Rewild Your Life: Dag 2

RWF

Vrijdag 10 april ben ik gestart met de Rewild Your Life challenge. Het doel is 30 dagen lang minimaal 30 minuten per dag in de natuur doorbrengen. Get outside. Be wild. Feel better. Vandaag dag 2.

Dag 2
We use our bare hands to touch, feel and interact with the world constantly, yet we often forget about our feet. We are tactile, touch sensing animals and our feet have almost as many nerve endings as our hands. We protect them and hide them away from the world in shoes and socks, disconnecting them from the ground that they are meant to touch and feel. Today we challenge you to free your feet for 30 minutes outside. You don’t have to walk if you don’t want, you can simply feel the sensation of your bare feet on the ground in the open air. Try to touch as many different surfaces and textures as you can with you feet, like moss, grass, sand, stone, dirt, leaves, water etc.

3495

Helaas was het gisteren iets minder lekker weer dan op dag 1 van de challenge. Het zou aan het einde van de ochtend gaan regenen en ik koos ervoor om de buien voor te zijn. Ik ging op tijd weg, want ik wilde echt even een stukje op mijn blote voeten lopen en dat doe ik toch liever niet in de stromende regen. Ik besloot naar de Rijn te gaan. Om 9:30 uur stapte ik in de auto en 10 minuutjes later zat ik langs de Rijn op mijn favoriete plekje. Het was koud. Echt koud. Nou niet bepaald weer om je sokken en schoenen uit te trekken, maar wie weet wat het me zou brengen. Dus hup, niet mauwen, doen!

3494 3460 3462 3463 3466 3468

En wegwezen! Brrrrrrr!

3471

Het was koud. Té koud. Tien minuten lopen, met als hoogtepunt op blote voeten het ijskoude water in, was echt de max. Het voelde heerlijk, dat wel, maar er zijn grenzen. Komende week wordt het heerlijk weer. Dan haal ik die 30 minuten wel in.

3472

Ik was al een beetje voorbereid op een koude ervaring, dus ik had voor de zekerheid een thermoskan hete thee meegenomen.

3458

Dit is de plek waar ik regelmatig zit. Het is hier zo ontzettend mooi. Het is aan de rand van natuurgebied de Blauwe Kamer. Vaak maak ik eerst een wandeling door het natuurgebied en eindig ik hier om even uit te rusten.

3457

Soms neem ik het pontje naar de overkant.

3478a

Gisteren niet. Ik heb nog zeker een half uur zitten genieten hier aan de waterkant. Het water, de vogels, de wind. Pure rust, geluk en dankbaarheid.

Toen ik opstond, mijn spullen bij elkaar raapte en me omdraaide om richting de auto te lopen kreeg ik de schrik van mijn leven. Nee, geen koe of een stier die pal achter me stond (dat is me al paar keer overkomen), maar een groep van ongeveer 15 hobbyfotografen. De één lag op de grond, de ander zat op zijn knieën en weer een ander stond achter een statief, maar één ding was zeker: alle lenzen waren op mij gericht. Ik denk dat ik voor het eerst in mijn leven een half uurtje fotomodel ben geweest. Ik heb het alleen geen moment in de gaten gehad.

Niet echt een geslaagde tweede dag wat betreft het volbrengen van de opdracht, want het was echt veel en veel te koud. Ik heb echter wel enorm genoten van de natuur en ben in die 45 minuten die ik daar aan het water gezeten heb volledig tot rust gekomen.

And when she walked away, she felt her feet touch the ground for the very first time.

About the Author

Posted by

Categorieën:

Persoonlijk

32 Reacties

Klinkt juist als een heel geslaagde dag. Toch tot rust gekomen in de natuur. En 10 min op blote voeten. Goed toch 🙂

Het ziet er heel mooi uit daar. Ik vraag me af waarom het geen geslaagde dag is? Maakt die tijd nou echt uit? Dat je dag 2 geen half uur door het ijskoude water hebt gelopen? Dat lijkt me alleen maar heel verstandig.

