Wadlopen, klankconcert en een nieuwe challenge

251ab

Tijd voor leuke en nieuwe dingen! Ik heb nogal wat op de planning staan de komende tijd. Dat is niets voor mij en ik word er dan ook een beetje hyper van. Het zijn namelijk allemaal ontzettend leuke dingen en ik hoop hoop hoop toch zó ontzettend dat ik alles ook daadwerkelijk kan gaan doen en dat de boel niet in het water valt door depressieve buien of stomme ontstekingen. Benieuwd wat ik allemaal ga doen? Lees dan vooral verder.

Als eerste ga ik zeer waarschijnlijk binnenkort wadlopen. Wat? Wadlopen? Welke gek gaat er nou wadlopen? Nou … uh … ik, zei de gek. En nog een aantal andere gekken. Het hoe of wad (oh braak, wat flauw!) laat ik binnenkort weten. Ik ga in ieder geval wadlopen!!! Ik kan het bijna niet geloven. Ik ben zo enthousiast. Helemaal te gek!

Dan heb ik me gisteren in een waanzinnig enthousiaste bui aangemeld voor The Rewild Your Life Challenge. Ik zag deze challenge voorbij komen op instagram bij Marte van de blog Moderne Hippies. Zij is gisteren gestart als ik het goed heb en toen ik haar artikel las was ik meteen laaiend enthousiast. ”Find a tree to sit under for 30 minutes or more today. It could be a special tree that has caught your attention before or any tree you feel drawn to.” Meer was er niet nodig voor mij om een rondedansje te maken. Er gingen meteen drie bomen door mijn hoofd als potentiële kanshebbers. Zonder ook maar een minuut langer na te denken meldde ik mij aan en jawel, binnen no time kreeg ik de bevestigingsmail: You’re in! Nu weet ik dus alleen dat ik vandaag 30 minuten onder een boom ga zitten of liggen, maar morgen? En overmorgen? En de dag erna? Geen flauw idee! Ach, wat maakt het uit. Het is in ieder geval de bedoeling dat je 30 dagen lang iedere dag minimaal 30 minuten buiten in de natuur doorbrengt. Het is niet de bedoeling dat je tijdens die 30 minuten je tijd verdoet op internet of doppen in je oren hebt en naar Spotify luistert. Nee, het is echt de bedoeling om in contact te komen met de natuur. Nou, helemaal mijn ding. Dat gaat wel goed komen. Ik denk dat ik er niet iedere dag over ga schrijven, maar bijvoorbeeld eens per week een update geef. Als je trouwens zin hebt om mee te doen, be my guest!

Volgende week donderdag moet ik weer naar de bedrijfsarts. Dat ging de vorige keer nogal mis. Ik kreeg toen een volledige black out. Ik moet er dus even om denken dat ik van tevoren het één en ander opschrijf.

Zondag 19 april  ga ik naar een klankconcert. Ik heb eergisteren de bevestiging gekregen dat er nog plek is. Jan Willem (degene die het klankconcert geeft samen met zijn vrouw Carolien) wist me te vertellen dat het al 1,5 jaar geleden was dat ik bij hen geweest was. Ik weet nog dat ik daar naartoe ging om rust te vinden. Ik hoopte dat het een manier zou zijn om de stress, spanning, angst en paniek een beetje los te kunnen laten. Het deed me net wel even beseffen hoe lang ik al op mijn tenen loop. Anderhalf jaar geleden was ik al zover dat ik dit soort dingen ging uitproberen om op de been te blijven. Hoe dan ook, ik kijk er nu weer erg naar uit om te gaan.

Dan is er 9 mei eigenlijk nog een workshop yoga vanuit het eetstoornisforum, maar daar ga ik nog even over nadenken. Ik ga die beslissing zo laat mogelijk nemen. Ik wil me niet weer enthousiast opgeven en op het laatste moment opnieuw afhaken. Andersom zou geen probleem zijn, maar ja, dat kan natuurlijk niet!

Dan heb ik nog een plogweek op de planning staan en die zal zijn van 4 mei tot en met 10 mei. Dat is de week waarin heel Wageningen op zijn kop staat vanwege het bevrijdingsfestival. Lijkt me wel leuk om dan te gaan ploggen.

