De Rauwe Banaan

IMG_20150317_080650

Ik wil niet teveel klagen, maar soms heb je gewoon een beetje een pesthumeur en dan is even klagen het enige wat helpt. Even je sores verspreiden over het wereldwijde web en klaar ben je. Vandaag dus even Mijn Klaagblog in plaats van Mijn Kladblog.

Het is zulk schijtweer dat ik net gewoon de lamp weer aangedaan heb. Toen ik opstond was het lichter dan dat het nu is. Dat is toch niet normaal! Ik heb ook nog steeds een lichte koppijn. Dat mag ook wel eens helemaal over gaan. Ik heb nu al een week lang hoofdpijn. Het is genoeg. Straks zwemmen. Daar heb ik ook al geen zin in. Door die stomme hoofdpijn. Ik ga wel. Zul je zien dat het op de heenweg keihard regent en dat ik al zeiknat aankom. Ben ik klaar met zwemmen, droog ik me af, moet ik kleddernatte kleren aantrekken. Bah. Mijn neus zit dicht aan één kant. Ook zo’n verneukeratieve actie van het lichamelijk systeem. Oh flip! Zijn de zakdoeken op. Net als je ze nodig hebt. Toch nog een pakje gevonden. In een doos met spulletjes. Valt er natuurlijk een haarspeld uit de doos. Onder de tafel. Ik op mijn knieën onder de tafel om een speld te pakken die ik al in tig jaar niet meer gedragen heb. Stofzuigen doet manlief duidelijk niet onder de tafel. Kanonnen. Legging onder het stof. Nog meer bah. Proberen met je handen weg te vegen, maar ja, die handen zitten ook onder het stof. Kansloooooos! Zo’n dag. Mijn banaan was nog rauw. Of niet goed rijp. Weet ik veel hoe je dat noemt. De laatste banaan. Zul je altijd zien.

Kijk en dan is het in ene stil. Ik hoor niets dan heerlijke stilte om me heen.

Het grappige is dat als ik iets te klagen heb dat het altijd gaat over kleine, onbelangrijke dingetjes. Je zult mij zelden horen klagen over de pijn die ik heb, hoe somber ik me voel of hoe angstig ik ben. Hoe zou dat toch komen? Ik denk dat het komt omdat ik het idee heb dat die pijn, somberheid en angst een doel hebben. Dat ik daar iets van kan leren. Dat ik door die ervaringen kan groeien en sterker kan worden. Maar hoofdpijn, regen onderweg naar het zwembad, stof op je legging of een rauwe banaan…. Daar kan je gewoon he-le-maal niets mee!!!

28 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Deborah Hamar schreef:

  Inderdaad… Daar kun je gewoon helemaal niks mee… Met zo’n halve rauwe banaan haha.
  Hopelijk heeft het je opgelucht 🙂
  Hier schijnt het zonnetje inmiddels weer.
  Ik wens je een fijne dag toe.

  1. IngridMoorenBlogs schreef:

   Waar is die zon?

   1. Deborah Hamar schreef:

    Nu ff weg… Maar net was ie er echt hoor!!!

 2. sofie schreef:

  Hahahah het zit ook niet mee hè 🙂
  Soms is het ook wel fijn om even gefrustreerd te zijn om al het kleins toch? Dat je het grote even vergeet en lekker vloekt om een speld die valt. Zeker als je je daarna even om jezelf kan verwonderen en er om kan lachen. Geniet van het zwemmen! Liefs,

 3. kim schreef:

  Aah hoofdpijn, zo verveled! Hopelijk gaat het snel weg! Ik heb er nu ook al bijna een week non stop last van.. Bij mij komt het denk ik door ongesteld (en de storm?).

 4. Jenn schreef:

  Aah vervelend zeg, ik hoop dat het inmiddels beter gaat met je hoofdpijn. Soms kan het heerlijk opluchten hoor, dat klagen over kleine dingen.

 5. Sammie schreef:

  Oh en klagen is zo lekker soms 🙂 Ik deed het vorige week ook weer even. Ik ben dat pestweer ook helemaal zat!

 6. Nicetobeout schreef:

  Kansloos idd deze dingen! En dat van die ene neusgatdicht heb ik ook altijd. Hoe dan?!?!

