemaak, dat vind ik toch echt wel heel leuk 🙂 X

 11. Wat een mooie steen die Kimerliet, die heb ik nooit eerder gezien nog. Fijn dat ‘ie in je handpalm past. 🙂 Ik ben erg blij dat je die blogpost van Never apologize for who you are online hebt gezet, het heeft mij heel erg aan het denken gezet. Wel heftig om te zien dat het zo herkenbaar is voor veel mensen, we zouden inderdaad beter moeten weten! Handige tip om een zakje om je hand te doen tijdens het snijden van uien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.