Verder heb ik nog een gastblog geschreven over de chronische aandoening die ik heb: hidradenitis. Ik vind het best spannend. Ten eerste heb ik nog nooit een gastblog geschreven en ten tweede gaat het over iets waar ik het liever niet over heb. Hidradenitis is een hele onbegrepen ziekte. De reacties die ik in het verleden heb gehad zijn stuitend. Iemand die me in ene vies vond en letterlijk een paar stappen achteruit deed toen ze hoorde dat ik dat had. Een collega die zei dat ik me aanstelde en gebruik maakte van mijn ziekte, zodat ik minder kon gaan werken. Ik heb te horen gekregen dat ik mezelf ziek maakte, dat het mijn eigen schuld was en ga zo maar door. Bah. Als ik eraan terugdenk staan direct weer de tranen in mijn ogen. Dat heeft me zo ontzettend geraakt. Vandaar dat ik het meestal voor me hou en er liever niet over praat. Dus ja, ik vind het spannend, maar ook wel heel erg tof. Ik ben in ieder geval blij dat ik het gedaan heb. Geen idee wanneer het online komt, maar dan laat ik het jullie zeker weten.

Heeft iemand van jullie trouwens ervaring met wadlopen? Zo ja, laat het me weten in een reactie. Ik weet er namelijk nog maar weinig van en ben wel benieuwd naar ervaringen van anderen. ♥

43 reacties op ‘Wadlopen, klankconcert en een nieuwe challenge’

 1. Wow ! Echt waar, wow. Een paar van die uitdagingen (vooral dat wadlopen en die meditatie onder die boom) zouden mij echt ook liggen. Misschien neem je met dat alles een beetje te veel hooi op je vork, maar het wordt echt spannend. Maak desnoods een selectie of spreid het over een langere periode, maar je bent heel goed op weg!

  1. Dat had ik even nodig. Ja, het is teveel. Ik weet dat zelf ook, maar ik wil zo graag!!! Gek word ik ervan. Ik laat de workshop yoga voor wat het is. Thanks voor de duw in de rug om de knoop door te hakken. 🙂

 2. Wat leuk! Ik heb me meteen ingeschreven voor de challenge 🙂
  Doe het rustig aan! Het zijn allemaal leuke dingen en je doet ze voor jezelf, dus het is belangrijk dat het jou ook echt helpt als je ze doet!
  Liefs,

 3. Nee, ik heb geen ervaring met wadlopen. Ik ga wel eens wat lopen. (Oké, flauw).
  Het wadlopen trekt mij niet zo, een half uurtje in de natuur doorbrengen zou ik wel leuk vinden. Maar dan wil ik weer gelijk mijn camera mee nemen en dat is niet de bedoeling lijkt me.
  En daarnaast heb ik niet elke dag een half uurtje de tijd om “niets” te doen in de natuur.

 4. Ik ken eigenlijk niemand anders die hidradenitis heeft (naast mijn moeder). Ik heb het er eigenlijk nooit over, want reacties zijn echt heftig soms. Ik kan me voorstellen dat je dat spannend vind! Ik heb gelukkig een zalf nu die ontzettend goed helpt waardoor ik er eigenlijk nog meer eens per jaar echt last van heb. Ben benieuwd naar je gastblog!

  1. Wat fijn dat je zalf hebt die goed werkt. Ik heb zelf …. nee, ik weet niet meer hoe die heette. Ik heb eigenlijk alles geprobeerd en rust en geen stress helpt eigenlijk het beste. Gisteren weer teveel gefietst en gedaan en dan begint de boel alweer onrustig te worden. Echt zo fijn om te lezen dat je nog maar eens per jaar echt last hebt. Gelukkig! Ben blij voor je. 🙂

 5. Wat een leuke dingen heb je op de planning staan! Ik word er zelf ook enthousiast van. Algemene wadlooptip: doe basketbalschoenen aan (all starvarianten: Van Haren heeft hele goedkope). Deze glijden niet van je voeten als je in de smurrie staat. 😉 Knap van je dat je desondanks besloten hebt je verhaal te publiceren middels een gastblog! Geniet van de komende tijd en pak ook zeker je rust! Liefs, 🙂

 6. Nou, veel interessante dingen op je planning! Wadlopen heb ik nog nooit gedaan, maar dat is zeker iets wat ik weleens zou willen doen. Lijkt me lachen!

