Am I the hunter or the hunted?

Hunt2

Daarstraks plaatste ik deze foto met tekst als Inspirational Quote. Maar uh, echt inspirerend is het eigenlijk niet, dus ik dacht: FLATS! In de prullenbak met dat ding. Het is meer een beschrijving van hoe ik me op dit moment voel. Ik vind het een prachtige uitspraak, maar het woordje ‘hunt’ levert me een beetje problemen op. Ik ben op jacht, maar ik voel me opgejaagd. Am I the hunter or the hunted?

Afgelopen weekend kreeg ik een teken van mezelf in de vorm van een paniekaanval. Waar kwam die paniekaanval vandaan? Ik denk dat het een opstapeling was van een aantal dingen. Ik had de hele week al hoofdpijn en was ongesteld. Niet bepaald bevorderlijk voor de zo aangename zenstaat waar ik zo naar verlang. Maandag had ik therapie. Pittig. Dinsdag kwam het kozijnenmannetje. Mensen die ik niet ken zijn eng. Woensdag bestelde ik een parfum die niet dierproefvrij is. Wat? Ja, daar kan ik mijn kop over breken. Een knagend geweten. Donderdag had ik vreselijke migraine. Vrijdag was mijn moeder jarig. Dat was gezellig, maar ik was doodop aan het einde van de dag. Zaterdag wilde ik het rustig aan doen. Ik schreef het eerste stuk voor therapie en ik was nog niet klaar of ik kreeg een berichtje van een vriendin: ”Ik ben net klaar met werken. Ben je zo thuis? Dan kom ik even langs.” Daar was dan de paniekaanval.

I’m on the hunt for who I’ve not yet become ~ Sara Bareilles

Ik denk dat ik het woordjeย huntย moet vervangen door een wat rustiger woord. Dat jagen maakt mij gejaagd en dat is iets waar ik niet tegen kan. Wat ik niet wil op dit moment. Ik wil rustig mijn pad bewandelen. Ik zie wel waar ik uitkom. Ik wil nog even niet plannen. Ik wil nog even niet te ver vooruit kijken. En dat woordje wil kan in iedere willekeurige zin vervangen worden door het woordje kan.

Komende week heb ik wel wat dingen op de planning staan en dat voelt al een beetje stresserig. Vandaag wil ik gaan zwemmen. Rewind. Vandaag kan ik gaan zwemmen. Ik word straks teruggebeld door Pro Persona. Dan hoop ik meer duidelijkheid te krijgen over de startdatum van mijn behandeling. Morgen heb ik een voetreflexmassage bij Patricia. Daar kijk ik erg naar uit. Ik heb twee gastblogs op het programma staan om te schrijven. Dat vind ik ook wel spannend. Ik schreef nooit eerder een gastblog. Zaterdag zou ik vanuit het eetstoornisforum naar een workshop schrijven gaan. Daar zie ik vreselijk tegenop. Het levert enorm veel spanning op. Dat vind ik jammer, want toen ik me daarvoor opgaf keek ik er echt naar uit. Sinds ik de paniekaanval heb gehad zie ik er vreselijk tegenop. Het is een uur reizen met de trein. Dan twee uur workshop. Weer een uur reizen met de trein terug. Ik twijfel. Nee, ik twijfel niet. Diep in mijn hart weet ik dat het me teveel stress oplevert. Ik moet afzeggen.

Ik moet een stapje terugdoen en dat valt me zwaar. โ™ฅ

31 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marielle schreef:

  Sterkte Marion, goed dat je voor jezelf die beslissing neemt, een stapje terug…laat je niet “opjagen”

 2. sofie schreef:

  Awh dat klinkt als een pittige week!
  Ik snap dat het moeilijk is om de workshop af te zeggen, maar het is duidelijk dat het nodig is om even voor jezelf te zorgen ๐Ÿ™‚ Deze weken zijn ook gewoon lastig, vergeet niet dat therapie bijvoorbeeld al heel lastig is. Je doet het goed! Soms is rust nemen juist de vokgende stap vooruit
  Liefs, Sofie

 3. Nesrin schreef:

  Een stapje terug nemen om een groter stapje vooruit te gaan.

  Ik vind het knap dat je zo een beslissing neemt hoe zuur het ook is, je weet in ieder geval voor nu wat verstandig is.

