Loving Lazy Sundays #35

Waarom ben ik ooit begonnen met mijn Loving Lazy Sundays? Omdat zondag dé ultieme rustdag was voor mij. Geen werk. Geen boodschappen. Geen afspraken. Gewoon lekker helemaal niets. En ondanks het feit dat ik al sinds juli vorig jaar niet meer werk, blijft de zondag mijn favoriete dag van de week.

Morgen verschijnt deel 1 van een serie artikelen op mijn blog: Follow Your Heart. Vraag me niet hoeveel artikelen het gaan worden. Vraag me ook niet op welke dag ze gaan verschijnen. Het enige wat ik weet is dat ik meer mijn hart wil gaan volgen en dat dit het uitgelezen moment daarvoor is. Verwar je hart volgen trouwens niet met lukraak doen waar je zin in hebt. Dat is niet de bedoeling. Ik wil echt mijn gevoel gaan volgen en kijken hoever ik daarmee kom. Wat ik aandurf. Wat ik aankan. Morgen dus deel 1.

gedoogkat

Gedoogkat! Check ‘m lekker liggen in het zonnetje. Hij zal niet blij zijn als we de tuin gaan opknappen. Hij houdt van alle rommel. Hij speelt met lege potjes. Gebruikt die gekke stam daar als krabpaal. Ligt alleen op stoelen die kapot zijn. Misschien houden we wel een rommelhoekje voor hem in de tuin. Wel zo gezellig als hij blijft.

Het is vandaag Pasen. We herdenken de kruisiging en wederopstanding van Jezus. Vond ik vroeger altijd het mooiste verhaal. Kerst vond ik niet geweldig. Dat verhaal over die ezel en die stal. Geen plaats meer in de herberg. Jaja, dan maak je toch plaats voor een hoogzwangere dame? Nee, ik vond het maar niets. Pasen daarentegen vond ik wel een mooi verhaal. Al werd ik altijd wel pissig op al die meelopers die voor Barabbas kozen. Dat maakte het verhaal weer een beetje vreemd. Als je moet kiezen tussen Jezus en een moordenaar, dan kies je toch niet voor de moordenaar? Gek verhaal. Maar goed, Jezus kreeg zijn revanche en stond weer op. Waar overigens die eieren in het hele verhaal voorkomen is mij een raadsel. Om over die haas nog maar te zwijgen. Goed. Het is dus Pasen.

voetbal

Voetbal. Vitesse heeft gisteren 1 punt gepakt. Net als Heerenveen trouwens. Vandaag is weer zo’n planning van lik m’n reet, hè? Utrecht – Ajax én AZ – Feyenoord om 12:30 uur. Welke gek bedenkt dat? Voor zover ik weet ook geen bijzondere wedstrijden in Duitsland of Engeland. We doen het dus rustig aan vandaag met het voetbal.

Ik was bijna naar het zwembad gegaan vanochtend. Niet om fanatiek te gaan zwemmen, maar ik kon wel wat warmte gebruiken. Veel last van de gewrichten op het moment, dus een warm bubbelbad zag ik wel zitten. Gelukkig was ik zo slim om even te checken of ze wel open waren. Nee, natuurlijk niet! Het is Pasen! Misschien morgen, maar ik vrees dat het dan één groot kinderfeest is daar. Dan maar wachten tot dinsdag. Ook goed.

IMG_20150405_105603

Afgelopen Kerst kreeg ik van mijn zus deze geweldige lippenbalsem. Helaas was dit een cadeauverpakking en zou ik deze niet meer kunnen kopen als hij op was. Wel is de lippenbalsem verkrijgbaar in een tubetje. Damned… Ik hou niet van tubetjes. Gisteren was ik echter bij de Etos en wat zag ik? Tadaaaaaaaaaaaaa! Ik ben er zo blij mee! Echt, als je last hebt van droge of gesprongen lippen moet je deze een keer halen. Zit ook een UV filter in. Hij is wat duurder (rond de € 7,-), maar hij is het waard!