Daarbij heb je wel 45 minuten aan het water gezeten en ben je tot rust gekomen, in de natuur.

Ik vind het een heel geslaagd dagje. Niet zo streng voor jezelf!

Liefs

Je voeten zien blauw van de kou, Marion 🙂 er is een grens aan alles dus tien minuten was echt wel ok denk ik zo. Zalig zo dicht bij een natuurgebied wonen…

Wat een mooi plekje daar aan de Rijn. Een geluk dat je voorbereid was en dat je jezelf daarna kon opwarmen. Haha, weer zo grappig met die fotografen. Ik denk dat ik mij ook wel een hoedje zou schrikken.

Wat een bikkel zeg, blote voeten. Ik zou zeggen: De groeten, ik loop wel gewoon op mijn laarzen. Wel fijn dat je het toch een geslaagde dag vond, op de opdracht na. En die foto’s, wanneer zien we je voorbij komen?

oh dus je staat morgen in de krant 😉
Wat fijn dat je kon genieten en wat een mooie plek!! Daar zou ik wel eens heen willen net als dat mooie bos met dat pad omhoog.
Leuk dat je dit gedaan hebt en wow..fijne jas!

Lieve groetjes

ps ik zag het instagramplaatje van de bloemen, ik hou ook van witte!! Zo mooi!!
En de quote heb ik mijn ouders gestuurd 😉

uh..en blond..die tags, die krijg je dus van andere bloggers…moet je nagaan hoe bekend je blog is!! (ik denk ook aan die cijfers onlangs)

Ik denk dat ik bij jou in de buurt kom wonen, zo veel mooie plekjes! Laat ik mijn schoenen thuis hoor, ik loop het liefst op blote voeten (of slippers, dat is bijna bloot)

Dus als ik binnenkort foto’s van jou voorbij zie komen op de site’s van modellenbureau’s kan het kloppen? 😉 Fijn dat het ondanks dat je de opdracht niet helemaal volbracht hebt, wat alleen maar heel verstandig was, toch hebt genoten! Ga vooral zo door! xoxo

Nou, mij zul je niet herkennen. Ik zat met mijn rug naar ze toe toen ze de foto’s maakten. Maar als je ergens een foto ziet van een vrouw die aan de rand van het water dromerig voor zich uit zit te staren in een blauwe jas en op een knalroze handdoek…. That’s me! 😀

Dat valt toch mee, dat geslaagde? Ik ben zelfs nog helemaal niet begonnen met de challenge. Heb niet zo’n goed zich op hoe ik de opdrachten kan vinden enzo. Maar komt goed, ik zoek nog even verder en dan doe ik er ook wat mee.

Jij bent alvast goed bezig als ik het zo zie!

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks & Trackbacks

[…] Weten jullie nog dat ik ooit begonnen ben met The Rewild Your Life Challenge? Een challenge waarbij het het doel is om meer in contact te komen met de natuur. Dit doe je door 30 dagen lang minimaal 30 minuten per dag buiten door te brengen. Get outside. Be wild. Feel better. Does it ring a bell? De vorige keer ben ik afgehaakt, maar ik wil deze challenge opnieuw doen en hem dan ook helemaal afmaken. Zijn er gekken die met me mee willen doen? Het lijkt me namelijk wel tof om dit samen te doen. Ik heb het opdrachtenboek hier en kan iedere ochtend of de avond ervoor de opdracht online zetten. Kan ook via facebook, maar dat heeft niet iedereen. Laat me weten of je interesse heb, dan gaan we eens lekker wild worden met zijn allen. Trouwens, hoe eerder we beginnen hoe beter, want ik weet niet of je het nog kon herinneren, maar vorig jaar stond ik op dag 2 met bevroren poten in de Rijn. […]

%d bloggers liken dit: