Nieuwe lay-out

18001200

Zoals ik vanochtend al schreef heb ik de hele dag aan mijn blog gewerkt. Oké, de hele dag is wat overdreven, maar een groot deel van de ochtend en middag ben ik er wel mee bezig geweest. Wat is er allemaal veranderd? Kijk mee.

De header
Dat moge duidelijk zijn. Ik had altijd al een flinke header boven mijn blog, maar deze gaat nog een stapje verder. De header beslaat als het goed is je hele openingsscherm. Vervolgens kan je midden in de header op ”See More” klikken om naar de berichten te gaan. Je kan overigens ook gewoon naar beneden scrollen.

Jumbo headline
Dat is het extra stukje middenin boven de berichten. Er staat nu Mijn Kladblog met daaronder Speak words of love ♥. Het idee is om er dagelijks of eens in de zoveel dagen een nieuwe quote neer te zetten. Het enige is dat er nu twee keer de naam van mijn blog staat (in de header én in de jumbo headline). Dat zou ik liever niet hebben, maar ik heb het ook geprobeerd zonder de titel erboven en dat ziet er heel vreemd uit. Voor nu laat ik het maar even zo.

De sidebar
Deze is een stuk breder geworden. Ook heb ik het één en ander verschoven. Zo staat de zoekfunctie niet meer helemaal bovenaan, heb ik jullie toffe gasten wat verder omhoog gehaald en nog wat andere kleine wijzigingen.

Lettertype
Daar twijfel ik nog een beetje over. Niet over het lettertype van de geschreven stukken, maar over het lettertype van de kopteksten. Voor nu laat ik het even staan om eraan te wennen. Jullie meningen, tips en adviezen hierover zijn meer dan welkom!

Foto’s
De foto’s boven de artikelen in het overzicht zijn verdwenen. Ik heb ervoor gekozen een grote header te nemen, dat vind ik zelf vrij druk en daarom heb ik ervoor gekozen géén foto’s meer boven de artikelen te plaatsen. Zo oogt het, zodra je doorklikt naar de homepage, toch weer een stuk rustiger.

Minder categorieën
Een aantal categorieën heb ik verwijderd en een aantal heb ik samengevoegd. Verder niets bijzonders. Gewoon om het wat overzichtelijker te maken.

Graag hoor ik van jullie wat jullie van de nieuwe lay-out vinden. Natuurlijk heel tof als jullie het mooi vinden, maar ik hoop ook dat jullie het aangeven als er dingen zijn die storen of er niet mooi uitzien. Dat wil niet zeggen dat ik het meteen ga aanpassen of verwijderen, maar dan kan ik er even met andere ogen naar kijken. Mochten er functies zijn die niet werken, ook dan hoor ik het graag. Het is voor het eerst dat ik zelf zoveel heb aangepast, dus het is voor mij ook allemaal nieuw.

Bedankt alvast en geniet van deze mooie zaterdagavond! ♥

55 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jenn schreef:

  Ziet er mooi uit! En lief dat ik tussen de toffe gasten mag staan 🙂

 2. Deisy schreef:

  Oeeh! Lekker fris zeg: ik hou er wel van 🙂 Ik begrijp trouwens wel wat je bedoelt met die dubbele benaming, maar als jij je niet goed voelt wanneer het weg is zou ik het lekker zo laten staan. In ieder geval prachtig hoor 🙂 (oja staan sommige dingen nog wel in het engels, weet niet of dat je bedoeling was haha?) X

  1. Marion schreef:

   Bedoel je home en about me? Ja, die had ik altijd al in het Engels. Ik heb iets met Engels 🙂 Over die benaming ben ik nog aan het twijfelen….

 3. Anneleen schreef:

  Ziet er heel mooi uit, knap gedaan!

 4. Ik vind hem echt super mooi! Ik vind het lettertype van je kopteksten juist wel wat hebben!

 5. Oeh Marion, wat is je lay-out mooi geworden! 😀
  Eén klein dingetje: de kleur van de links waar je in het verleden al eens op geklikt hebt is bij mij wel heel erg licht. Kan aan mijn instellingen liggen hoor, maar ze zijn bij mij pas goed leesbaar als ik er met mijn muis op sta (dan zijn ze iets donkerder).

  1. Marion schreef:

   Ga ik even naar kijken, thanks!

 6. Sofie schreef:

  Het ziet er echt goed uit! Die quote aan het begin is ook heel mooi 🙂

 7. Renske schreef:

  Het is heel mooi geworden! Wat betreft de titels van je blogpost vind ik het juist mooi dat het hetzelfde lettertype is als jouw header. (Of heb ik nu een scheef oog? Haha.) Dus ik zou het zo laten! 🙂

  1. Marion schreef:

   Klopt, hoor! Geen scheve ogen 😉

 8. De vorige vond ik ook heel mooi en paste je tussenin al regelmatig aan. De nieuwe is wennen, maar is zeker OK! Hopelijk blijf je toch wel foto’s posten, want die geven juist pit aan de inhoud van je stukjes.

  1. Marion schreef:

   Jazeker blijf ik foto’s posten, ze komen alleen niet boven ieder artikel in het overzicht op de homepage. Ennuh, alles went 🙂

 9. lous schreef:

  Mooi geworden! Volgens mij is de quote intussen alweer veranderd, of kijk ik verkeerd? En het lettertype vind ik fijn lezen, ik houd van simpele, strakke letters.

  1. Marion schreef:

   Er staan nu twee quotes. Die bovenin de header is mijn vaste quote.

