Rewild Your Life: Dag 5

RWF

Vrijdag 10 april ben ik gestart met de Rewild Your Life Challenge. Het doel is om meer in contact te komen met de natuur. Dit doe je door 30 dagen lang minimaal 30 minuten per dag buiten door te brengen. Get outside. Be wild. Feel better. Vandaag dag 5.

Dag 5
Find a nature filled place to visit and explore that you have never been to before. This could be a nearby place in your own neighborhood or somewhere further away. What do you find there during your exploration? What does it feel like to be someplace you’ve never been before? Do you feel excitement and a sense of discovery, or, do you feel feelings of fear and insecurity? How can you bring more exploration and discovery into your daily life?

Gisteren heb ik deze opdracht gedaan en het werd uiteindelijk de meest bijzondere dag tot nu toe. Lees mee.

Het was heerlijk weer gisteren. Ideaal om bovenstaande opdracht uit te voeren. Waar zal ik eens naartoe gaan? In ieder geval eerst even de auto wassen. Ik reed naar Bennekom, spoot met grof geweld alle duivenpoep van de auto en stapte weer in. Oké, welke kant op? Ik ging naar rechts, maar iets in me zei dat ik om moest keren. Lang leve mijn steeds sterker wordende intuïtie. Ik reed richting Ede en voor ik het wist draaide ik de snelweg op. Wat? Ik? De snelweg op? What was I thinking? Ik had ook geen flauw idee. Bij Arnhem voelde ik de behoefte om eraf te gaan. Ik dacht aan mijn oma. Ik zou naar oma kunnen gaan op de begraafplaats. Waar was dat ook alweer? Geen idee. Ik volgde nog steeds mijn gevoel en in ene zag ik een bordje: Natuurbegraafplaats Heidepol. Dat is niet de begraafplaats waar mijn oma ligt, maar dat was wel de plek waar ik naartoe geleid werd.

IMG_20150414_135805

Ik parkeerde mijn auto en liep met open mond het terrein op. Wat was dit voor plek? Ik kon mijn ogen niet geloven. Een prachtig park. Een prachtig bos. Er was zelfs een boskapel. Dit is het! Dat was wat er door mijn hoofd schoot. Ik kreeg een steeds grotere lach op mijn gezicht. Dit is het! Hier wil ik begraven worden. Dat ik ondertussen het liedje Coming Home in mijn hoofd had maakte het allemaal nog duidelijker voor me. Kijk mee naar één van de impressiefilmpjes.

Ik liep over één van de paden en in ene vloog er een vlinder om me heen. Ik bleef stilstaan en ze ging op de grond vlak voor me zitten. Ik bleef een poosje staan kijken en wilde toen rustig verder lopen. Ik zette twee stappen en de vlinder vloog op en ging iets verderop weer midden op het pad zitten. Ik bleef weer stilstaan en bleef toch maar naar de vlinder kijken. Prachtig zoals ze zich staande hield in de wind. Even later liep ik door. De vlinder vloog nog een keer om me heen en ging weer op het pad zitten. Deze keer achter me. Ik liep verder. Het was er zo prachtig. Nou goed, je kon het zien in het filmpje. Adembenemend mooi.

IMG_20150414_135531

De boskapel.

Na drie kwartier wilde ik weer teruglopen naar de auto, maar ik zag dat er net een uitvaart was begonnen. Ik kon beter via hetzelfde pad teruglopen om de uitvaart niet te verstoren. Op exact dezelfde plek als drie kwartier terug vloog de vlinder weer. Weer vloog ze om me heen en ging ze op het pad voor me zitten. Toen zag ik een graf aan de zijkant van het pad. Ik liep er naartoe en kon gewoon niet geloven wat ik zag.

IMG_20150414_140742

Zou het? De vlinder? Oh, wat doet het ertoe! Het was een prachtig mooi en bijzonder moment.

Jullie zullen allemaal wel denken dat ik gek ben, maar ik ga daadwerkelijk uitzoeken of ik hier begraven kan worden later. Ik vind het zo’n ontzettend mooie plek en hoe bijzonder is het dat ik door de Rewild Your Life Challenge hier terecht gekomen ben. Bezoek en ontdek een plek waar je nog niet eerder geweest bent en vervolgens vind ik een plek waar je nota bene letterlijk één kunt worden met de natuur. I love it! ♥

29 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Carlijn schreef:

  Oh Marion, dit wandelende bolletje emoties kreeg tranen in haar ogen. Je schrijft zo mooi, ik zie het helemaal voor me. Dat vlindertje doet me denken aan een verhaal wat mijn docent levensbeschouwing jaren geleden in de klas vertelde. Krijg er rillingen van, op een positieve manier

 2. Saar schreef:

  Ik kreeg ook kippenvel bij het lezen van jouw verhaal. Voor dit soort ervaringen leef ik en ben ik bereid om elk dal door te gaan. Geweldig en heel mooi Marion!