 4. beaunino schreef:

  Volgens mij ben je ‘op zoek’. Is dat het juiste woord misschien? Te veel is te veel. Goed dat je schrapt. Anders doe je de andere dingen misschien ook maar half. X

  1. Marion schreef:

   Zoeken. Dat klinkt al een stuk beter. Eigenlijk wil ik zelfs niet zoeken. Ik wil eigenlijk gewoon geloven dat ik het al gevonden heb en dat het allemaal op zijn pootjes terecht gaat komen. Maar dat is misschien wel een beetje veel gevraagd ๐Ÿ˜€

 5. altijdangelique schreef:

  Je legt veel druk op je eigen schouders zeg. Je bent je eigen jager en gejaagde. Goed dat je weet waarom je de paniek kreeg. En sta jezelf ook toe om je zo angstig te voelen. Het is niet leuk, maar wel heel logisch adhv wat je allemaal hebt gedaan. Succes met een beetje gas terug nemen. Liefs

 6. Gelukkig zie je zelf al in dat je even om jezelf moet denken.
  Soms kunnen dingen waar je tegenop ziet trouwens ook goed uitpakken. Ik heb zelf ook wel eens zo’n stressgevoel omdat ik tegen dingen op zie (lang niet zo heftig als jij hoor) maar als ik dan toch doorzet pakt het uiteindelijk goed uit! Misschien heb je daar iets aan voor in de toekomst. Nu vooral goed naar je eigen gevoel luisteren.

  1. Marion schreef:

   Klopt hoor en als het niet twee uur reizen was geweest zaterdag, dan had ik het zeker gedaan. Er is iedere maand een workshop, dus wie weet volgende maand! X

 7. Anita | Mindjoy schreef:

  Inzien dat het teveel is en ook daadwerkelijk een stap terug doen is krachtig. Je lichaam geeft momenteel erg goed aan wanneer het genoeg is. Afzeggen is niet erg, je kiest daardoor voor jezelf en dat is nu het belangrijkste wat er is. Dikke knuffel!

 8. My Little Happiness schreef:

  Herkenbaar dat gejaagde gevoel. Niet makkelijk en een stap terug doen is niet leuk (ik herken het helemaal) blijf vooral rustig, plan niet te veel, niet te ver maar wel vooruit kijken en maak je niet te druk om wat gaat komen (makkelijker gezegd dan gedaan i know)
  Je komt er wel! xxx van mij

 9. Carlijn schreef:

  Een stap terug doen is niet makkelijk en ook niet leuk, maar soms wel beter. Dan maar even wat minder, voelt het des te beter als je de volgende keer wel kunt doen wat je zou willen

 10. Sammie schreef:

  Het is jammer dat je een stapje terug moet doen maar als dat is wat je nu nodig hebt moet je het zeker doen, misschien levert het later weer 2 stapjes vooruit op ๐Ÿ™‚

 11. Myriam schreef:

  Het is enorm herkenbaar voor mij Marion. Ik voel me ook de opgejaagde, van zodra er extra’s bijkomen is het van dat. Ik wil ook gewoon rustig van dag tot dag kijken wat kan en niet kan. En gas terugnemen dat is al helemaal moeilijk. Maar het moet soms, en het is knap als je het kunt!!!

 12. Saar schreef:

  Loslaten… Het is een oefening in loslaten van je plannen, van je verwachtingen, van wat je zou ‘moeten’.
  Het is mooi om te zien hoe jij toch je grenzen met vallen en opstaan leert kennen. Maar het valt zeker niet te ontkennen dat het zwaar moet zijn. Ik ken het, heb net zelf ook zo’n terugval. Je komt er wel, op je eigen tempo!

 13. jackie schreef:

  yep ik ook….
  Ik wil zo graag ontdekken wie ik nu ben, de dingen veranderen maar ik loop vast op steeds de zelfde angsten en dingen….
  we hunten nog maar even door ๐Ÿ˜‰

 14. joorloveswriting schreef:

  wat goed dat je toch inziet om even een stapje terug te doen!!! Doe rustig aan ๐Ÿ™‚

 15. Lonneke schreef:

  Lichaam geeft duidelijk signalen dat je het rustiger aan moet doen. Te veel spanning en stress gaan je niet goed doen. Ik hoop dat je toch ergens je rust gaat vinden. Wees niet bang om eens nee te zeggen als het te veel wordt. Jij staat zelf op nummer 1!

 16. Anne schreef:

  Altijd lastig om een stapje terug te doen. Maar zo kan je later weer een stap vooruit maken. Ik hoop dat je je daar snel weer goed genoeg voor voelt. Veel rust gewenst!

