Rewild Your Life: Dag 7

RWF

Vrijdag 10 april ben ik gestart met de Rewild Your Life Challenge. Het doel is om meer in contact te komen met de natuur. Dit doe je door 30 dagen lang minimaal 30 minuten per dag buiten door te brengen. Get outside. Be wild. Feel better. Vandaag dag 7.

Dag 7
Soil, dirt, ground. Whatever you call it we have a deep relationship with the element of earth. All food comes from the ground. The plants (and animals if you aren’t a vegetarian or vegan) are made up of minerals and other nutrients from the soil that we then take into our body. Those nutrients are used by our body to build and maintain itself. You are the dirt… well… part dirt anyway. Today’s activity is to connect with the element of earth. Touch the dirt. Smell it. Acknowledge that you are connected to it and it is connected to you. Don’t be afraid to get dirty. You can always wash it off.

Appeltje-eitje deze opdracht! Een paar dagen geleden had ik al een paar plantjes in de grond gezet, maar dat waren er nog lang niet genoeg. Ik ging dus in volle vaart naar de Praxis voor nog een flinke lading plantjes. Omdat het de bedoeling was dat ik echt met de grond in aanraking zou komen besloot ik geen handschoenen aan te trekken en ook geen schepje te gebruiken. Ik heb de wortels en het onkruid (op de brandnetels na) met mijn blote tengels uit de grond getrokken. Vervolgens heb ik, eveneens met mijn blote handen, kuiltjes gegraven voor alle plantjes en ze puur natuur in de grond gezet.

008

Deze paar plantjes stonden er al, maar er moest nog een flinke lading bij. Het is nu net een graf. Dat moeten we niet hebben in onze achtertuin.

024

Hoppakee! Het hele stuk staat vol!

027

Paarse plantjes.

035

Witte plantjes.

032

YES!!!! Ik heb mijn eigen lavendel. Zo ontzettend cool!
Hoe die andere plantjes heten? Geen idee.

003

Dan hebben we hier ons slakkenhotel. Die berg die daar links ligt lag eerst hier bovenop. Eén groot feest voor onze slakken. Helaas werd het hotel vorig jaar een iets te groot feestoord en hadden we dusdanig veel naaktslakken in de tuin dat je amper fatsoenlijk een stap kon zetten zonder per ongeluk ergens op te gaan staan. Dat doen we dus niet meer. Gek genoeg kunnen we in geen mogelijkheid hier passende tegels in krijgen. Of je moet er één door midden slaan of zo. Ik snap er geen biet van. Het past gewoon echt niet! Nou ja, dan maar plantjes.

014

Taadaaaa!

047

Dit zijn Spaanse margrieten. Stond erbij hoor, anders had ik het nooit geweten.

042

Hier stond niks bij. Ik heb dan ook geen flauw idee wat het is.

036

Mooi hè?

040

Nu had ik eigenlijk nog een foto willen maken van mijn pikzwarte handen, maar dat vond ik echt zonde van mijn camera. Ze waren echt zo verschrikkelijk smerig. Het is dat ik vanochtend gezwommen heb, maar ik denk dat er ander nog steeds aarde onder mijn nagels had gezeten. Toch ga ik het de volgende keer weer zonder handschoenen doen. Het is echt superrelaxt om met je blote handen in het zand te wroeten. Lekker kliederen en vies worden. Heerlijk! Bijkomend voordeel is ook dat je geen regenwormen doormidden hakt. Dat wil met een schepje nogal eens gebeuren. Nu vis je je ze echter met je handen mee uit de grond en blijven ze lekker door kronkelen. Beetje eng in het begin, maar na twee regenwormen weet je niet beter.

Al met al een vrij eenvoudige, maar hele leuke en vooral ook zinvolle zevende dag van deze challenge. ♥

15 reacties Voeg uw reactie toe

 1. IngridMoorenBlogs schreef:

  Daar word je toch blij van!Mooi hè lavendel.Bij de Intratuin zag ik gisteren lavendel op een stam…ook heel mooi.

 2. joorloveswriting schreef:

  Zoo goed bezig !!!! Mooie plantjes heb je in de tuin! 🙂

 3. Ik heb vroeger, toen we nog een tuin hadden, nooit handschoenen aan gehad om plantjes in de tuin te zetten. Wel een schepje maar dat was voor het gemak. Nooit problemen gehad met vieze handen.

 4. Saar schreef:

  Wat ongelofelijk heerlijk! Ik denk dat ik dit ook maar een keer moet doen!

 5. Els schreef:

  Wat een mooie foto’s en wat gezellig. Vind die bloem zonder naam echt heel mooi!

 6. beaunino schreef:

  Leuk geworden Marion. (Haha, ik dacht hetzelfde van dat graf eerst, sorry).

 7. heleen schreef:

  Weet je zeker dat je deze plantje bij elkaar kan zetten? 😛

 8. dinaboelhouwer schreef:

  Wat ziet het er mooi uit zo! ❤

 9. marielle schreef:

  leuk|!! mooie plantjes!! staat zo zomers!!

  succes me de volgende “rewild your life”

  lieve groetjes

 10. Xaviera schreef:

  Wat mooi en gezellig al die plantjes in de tuin! Heerlijk dat je dit gewoon met je blote handen hebt gedaan, dat ga ik ook een keer doen! Lavendel is geweldig om in de tuin te hebben, mijn lavendelplant(je) van een paar jaar geleden is nu flink gegroeid en het ruikt heerlijk. 🙂

 11. zomersproetje84 schreef:

  Leuke challenge. Ziet er erg leuk uit,hou van kleur en bloemetjes! Alleen laat ik dat wroeten in de aarde aan Ruud over. Hij heeft de groenste vingers van ons tweetjes.Wel zoek ik ze graag mee uit.

 12. Wat een mooi achtertuintje, en dat in combinatie met het beekje dat erachter loopt. Wordt zalig in de zomer!

 13. Flavie schreef:

  Zo fijn… bloemetjes in de tuin!

 14. Wat een mooie foto’s! Van hele mooie plantjes! Xoxo

 15. jackie schreef:

  gezellig bloemetjes in de tuin…
  kriebelt bij mij ook, maar ga het nu natuurlijk niet doen…
  Maar met je blote handen, dat vind ik toch het lekkerste,,,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s