Loving Lazy Sundays #38

lovinglazysundaytop

Het regent! Het regent! De pannetjes worden nat! Er kwamen twee soldaatjes aan die vielen op hun gat. Soms vraag ik me wel eens af wat degene die zo’n tekst schreef bezielde. Wat is dat nou voor tekst? Nog zo één. Drie kleine kleutertjes op een hek. Waarover spraken zij, die drie daar op dat hek? t Was over krekeltjes en korenbloemen blauw. Nou uh, geloof me, kleutertjes hebben het echt niet over korenbloemen blauw hoor! Naïeve gasten, die kinderliedjesschrijvers.

Sunday Sports
Vitesse heeft het verknalt vrijdagavond. Plek drie kunnen ze eigenlijk wel op hun buik schrijven nu. Zelf ben ik daar op zich niet zo rouwig om, want ik denk niet dat Vitesse iets te zoeken heeft in Europa. Zeker volgend jaar niet. Ze mogen blij zijn als ze tegen die tijd nog elf fatsoenlijke spelers op kunnen stellen. Vitesse is een doorgeefluik geworden en dat vind ik spijtig. Ik vind het pijnlijk om de lege tribunes te zien. Zijn wij dan geen trouwe supporters? Wat wil je? Wat wil je als je alleen maar spelers van Chelsea huurt en zodra ze de bal een keer in het net trappen worden ze weer teruggehaald. Er spelen geen Arnhemmers meer. Dat hoeft ook niet, maar in de tijd van Theo Janssen en Nicky Hofs bracht het wel iets extra’s. De supporter voelde een binding met de club. Dat is nu heel anders. Nu is het een bijeengeraapt zooitje en als het na een jaar eindelijk een beetje een team is geworden, dan hoplakee, trekken ze de heleboel weer uit elkaar. Jammer. Zo ontzettend jammer.

Vanmiddag om 17:00 uur staat er in Engeland een topper op het programma: Arsenal – Chelsea. Manchester City staat op dit moment tweede met één punt voor op Arsenal, máár … Manchester heeft twee wedstrijden meer gespeeld! Manchester United staat vierde op één punt achter Arsenal en met één wedstrijd meer gespeeld. Kortom, het is superspannend in Engeland als het gaat om de tweede plaats. Helaas staat dat verrekte Chelsea alweer negen punten los van de rest.

Funny Shit

W.v.t.t.k.
Het zwembad is vandaag en morgen dicht, dus ik dacht gisteren nog even een uurtje mee te pakken. Nou, ik was niet de enige. Wat een drukte. Na 30 minuten hield ik het voor gezien. Ik moest nog boodschappen doen en om toch wat beweging mee te pakken meldde ik me aan voor een paar opdrachten van SmartSpotter. Echter ook in de stad en in de winkels was het vreselijk druk. Gevolg was dat ik veel langer bezig was dan normaal. In totaal ruim twee uur op pad geweest met als resultaat:

IMG_20150425_175947

In de pj’s op de bank. Opkomende ontsteking de kop indrukken. Een jaar geleden had ik me niet kunnen indenken dat ik af en toe zou vergeten dat ik chronisch ziek ben. Dat ik hidradenitis heb. Altijd had ik wel ergens een ontsteking. Altijd liep ik wel ergens met verband. Tas vol met spullen (ontsmettingsmiddel, gaasjes, doekjes, etc) mee naar het werk om twee of drie keer per dag op het toilet te lopen kloten. Sinds ik niet meer werk heb ik geen opvlamming meer gehad. Zodra ik, zoals gisteren, een ontsteking op voel komen gaat de pyjama aan en neem ik volledige rust. De ontsteking zet daardoor niet door en zo kan ik de ziekte onder controle houden.

IMG_20150424_163550

Op Instagram liet ik dit eenvoudige armbandje zien. Ik kreeg er heel veel leuke reacties op. Het toffe is dat deze van de Wibra is en maar één euro kost. Ze hebben ook andere kleuren en andere teksten.

Happy Stuff
Wat maakte mij de afgelopen week blij? Mijn zus die vrijdag langskwam en gezellig bleef eten. De hoeveelheid mailtjes die ik heb ontvangen naar aanleiding van mijn oproep voor Follow Your Heart. De buurvrouw helpen door haar kliko aan de weg te zetten en weer op te halen. Genieten van het mooie weer. In de tuin zitten. Mijn nieuwe header. Een afspraak maken met Patricia. Nieuwe thee. Instagram. Twee keer een fijn gesprek hebben met mensen die ik niet ken. Rustgevende muziek.

