Domestic Goddess Tag

dom12

Op 23 maart j.l. werd ik door Rithika getagd voor de Domestic Goddess Tag. Degene die mij een klein beetje kennen lachen vermoedelijk al in hun vuistje. Het is hier in huize Peter & Marion nou eenmaal niet echt een standaard huishouden. Ik heb er dan ook erg van genoten om deze tag in te vullen. Hij is trouwens bedacht door het komische duo Bibian en Manon van de blog LittleWonderWorldHere we go!

DE WAS
In de droger of aan de waslijn?
Ik heb geen droger, dus alles aan de waslijn. Wasrek moet ik eigenlijk zeggen. Ideaal. Als je de was eraf hebt gehaald kan je ‘m inklappen en tegen de muur zetten, zodat hij geen ruimte meer inneemt. Dat doet natuurlijk niemand, maar het kan.

Sorteren of alles bij elkaar?
Uh…. oh jee. Nou, daar gaan we al. Peter doet zijn was en ik de mijne. Dat komt omdat Peter het niet zo nauw neemt met dat sorteren en ik wel. Hij mag zijn eigen was doen en de kookwas. Daar kan niet zoveel aan misgaan en zowel, dan boeit het me niet. Van mijn kleren blijft hij af. Ik sorteer donker, gekleurd, licht en wol.

Eén soort wasmiddel of verschillende soorten?
Tot ik door Rithika aangetikt werd voor deze tag had ik altijd één soort wasmiddel. Iemand nog geïnteresseerd in het merk? Oké, dan loop ik even naar boven. Ik weet alleen dat de fles wit met groen is. Ik gok het op Persil of Dreft. Ah, het is Ariël. Dat vergeet ik dus ook nooit meer. Maar bij Rithika las ik dus de briljante tip om af en toe ander wasmiddel te kopen. Zo raak je niet gewend aan de geur en blijf je dat heerlijke frisse wasgevoel houden. Ik heb dus echt nét een nieuw wasmiddel gekocht: OMO. Die was in de aanbieding. Ik zag alleen thuis pas dat het speciaal voor witte was is. Als ik nou één kleur NIET in mijn kast heb liggen dan is het wit. Goed, ik ga er vanuit dat wasmiddel gewoon wasmiddel is en dat wasmiddel voor witte was simpelweg een reclamepraatje is. Misschien voor de zekerheid toch maar eerst een keer de kookwas ermee wassen.

Eén wasdag of elke dag een wasje?
Peter wast pas als hij zijn laatste kledingstuk uit de kast heeft gepakt. Ik was zodra ik een volle trommel denk te hebben. Beddengoed was ik zodra het van het bed afkom. Beddengoed probeer ik altijd direct te wassen zodra het van het bed afkomt, maar meestal ligt het eerst nog een paar dagen in de hoek van de badkamer.

Kleding strijken: ja of nee?
Poeh, ik kan me niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst iets gestreken heb.

KOKEN
Makkelijk of culinair?
Makkelijk. Ik kan niet koken. Peter kan niet koken. We hebben allebei een pesthekel aan koken. Ieder kookt z’n eigen prakkie, want we worden het zelden eens over wat we zullen eten. Daarnaast vinden bijna niets hetzelfde lekker. Alleen macaroni. De meest culinaire maaltijd die ik op tafel weet te zetten is zalm uit de oven. Daar hoef ik amper iets voor te doen, maar het ziet er op het bord best culinair uit met gebakken krieltjes en doperwtjes uit blik.

Weekboodschappen of meerdere keren per week?
Ik ga bijna iedere dag naar de winkel. Wat eten betreft ben ik net een klein kind. Heb ik macaroni in huis dan heb ik zin in nasi. Hebben we nasi in huis dan heb ik trek in pannenkoeken. Heb ik pannenkoeken in huis dan wil ik liever een gebakken ei en ga zo maar door. Peter is dan weer het tegenovergestelde. Hem maakt het echt geen ene flikker uit wat hij eet, zolang er maar geen vlees in zit en het woord bonen er niet in voorkomt.

Vaak hetzelfde per week of veel nieuwe dingen proberen?
Wij eten altijd hetzelfde. Ik eet iedere week een keer macaroni, pannenkoeken, vis/krieltjes/doperwtjes en vega-kipkerrie. Peter eet iedere week een keer macaroni, spaghetti, pizza, gebakken aardappelschijfjes met spinazie en een vegaburger. Ja, hij eet aardappelschijfjes, ik eet rondjes. Echt waar.

Eten bewaren of weggooien?
Bewaren! Macaroni en kip-kerrie maak ik altijd voor twee dagen. Ideaal!

Aan tafel eten of op de bank?.
Wij hebben nog nooit aan tafel gegeten. Echt nog nooit!

POETSEN
Stofzuiger of swiffer?
Allebei. Peter is trouwens meer van het huishouden. Ik stofzuig nooit. Wel kan ik af en toe de kolder in m’n kop krijgen en met een swiffer door het huis rennen. Een minuutje of twee, dan heb ik het wel weer gezien.

Kant-en-klare natte doekjes of zelf een sopje maken?
Peter is van de kant en klare doekjes. Ik ben meer van de sopjes.

