Doelen: Ik durf weer

DoelenArpil

Lange tijd kon en wilde ik het niet: doelen stellen. Ik wilde op geen enkele manier ook maar enige vorm van druk voelen. Ik kon ook geen enkele vorm van druk aan. Vanaf juli vorig jaar zit ik in de ziektewet en ik heb mijzelf vanaf dat moment vrijgesteld van iedere vorm van verplichting. Althans, dat heb ik geprobeerd. De enige verplichting die ik had was therapie, maar dat heb ik nooit als verplichting gezien.

Morgen begint de maand april en ik denk dat de tijd rijp is om weer voorzichtig een paar doelen te gaan stellen. Doelen! Geen verplichtingen. Daar wil ik me nog wel eens in vergissen. Daarnaast faal ik ook absoluut niet als ik een doel niet haal. Welk doel het ook is en wat de reden er ook van is dat ik het niet haal, ik faal niet! Ik heb het geprobeerd en dat is voldoende.

Mijn doelen voor de maand april:

 • Dagelijks mediteren.
 • De tuin zomerklaar maken.
 • Minder blogs lezen.
 • Minimaal twee, maar het liefst drie keer in de week zwemmen.
 • Mijn positiviteitsdagboek beter bijhouden.
 • Iedere dag ontbijten en wel vóór 9:30 uur.
 • Eén keer per week een wandeling in de natuur maken.
 • Geen douchegel en/of bodylotion kopen.
 • Geen plastic tassen gebruiken.

Het laatste doel, geen plastic tassen gebruiken, is een challenge waar ik vanochtend op de blog van Celine over las. Het is een actie georganiseerd door Greenpeace en de bedoeling is dat je een hele maand geen plastic tassen gebruikt. Als je de ins & outs wilt weten, ga dan even naar de blog van Celine. Dat doe je door hier te klikken.

Dagelijks mediteren staat bovenaan het lijstje. Letterlijk en figuurlijk. Het mediteren doet me zo ontzettend goed. Het zou zonde zijn om dat dagelijkse fijne rustmoment over te slaan. De tuin zomerklaar maken staat op een stevige tweede plek. Op de derde plek staat minder blogs lezen. Ik lees erg veel blogs en daar gaat erg veel tijd in zitten. Té veel naar mijn zin. Die tijd besteed ik liever aan mediteren, zwemmen, wandelen in de natuur of in de tuin werken. Verder zijn het wat mij betreft allemaal haalbare doelen, maar nogmaals; het zijn doelen, geen verplichtingen.

Heb jij nog doelen voor de komende maand en zo ja, welke staat bovenaan je lijstje? ♥

41 reacties Voeg uw reactie toe

 1. misssexandthecity schreef:

  Dat blogs lezen veel tijd vraagt is understatement, ik ben er ook met gestopt het is niet bij te houden :-). Dat mediteren, hoe ga je ermee aan de slag als ik vragen mag? Wil dat voor mezelf ook inbouwen per dag,….en er zit standaard een opplooitasje in mijn handtas,..dus ik hoef nooit een plastieken tas meer en er zijn echt hele leuke uitvoeringen van,…..http://www.mondialgifts.be/lp/opvouwbare_boodschappentas.asp. Succes met je doelen 🙂

  1. Marion schreef:

   Ik ben via https://chopracentermeditation.com/experience begonnen met mediteren. Wel een fijne manier en omdat je meteen 21 dagen achter elkaar hebt, heb je meteen een routine te pakken. Ik heb ook altijd een linnen tasje in mijn tas en tóch…. Soms voor het fruit of ik koop teveel waardoor het niet allemaal in het linnen tasje past….

   1. misssexandthecity schreef:

    Thanks sweetie, voor echte boodschappen neem ik tegenwoordig een grote tas mee,…..Want ook ik stond daar altijd met teveel gerief en een te klein tasje 🙂

 2. Cindy schreef:

  Ik heb vandaag een vrije dag en ik wilde heel veel gaan doen, maar door alle blogs te lezen die ik nog wilde lezen, heb ik nog geen fluit gedaan. Geen douchegel kopen herken ik haha.

 3. En je gaat morgen beginnen met die doelen? Op 1 april 😀
  Doelen heb ik niet, wel taken die uitgevoerd moeten worden zoals belastingaangifte invullen.

  Veel sterkte, maar vooral veel plezier met het realiseren van je doelen.