 7. Marielle schreef:

  haha oh hoe je dit beschrijft!
  Hoop dat je droog over gekomen bent..ach…eigenlijk..met zwemmen word je weer nat

  En die banaan..maak er een volgende keer gewoon een pannenkoekje van 😉

  Fijne dag

 8. Myriam schreef:

  Daar zeg je zowat!!! Die kleine vervelende dingen die ons het leven zuur maken en waarover we eens heerlijk kunnen klagen, dat lucht op. Maar de Grote en Zware onderwerpen, misschien zou dat ons ook wel te ver brengen? Trouwens over het weer heb ik ook al héél wat afgeklaagd. Ik wil gewoon zoooooooooooooooo graag zon.

 9. joorloveswriting schreef:

  aaag meis… vervelend zeg… Sterkte met je hoofdpijn zeg… Soms heb je wel eens dagen dat het niet lekker gaat… Hopelijk gaat het morgen beter en met beter weer 🙂

 10. Kimberly schreef:

  Klagen over de kleine dingen vind ik ook makkelijker, ik herken het helemaal! Ik hoop trouwens dat je hoofdpijn snel weg is, zo vervelend is dat 😦 En hopen dat morgen de zon eens schijnt en de wind gaat liggen

 11. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Na al het geklaag 😉 toch een compliment over jouw schrijfwijze want die is zo leuk!

 12. Yvonne schreef:

  Brigitte Kaandorp! Ken je haar nummer: Ik heb een heel zwaar Leven? Ik vind het op zo’n momenten heerlijk om hier naar te luisteren. 😉

 13. Carlijn schreef:

  Je mag best klagen hoor! Ik hoop dat je toch nog wat ban me dag hebt kunnen maken x

 14. Bente schreef:

  Hahah, ja groene bananen.. ook niet mijn favoriet 😉 Daar zou ik ook niet blij van worden!

 15. Toppen en Dalen schreef:

  Goed dat je het van je af hebt geschreven! Hopelijk ging de rest van de dag een stuk beter!

 16. C'EST LA XAVIE schreef:

  Haha je schrijft het dan wel weer briljant. Toen je onder de tafel moest duiken dacht ohh kak dadelijk stoot ze OOK nog eens der hoofd als ze omhoog komt. Geluk bij een ongeluk dat gebeurde dus niet.
  Ik hoop dat die koppijn weggaat en snel want dat hindert je humeur echt heel erg. En die kleine dingen kan ik soms ook zo pissig om worden omdat er al genoeg aan de hand is denk ik dan ook. Maar geen slachtoffer rol mag ik aannemen dus tieten vooruit en snuit in de wind want die is er genoeg buiten pfff.

  Dikke knuffel!

 17. Ik weet echt niet hoe je het voor elkaar krijgt. Maar zelfs als jij een kutdag beschrijft zit ik met een glimlach te lezen…
  En zag dat iemand anders het ook al zei, een heel zwaar leven van Brigitte Kaandorp, die is echt hilarisch!

 18. Klagen lucht op dus gooi het er maar allemaal uit. We can take it! Best mogelijk dat de storm aan de basis ligt van je hoofdpijn want ik heb er ook sinds een paar dagen last van.

 19. Madeleine schreef:

  Klagen is niet erg. Lucht lekker op! 🙂 Ik hoop dat t weer wat beter met je gaat. 🙂

 20. Saar schreef:

  Oh jawel hoor, het doel is dat je leert omgaan met tegenslagen. Ik vind overal een doel voor 😛
  Maar klagen mag natuurlijk gewoon. Je hebt ook zo van die baaldagen…

 21. Simplynspecial schreef:

  Je hebt me wel even aan het lachen gemaakt hihi. Maar je hebt gelijk, wat een kutweer (sorry!). HIer word je niet bepaald vrolijk van,,,,

 22. Wat een heerljke cabaretière 🙂 ! Was mij nog niet bekend.
  Ik ben zeker dat het ‘luchten’ van je ergernissen de pijn al een beetje verzachtte. Zaag er gerust op los, wie het vervelend vindt moet maar naar een andere weblog surfen.

 23. Deisy schreef:

  Volgens mij zat het in de lucht hoor: ik had gisteren ook een ongelooflijke baaldag waarop ik alleen maar aan het zuchten was (en inderdaad om kleine nietszeggende dingen). Goed dat je van je af hebt geschreven en ik hoop dat je vandaag al een stuk beter voelt dame. X

 24. jackiedeklerk schreef:

  klagen over kleine dingetjes is helemaal niet zo erg..
  al wil ik de challenges nog wel eens aan gaan om een week niet te klagen of mopperen met mezelf

 25. Joyce schreef:

  Ach misschien doet het helpen dat jouw blog weer een glimlach om mijn lippen heeft getoverd, dank je wel topper! En die kleine dingen, klaag er maar lekker over daar is je blog voor 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.