Persoonlijk, Psychische Shit

Traumaverwerking


Getagd: , .

Wat een dag. Het woord traumaverwerking is weer gevallen. Wat een schijtwoord. Traumaverwerking. Ik schrijf het een keer extra op zodat het echt tot me doordringt. Traumaverwerking. Ik een trauma? Dat valt toch allemaal best mee? Nee! Tot nu toe wilde ik het niet horen. Wilde ik het niet zien. Wilde ik het niet weten. Nu moet ik er echter aan geloven en dat is zwaar. Heel erg zwaar. 

Het afgelopen jaar heb ik jullie meegenomen in mijn zoektocht naar rust, balans en zelfvertrouwen. Ik nam jullie mee naar mijn kindertijd en jeugd. Ik schreef over mijn eetstoornis, mijn depressie, mijn angsten en mijn negatieve zelfbeeld. Nu zijn we echter op een punt aangekomen waar ik jullie niet in mee kan nemen; het stuk traumaverwerking. Een trauma loop je zelden in je eentje op, zo ook in dit geval. Er zijn anderen bij betrokken en ik wil en zal daar dan ook niet over schrijven. Wat voor mij wel duidelijk is, is dat dit een hele hoge, dikke, pikzwarte muur is waar ik keer op keer keihard tegenop knal om vervolgens net zo hard weer de andere kant op te rennen. Alsof ik die hele fucking muur nooit gezien heb. Tot het volgende moment daar is dat ik wéér met de muur geconfronteerd word en wéér keihard onderuit ga. Soms duurt het dagen, soms weken, soms maanden, soms zelfs jaren voordat ik er weer tegenaan klap. Ik sta echter altijd weer op, draai me om en ga er als een gek weer vandoor. Tot vandaag. Vandaag ben ik voor de muur stil blijven staan en heb ik heel even, heel voorzichtig omhoog gekeken. Voor het eerst had ik de moed om te kijken hoe hoog de muur is waar ik overheen zal moeten geraken. Ik kan maar één ding zeggen: hij is hoog. Heel erg hoog (it scares the hell out of me ), maar ik ga er wel overheen deze keer.♥

39 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s