Ik wilde gisteren bananen halen, maar die waren nog heel erg groen! Nu heb ik geen bananen…. Verdrietige smileysIk heb wel peren gehaald, maar die zijn ook nog keihard. Verdrietige smileys

Voor therapie moet ik mijn verleden beschrijven. Tenminste, de momenten waar ik naar teruggetrokken word. De momenten waar ik verdriet voel en waar ik liever niet aan terug wil denken. Ik heb dat gedaan, maar voordat ik eraan begon probeerde ik iets duidelijk te krijgen voor mijzelf. Dat wat ik ook tegen ga komen in die herbeleving van mijn verleden, het is nu waarin ik verdrietig ben. Het is nu waarin ik ziek ben. Het is nu waarin ik een laag zelfbeeld heb. Het is allemaal nu. Feitelijk doet dat verleden er niet toe. Door het op te schrijven zal ik me daar nog bewuster van worden, maar het zal mijn zorgen in het nu niet oplossen. En verdomd, zit ik net een filmpje te zoeken op youtube wat ik met jullie wilde delen, kom ik een filmpje tegen waarin iemand (nou ja, iemand…..dat is een understatement) exact datgene uitlegt wat ik zo moeilijk onder woorden kan brengen. Ik sluit vandaag dus niet af met muziek, maar wel met dat betreffende filmpje. Geniet van jullie zondag. ♥

19 reacties op ‘Loving Lazy Sundays #35’

 1. Je lijkt vandaag wel een vrolijke lentevogel, zo van de hak op de tak springen.
  Als je donderdag gaat zwemmen, neem dan een paar van die groene bananen mee. Van de hitte zullen ze vlugger rijp worden.

 2. hey Marion
  Allereerst fijne Paasdagen!
  Het is zeker een prachtig verhaal met een hele diepe lading! De haas en de eieren, er doen meerdere verhalen de ronde, ik vond dit:
  http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/feestdagen/2578-paashaas-en-paaseieren.html.

  Wat heerlijk toch een eigen tuin!! Als je die boom laat staan en een lekker stoeltje zal de kat vast blijven ;-).

  Oh…je zit dus met de gebakken peren, wacht eens! Je kan hem snijden en in wat roomboter opbakken, kaneel erover en klaar is Klara!

  Dat laatste..het nu, moeilijk! Iemand die ik ken heeft het boek van Tolle gelezen (kracht van het nu) en “niet morgen maar nu” van Wayne Dyer, ik ken het niet hoor..maar wat je schrijft is zo herkenbaar…het is nu het geval en waarom dan terugkijken, soms is het blijkbaar nodig om patronen te herkennen, maar wat kan dat zwaar zijn.. (herkenbaar)..knap dat je het opgeschreven hebt!

  Lieve groetjes

  Ik kijk uit naar de “follow my heart” blogs!

 3. Ontzettend benieuwd naar de follow your heart artikelen die komen gaan. Momenten uit verleden die je nu nog belemmeren moet je wel aanpakken en los gaan laten. Het kan ook zijn dat deze belemmeren eigenlijk niet bij jou horen maar iets wat je ouders aan je overgedragen hebben of zelf ouders van je ouders. Bij de familieopstelling heb ik dat heel duidelijk gezien en wow wat kan dat een hoop duidelijk maken (hij staat vandaag online trouwens). Geniet van je zondag!

 4. dat filmpje, WOW dat is ook precies wat ik bedoel….

  ik snap heel het principe van pasen nog steeds niet, maar okay… ik heb een extra zondag dus vind het best….
  Gezellig zo’n gedoog kat in de tuin, en die wend vast ook aan een opgeruimde tuin hoor 😉

 5. Ik ben heel erg benieuwd naar de blogserie Follow Your Heart! Kijk er naar uit Marion. 😀 Fijne dag nog (het is zooooo lekker weer, geniet er van!)

 6. Dank je wel voor dat mooie filmpje Marion, je hebt gelijk. Je verleden is nooit een excuus voor wie je bent vandaag, maar het kan verhelderend zijn om naar het verleden te kijken. Dan realiseer je je soms waarom je op een bepaalde manier reageert of kijkt naar dingen. En daar heb je de oorzaak en daar kan je aan werken. Ik wens je er veel succes mee, want makkelijk is het niet!