 17. Xaviera schreef:

  Je hebt een pittige week achter de rug en ook aardig wat dingen voor deze week staan, ik vind het niet gek dat je even een stapje terug moet doen lieve Marion. Mooi dat je naar je hart luistert en weet dat de workshop schrijven nu even teveel stress oplevert, dan is afzeggen het beste om te doen. Ik hoop dat je morgen heerlijk kunt genieten van de voetreflexmassage en dat die massage ook helpt om weer wat rust te creรซren. Dikke knuffel en veel liefs! X

 18. Iris schreef:

  Lastig om inderdaad zo’n beslissing te nemen. Zo’n workshop klinkt heel leuk, maar als je denkt dat het te veel is dan is het inderdaad beter om een stapje terug te doen. Die voetreflexmassage klinkt goed :), veel plezier!

 19. Ik onthou vooral de positieve zaken uit dit logje, en die zijn er in overvloed

 20. C'EST LA XAVIE schreef:

  Voor het eerst op jou (klad)blog terecht gekomen. Na het lezen van dit stukje wist ik wel iets maar ook weer niets. Dus even bij ‘about me’ gekeken want het maakt me nieuwsgierig :).

  En jeetje wat een inspiratie bron ben jij. Ik zit zelf momenteel ook in therapie door een depressie en dit doet mij zo goed om te zien dat je echt knokt en wat te zeggen hebt!

  Neem idd niet teveel hooi op je vork. Willen en kunnen zijn helaas niet altijd hetzelfde. Soms ff een goeie vloek eruit gooien.

  Ik wens je heel veel succes deze week en veel rust ๐Ÿ™‚ en ik kom hier zeker terug om verder geinspireerd te worden.

  X

 21. Joyce schreef:

  Ik denk dat je gewoon die onrust uit je lijf kwijt wil wat je momenteel dat gejaagde gevoel geeft. Toch nog ergens het gevoel dat je je moet verantwoorden voor je daden en dat je toch sneller wil dan dat het nu gaat. Lieve schat, haal even diep adem en idd besef dat het goed is een stapje terug te doen. Het is jammer maar echt niets meer dan dat. Dikke knuffel uit het zoetermeerse xxx

 22. Jenn schreef:

  Sterkte meis! En een stap terugdoen getuigt ook van kracht!

 23. mynameisblonde schreef:

  Een stapje terugdoen is niet gemakkelijk. Ergens voelt dat altijd een klein beetje als een mislukking, vooral naar je zelf toe.
  Probeer je aan de positieve zaken vast te klampen en weet dat een klein stapje achteruit ook heel vaak weer twee grote stappen vooruit betekent!
  Way to go girl! ๐Ÿ™‚

 24. Tja, ik ken dat ook wel dat als er veel op het programma staat dat ik begin te stressen. Ik denk toch dat het een goed idee was om die workshop af te zeggen, hoe moeilijk dat ook was. Even gas terugnemen, dag per dag bekijken en luisteren naar jezelf. Take it easy! Geniet er morgen van.

 25. Madeleine schreef:

  Doe wat goed voelt. Doe dingen omdat je het zelf aankan en leuk vind want anders is het ook zo’n gedoe. Als het je niet blij of niet ten goede komt, niet doen โค๏ธ. Afzeggen is niet erg, is juist goed. Kiezen voor jezelf is ook een stap :). Heel erg om te zeggen ik zeg vaak wat af. Omdat ik er vaak echt geen puf heb of mn gevoel staat er niet naar. Ik ben dan enorm opgelucht omdat ik niet wat heb gedaan tegen m’n zin in. Het is niet altijd leuk! Het is wel altijd een opluchting… Euhm weet niet waarom jk dit zeg. Maar schaam je niet!!! Het is niet erg. โค๏ธ๐Ÿ˜˜

 26. Els schreef:

  Knap dat je ziet dat je een stapje terug moet doen! Hopelijk werkt het en ga je gauw weer wat stapjes vooruit.

 27. Toppen en Dalen schreef:

  Probeer even helemaal alleen aan jezelf te denken! Een stapje terug is altijd een stapje vooruit de juiste kant op!

 28. visionarylifeee schreef:

  Wat een herkenbaar stukje zeg… Wel goed dat je je realiseert dat het iets teveel is en een stapje terug doet. Uit ervaring weet ik hoe moeilijk dit is, dus daarvoor een hele diepe buiging. Blijf in ieder geval op jezelf letten dame. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.