Music Maestro

Wat zijn jullie plannen voor vandaag? Wat je ook gaat doen, geniet van je zondag. ♥

29 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Dat minder leuke weer is om je duim in je hol te kraken. Zit een mens een hele week binnen op het werk als de zon schijnt, en op zaterdag én zondag als ik wil profiteren van het mooie weer is het koekenbak met die bewolking en regen :(.
  Maar we zullen er naar gewoonte het beste van maken.
  Bleef je zus gezellig bij je eten? Aha, dan toch Marion de keukenprinses 🙂 🙂 ??? Gisteren was ik bij haar gevraagd om te komen eten, maar gezien er spruiten op het menu stonden heb ik mijn kat gestuurd.

  1. Marion schreef:

   Nou nee…. lunchen. Broodjes kopen in de winkel. Dat lukt me nog net 😉 Ja, meuk dit weer!

 2. Rithika schreef:

  Een mooi armbandje inderdaad. Fijne zondag!

 3. Madeleine schreef:

  Mooi artikel weer! Rust uit en geniet van je dag. Idd een hele mooie armband 🙂 Fijne zondag ❤️

 4. MichielZiet schreef:

  Het eerste waar mijn op valt is het voetbal gepraat. Daar kan ik alleen met trots op zeggen dat Heracles zich veilig gespeeld heeft! Blij! Dan valt mijn oog op Monthy Pyton… en ja dat zijn helden voor me. De dag begint zo dubbel goed. 🙂

 5. Tessa | 52druppels.nl schreef:

  haha zo toevallig! heb pas voor het intranet op mijn werk een blog over ‘vaagtaal’ geschreven. kantoorjargon zeg maar… dat WVTTK was de aanleiding… 😉
  misschien moet ik die ook maar eens op het www publiceren…

 6. bentenge schreef:

  Mijn plannen. Ik ga proberen een balletje te kloppen (tennis) en hoop dat de ontsteking in de elleboog zich niet manisfesteert. En daarna… dolce far niente, wat in me opkomt dus.
  Tja, Chelsea. Was ik even blij dat ze door PSG uit de CL gekieperd werden 😉

 7. marielle schreef:

  Wat een prachtige rustgevende muziek!!

  haha kinderliedjes, mij schoot er meteen 1 te binnen..
  Hop Marjanneke, STroop in’t kanneke laat de poppetjes dansen, eerst was er een prins in het land en nu de kale Fransen.
  Tja…

  Mooi te lezen hoe je rust pakt als je klachten hebt!

  Fijne dag

 8. Morgaine schreef:

  Lavendelthee, gembersnoepjes of verse gember door je voedsel heen. Ik heb die aandoening niet, maar ben wel ontstekingsgevoelig zullen we maar zeggen. 😉 Lavendelthee kun je van het merk Pickwick wel vinden tegenwoordig, werkt ontzettend goed!

  Hier zijn de supermarkten gewoon open maandag, kortom, ik hoef mij niet zo druk te maken daarom, of ik dat werkelijk fijn vind? Nee ook weer niet eigenlijk.

  Wat ik vandaag ga doen? Net als jij om andere redenen lekker rust nemen… extra slapen misschien, wie weet de vloeren even doen, maar morgen is ook een zondag, misschien wat aan mijn project van 28 dagen werken, The Magic, ik loop een paar dagen achter. 😉

 9. Nicole schreef:

  Oooooh wat een lekker stukje om te lezen en die pyjamabroek, ik wil hem!!!

 10. Deborah Hamar schreef:

  haha ja die kinderliedjes.. Is nog eens wat anders dan de jeugd van tegenwoordig hahaha…
  Wij gaan zo lekker brunchen met de familie…
  Fijne zondag.

 11. misssexandthecity schreef:

  Het voetbal probleem,.ze investeren niet voldoende in de jeugd,.dat is het grote probleem,..en de talenten worden vaak weggerukt,…ik maak het al jaren van aan de zijlijn mee :-),…..en ik lees graag het onder controle houden!!

 12. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat fijn dat je nu beter naar je lichaam kan luisteren en ook direct naar kan handelen. Leuke dingen hoeven idd niet duur te zijn, je moet soms alleen even goed zoeken! Geniet van je zondag, hier is het gelukkig droog met af en toe een zonnestraal 🙂

 13. Kim schreef:

  Leuk dat je ons dit allemaal weer laat zien. 🙂
  Fijn dat je nu weet hoe je voor jezelf moet zorgen wanneer je een ontsteking voelt opkomen. Heel knap en dapper.
  (Ik moest trouwens stiekem best lachen om je opmerking over kinderliedjesschrijvers, haha!)