 4. Simplynspecial schreef:

  Doelen kunnen je wel lekker motiveren dus : goed bezig! En nee het is niet erg als je een doel niet haalt. Het gaat om bewustwording, en ik denk dat je daar nu al wat bewuster mee omgaat door het op te schrijven 🙂

 5. kim schreef:

  Dat lijken me goede doelen 🙂
  Ik wil graag naar alle verplichte colleges gaan in april, alleen het woord verplicht, maakt me weer angstig…

 6. BySilke schreef:

  Zo leuk dat je meedoet met de plastic tasjes-actie! Dat doe ik eigenlijk steevast, hihi. Je hebt echt hele mooie doelen gesteld voor jezelf, hopelijk kan je er binnenkort met een goed gevoel op terugkijken! Heel veel succes 🙂

 7. Deisy schreef:

  Wat goed dat je een aantal doelen (geen verplichtingen) voor jezelf hebt opgeschreven! Ik ben heel erg benieuwd hoe het je af gaat. Hoe dan ook: groeien ga je er in ieder geval van en dat is altijd mooi ❤ En blogs lezen: vertel mij wat! Ik verwaarloos iedereen al bijna 1,5 week.. kom gewoon nergens meer aan toe zeg 😦 … X

 8. Sammie schreef:

  Ik heb iedere maand het zelfde doel.. niet shoppen maar sparen… Komt iedere maand niks van terecht. 🙂 Succes met je doelen, al haal je ze niet deze maan is er altijd weer een volgende maand 🙂

 9. Sammie schreef:

  uhm.. maan moest maand zijn.. Sorry,, koude handen 😉

 10. beaunino schreef:

  Kost veel tijd inderdaad. Blogs lezen. Misschien moet ik ook gaan schrappen.

 11. Knap van je! Heel erg veel succes in ieder geval en falen doe je nooit, je leert! 😉 xoxo

 12. Myriam schreef:

  Mooi mooi mooi, dat je het ziet zitten om weer doelen te gaan stellen, én dat je jezelf de ruimte geeft om het niet als falen te zien als je een doel niet haalt… Goed hé Marion:)

 13. Rithika schreef:

  Mooie doelen! En ja blogs lezen kost veel tijd maar ik vind het zo leuk 🙂

 14. Mooie doelen die je levenskwaliteit zeker ten goede zullen komen!
  Dat van die bodylotion ontgaat me een beetje :), maar er zal ook wel iets achter zitten

 15. Toppen en Dalen schreef:

  Mooie doelen! Denk dat je belangrijkste doel moet zijn dat je je doelen niet als verplichtingen gaat ervaren waar niet van kan worden afgeweken! Dat geeft stress en werkt averechts…

 16. Mooie doelen heb je gesteld. Fijn dat mediteren je zo goed doet. 🙂

 17. Hey da’s toevallig! Voor mijn challenge mocht ik in maart geen tasjes aannemen. Dat heb ik op de 28e nog even lekker verkloot… Dus ik mag in april op herkansing! Grappig dat het nu tegelijk loopt met de Greenpeace actie

  1. Marion schreef:

   Dat is naadje, op de 28e de mist ingaan. Inderdaad, herkansing!

 18. Kirsty schreef:

  Mooie doelen! Ik lees eigenlijk ook teveel blogs, dus soms geef ik mijzelf op dagen dat ik er echt geen tijd voor heb “vrij” van het blogs lezen en dan lees ik er vaak nog wel een paar 😛 Ik voel mij altijd een beetje schuldig als iemand bij mij reageert en ik niet eens de tijd neem op de blog van diegene te kijken, maar eigenlijk is het soms ook echt gekkenwerk 😛 Mediteren lijkt mij ook een heel fijn doel! Die plastic tasjes wil ik ook nog meer gaan minderen, ik heb meestal wel een canvastas in mijn tas, maar soms koop ik teveel en heb ik alsnog een tasje nodig. Zo zonde eigenlijk!

 19. Lisa schreef:

  Hele goede doelen. Ik probeer ook minder plastic tasjes te gebruiken. Minder blogs bezoeken moet ik ook proberen, maar ik vind het gewoon zo leuk. Dan denk je alle ‘ leuke ‘ blogs al te volgen en dan ontdek je er weer 3…

 20. Mooi lijstje! Mijn doel is om mijn leven weer op de rails te krijgen zoals het was voordat ik naar Uganda vertrok..

 21. Marielle schreef:

  Mooie doelen Marion en wat heerlijk te lezen dat er met stip op 1 iets staat wat helemaal voor jezelf is, waar jij baat bij hebt!
  De andere vind ik ook leuk om te lezen en ik ga je weer volgen in april (hihi..een doel).

  Mooi van die tasjes!! Ik gebruik ze nog wel eens (maar dan oude die ik al had) als ik voedingswaren vervoer maar verder zoveel mogelijk andere materialen.

