Persoonlijk

Rewild Your Life: Dag 2


Getagd: , , , , .

RWF

Vrijdag 10 april ben ik gestart met de Rewild Your Life challenge. Het doel is 30 dagen lang minimaal 30 minuten per dag in de natuur doorbrengen. Get outside. Be wild. Feel better. Vandaag dag 2.

Dag 2
We use our bare hands to touch, feel and interact with the world constantly, yet we often forget about our feet. We are tactile, touch sensing animals and our feet have almost as many nerve endings as our hands. We protect them and hide them away from the world in shoes and socks, disconnecting them from the ground that they are meant to touch and feel. Today we challenge you to free your feet for 30 minutes outside. You don’t have to walk if you don’t want, you can simply feel the sensation of your bare feet on the ground in the open air. Try to touch as many different surfaces and textures as you can with you feet, like moss, grass, sand, stone, dirt, leaves, water etc.

3495

Helaas was het gisteren iets minder lekker weer dan op dag 1 van de challenge. Het zou aan het einde van de ochtend gaan regenen en ik koos ervoor om de buien voor te zijn. Ik ging op tijd weg, want ik wilde echt even een stukje op mijn blote voeten lopen en dat doe ik toch liever niet in de stromende regen. Ik besloot naar de Rijn te gaan. Om 9:30 uur stapte ik in de auto en 10 minuutjes later zat ik langs de Rijn op mijn favoriete plekje. Het was koud. Echt koud. Nou niet bepaald weer om je sokken en schoenen uit te trekken, maar wie weet wat het me zou brengen. Dus hup, niet mauwen, doen!

3494

3460

3462

3463

3466

3468

En wegwezen! Brrrrrrr!

3471

Het was koud. Té koud. Tien minuten lopen, met als hoogtepunt op blote voeten het ijskoude water in, was echt de max. Het voelde heerlijk, dat wel, maar er zijn grenzen. Komende week wordt het heerlijk weer. Dan haal ik die 30 minuten wel in.

3472

Ik was al een beetje voorbereid op een koude ervaring, dus ik had voor de zekerheid een thermoskan hete thee meegenomen.

3458

Dit is de plek waar ik regelmatig zit. Het is hier zo ontzettend mooi. Het is aan de rand van natuurgebied de Blauwe Kamer. Vaak maak ik eerst een wandeling door het natuurgebied en eindig ik hier om even uit te rusten.

3457

Soms neem ik het pontje naar de overkant.

3478a

Gisteren niet. Ik heb nog zeker een half uur zitten genieten hier aan de waterkant. Het water, de vogels, de wind. Pure rust, geluk en dankbaarheid.

Toen ik opstond, mijn spullen bij elkaar raapte en me omdraaide om richting de auto te lopen kreeg ik de schrik van mijn leven. Nee, geen koe of een stier die pal achter me stond (dat is me al paar keer overkomen), maar een groep van ongeveer 15 hobbyfotografen. De één lag op de grond, de ander zat op zijn knieën en weer een ander stond achter een statief, maar één ding was zeker: alle lenzen waren op mij gericht. Ik denk dat ik voor het eerst in mijn leven een half uurtje fotomodel ben geweest. Ik heb het alleen geen moment in de gaten gehad.

Niet echt een geslaagde tweede dag wat betreft het volbrengen van de opdracht, want het was echt veel en veel te koud. Ik heb echter wel enorm genoten van de natuur en ben in die 45 minuten die ik daar aan het water gezeten heb volledig tot rust gekomen.

And when she walked away, she felt her feet touch the ground for the very first time.

33 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s