  Betreffende die hele challenge van je: Dapper. Ik zou echt schreeuwend gek worden als ik 30 minuten lang onder een boom zou moeten zitten en voor me uit zou moeten staren. Ik heb altijd pen en papier bij me, want ideetjes komen op de meest idiote momenten. 😉

  En wat gaaf dat je een gastblog hebt geschreven. Ga je de link ook op je site plaatsen?

  Fijn weekend! xxx

  1. Oh echt? Nee, ik kan wel een uur stil onder een boom zitten als het moet. Geen probleem voor mij 🙂 Jazeker, de link zal ik hier plaatsen. Het is op de blog van Emily http://emilylotus.nl/. Wellicht ken je haar al wel. Er verschijnen nu ook al gastblogs. Misschien vind je die ook wel interessant om te lezen. Jij ook fijn weekend! X

 7. Ik zag die 30 day challenge ook, lijkt me een heerlijke….
  maar nu even niet, en ik ben elke dag al buiten met de hond…
  Wadlopen, dat il ik ooit ook nog eens doen (schrijft het op haar bucketlist)

  Veel leuke dingen in het vooruitzicht zeg…

 8. Wat goed dat je de gastblog geschreven hebt! Nee nog nooit aan wadlopen gedaan maar stoer dat je het aangaat. En de challenge, heel benieuwd hoe je die bevalt. Plogweek is altijd leuk, fijne dingen die je op de planning hebt staan meis! En onthoud: niks moet, niksen mag 😉

 9. Meditatie onder een boom. Hoe simpel kan geluk soms zijn? (althans, ik vat het op als geluk.. Zeker met dit weer). Yoga is echt heel fijn om te doen. Maar wel een drukke planning zo te zien. Veel plezier met alles!

 10. Ik zie een hoop leuke dingen om naar uit te kijken 🙂 Wadlopen heb ik nog nooit gedaan maar het lijkt me weleens leuk om mee te maken! Ik kijk uit naar je plogweek!

 11. Wat een mooi dingen allemaal. Zo’n klankconcert lijkt mij prachtig! Heel tof dat je gaat wadlopen, ik zag het oproepje bij Dina maar ik voel mij nog niet comfortabel genoeg om met allemaal vreemden af te spreken. Heel stom eigenlijk, het lijkt mij wel geweldig om te doen! En die challenge is heel mooi, ik las het ook bij Marte. Gaaf dat je eraan meedoet! Ik twijfel nog om mee te doen, ik heb niet echt een plek in de buurt waar ik even tegen een boom kan zitten of iets dergelijks. Het Natuurpark is alleen te bereiken als iemand mij brengt met de auto. Maar het zou een mooie uitdaging zijn om heel creatief te denken en toch te proberen mooie plekjes te zoeken. 🙂

  Knap dat je die gastblog hebt geschreven over hidradenitis, zeker als je het zo spannend vindt. Wat naar zeg die opmerkingen die je hebt gehad erover, sommige mensen…. Leuk weer een nieuwe plogweek, ik kijk er al naar uit!

 12. Hoe fijn zeg dat je zoveel mooie dingen in het vooruitzicht hebt. Dat mediteren, wadlopen en het klankconcert is volgens mij inderdaad heerlijk zeg: even tijd voor jezelf en angsten overwinnen (wat betreft wadlopen). Ik ga het nog een keer zeggen maar ik vind echt dat je zo goed bezig bent meis. Dit laat ook weer zien hoe ver je eigenlijk al bent gekomen: dingen doen die misschien buiten je comfortzone liggen of voorheen nog nooit aan kon denk. Jeej! You can do it babe! ps nu wil ik ook wadlopen, alleen maar om jou te mogen ontmoeten 😉 X

 13. Wat een gave plannen zeg! Ik kijk al uit naar je plogweek en ben benieuwd hoe het wadlopen je gaat bevallen! Ik heb het zelf ook nog nooit gedaan moet ik bekennen!

 14. Ik heb me ook ingeschreven voor die Challenge! Lijkt me heerlijk om te doen en we hebben toch wel wat plekjes in de buurt en Luna houdt ook wel van de natuur!

  Knap van je om dat gastblog te schrijven. Ik denk dat ik weet waar hij gaat verschijnen, dus ik zal hem zeker niet missen. Ik ben trots op je omdat je het gedaan hebt, ondanks voorgaande negatieve reacties!