 10. BySilke schreef:

  Mooie aanpassingen! Ook de reactie’s zijn mooi gescheiden nu, leuk! Die ‘leuke gasten’ had ik nog niet eens gezien, haha. Nooit op gelet! Wel origineel gedaan 🙂 Ik hou van je nieuwe header! Je bent er zeker weten op vooruit gegaan 🙂

  1. Marion schreef:

   Tof, dank je wel!

 11. Die quote vind ik heel leuk. Het geheel oogt rustiger maar toch mis ik een beetje je vorige kleurige header maar het went wel. De sidebar vind ik stukken overzichtelijker. Ik zou ook eens werk moeten maken van een nieuwe lay-out maar ik stel het altijd uit.

  1. Marion schreef:

   Die andere foto komt vast nog wel een keer voorbij. Ik ben zo wisselvallig 🙂 Dank je wel!

 12. Rithika schreef:

  Mooi geworden!! 🙂

 13. Iris schreef:

  Leuk! De header vind ik erg mooi. Zelf moet ik me ook een keer verdiepen in het aanpassen van mijn blog, maar dat kost wel ff wat tijd ;).

 14. aspasiablog schreef:

  Ziet er leuk uit!

 15. dinaboelhouwer schreef:

  Ziet er goed uit Marion! Leuk hè, om aan de layout te prutsen (en moeilijk ook. ik snap vaak niet echt waar ik mee bezig ben.)? De header vind ik heel mooi. Leuk idee ook om te wisselen met de quotes!

  1. Marion schreef:

   Ah, leuk om te horen dat je dat een goed idee vind. Ik ben zelf gek op quotes 🙂

 16. Ziet er tof uit, vooral je header<3

 17. beaunino schreef:

  Mooi hoor. Lekker rustig en overzichtelijk. Ik vind je lettertype ook erg mooi.

 18. Marielle schreef:

  hoi
  duidelijk en overzichtelijk, mooi ook die reacties in blokjes zeg maar.
  Lettertype in de header vind ik mooi.
  Creatief gedaan!

  1. Marion schreef:

   Ja, dat vond ik ook een enorm pluspunt, die reacties. Djw!

 19. Anita | Mindjoy schreef:

  Heel mooi geworden! Mooie header foto en ook een mooi lettertype voor de titels.

 20. Xaviera schreef:

  Je layout is erg mooi geworden! 🙂

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Xaviera!

 21. eigenwijsje2014 schreef:

  Ik kijk op m’n mobiel en dan zie ik het dus heel anders dus zal straks ook eens via de laptop kijken haha!

  Op m’n mobiel zie ik je plaatje en dan staat de naam van je blog erin alleen de laatste 2 letters pasten niet meer dus die staan eronder haha. Dus:

  Mijn kladbl
  Og

  1. Marion schreef:

   Klopt, dat heb ik ook en daar baal ik echt van. Maar ja… om daar nou mijn hele header voor weg te doen? Tsja, nog even over nadenken.

 22. Ziet er echt goed uit! Heerlijk duidelijk allemaal, heb je goed gedaan! Xoxo

 23. Berte schreef:

  Hoi Marion, Mooi vind ik het er uit zien! Ik weet alleen niet zo goed wat je bedoeld met dat jumbo header, want ik zie namelijk geen extra iets met quotes boven je berichten… Geen idee of dat aan mij ligt (zal wel, haha). Ik zie alleen een hele grote (overigens mooie) foto met de titel van je blog en dan de about me enz.. daaronder beginnen gelijk je berichten. Geen words of love voor mij 😦

  1. Marion schreef:

   Het is alweer één grote chaos, Berte!!! Hahahaha! Komt goed!

 24. Myriam schreef:

  Oeps, ik kwam te laat….

 25. Sammie schreef:

  Ziet er mooi uit! Lekker overzichtelijk en duidelijk 🙂

 26. jackiedeklerk schreef:

  Ziet er goed uit…
  Dit stel ik dus al maanden uit bij mezelf..

 27. minoesjka2 schreef:

  Ziet er goed uit, je hebt eer van je werk 🙂

 28. misssexandthecity schreef:

  Hij is mooi, maar ik vond de vorige beter als ik heel eerlijk ben,……

  1. Marion schreef:

   De lay out waar ik hierover schreef is helaas alweer weg….

   1. misssexandthecity schreef:

    ik blijf dat ook moeilijk vinden om volledig mijn ding te vinden,….en ken er te weinig van om er zelf met aan de slag te gaan

    1. Marion schreef:

     Ik blijf lekker prutsen. Vind het heerlijk! Maar ik heb er dan ook alle tijd voor, die mazzel heb ik dan wel. X

     1. misssexandthecity schreef:

      Geniet van die tijd, het is inderdaad het mooiste wat je kan hebben 🙂

 29. joorloveswriting schreef:

  Wauw ziet er super leuk uit!!! 😀

 30. Sara schreef:

  Het ziet er leuk uit zeg! Zo’n nieuwe lay-out kan echt zorgen voor een stuk meer blog plezier. Vol frisse en goede moed weer lekker bloggen!

 31. Saskia schreef:

  Ik kink nu via mijn iphone en denk ook de mobiele versie. Ook niks mis mee. Kom snel even terug via mijn pc om te bewonderen

 32. Saar schreef:

  Het ziet er mooi uit hoor Marion! Ik vind alleen die toffe gasten niet terug. Of zie ik nu scheel?

 33. Sorry ik loop echt heel erg achter met artikelen lezen maar je nieuwe lay-out is echt heel mooi en netjes 🙂 x

  1. Marion schreef:

   Ahw, thanks meis! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.