 3. Wat onwijs mooi! En dan hoe je het schrijft… Wauw. Xoxo

 4. Nicetobeout schreef:

  Wauw dat is wel heel bijzonder. En dat van die vlinder geloof ik echt in. Een schitterende plek dit.

 5. Jenn schreef:

  Wauw, heel mooi en bijzonder! Prachtige plek.

 6. IngridMoorenBlogs schreef:

  Wat mooi…..

  1. IngridMoorenBlogs schreef:

   Nog goedkoper ook lees ik op http://www.heidepol.nl 😉

   1. IngridMoorenBlogs schreef:

    Echt heel bijzonder….ga er ook eens over nadenken.

 7. Marielle schreef:

  brrr…rillingen…wat schrijf je mooi en beeldend en wat prachtig, dat gevoel…geweldig dat je jezelf zo geleid voelde!
  Dank je wel voor het delen

 8. Saskia schreef:

  Prachtig! Zowel je ervaring als je geschreven woorden…

 9. Wendy de Jong schreef:

  Prachtig en ontroerend!

 10. BySilke schreef:

  Heel mooi neergeschreven, ik krijg er kippenvel van! Fantastisch dat je door je gevoel deze mooie plek mocht ontdekken 🙂

 11. Xaviera schreef:

  Wauw, ik kreeg kippenvel tijdens het lezen van hiervan. Wat ontroerend en wat een prachtige plek. Heel bijzonder dat je door je intuïtie hierheen geleid bent Marion. En dan ook nog die vlinder… ❤ Ik snap heel goed dat je hier begraven wilt worden, adembenemend mooi inderdaad.

 12. My Little Happiness schreef:

  Wauw ik krijg er gewoon kippenvel van zeg! Echt een prachtig verhaal! Ik geloof zeker dat mensen als vlinders terug kunnen komen. Op de sterfdag van mijn vriend zijn broertje waren we ook ergens waar hij graag kwam en toen werden we ook continu omringt door een vlinder. Heel er mooi…

 13. Je hebt echt geluk met het mooie weer bij het invullen van je doelstelling. Die laatste zinnetjes bezorgden me kippenvel. Herinner je de foto-challenge van vorig jaar? Toen ben ik eens naar het Brugse kerkhof getrokken, en volgde een zwarte kat me van het binnenkomen tot het naar buiten gaan. Toen ik haar/hem probeerde te benaderen speelde het diertje hard to catch :).

 14. Wat een mooie plek! Zo een bijzonder moment dat voorval met die vlinder.

 15. LiefsvanLieke schreef:

  Kippenvel.. wat mooi dat je intuïtie je naar zo’n plek kan leiden.
  En die vlinder.. ik ben geen zweverig type, maar die was daar niet voor niets. Echt een symbool van uitvliegen, je eigen kracht hebben en jezelf kunnen ontwikkelen. Precies wat jij aan het doen bent. Mooi!!

 16. Madeleine schreef:

  Wauw heel mooi!!!!! 🙂 vlinders zijn mooi! Ze hebben echt wat. Ik ben blik dat je je intuïtie hebt gevolgd en lekker met de auto bent gereden 🙂 begraafplaatsen hebben wel wat :). Ik vind de graven soms al mooi om tr zien!

 17. Sammie schreef:

  Wat een mooie plekje! Je gaat wel goed met je challenge!

 18. Joyce schreef:

  Is idd een heel erg mooi plekje zeg! Wist niet eens dat er dit soort begraafplaatsen bestonden!

 19. Flavie schreef:

  Zo mooi om te lezen. Prachtig plekje!

 20. Nina schreef:

  Geweldig hoe je je intuïtie zo kan aanvoelen én volgen!

 21. Myriam schreef:

  Wat fantastisch dat je je intuitie zo volgt en dan zulke heerlijke ervaringen meemaakt xxx

 22. joorloveswriting schreef:

  wat tof om zo een plek te vinden waar je samen met de natuur een word!!! 🙂 leuk deze challenge zeg! 🙂

 23. dramaqueen9222 schreef:

  O wauw, dit klinkt echt als een fantastische en verrassende ervaring! Wat mooi ! X

 24. jackiedeklerk schreef:

  Wat zou ik hier nu graag eens rond lopen…
  wat een prachtige omgeving…
  Het is dat ik niet begraven wil worden, maar anders is dat toch gewoon DE perfecte plek

 25. Wauw, wat een mooie ervaring. Vooral die boskapel en die vlinder ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.