  Ik ben ook benieuwd naar je artikelen over ‘follow your heart’. We lijken op zoek naar hetzelfde en daarom is het nog leuker om te lezen hoe jij de dingen aanpakt. Wat kunnen we veel leren van elkaar!

  1. Ik schreef het net al aan Adam. Het lijkt alsof er niet echt een oorzaak is. Alsof het aktijd zo geweest is…. Ik denk dat als ik het aan ga durven om mijn hart te volgen, ik op dat andere vlak ook een heel eind kom. 🙂

 7. Ik ben geen therapeut maar ik denk wel dat ons verleden aan de basis ligt van de problemen van nu. In onze jeugd leren we bijvoorbeeld ook dat we bang moeten zijn voor vuur, bij de meeste is het een gezonde angst voor vuur maar er zijn ook mensen waarbij die angst doorslaat naar ongezonde paniek. Misschien dat er in jou jeugd iets gebeurd is waardoor je nu een verkeerd beeld hebt van de ideale mens. Schuif je verleden niet te snel opzij, je wilt tenslotte beter worden en het zou jammer zijn wanneer dat niet lukt omdat je je verleden niet belangrijk vind.

  Ik ben benieuwd hoe jij je hart volgt.

  1. Nee ik schuif mijn verleden niet zomaar aan de kant hoor. Ik ben nu al anderhalf jaar aan het wroeten en het is er niet. Geen gebeurtenis bedoel. Het lijkt in mij te zitten. Ik denk dat mijn grootste opstakel is het loslaten. Loslaten van alle angst en vertrouwen vinden in anderen en mijzelf. Veel mensen overkomt iets waardoor ze dat vertrouwen kwijtraken. Bij mij is het er nooit geweest of zo….

   1. In je jeugd leer je te vertrouwen in jezelf en in anderen. Als het vertrouwen er nooit is geweest dan is er misschien iets gebeurd in je jeugd waardoor je het niet geleerd hebt. Óf je bent het vertrouwen al heel vroeg kwijt geraakt. Dat je nog niets gevonden hebt wil niet zeggen dat het er niet is. Misschien was je wel zo jong dat je het niet meer herinnert.
    En misschien zit ik er helemaal naast en ligt de oorzaak níét in je verleden.
    Sterkte met de therapie en laten we hopen dat je snel de oorzaak vindt.

 8. Ik ben onwijs benieuwd naar je nieuwe serie artikelen! Ik hoop dat je genoten hebt van het zonnetje en toch wat warmte op je spieren hebt gekregen. Is niet fijn, ik weet er alles van. Douchen of in bad heb je vast al geprobeerd. Ik kan er trouwens echt niks aan doen, maar elke keer als ik bij jou het woord banaan lees moet ik weer lachen. Ik zal komende week nog eens naar de supermarkt lopen, dan doe ik weer een fotoshoot :p

 9. Wat mooi om te lezen dat je je hart wilt gaan volgen en hier ook een serie artikelen over gaat schrijven. Ik zit dit met een hele grote glimlach te lezen en ben heel benieuwd naar je eerste artikel hierover! Lief die foto’s van gedoogkat, een speciaal rommelplekje voor hem houden in de tuin klinkt als een heel goed idee. Prachtig dat filmpje! ❤ Heel mooi dat het precies uitlegt wat jij wilt zeggen. Ik hoop dat je een fijne zondag hebt gehad! X

 10. Ik ben fan van gedoogkat, vind het een snoepie maar goed dat zijn alle katten 🙂 zou trouwens nog wel een gele banaan voor je over hebben hier hoor 😉
  En over je laatste stukje, ik ben het niet helemaal met je eens. Want ja de klachten heb je nu maar vaak worden die getriggerd door momenten die je terug trekken naar het verleden. En als je weet waardoor je getriggerd wordt zal de intensiteit verminderen. At least dat is mijn ervaring 😉

 11. Haha, ja de paashaas en eieren hebben idd niks met het Bijbelverhaal te maken. Net zoals de kerstman niks met het kerstverhaal te maken heeft 😉 😛 Mooie gedoogkat, gezellig zo 🙂 Mooi filmpje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.