  Succes

 22. Knap dat je dit opschrijft. Dat zou ik beter ook eens doen. Zwart op wit opschrijven en me daaraan houden. Ja, minder blogs lezen, dat lijkt me de moeilijkste van heel het rijtje.

 23. jackiedeklerk schreef:

  volgens mij zijn dit best haalbare doelen…
  Plastic tasjes gebruik ik nauwelijks meer, heb altijd 2 extra tasjes in mijn tas zitten…
  Succes

 24. Mijn doel is geen doel te hebben, loslaten en op je af laten komen, leven bij de dag, carpe Diem. Genieten van momenten, als ik een doel stel en ik haal het niet, voel ik mij beroerd. Ik heb wel plannen en ik wil wel graag dingen maar het is geen doel.

 25. Jenn schreef:

  Mooie doelen en ze lijken me zeker haalbaar! Ik doe mee met de plastic tasjes challenge, zag hem op facebook al meerdere keren voorbij komen 🙂

 26. lauracollin schreef:

  Goed dat je doelen stelt! Ik heb eigenlijk alleen maar de doelen op mijn Day zero project, maar daar ben ik wel echt actief mee bezig om ervoor te zorgen dat ik ze voltooi. Ik ben wat minder goed in lijstjes afwerken omdat het meer dingen zijn die MOETEN ipv WILLEN, zoals op mijn DZP. Ik ben wel van mening dat doelen goed zijn in je leven en je energie geven op het moment dat je ze kunt afstrepen. Die plastic tasjes challenge vind ik super. Ik heb al jaren mijn eigen tasjes ( zoveel mogelijk ) bij me zodat we ze niet hoeven te krijgen/kopen in de winkel.

 27. Roos schreef:

  Hele mooie doelen! En inderdaad, als iets niet lukt, is het geen falen. Misschien ook een goede voor mij om in mijn achterhoofd te houden.
  Mijn doelen zijn momenteel om meer in mijn studie te investeren en liever voor mezelf te zijn.

 28. Els schreef:

  Mooi doelen :-). Hopelijk kun je er aan veel houden. Dat van de plastic tassen is een goed idee, al probeer ik daar al wel heel lang aan bij te dragen. Heb altijd een stoffe tas in mijn handtas :-).

 29. Anita | Mindjoy schreef:

  Hele mooie haalbare doelen Marion. Mooi om te lezen dat je het weer aandurft! Trots ❤

 30. Anna Naomi schreef:

  Wat fijn dat mediteren je zo goed doet! 🙂 Eén van mijn docenten zei altijd: Als iets niet werkt, stop ermee. Als iets goed werkt, doe er meer van!

 31. Flavie schreef:

  Veel succes met je doelen!

 32. Xaviera schreef:

  Wat een mooie doelen hebt je neergezet! Goed ook om voor jezelf ook duidelijk te zijn dat het doelen zijn en geen verplichtingen, die vergissing maak ik zelf ook vaak. Minder blogs lezen scheelt echt heel veel tijd inderdaad! Hoewel ik over een paar dagen overal weer actief ga reageren, zal dit misschien ook in mindere mate zijn dan voorheen vanwege de tijd en de rust die het geeft.

 33. Yvonne schreef:

  Fijne doelen heb je jezelf gesteld! Ik herken de haat-liefde verhouding die je hiermee hebt. Mijn persoonlijke valkuil zit ‘m nogal in het feit dat veel dingen niet te plannen zijn. Maar – zo ver ik dit kan inschatten denk ik dat je goed zit. Gelukkig zijn het geen verplichtingen. 😉

 34. minoesjka2 schreef:

  Zo, je gaat er gelijk maar flink tegenaan zeg!!
  Weet je het is vaak ook een stukje bewust wording. Een doel is in mijn ogen bewust een keuze maken, en kies je er halverwege voor dat het doel nog te hoog gegrepen is, is het doel ook bereikt. Niets moet immer, je hebt altijd de keuze 🙂
  Succes.

 35. Madeleine schreef:

  Mooie doelen. 🙂 Ik heb echt zin in zwemmen gekregen door jou 😉 hihihi! Succes met je doelen.. je kan het!

 36. Saar schreef:

  Mooie doelen Marion, en als je ze niet haalt is dat geen falen. Het is meer een kwestie van prioriteiten stellen 🙂

 37. Joyce schreef:

  Mooie lijst meis 🙂 En moest weer even gniffelen om de plastic tassen (sorry!) mijn doelen? Gewoon gelukkig zijn, niets meer niets minder 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s