 14. Sanne schreef:

  mooi geschreven, en inderdaad met een ontsteking kan je beter rusten.
  ik heb de was hier al gedaan en straks nog even de slaapkamer opruimen.
  Daarnaast moet ik van vriendje lief de handleiding lezen van mijn nieuwe kodak.

 15. Dat armbandje is echt leuk. Altijd leuk om aan zo’n simpele dingen herinnerd te worden. Ja, het weer is wat een spelbreker maar gelukkig is het deze morgen droog gebleven want ik ging naar mijn eerste rommelmarkt van dit jaar. Fijne zondag! x

 16. Cindy schreef:

  Ik wilde vandaag een lazy sunday houden, maar dit werd een sporty sunday door naar de sportschool te gaan. Ook komen mijn schoonouders, wat ik glad vergeten was dus ik denk dat we naar het winkelcentrum gaan lopen (koopzondag en kermis) om maar even buiten te zijn ook. Jammer van Vitesse, ik vind het best knap dat ze 4e staan. Ik heb ooit eens polonaise gelopen met Vitesse-supporters, in de tijd dat ik nog bij RBC werkte achter de bar. Ik moest toch in het uitvak gaan staan bij de colahoek en Vitesse won.

 17. joorloveswriting schreef:

  Die pyjama! 😍Super leuk! En mooie armband zeg! Jij ook fijne zondag!

 18. Flavie schreef:

  Geniet van je fijne zondag!
  Hier ook regen, regen, regen… dat wil zeggen… blogjes lezen, boekje lezen, tv kijken… een luierdelui-zondag 🙂

 19. Wat een leuk armbandje! Zoiets verwacht je toch niet helemaal bij de Wibra te vinden.
  Jammer genoeg is het hele Nederlandse voetbal één groot doorgeefluik geworden. Zodra spelers ook maar een klein beetje indruk maakt, staat er al een buitenlandse club met een zak geld op de stoep. Erg jammer. Bij Vitesse is het dit jaar trouwens wel heel erg ja, al begreep ik dat Chelsea de band met Vitesse wil afbouwen; wie weet biedt dat perspectief voor de toekomst…

  Fijne zondag!

 20. Xaviera schreef:

  Heel goed dat je nu je rust kunt pakken zodat de ontsteking niet doorzet! Leuk om alles te lezen waar je blij van werd. Dat armbandje is erg leuk!

 21. Els schreef:

  Wat een leuke broek van Minions heb je aan! Je armbandje is ook leuk! En dat je dat bij de Wibra vond zeg :-). Ja, Vitesse, echt heel jammer. Ik ben blij dat Willem II wat lager speelt maar wel nog met een paar echte clubmensen/spelers :-).

  Geniet van de wedstrijd zo :-).

 22. Simplynspecial schreef:

  Vervelend van die ontsteking! Maar die pyjama is super tof, volgens mij moet je gewoon even lachen als je naar je broek kijkt haha. Je armbandje is idd erg tof, zeker voor dat geld 😉

 23. Het weer is een beetje een minpuntje ja.
  Wel fijn dat je op dit moment de hidradenitis redelijk onder controle kunt houden!

 24. Myriam schreef:

  Ha, Marion, altijd leuk om jou te lezen. Weet je wat ik nu zo grappig vind? Ik lees nu deze post, en ik bedenk me dat je mijn blogpost van vandaag zeker niet voor ogen had toen je je blogvolgers wenste dat ze zouden genieten van hun zondag. 🙂

 25. Saar schreef:

  Ik hoop dat je van je zondag hebt genoten! Hier was het geen luie zondag maar wel een rustig, opt gemak dagje.

 26. Joyce schreef:

  Goed te lezen dat je nu zoveel beter met die ontstekingen omgaat. Eh maar Vitesse niets te zoeken in Europa? Ik denk dat het juist verfrissend is een andere club dan de traditionele top 3 in Europa te hebben. Laat ze maar eens stunten, waarom niet?

 27. Sammie schreef:

  De teksten van kinderliedjes zijn inderdaad Raar! Maar neem nou K3, dat is voor kleine meiden.. de teksten zijn vaak erg dubbelzinnig.. Vind ik dan, niet geschikt voor jonge meiden.. Je armbandje is inderdaad heel gaaf!

  1. Marion schreef:

   Oh, dan ga ik zo eens even K3 luisteren! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s