Zelf ramen lappen of door de glazenwasser laten doen?
Ah, mijn favoriete bezigheid. Dat doe ik altijd zelf. Ik heb daar een heel handige manier voor: glassex en een oud t-shirt. Perfect. Binnen 5 minuten ben je klaar.

OVERIG
Iedere ochtend je bed opmaken of laten voor wat het is?
Geen idee wat opmaken is, maar ik schud altijd de kussens en de dekens op, trek het onderlaken recht en leg de dekbedden open naar achteren. Dat is denk ik half opmaken of niet?

Met de hand afwassen of de vaatwasser?
Ik heb een vaatwasser en hij heet Peter. 😀 Als ik ergens de pest aan heb dan is het aan afwassen. Dat doe ik dus ook echt niet. Die enkele keer dat het moet, omdat Peter het in zijn rug heeft of zo, gaat er ook standaard iets kapot of vliegen er liters water over de vloer. Nee, afwassen is niet aan mij besteed. Gelukkig vind Peter het niet erg om te doen.

Een opgeruimd of rommelig huis?
Omdat wij niet echt heel veel spullen hebben oogt het altijd redelijk opgeruimd, maar we ruimen zelden op. Zo ligt er nu al twee dagen een stapel truien van Peter op de leuning van de bank. Ja uh, ik ga ze dus echt niet naar boven brengen, vriend. Ze zijn al wel gevorderd van rommelige berg tot net opgevouwen stapel. Er zit dus al schot in de zaak. Ik gok het erop dat hij ze vanavond mee naar boven neemt.

Wie doet het huishouden: jij of partner?
Het is denk ik wel een beetje evenwichtig verdeeld. Hij doet de afwas, stofzuigen, stoffen en schoonmaken. Ik doe de boodschappen en de kliko’s buiten zetten/binnen halen. We doen allebei onze eigen was en hangen die ook zelf op. We koken ons eigen potje. Ja, ik ben wel tevreden. Alles is goed verdeeld als ik het zo bekijk.

Nu mag ik iemand taggen. Yes! Daar hoefde ik geen moment over na te denken: Joyce, My Lady, hoe gaat het er bij jullie thuis aan toe in het huishouden? ♥

31 reacties op ‘Domestic Goddess Tag’

 1. oh geweldig ik zie het voor me!! Hoe je dit weer schrijft!
  haha dat wasmiddel! Je schijnt zelfs soort wasmiddel te hebben waarbij je alles door elkaar kan gooien en dat middel zorgt dat de kleuren niet overlopen..ja ja..oh..en er is ook “bio/eco” wasmiddel :-).
  Ik zie op dit moment voor me hoe Peter stofzuigt (behalve onder de tafel of was het de bank? 😉 en jij als een gek met een swiffer erachteraan..

  Nou leuk om te lezen weer en ik denk dat jij de ramen intussen al gedaan hebt 🙂

  Fijne dag

  ps die tags zijn vaak zo leuk!

 2. Ik lig in een deuk, en moet straks gaan werken. Hoe raak ik binnen het halfuur in godsnaam uit die deuk? Verdorie, Marian, jij lapt het weer :(.
  In plaats van logjes te schrijven moest je een soap beginnen. Het stukje van vandaag mag als openings-aflevering worden gebruikt. Alle cliché’s overboord en toch een fantastisch harmonieus koppel vormen – hoe doe je het?

 3. Hahahahahaa wat een heerlijke tag. Ik vind het zo mooi. Geen ruzie over t huishouden een gewoon je ding doen. Elkaar respecteren en van elkaar houden :). Ik vind t mooi!!!!! Ik voel gewoon de rust in jullie huis. Niets moet en alles mag. Ik wil best een keer voor je afwassen 😉 dat vind ik geweldig! Strijken heb ik ook een bloedhekel aan….

 4. Leuk om te lezen maar een waslijn ja, lijkt me verschrikkelijk ik zou het echt frustrerend vinden om geen wasmachine te hebben maarja je moet wat he!

 5. wahahahaha, dit is echt een geweldige tag…
  Ik weet nog toen ik geen vaatwasser had, heel lang verzamelen tot er wel afgewassen moest worden, en dan 2/3 dagen laten drogen.. De keuken was echt altijd een shitzooi toen..

 6. Haha wat heb je dit weer heerlijk geschreven, erg leuk om te lezen! Wat fijn dat Peter het niet erg vindt om de afwas te doen. Mooi dat het huishouden zo goed verdeeld is bij jullie!

 7. Jullie zijn zo’n leuk koppel! Ik zou jullie graag eens bezig zien, het lijkt misschien alsof jullie niet vaak iets samen doen, maar sowieso heb je vast steun aan elkaar 🙂 Je hebt deze tag ingevuld met je typische schrijfstijl die ik zo leuk vind!

 8. Wat een leuke tag :-). Van het afwassen herken ik zo. Mijn moeder zei dat ook altijd over mij. In ons noeuwe huisje is gelukkig een vaatwasser. Ik ben benieuwd hoe mijn vriend en ik deze taken allemaal gaan verdelen.

 9. OMG!!!!! Why me!??? Ik ben echt een ramp met het huishouden moehahahahahahaha oké die gaan we zo eens even tikken…… Al moet ik zeggen dat me in redelijk goed gezelschap bevind met jou, geeft me iets meer vertrouwen tussen al die perfect housewifes in blog land 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.