Nieuwe lay-out

18001200

Zoals ik vanochtend al schreef heb ik de hele dag aan mijn blog gewerkt. Oké, de hele dag is wat overdreven, maar een groot deel van de ochtend en middag ben ik er wel mee bezig geweest. Wat is er allemaal veranderd? Kijk mee.

De header
Dat moge duidelijk zijn. Ik had altijd al een flinke header boven mijn blog, maar deze gaat nog een stapje verder. De header beslaat als het goed is je hele openingsscherm. Vervolgens kan je midden in de header op ”See More” klikken om naar de berichten te gaan. Je kan overigens ook gewoon naar beneden scrollen.

Jumbo headline
Dat is het extra stukje middenin boven de berichten. Er staat nu Mijn Kladblog met daaronder Speak words of love ♥. Het idee is om er dagelijks of eens in de zoveel dagen een nieuwe quote neer te zetten. Het enige is dat er nu twee keer de naam van mijn blog staat (in de header én in de jumbo headline). Dat zou ik liever niet hebben, maar ik heb het ook geprobeerd zonder de titel erboven en dat ziet er heel vreemd uit. Voor nu laat ik het maar even zo.

De sidebar
Deze is een stuk breder geworden. Ook heb ik het één en ander verschoven. Zo staat de zoekfunctie niet meer helemaal bovenaan, heb ik jullie toffe gasten wat verder omhoog gehaald en nog wat andere kleine wijzigingen.

Lettertype
Daar twijfel ik nog een beetje over. Niet over het lettertype van de geschreven stukken, maar over het lettertype van de kopteksten. Voor nu laat ik het even staan om eraan te wennen. Jullie meningen, tips en adviezen hierover zijn meer dan welkom!

Foto’s
De foto’s boven de artikelen in het overzicht zijn verdwenen. Ik heb ervoor gekozen een grote header te nemen, dat vind ik zelf vrij druk en daarom heb ik ervoor gekozen géén foto’s meer boven de artikelen te plaatsen. Zo oogt het, zodra je doorklikt naar de homepage, toch weer een stuk rustiger.

Minder categorieën
Een aantal categorieën heb ik verwijderd en een aantal heb ik samengevoegd. Verder niets bijzonders. Gewoon om het wat overzichtelijker te maken.

Graag hoor ik van jullie wat jullie van de nieuwe lay-out vinden. Natuurlijk heel tof als jullie het mooi vinden, maar ik hoop ook dat jullie het aangeven als er dingen zijn die storen of er niet mooi uitzien. Dat wil niet zeggen dat ik het meteen ga aanpassen of verwijderen, maar dan kan ik er even met andere ogen naar kijken. Mochten er functies zijn die niet werken, ook dan hoor ik het graag. Het is voor het eerst dat ik zelf zoveel heb aangepast, dus het is voor mij ook allemaal nieuw.

Bedankt alvast en geniet van deze mooie zaterdagavond! ♥

55 thoughts on “Nieuwe lay-out

 1. Oeeh! Lekker fris zeg: ik hou er wel van 🙂 Ik begrijp trouwens wel wat je bedoelt met die dubbele benaming, maar als jij je niet goed voelt wanneer het weg is zou ik het lekker zo laten staan. In ieder geval prachtig hoor 🙂 (oja staan sommige dingen nog wel in het engels, weet niet of dat je bedoeling was haha?) X

 2. Oeh Marion, wat is je lay-out mooi geworden! 😀
  Eén klein dingetje: de kleur van de links waar je in het verleden al eens op geklikt hebt is bij mij wel heel erg licht. Kan aan mijn instellingen liggen hoor, maar ze zijn bij mij pas goed leesbaar als ik er met mijn muis op sta (dan zijn ze iets donkerder).

 3. Het is heel mooi geworden! Wat betreft de titels van je blogpost vind ik het juist mooi dat het hetzelfde lettertype is als jouw header. (Of heb ik nu een scheef oog? Haha.) Dus ik zou het zo laten! 🙂

 4. De vorige vond ik ook heel mooi en paste je tussenin al regelmatig aan. De nieuwe is wennen, maar is zeker OK! Hopelijk blijf je toch wel foto’s posten, want die geven juist pit aan de inhoud van je stukjes.

 5. Mooi geworden! Volgens mij is de quote intussen alweer veranderd, of kijk ik verkeerd? En het lettertype vind ik fijn lezen, ik houd van simpele, strakke letters.

 6. Mooie aanpassingen! Ook de reactie’s zijn mooi gescheiden nu, leuk! Die ‘leuke gasten’ had ik nog niet eens gezien, haha. Nooit op gelet! Wel origineel gedaan 🙂 Ik hou van je nieuwe header! Je bent er zeker weten op vooruit gegaan 🙂

 7. Die quote vind ik heel leuk. Het geheel oogt rustiger maar toch mis ik een beetje je vorige kleurige header maar het went wel. De sidebar vind ik stukken overzichtelijker. Ik zou ook eens werk moeten maken van een nieuwe lay-out maar ik stel het altijd uit.

 8. Ziet er goed uit Marion! Leuk hè, om aan de layout te prutsen (en moeilijk ook. ik snap vaak niet echt waar ik mee bezig ben.)? De header vind ik heel mooi. Leuk idee ook om te wisselen met de quotes!

 9. hoi
  duidelijk en overzichtelijk, mooi ook die reacties in blokjes zeg maar.
  Lettertype in de header vind ik mooi.
  Creatief gedaan!

 10. Ik kijk op m’n mobiel en dan zie ik het dus heel anders dus zal straks ook eens via de laptop kijken haha!

  Op m’n mobiel zie ik je plaatje en dan staat de naam van je blog erin alleen de laatste 2 letters pasten niet meer dus die staan eronder haha. Dus:

  Mijn kladbl
  Og

 11. Hoi Marion, Mooi vind ik het er uit zien! Ik weet alleen niet zo goed wat je bedoeld met dat jumbo header, want ik zie namelijk geen extra iets met quotes boven je berichten… Geen idee of dat aan mij ligt (zal wel, haha). Ik zie alleen een hele grote (overigens mooie) foto met de titel van je blog en dan de about me enz.. daaronder beginnen gelijk je berichten. Geen words of love voor mij 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s