Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder -tag

Gisteren werd ik door Jacqueline getagd voor deze supersupersupertoffe tag, gebaseerd op het nummer van Ramses Shaffy. Eigenlijk had ik ‘m netjes onderaan de wachtlijst moeten zetten, want er staan nog een paar tags te wachten om ingevuld te worden, maar deze is dus zo ontzettend leuk dat ik het niet kon laten om ‘m alvast in te vullen. Here we go! 

Zing – Wanneer zing je?
Ik zing wanneer het me uitkomt en het komt me erg vaak uit. Ik word eigenlijk altijd al wakker met een wijsje in mijn hoofd. Vaak is dat Ellie…

Daarnaast zing ik graag onder de douche, tijdens het aankleden en tijdens het koffie zetten. Daarna is het even stil. Je kan niet én koffie drinken én zingen tegelijkertijd. Tijdens het schrijven kan ik ook niet zingen, maar voor de rest zing ik te pas en te onpas. Eigenlijk de hele dag door. Wel is het zo dat ik altijd maar één of twee zinnen zing uit een nummer. Ik noem maar even een los voorbeeld: ”And we’re gonna let it burn burn burn burn. We’re gonna let it burn burn burn burn ”.

Vecht – Beschrijf de laatste keer dat je hebt gevochten, voor jezelf of een ander.
Fysiek vechten doe ik niet aan. Mentaal daarentegen… Ik vecht me het apezuur. Al heel erg lang. Maar ik ben een diehard en ik ga stug door met vechten. Zo lang als het moet. Desnoods tot ik erbij neerval.

Huil – Ben je snel geëmotioneerd?
Ja, ik ben snel geëmotioneerd. Heel erg snel zelfs. Ik kan huilen om het nieuws. Ik kan huilen om een verhaal van iemand. Ik kan huilen bij een documentaire. Ik kan huilen om dieren. Ik kan huilen om muziek. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik kan echt overal om huilen. Ik huil alleen wel in mijn eentje. Heel af en toe huil ik uit bij Peter, maar meestal ben ik alleen. Ik kan gewoon niet huilen waar anderen bij zijn.

Bid – Hoe uit je jouw spiritualiteit? Waar geloof jij in?
Spiritueel ben ik nogal druk bezig het laatste jaar. Ik werk zoveel als ik kan met mijn intuïtie en probeer deze rustig te ontwikkelen. Ik merk dat mijn gevoel steeds sterker en helderder wordt. Ik kan steeds makkelijker mijn richting bepalen zonder dat ik daar zichtbare aanwijzingen voor nodig heb. Ik mediteer veel en tijdens die meditaties kan ik heel sterk in contact komen met, zoals ik het altijd noem, mijn ”higher being”. Als ik mediteer barst ik van het zelfvertrouwen, weet ik precies wat ik wil en waar ik aan toe ben. Ik geloof dat als ik mijn intuïtie maar lang genoeg blijf ontwikkelen en voldoende contact blijf zoeken met alles wat niet zichtbaar is, dat ik dan uiteindelijk diezelfde staat ook in het hier en nu kan bereiken en niet alleen maar tijdens het mediteren. Ik bid op mijn manier. Je zou kunnen zeggen dat ik steun vraag aan het universum. Je zou ook kunnen zeggen dat ik tijdens het bidden in het luchtledige zit te lullen. Mij om het even. Ik gebruik intuïtiekaarten waar ik op vertrouw en ik gebruik ook engelenkaarten en edelstenen. Het is niet zozeer dat ik daadwerkelijk geloof in mooie witte wezens met vleugeltjes op hun schouders, maar dat boeit me ook niet zoveel. Ik hoef geen fysieke vorm te geven aan datgene wat ik voel en waar ik op vertrouw. Wat ik voel wordt steeds sterker en dat is waar ik in geloof.

Lach – Wie maakt jou aan het lachen?
Mijn zus. Echt, er is niemand met wie ik zo kan lachen als met haar. Soms vind ik iets ook gewoon helemaal niet leuk of grappig, maar als ik die hysterische lach van haar dan hoor, tsja, dan kan ik geen kant meer op. Zo zakte mijn zwager een keer door een stoel op een verjaardag van een neef van mij. Ik sprong op om te kijken of hij in orde was, maar zij had het niet meer. Lag gewoon in een scheur op de bank. Echt zo erg! Ze is dan ook echt niet meer in staat om iets te zeggen of iets te doen. Ze kan dan alleen maar gieren van de lach en over de bank heen rollen. Bizar is dat! Haar fantasie is ook zo extreem. Zij kan van een doodsimpel verhaaltje een volledige one man show maken. Echt, je lacht je ziek.