 15. wadlopen is echt lachen! en het wad is zoooo mooi. ik zou een korte broek aan doen. niet omdat ie schoon en droog blijft, maar omdat ie niet zo zwaar wordt als ie onder de drek zit. wij liepen regelmatig tot aan ons middel in het water. wat schoenen betreft zijn van die all stars gympen het handigst. die gaan niet uit als je vastzuigt. echt schoon zullen ze daarna niet meer worden… die gids die met ons meeging wees vaak twee routes. rechtdoor voor de bikkels, de mietjes even met een boogje… geloof me, rechtdoor is leuker! hij weet precies op welke stukken je weg gaat zakken. ik weet zeker dat jullie een topdag gaan hebben!

   1. Haha ja echt! Wij dachten ook ff gezellig eindje wandelen, maar was hele stukken door de drek of het water ploeteren… Het zal wel afhankelijk zijn van de getijden, misschien als je op het aller-eb-ste moment gaat dat het meevalt. Of misschien doet de tijd van het jaar ook iets. Maar gewoon laten gebeuren joh! Wij hebben zo’n lol gehad!

 16. Wat een super leuke challenge van Marte. Heb het gemist maar zou er zo aan meedoen. Vandaag onder de boom zitten, morgen liggen in het gras : heerlijk!

 17. Al die leuke dingen op de planning Marion. Puur genieten hoor. Wadlopen ken ik niet, maar ik ben wel benieuwd naar je ervaringen. Misschien doe ik het dan ook wel; En onder een boom zitten zie ik helemaal zitten, om in contact te komen met de natuur, maar elke dag dertig minuten dat zie ik niet direct gebeuren..

 18. Leuke dingen heb je op de planning staan! Die challenge lijkt me ook heel fijn en goed om echt tot rust te komen. Ik begrijp dat het lastig is om te schrijven over je ziekte, zeker als je zulke reacties hebt gehad in het verleden. Knap dat je het toch doet!

 19. wadlopen!! GAAF lijkt me!! oh…dat stond altijd op mijn lijstje…misschien kan ik het nu meebeleven door jou!
  Lieve groetjes

 20. Wadlopen is zo ontzettend tof!!! Ooit gedaan op de middelbare school. Trek van die all star gympen aan (hoge), want anders verlies je je schoenen. En je gaat sowieso onherroepelijk op je plaat, maar dat is juist grappig. Daarna ben je heerlijk smerig. Wij gingen ook echt tot onze middel door het water om vervolgens weer op een zandbank te lopen. Ja het is echt iets wat je ooit gedaan zou moeten hebben. Zo cool. Had ik al gezegd dat het cool is 😀

 21. Leuk dat je wat dingen op de planning hebt Marion! Ben ook heel benieuwd naar je Plogweek, vrienden gaan/gingen altijd naar Wageningen met bevrijdingsfeesten maar wij zijn eigenlijk nooit mee geweest.. best jammer. Heb nog nooit echt wad gelopen maar wel een wadexcursie gedaan op Terschelling. Met een gids het wad op en alle diertjes/plantjes whatever opgezocht die er maar te vinden zijn, echt super gaaf! Gewoon gympen aan en daarna in de vuilnisbak knikkeren.

 22. Ik kan er niks aan doen Marion maar ik moet zo lachen als je het over bomen hebt, ik zie je al helemaal zitten, misschien knuffelend met de boom 🙂 Ik lach je hiermee trouwens niet uit hoor, alleen maar toe! Heerlijk om wat dingen te hebben om naar uit te kijken! Geniet lekker van de voorpret!

 23. Cool je wil gaan wadlopen! Ik heb dat altijd al eens willen doen, heel benieuwd hoe dat is 🙂 Ik hoor graag de ervaringen 🙂 En die 30 dagen challenge, eigenlijk zou ik er echt de tijd voor vrij moeten maken want het is zo lekker 1 met de natuur te zijn 🙂

 24. Leuke dingen in het verschiet zeg vooral dat wadlopen. Ben al heel nieuwsgierig hoe dat gaat aflopen. Zelf heb ik er geen ervaring mee. Die challenge klinkt me als muziek in de oren want ik ben graag in de natuur. Veel succes bij de bedrijfsarts. Keep calm & go with the flow. Fijne zondag 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.