Werk – Werk je om te leven of leef je om te werken?
Nou, tot voor kort kon je wel stellen dat ik leefde om te werken. Dat heeft me ook de kop gekost, dat moge duidelijk zijn. Werk stond altijd bovenaan. Dat ik daarnaast niets meer kon, altijd ziek was en geen sociaal leven meer had nam ik op de koop toe. Hoe stom kun je zijn? Werk was bij mij het laatste wat aan de kant ging. Wat stond er bovenaan mijn lijstje van wat belangrijk was? Niet eerst mijn relatie, familie of vrienden. Nee, eerst werk. Stom, stommer, stomst. En nu zit ik met de gebakken peren.

Bewonder – Wie bewonder jij? En waarom?
Het woord bewonderen staat mij niet zo heel erg aan. Ik hou er niet van als mensen op een voetstuk geplaatst worden. We zijn allemaal mensen met ieder zijn eigen talenten en minpunten. Of je nou dakloos bent of Willem Alexander heet, ik hou van iedereen evenveel. Waarschijnlijk hou ik stiekem nog een beetje meer van je als je dakloos bent. Maar goed, als ik toch iemand moet noemen…. Nee, ik weet het niet.

Ik bewonder mensen die hun hart volgen en geloven in wat ze doen. Ik bewonder mensen die hun dromen najagen. Ik bewonder mensen die genieten van het leven en niet bang zijn om risico’s te nemen om te kunnen blijven genieten. Ik bewonder mensen die klein blijven, hoe groot ze ook worden. Ik bewonder iedereen die zichzelf durft te zijn.

Dat lijkt me wel een mooie afsluiter. Rest mij niets anders dan deze tag met immens veel liefde door te geven en dat doe ik dan ook. Ik geef de tag door aan een medeblogger die zo lekker is dat ik hem het liefst op zou willen eten: de altijd vriendelijke en goedlachse heer Thomas Pannenkoek. ♥

30 reacties op ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder -tag’

 1. Ik heb hem deze middag ook net op mijn blog geplaatst. Een heel fijne tag om in te vullen hè deze? Wat je schrijft over mediteren herken ik ook zo hard. Wat een heerlijk gevoel is dat hè?
  Ik vind het ook leuk om eens wat te lezen wat je gelooft. Ik heb altijd het idee dat we toch wel ergens op dezelfde lijn zitten, maar ik kan het niet grijpen. Logisch hè, als het over geloven gaat, haha!

  1. Absoluut. En ik weet gewoon dat ik tijdens het mediteren uitkom bij wie ik echt ben, dus het moet kunnen! Ja, wij zitten op dezelfde lijn! Anders en toch op diezelfde lijn. Absoluut. 🙂

 2. Heerlijke tag Marion. Thomas zal zonder twijfel een gat in de lucht springen dat je hem getagd hebt :). Ik heb blijkbaar wel iets van je zus, ik begin ook te bulderen in dergelijke situaties. Zeer vervelend, maar ik kan er niets aan doen. Fijn dat er nog zulke mensen zijn!!. En wat je schrijft over spiritualiteit vind ik héél sterk. xxx

 3. Bedankt hoor 😉 !!
  Zelf vulde je de vragen zeer hartelijk in, zeer kwetsbaar, de Marion zoals we haar kennen. Je hebt zeer mooie principes, gevoelens en reflexen, maar dat wisten we al.
  Hoe moet die Belg met grote neus dit nu invullen? Pfft. Weet je wat? Ik doe het gewoon…

 4. ik moet bij die omschrijving van lachen gelijk aan mijn zusje denken, die zo leuk lacht, en zo hard, met de tranen over je gezicht.. Dan ga je gewoon mee lachen of je nu wilt of niet…

 5. Wat mooi ingevuld. PRachtig om te lezen. 🙂

  Fijn dat je zus je zo aan het lachen maakt. Je bewondert mensen die hun hart volgen. Ik heb bewonding voor jou :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.